15/6/16

Αισιοδοξία για βελτίωση σχέσεων Τουρκίας - Ρωσίας εκφράζουν κύκλοι του Ερντογάν

REUTERS/MURAD SEZER
Ο σύμβολος του επικεφαλής του τουρκικού κράτους είπε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι δεν αναμένονται σοβαρές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της Άγκυρας.
Ισχυρές προσδοκίες για τη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία, από την οποία θα επωφεληθούν η τουρκική οικονομία και ο τουρισμός, εκφράζουν κύκλοι του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Ο σύμβολος του επικεφαλής του τουρκικού κράτους είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ανέφερε ακόμη ότι δεν αναμένονται σοβαρές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της Άγκυρας.
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία έχουν επιδεινωθεί ραγδαία από τον Νοέμβριο του 2015, όταν οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που είχε εισέλθει στον ενάεριο χώρο τους από τη Συρία.
Η Μόσχα απάντησε με σειρά οικονομικών κυρώσεων κατά της Άγκυρας, οι οποίες έπληξαν ιδιαίτερα τον τουριστικό κλάδο.
Η Ρωσία, από την πλευρά, της, δήλωσε ότι επιθυμεί βελτίωση σχέσεων με την Τουρκία, ωστόσο πρέπει να προηγηθούν ορισμένες κινήσεις εκ μέρους της Άγκυρας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει επανειλημμένα αρνηθεί να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της χώρας του, θεωρώντας ότι η ευθύνη για το περιστατικό με το αεροσκάφος βαρύνει τη Ρωσία, αφού οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν προειδοποιήσει τους Ρώσους να μην παραβιάζουν την τουρκική εθνική κυριαρχία στους αιθέρες.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.