21/6/16

Ο Κύπριος διπλωμάτης Μαυρογιάννης και η αισχρή στάση των Βρετανών στην ψηοφοφορία στον ΟΗΕ

Ο Α. Μαυρογιάννης, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, ο υπουργός Εξωτερικών Ι. Κασουλίδης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ πρέσβης Ν. Αιμιλίου και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη κατέβαλαν αξιέπαινη προσπάθεια για την υποψηφιότητα του Κύπριου διπλωμάτη στις εκλογές της περασμένης Δευτέρας στη Γενική Συνέλευση του διεθνούς Οργανισμού.
Ήταν η πρώτη φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία αναδείχθηκε και προβλήθηκε ως ένα ισότιμο κράτος του ΟΗΕ, χωρίς το «αγκάθι» της δικοινοτικής παρουσίας. Αλλά όσοι στέκονται μόνιμα απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία φρόντισαν να μην εκλεγεί στην Προεδρία της 71ης Συνόδου της Γ.Σ. του ΟΗΕ ο κ. Μαυρογιάννης, για τον οποίο ο νικητής των εκλογών, ο μόνιμος αντιπρόσωπος των Νησιών Φίτζι, Πίτερ Τόμσον, ανέφερε ότι «αν η μικρή διαφορά (τέσσερις ψήφοι) πήγαινε αντίστροφα, θα κέρδιζε πολλά η Γενική Συνέλευση».
Πάντως, η εκλογική αναμέτρηση αποκάλυψε ξανά τον «ύποπτο ρόλο» μιας χώρας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι Βρετανοί, που διατηρούν στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο και οι οποίοι ούτε τα «ενοίκιά» τους δεν πληρώνουν, δεν ένιωσαν καν «ηθική υποχρέωση» να στηρίξουν τον Κύπριο υποψήφιο.
ΠΑΝ. ΠΑΝ.
Φιλελεύθερος

1 σχόλιο:

  1. Τέτοια συμπεριφορά χειροτερεύει ὅταν δέν ἔχει σύμμετρα ἀντίποινα σέ ἐπίπεδο προσκηνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.