10/6/16

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους ψάχνει δύο στρατιώτες του 1974 που θεωρούνται μάρτυρες για ταφές αγνοουμένων

ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΑ
Του Γιάννη Σάββα
Στην αναζήτηση δύο στρατιωτών που υπηρετούσαν το 1974 στο Υγειονομικό βρίσκεται η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της  ΔΕΑ, οι δύο στρατιώτες που αναζητούνται κατά την περίοδο του 1974 υπηρετούσαν στο Υγειονομικό και έλαβαν μέρος σε περισυλλογή και προέβησαν σε ταφές τον Αύγουστο του 1974, στην περιοχή Αγίου Δομετίου. 
Μάλιστα, η ΔΕΑ επικαλείται μαρτυρία άλλου στρατιώτη, ο οποίος υποστηρίζει πως το γεγονός συνέβη στις 17 ή 18 Αυγούστου 1974, στην περιοχή κοντά στον Ιππόδρομο, δυτικά του οδοφράγματος. 
Το 1974 στην περιοχή βρισκόταν το φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς «Πάι-Πας». 
Μιλώντας στο TVOnenews o εκπρόσωπος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων Νέστορας Νέστορος,  ανέφερε πως ήδη με την ΔΕΑ επικοινώνησε μάρτυρας που βρισκόταν στο Υγεονομικό το 1974 δίνοντας κάποιες πληροφορίες για στρατιώτες που ήταν μαζί του στην περιοχή.
Ανέφερε επίσης ότι, η ΔΕΑ κάνει ξανά μελέτη των αρχείων της έχει εξετάζοντας όλες τις πληροφορίες που εξασφάλισε στο πέρασμα των χρόνων, έτσι προέκυψε και η συγκεκριμένη πληροφορία.
 «Στοχεύουμε σε συγκεκριμένες υποθέσεις που παραμένουν αδιευκρίνιστες, αυτή τη φορά πιο οργανωμένα».
Ο κ Νέστορος ανέφερε πως η ΔΕΑ έχει να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο και χρειάζεται η συναίνεση όλων όσων έχουν πληροφορίες να τις καταθέσουν για διευκόλυνση του έργου της.
Η ΔΕΑ απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει  κάτι να επικοινωνήσει με το 22400142 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο gkc.member.cmp@cytanet.com.cy

http://tvonenews.com.cy/h-dea-psaxnei-dyo-stratiwtes-toy-1974-poy-thewroyntai-martyres-gia-tafes-agnooymenwn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.