20/5/16

Oι ΗΠΑ και οι Κούρδοι σχεδιάζουν την απελευθέρωση της Ράκκα - Ίλιγγος στην Άγκυρα

Ο ειδικός απεσταλμένος του Ομπάμα, για την καταπολέμηση του ISIS, Brett McGurk, λαμβάνει αναμνηστική πλακέτα του YPG, από Κούρδο διοικητή, τις 30 Ιανουαρίου...
Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στην Άγκυρα η επίσκεψη για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες και παρουσία στην μαρτυρική πόλη Κομπάνι, του  Brett McGurk ειδικού απεσταλμένου για την καταπολέμηση του ISIS, συμβούλου ασφαλείας του Ομπάμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kurdistan 24, που εδρεύει στην Ερμπίλ, ο İdris Nassan, πρώην υπουργός εξωτερικών του Καντονιού της Κομπάνι, δήλωσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Ομπάμα, Brett McGurk, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), Σαλίχ Μουσλίμ και με διοικητές των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG), με τους οποίους συζητήθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια απελευθέρωσης της πόλης Ράκκα, που παίζει το ρόλο της πρωτεύουσας του λεγόμενου "Ι.Κ.".
Να σημειωθεί ότι η Τουρία και ο ίδιος ο Ερντογάν διαλαλεί σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο προς κάθε κατεύθυνση ότι και το PYD και το  YPG, είναι τρομοκρατικές οργανώσεις και ότι παρά τους τουρκικούς λεονταρισμούς ο ειδικός απεσταλμένος του Ομπάμα, Brett McGurk, εκτός από τις 18 Μαΐου, είχε επισκεφθεί και πάλι το Κομπάνι στις 30 Ιανουαρίου 2016, οπότε και τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα από Κούρδο διοικητή του YPG.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Ο Brett McGurk,  σε σύσκεψη με Κούρδους επιτελείς... Ήταν να το δούμε κι αυτό...

7 σχόλια:

  1. ενα δεν καταλαβαινω τοση λατρεια για τους κουρδους !!!!το οτι αυτοι παντα κοιταζαν το συμφερον τους δεν σας ενδιαφερει κε Καλεντεριδη; Η νομιζετε οτι αν εμεις εχουμε ενα προβλημα με τους τουρκους αυτοι να τρεξουν να μας συμπαρασταθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καταλαβαινω την πρεμουρα σου ΄καθηγητης επιστημων΄ να σταθεις διπλα στην τουρκια στο μεγαλο δραμα που περναει..η μαλλον καταλαβαινω...
      Μαθε λοιπον οτι στην ιστορια καποτε καποιες χωρες ειναι εχθροι μας, πχ ΙΡΑΝ,ΙΤΑΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΓΑΛΛΙΑ,ΡΩΣΣΙΑ,ΝΟΡΒΗΓΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ και καποτε οι ιδιες χωρες ειναι φιλες μας...τωρα εσυ γιατι κολλας στους Κουρδους και το Κουρδισταν μαλλον πρεπει να το ψαξεις και μαλιστα γρηγορα γιατι σερνονται αρρωστιες..

      Διαγραφή
    2. Καθηγητή και επιστήμων
      δεν αναρωτιέσαι μήπως για να επιμένω ξέρω κάτι παραπάνω για το θέμα;
      Λέω, μήπως;
      Δεν καταλαβάινω τη λογική σου.
      Απευθύνεσαι σε έναν άνθρωπο που είναι ζυμωμένος με τους εθνικούς αγώνες και αντί να αναρωτιέσαι καλόβουλα, γράφεις το παραπάνω σχόλιο, το οποίο καλύτερα να μην σχολιάσω.

      Διαγραφή
    3. Ειλικρινα ουτε την δικη σου.

      ' ...το οποίο καλύτερα να μην σχολιάσω. ' Για λεγε θα εχει ενδιαφερον

      Διαγραφή
    4. ουδέν βεβαιότερον του αβεβαίου... και δη στην στρατηγική τέχνη...
      Ας δούμε...

      Αν είχαμε και Έθνος, πολλά θα μπορούσαμε να ωφεληθούμε από όλη την ανασυγκρότηση της Μ. Ανατολής...

      πάντως η μεταξύ μας οξύτητα, αδελφοι, είναι τοξική.
      καλύτερα να λείπει...
      ευχαριστώ

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει ένα σχέδιο Β΄ των Αμερικάνων για την Συρία, όπως τουλάχιστον έχει δηλώλει επισήμως και ο Υπουργός Εξωτερικών Κέρρυ.

    Αντιλαμβανόμενοι (οι Αμερικάνοι) ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυσης του Άσαντ, πιθανόν το σχέδιο να αφορά την κατάληψη της Ράκκα από τους Κούρδους και όχι από τα Συριακά στρατεύματα. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι αν και όποτε σταματήσει η εισβολή των μισθοφόρων των Αμερικάνων στην Συρία, να υπάρξει διχοτόμηση του Συριακού κράτους και τα ανατολικά εδάφη να περάσουν στα χέρια των Κούρδων με ότι αυτό σημαίνει για την προσπάθεια τους να ιδρύσουν το κράτος τους.

    Το κατά πόσον εύκολα θα την κοπανήσουν οι μισθοφόροι από την "πρωτεύουσα" τους ίσως να αποτελέσει και μια ένδειξη κάποιας συμφωνίας κάτω από το τραπέζι (όπως λέμε ειδικός απεσταλμένος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.