5/6/16

Τουρκικά μαχητικά έπληξαν κουρδικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ

REUTERS/STRINGR/IRAQ
Φωτογραφία αρχείου
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κουρδικούς στόχους στο Βόρειο Ιράκ, αλλά και στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας,. Από τους βομβαρδισμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σκοτώθηκαν 27 Κούρδοι μαχητές κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη. 
Οι αεροπορικές επιδρομές των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών το Σάββατο κατέστρεψαν θέσεις μάχης και καταφύγια σε σπηλιές τα οποία χρησιμοποιούσαν οι μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στην περιοχή Γκάρα του Βορείου Ιράκ, αλλά και στην πεδιάδα της επαρχίας του Ντιγιαρμπακίρ, ανέφερε η στρατιωτική ανακοίνωση. Δεν έγινε γνωστός ο αριθμός των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς, ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αναφέρει ότι σκοτώθηκαν μικρές ομάδες ανταρτών, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
Σε ξεχωριστές μάχες επτά αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις στο Σεμντινλί κόντα στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, ενώ από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή την Παρασκευή, σκοτώθηκαν 20 μαχητές του PKK.
Οι χθεσινές επιχειρήσεις στο Ντιγιαρμπακίρ πραγματοποιήθηκαν μετά την επιβολή στρατιωτικού νόμου για ένα 24ωρο, ενώ οι περιορισμοί άρθηκαν σήμερα το πρωί, μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.
Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Υπεύθυνη για αυτά τα εγκλήματα πολέμου είναι η αναιμική κυβέρνηση του Βορείου Κορδιστάν στο Ιράκ της οποίας τα μέλη κάνουν μπίζνες με τον Ερντογάν και τους φασίστες της Αγκύρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.