4/6/16

Συμφωνία Τουρκίας- Ιράν ύψους 4,2 δισ. δολαρίων-Για σταθμούς φυσικού αερίου

Η τουρκική ενεργειακή εταιρία, Unit International υπέγραψε συμφωνία οικονομικού ύψους 4,2 δισ δολαρίων με το υπουργείο Ενέργειας του Ιράν.
Η συμφωνία αυτή, προβλέπει την κατασκευή επτά ενεργειακών σταθμών φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επενδυτική συμφωνία που έχει υπογράψει η Τεχεράνη, με ξένη εταιρία από την άρση του διεθνούς εμπάργκο εναντίον της, τον περασμένο Ιανουάριο.Οι ενεργειακοί σταθμοί θα κατασκευαστούν σε επτά διαφορετικές περιοχές του Ιράν, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 6.020 MW, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τουρκική εταιρία.

4 σχόλια:

  1. Η ευρω-κατάντια μας προκαλεί δάκρυα, ειδικά όταν συγκρίνεται με την λιρο-πορεία της χώρας του ειρωνικά αποκαλούμενου απο εμάς τους "έξυπνους" "ισλαμοφασίστα"..

    Η Τουρκία γίνεται ισχυρότερη και ισχυρότερη, και όλο και πιο περήφανη. Κι αυτό δεν θα αλλάξει ακόμα κι αν ο Ερδογάνος υποπέσει σε ύβρη ή κάνει τακτικά λάθη και κάποιοι τον κοντύνουν. Το τρένο της Τουρκίας έχει μπει σε πολύ γερές ράγες, το τρένο της Ελλάδας....

    Κατα τα λοιπά, το πρόβλημά μας είναι να .. "εκδυτικιστούμε επαρκώς"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ευρωκατάντια μας αλλά κατάντια μας. Τον εκδυτικισμό πού τον είδατε; Μόνο ανατολιτικοποίηση βλέπω. Ο εκδυτικισμός έχει πολλές εκδοχές. Σείς βλέπετε μόνο τα κακά. Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα. Πάντα ψάχνουμε φταίχτη εκτός Ελλάδος. Αν δεν είχε η Δύση το πάνω χέρι, ποιός/ποιά θα ήταν το "αφεντικό"; Το Ιράν; Η Τουρκία; Το ISIS;

      Διαγραφή
    2. Με παρεξήγησες. Δεν κατηγορώ καμιά δύση.
      Μιλάω για τους δικούς μας, τους αυτόβουλους εξεϋρωπαϊστές της πιστωτικής ανάπτυξης που μας κυβέρνησαν τις πολλές τελευταίες δεκαετίες.. Όταν δεν ενδιαφέρεσαι να παράξεις πολιτικές, εφευρίσκεις ένα ιδεολόγημα. Μαρξισμός, εξευρωπαϊσμός, οτιδήποτε.

      Διαγραφή
    3. .. νομίζω πως ο Ερδογάνος είναι που είχε πει κάτι σαν "δεν χρειάζεται να γίνουμε δυτική χώρα, χρειάζεται να αποκτήσουμε δυτική τεχνολογία".

      Σύγκρινέ το αυτό με τις μπούρδες που λέγανε και λένε οι δικοί μας περι εξευρωπαϊσμού (ή περι αριστεράς - δεν υπάρχει διαφορά).. Ο ένας έχει πολιτική. Ο άλλος??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.