6/6/16

6 Ιουνίου 1944



Αν θυμάμαι καλά, ο Ρεημόντ Καρτιέ στην "Ιστορία του Β. Παγκοσμίου Πολέμου", αναφέρει ότι ο πρόεδρος Ντε Γκώλ ( στο λόγο του για την απελευθέρωση του Παρισιού ) δεν βρήκε μία λέξη να πει για τον κάθε Τζο από τη Μοντάνα  που έσπειρε τα κόκκαλά του στις ακτές της Νορμανδίας.

2 σχόλια:

  1. O κάθε Τζό από την Μοντάνα, περίμενε να σπείρουν τα κόκκαλα τους 22 εκατομμύρια Ρώσοι ως τα σύνορα της Γερμανίας πριν φέρει τα δικά του στην
    Νορμανδία -Και όχι για την Γαλλία και τον Ντε Γκωλ,τον οποίο οι Αμερικανοί υπονώμευαν σ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, επιχειρώντας να τον ανατρέψουν
    στην ηγεσία των Ελεύθερων Γάλλων, συνωμοτώντας με συνεργάτες των Γερμανών της κυβέρνησης του στρατάρχη Πεταίν (ναύαρχος Νταρλάν) και με μυστικές συνεννοήσεις του Αρχικατασκόπου ΄Αλλεν Ντάλλες με την κυβέρνηση Κουίσλινγκ του Βισύ.΄Ηθελαν τη Γαλλία προτεκτοράτο, ο Μεγάλος Ντε Γκωλ την ήθελε ανεξάρτητη και κατώρθωσε, σε πείσμα των "συμμαχικών" προδοσιών, το Παρίσι να ελευθερωθεί από τον στρατό των Ελεύθερων Γάλλων, που αυτός είχε δημιουργήσει στην εξορία. Αυτός, ο μεγαλύτερος δυτικός ηγέτης του Β'Π.Π.
    Γίγας σε σύγκριση με τις σύγχρονες μαϊμούδες του πολιτικού τσίρκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πές τα γιατί μας φλόμωσαν με την "αγνή" προσφορά των Τζό απο την Μοντάνα... Φυσικά αυτοί είχαν πλήρη αγνοια - οπως και εξακολουθούν - αλλά μην μας παίρνουν για ηλίθιους οι αβανταδόροι των ΗΠΑ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.