6/6/16

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υποψήφιος για τη θέση του 71ης Συνόδου της Γ.Σ. του ΟΗΕ.

Στο πλευρό του υποψήφιου Μαυρογιάννη ο ΥΠΕΞ
Γιώτα Αποστολίδου
Με την υποψηφιότητα της Κύπρου να είναι ισχυρή και να συγκεντρώνει ευρεία υποστήριξη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, μεταβαίνει στις ΗΠΑ  για να ενισχύσει τις προσπάθειες εκλογής του Ανδρέα Μαυρογιάννη, στη θέση του Προέδρου της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου και η υποψηφιότητα της Κύπρου είναι ισχυρή και συγκεντρώνει ευρεία υποστήριξη.

Το αξίωμα διεκδικούν και τα Νησιά Φίτζι. με υποψήφιο τον μόνιμο αντιπρόσωπό τους στον ΟΗΕ, Πίτερ Τόμσον.

Την Τετάρτη ο κ. Κασουλίδης θα έχει συνάντηση στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

Ο ΥΠΕΞ θα απευθύνει έκκληση ν’ αποφεύγονται ενέργειες, όπως αυτή της Κωνσταντινούπολης, που προκαλούν δυσκολίες στη διαδικασία.

Παράλληλα, θα ζητήσει απ’ όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν την ίδια ανάγνωση, σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση των συνομιλιών και το πώς θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία.

Την ίδια μέρα στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, μετά την κρίση, που προέκυψε στο περιθώριο της Συνόδου στην Κωνσταντινούπολη και οδήγησε στην ακύρωση προγραμματισμένης συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων και προσωρινή διακοπή των συνομιλιών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, εξάλλου, στις 13 Ιουνίου στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.

Της συνάντησης Κασουλίδη – Κέρι θα προηγηθούν συναντήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, στην Ουάσιγκτον, με την Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, τον Αναπληρωτή Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών, Φιλ Κόσνετ και τον Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του State Department, Μαρκ Λίμπι.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής και στο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ.

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συναντήθηκε, ήδη, με τους συνεργάτες του ΓΓ, Εντμόντ Μουλέτ και Τζέφρι Φέλτμαν.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/337386/sto-pleuro-tou-ypopsifiou-mavrogianni-o-ypeks#.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.