2/6/16

Δείτε τους Κούρδους να περνάνε τον Ευφράτη (βίντεο) – «Κότα» ο Ερντογάν!


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνεχίζουν να περνάνε τον Ευφράτη όλη την Πέμπτη και να συγκεντρώνονται στη δυτική του όχθη, προετοιμαζόμενες για την επίθεση απελευθέρωσης της πόλης Μανμπίτζ, στην επαρχία του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

map_3_manbijΜε μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος, με κίτρινο οι Κούρδοι και οι SDF, με κόκκινο η κυβέρνηση και με πράσινο οι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές μισθοφόροι της Άγκυρας και η Αλ Κάιντα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και είναι μια συμμαχική δύναμη αποτελούμενη από τους σοσιαλιστές Κούρδους της Συρίας (YPG/YPJ), αραβικές δημοκρατικές οργανώσεις, Ασσύριους χριστιανούς και Τουρκμένους. Οι Κούρδοι είναι ο «κορμός» των SDF, οι οποίες τελούν και υπό κουρδική διοίκηση.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παρελθόν είχε απειλήσει ότι εάν οι Κούρδοι τολμήσουν να περάσουν δυτικά του Ευφράτη αυτό θα αποτελούσε αιτία πολέμου για την Τουρκία, η οποία ποτέ δεν θα το επέτρεπε. [Αναλυτικά διαβάστε εδώ: Τέλος το νεο-οθωμανικό όνειρο Ερντογάν – Οι Κούρδοι πέρασαν τον Ευφράτη (χάρτες)].
Την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την κορυφαία δήλωση «κωλοτούμπα». Είπε ότι αυτοί που περνάνε τον Ευφράτη δεν είναι Κούρδοι αλλά οι Άραβες σύμμαχοι των Κούρδων.
Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «βλέπει» μόνο 400 Κούρδους αντάρτες να έχουν περάσει δυτικά, ενώ η πλειονότητα -κατά τον Ερντογάν- είναι 2.500 Άραβες που ηγούνται και της επιχείρισης.
Δεν είναι πραγματικά απίστευτος; Αυτό το αλαζονικό ανθρωπάκι, που απειλούσε με εισβολή στη Συρία και ονειρευόταν την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας («τρομάρα» του), που παριστάνει την υπερδύναμη σε αμάχους και γυναικόπαιδα, διότι ο στρατός του είναι ένα τσούρμο ανίκανων να αντιμετωπίσουν έναν πραγματικό στρατό, αυτός ο δήθεν «μάγκας» και «νταής» της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και του κόσμου όλου, τώρα «δεν βλέπει» Κούρδους δυτικά του Ευφράτη.
Πόσο βολικές αρλούμπες, πράγματι. Αφού πέρασαν Άραβες δυτικά του Ευφράτη η Τουρκία δεν έχει λόγο να υλοποιήσει τις απειλές της, είναι το επιχείρημά του για να δικαιολογηθεί που έβαλε την ουρά στα σκέλια.
Βεβαίως και τα στρατεύματα που περνάνε τον Ευφράτη είναι κυρίως κουρδικά. Όχι γιατί δεν υπάρχουν Άραβες αρκετοί μεταξύ των SDF αλλά γιατί οι Κούρδοι είναι η δύναμη που έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα και αποτελούν, έτσι κι αλλιώς, τη συντριπτική πλειονότητα των SDF.
Το ότι ο Ερντογάν «δεν βλέπει» και τόσους Κούρδους να περνάνε τον Ευφράτη είναι απλώς απόδειξη του πόσο «τσάμπα μάγκας» και «φούσκας» είναι και ότι παριστάνει τον «νταή» εκεί που τον παίρνει, αλλιώς αμέσως ξέρει να κάθεται ήσυχα και να κουνάει την ουρά του.
Και οι Κούρδοι απέδειξαν ότι λαός που λαχταρά την ελευθερία του αγωνίζεται να την κερδίσει με αίμα και δεν «μασάει» από τις απειλές των νταβατζήδων. Για αυτό στους Κούρδους αξίζει κάθε μέτρο γης που απελευθερώνουν. Γιατί δεν είναι ένα τσούρμο βολεμένων δειλών και έχουν εθνική ηγεσία να τους οδηγεί στους στόχους τους.
Δείτε από το Twitter φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί από την κουρδική προέλαση δυτικά του Ευφράτη. Να σημειωθεί ότι μαζί με τις δυνάμεις των SDF επιχειρούν και Αμερικανοί κομάντος:
sdf_eufratis
sdf_eufratis1
sdf_eufratis2
sdf_eufratis3
sdf_eufratis4
sdf_eufratis5
Δείτε και βίντεο:

http://www.tribune.gr/world/news/article/251774/dite-tous-kourdous-na-pernane-ton-effrati-vinteo-kota-o-erntogan.html


10 σχόλια:

  1. Μια λιγο αιρετική σκεψη

    Μηπως η δημιουργια ενος κουρδικού κρατους σε συριακά εδάφη βολεύει και τον σουλτάνο, και ιςως να ειναι σε γνώση της υπερδύναμης,λέω εγω , με την έννοια να στείλει και τους δικούς του Κούρδους εκει.?
    Εξ αλλου η ερημοποίηση των κουρδικών πόλεων της Τουρκίας απο το στρατό σε επιπεδο συριακών πόλεων και την δημιουργια προσφύγων δεν οδηγεί αραγε προς κατι τετοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σκέψη σου, αγαπητέ Ορφέα, δεν είναι ούτε αιρετική ούτε πρωτότυπη, αντίθετα αρκετά διαδιδομένη.

      Ενισχύεται δε από δυο άλλα γεγονότα:

      1. την αγονία και επιμονή –εδώ και τώρα- της τουρκικής κυβέρνησης για την απαλλαγή της βίζας στην ΕΕ για τους Τούρκους πολίτες, συνεπώς και για τους Κούρδους της Τουρκίας που θα διευκολύνει την μετανάστευση τους,
      2. Από το 1984, η Τουρκία έχει αδειάσει/ καταστρέψει πολλά συνοριακά τουρκοκουρδικά χωριά και έχει σχέδιο να τα εποικήσει με Σύρους Άραβες σουνίτες που θα δεχτούν να γίνουν Τούρκοι πολίτες. Ιδού γιατί επιδιώκει να δεχτεί σουνίτες πρόσφυγες. Φυσικά όποιους δεν της κάνει τους ξεφορτώνει προς Ελλάδα-ΕΕ.

      Τέλος ήθελα να υπογραμμίσει τη κατακόρυφη παραβίαση του συριακού εδάφους από τις ΗΠΑ (δεν έχουν την άδεια της συριακής κυβέρνησης η οποία είναι η μόνη και νόμιμη οντότητα που εκπροσωπεί αυτή τη χώρα στο ΟΗΕ, αλλά ούτε και εντολή-ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ), γεγονός που είναι γνωστό σε όλους αλλά δεν αναφέρεται συχνά, λες και είναι φυσικό και δεν έχει σημασία. Το ίδιο ισχύει για άλλες χώρες, αλλά σε μικρότερη κλίμακα (Γαλλία, Γερμανία, ΗΒ, κλπ.).

      Διαγραφή
    2. Μα η Τουρκία συνέχεια αυτό κάνει ! Και με τους Αρμενίους και με τους Έλληνες και με τους Άραβες στο Α Παγκόσμιο.Πετσοκόβει γεωγραφικά τους λαούς της Ανατολίας και τους περιορίζει μετά σε ένα μικρό τμήμα του οποίου η επιβίωση εξαρτάται από την ίδια.Στα χωριά του Κουρδιστάν γίνεται τώρα που μιλάμε εθνοκάθαρση ίδια με αυτή που αναγνώρισε σήμερα η Γερμανία.Καθαρίζει το κατεχόμενο από την Τουρκία Κουρδιστάν για να στείλει τους Κούρδους στην Ευρώπη και στην Συρία ή το Ιράκ.Βολεύει και τους Αμερικανούς το σενάριο λόγω αγωγών.

      Διαγραφή
  2. Απλά επιβεβαιώνεται ότι ο δήθεν ισχυρός τουρκικός στρατός είναι μόνο πομπώδεις χρυσοστόλιστες στολές και παρελάσεις. Και αφού οι Κούρδοι τον ξεφτίλισαν μέσα στην Άγκυρα σκοτώνοντας στελέχη του μέσα σε φυλασσόμενη περιοχή, τώρα τον αποτελειώνουν αποδεικνύοντας την ατολμία του να τούς αντιμετωπίσει.
    Ναι, οι Κούρδοι περνούν τον Ευφράτη και είναι πολύ μεγάλη η ημέρα αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά νομίζω οτι τα σενάρια που θέλουν τις ΗΠΑ να ξεκινούν εδώ και 5 χρόνια, εκ του μη όντος, την διάλυση της Συρίας δημιουργώντας και το ισλαμικό κράτος κτλ, που κατόπιν να εμπλέκονται εκεί και η Σ. Αραβία καθώς και στο τέλος η Ρωσία, και όλα αυτά να γίνονται για το συμφέρον του "σουλτανού", αν μη τι άλλο υπερβαίνουν και τα πιο ακραία σενάρια στιλ σταρ - τρεκ.

    Το αν οι Τούρκοι θα τους άρεσε να αδειάσουν τους Κούρδους κάπου αλλού, αυτό είναι άλλο θέμα.

    Συνεπώς τα πράγματα είναι τόσο απλά όπως φαίνονται. Στην περιοχή αλλάζει ο χάρτης όπως αυτός είχε διαμορφωθεί από το πρώτο τέταρτο του 20ου αι. Οι Κούρδοι σύντομα θα έχουν στο κουρδικό κράτος εδάφη που από πριν ανήκαν σε 3 ή 4 άλλα κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαφώς και η τουρκία θέλει να ξαποστείλει τους Κούρδους, αλλά δεν θέλει και να της κλείσουν όλο το νότο. Αυτό τον διάδρομ της Τζαραμπλούς και του Αζάζ τον θέλει να τον ελέγχει.

    Η εξυπνάδα των Κούρδων είναι πως δεν πάνε σαν Κούρδοι (YPG) αλλά σαν συνασπισμός κούρδων, αράβων ασσυρίων, ακόμα και κάποιων τουρκομάνων, υπο την αιγίδα του SDF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα κρατηστε καμμια σαμπανια και για την πρωτοχρονια...Ολη αυτη η κουρδολογια εχει καταστει ναρκωτικο για τις συνειδησεις των Ελληνων.Εμας τι μας συμφερει; Ποιο ειναι το μειζον; Η αυτοδιαθεση των κουρδων της Συριας; Το να διαλυθει η Συρια;Το να μην εχει συνορα η αυριανη Συρια με την Τουρκια;Το οτι το πκκ ειχε μαρξικη αφετηρια;Προσωπικα δεν θεωρω κανενα απ ολα αυτα μειζον.Μειζον ειναι ειτε η Τουρκια να απωλεσει μεγαλο μερος της δυναμης της-πολυ μεγαλο μερος ομως -ειτε να εχει μια μονιμως ανοιχτη πληγη η οποια θα απορροφα δυναμεις.Βλεπετε διαμελισμο;Εγω οχι ,μονο σε περιπτωση γενικευμενου πολεμου.Χαιρονται καποιοι λες και μπαινει το πκκ στην αγκυρα,η πραγματικοτητα ειναι οτι η Τουρκια αγωνιζεται ετσι κι αλλιως εκτος εδρας στα πλαισια των μαξιμαλιστικων της στοχων κι οχι σε μαχη επιβιωσης για την ακαιρεοτητα της οπως ονειρευονται καποιοι.Ενα κουρδικο κρατος στα εδαφη της Συριας που θα ξεκινα απ το μηδεν και αναποδραστα θα καταστει δορυφορος της Τουρκιας και μια ανταλαγη πληθυσμων διολου δεν την βλαπτει. Εμας ομως;Βλεπω στο μελλον μια Τουρκια ακομα πιο ομοιογενη με αδυναμα κρατη στα ανατολικα της να ξαναστρεφει πιο αποφασιστικα το βλεμμα της προς τα μας και εμεις ολο εκπληξη να αναρωτιομαστε πως εγινε αφου οι κουρδοι συνεχεια κερδιζαν και ο τουρκικος στρατος ηταν για πεταμα; Ας μου συγχωρεσουν οι οικοδεσποτες την απαισιοδοξια και το θρασος αλλα ενω εχουν ολα τα αναγκαια κανουν λανθασμενη αναλυση και τελικα αφηνουν λανθασμενες εντυπωσεις στο κοινο.Ειλικρινα ελπιζω καποιος να με διαψευσει και να με βαλει στη θεση μου αλλα δεν βλεπω να παν καλα τα πραγματα για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι η αμερική εκτός της τουρκίας και του ισραήλ δεν έχει μη αραβική σύμμαχο στην περιοχή. Το ισραήλ δεν συνορεύει με τις χώρες ενδιαφέροντος στην μέση ανατολή. Η τουρκία τραβάει τον δικό της δρόμο. Άρα θέλει να δημιουργήσει έναν σύμμαχο στην περιοχή (μη αραβικό) που να συνορεύει με τις περιοχές αυτές. Αυτό θα αδυνατίσει την τουρκία που παίρνει ότι θέλει και διεκδικεί πάρα πολλά χωρίς κανείς να θέλει να της βάλει χέρι γιατί θα χάσουν την σύμμαχο που συνορεύει με τις περιοχές αυτές. Αν οι κούρδοι συμμαχήσουν με το ΝΑΤΟ τότε η τουρκία δεν θα αδειαστεί αλλά δεν θα μπορεί να διεκδικεί με τις ίδιες αξιώσεις όπως τώρα που δεν υπάρχει άλλο κράτος με τα χαρακτηριστικά που λέμε στην περιοχή σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το θέμα απλά και όχι όλα τα υπόλοιπα. Να αδειάζεται η τουρκία όταν ζητάει παράλογα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όπως αναμενόταν κατατίθενται και σχόλια που θεωρούν την καλπάζουσα φυματίωση από την οποία έχει προσβληθεί το τουρκικό νεοθωμανικό σουλτανάτο , ως απλό συνάχι. Ο τουρκικός στρατός είναι ισχυρός, η τουρκική πολιτική είναι ηγεμονική μιάς περιφερειακής Μεγάλης Δύναμης, οι τούρκοι ηγέτες γαλβανισμένοι με tefal και ό,τι και αν κάνουν πάντα θα απολαμβάνουν τής στήριξης των άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, ο Σουλτάνος προχωρεί στην Νέα Οσμανλίδικη Αυτοκρατορία με επί μέρους μικροαλλαγές τού Καισαρικού σχεδιασμού, ενώ αν ιδρυθεί ανεξάρτητο Κουρδικό Κράτος, αυτό θα είναι μετά βεβαιότητος δορυφόρος τού Σουλτανάτου κ.ο.κ.
    Την αυτονόητη τουρκική προσπάθεια αφ’ ενός να προσαρμοστεί στο επερχόμενο ανεπιθύμητο τής ίδρυσης ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους και αφ’ ετέρου όσο μπορεί να την υπονομεύσει με μεθόδους αντίστοιχες τού 1915, ίσως κάποιοι να θεωρούν ως επιτυχή τουρκικό σχεδιασμό. Ίσως κάποιοι άλλοι να βλέπουν και ενίσχυση τής Κουρδικής απόσχισης από τον μάγο μαέστρο Σουλτάνο. Ποιός ξέρει; Το σημαντικό είναι ότι ο δήθεν ισχυρός τουρκικός στρατός μέχρις στιγμής έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τούς Κούρδους και οι μεγαλεπίβολοι αυτοκρατορικοί σχεδιασμοί τού loser Recep Tayyip Erdoğan για διάλυση τής Συρίας με βραχίονα το ISIS-DAESH όχι απλά ναυάγησαν αλλά στρέφονται ήδη εναντίον του .
    Το γεγονός ότι επιχαίρουμε για την κατρακύλα τού Recep Tayyip Erdoğan
    και την προϊούσα αποδυνάμωση τού τουρκικού νεοσουλτανάτου, δεν σημαίνει ότι προγευόμαστε κάποιου Ελληνικού Θριάμβου. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Μπορεί να μην αξιοποιεί ανάλογα τις ευκαιρίες το αυτοαπαξιωμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Όμως το γεγονός ότι στην θέση τού κάποτε κραταιού Erdoğan υποκαθίσταται ένα θλιβερό αποδυναμωμένο κακέκτυπο τής παλαιάς Μουσολινικής λάμψης του, με το πλεκτό του να ξηλώνεται ραγδαία , είναι από μόνο του μια εξέλιξη που ωφελεί τον Ελληνισμό, όσο και αν αυτός φαίνεται να μην σπεύδει ακόμη να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα .
    Κατά μιάν αγαθή συγκυρία αυτά λέγονται και γράφονται ενώ στις 2/6/2016 έλαβε χώρα και η ιστορική αναγνώριση από την Bundestag τής Γενοκτονίας που διενήργησαν οι τουρκικές κυβερνήσεις στις αρχές τού 20ου αιώνα σε βάρος των Αρμενίων και άλλων Χριστιανικών Λαών που εγκαταβιούσαν στην τουρκική επικράτεια.
    Ναι οι Κούρδοι πέρασαν τον Ευφράτη και είναι πολύ μεγάλη η ημέρα αυτή˙ αυτήν την φορά η διάβαση τού Ρουβίκωνα έγινε σε βάρος τού "Καίσαρα", από τούς φθείροντες αντιπάλους του, μιάς και τούτος εδώ είναι demek, imitation, θλιβερή απομίμηση, μουσολινΣουλτανίσκος ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.