22/5/16

Όπως και με τη πτήση MH17 στην Ουκρανία, η συντριβή του αεροπλάνου της πτήσης MS804 της Egypt Air προαναγγείλει τον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Αίγυπτου

Scott, The Saker (USA)
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ταξίδεψε την Τετάρτη 18 Μαΐου στο προεδρικό μέγαρο στην Αίγυπτο. Η είδηση: ​​«Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες με τον Αιγύπτιο πρόεδρο στο Κάιρο για τη πολιτική κατάσταση της χώρας και τις προτάσεις ειρήνης για την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης».
Μεταφράζοντας από την πολιτική διγλωσσία στα ελληνικά: Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ προσπάθησαν να πιέσουν την Αίγυπτο να εγκαταλείψει την υποστήριξή της για το επερχόμενο ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Παλαιστίνη

 Το Ισραήλ προσπάθησε ακόμη και να δωροδοκήσει τους Αιγύπτιους ηγέτες, ανακοινώνοντας στη διάρκεια της συνεδρίασης ότι «το Ισραήλ μπορεί να ξεχάσει το ήμισυ του χρέους-πρόστημου 1,7 δισ. δολαρίων της Αιγύπτου για αέριο για μια έκρηξη του αγωγού φυσικού αερίου στο Ελ-Αρίς της Αιγύπτου, τον Ιούλιο του 2012».

Και κάτι πολύ σημαντικό: «Κέρι: Η Αίγυπτος, βασικός περιφερειακός εταίρος, από τη Jerusalem Post Israel News  -18 ώρες πριν από την επίσκεψη του Κέρι, τροφοδότησε εικασίες ότι πίσω από το –σκηνικό ΗΠΑ-Αίγυπτος-  ήταν στα σκαριά μια ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ και άλλους περιφερειακούς εταίρους, η οποία θα παρέκαμπτε τη μεγάλη σε δημοσιότητα γαλλική πρωτοβουλία για τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης».

Προφανώς, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν πήραν αυτά που ήθελαν από την Αίγυπτο, γι 'αυτό το αεροσκάφος επιβατών έπεσε κάτω σε μια ύποπτη «τρομοκρατική επίθεση».

Το πρακτορείο RT ανέφερε ότι τρεις ή περισσότεροι Αιγύπτιοι αξιωματικοί ασφαλείας ήταν στο αεροπλάνο που συνετρίβη σε μια πτήση από το Παρίσι.

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν το βομβαρδισμό της Αίγυπτου για «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είχε αναφερθεί ακριβώς πριν από ένα αεροπορικό δυστύχημα: «Μπορεί η Αίγυπτος να υποχρεωθεί σε βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές;
Η Aljazeera.com - 20 ώρες πριν. Οι φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αίγυπτο εκρήγνυνται ακραίως, δήλωσε η Human Rights Watch (παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων).  Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, μαζί με τους δημοσιογράφους που μιλούν εναντίον της αιγυπτιακής κυβέρνησης και των πολιτικών της, συνεχίζονται να περικυκλώνονται  από τις δυνάμεις ασφαλείας».

Ούτε μπορούν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ να αφήσουν την Αίγυπτο να αποκτήσει το πρώτο πυρηνικού σταθμό της.

Η Jerusalem Post ανέφερε, μετά το δυστύχημα ότι «η Ρωσία θα δανείσει στην Αίγυπτο 25 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού. 
ΚΑΪΡΟ – Η Ρωσία θα δανείσει στην Αίγυπτο 25 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας ενός πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αίγυπτο, δημοσιεύει η επίσημη εφημερίδα την Πέμπτη».

Ωστόσο, η ρωσική κυβέρνηση είχε προβλέψει αυτή τη σειρά των γεγονότων.



Mar 18, 2016 – The deliveries of Russia’s advanced President-S onboard defense systems (ODS) to Egypt will begin in “coming days…”
  1. Egypt to Order Additional Russian President-S Defense Systems
sputniknews.com/world/20160406/…/russia-egypt-president-s-defense-systems.html
Apr 6, 2016 – KAZAN (Sputnik) – Russia and Egypt in April-May will sign a contract for the supply of an additional batch of the advanced President-S onboard …
  1. Russian Manufacturer To Provide Egypt With Aerial Defense
www.defensenews.com/…/defense/…/russia-egypt…defense/83557586/
Defense News — Apr 26, 2016 – Russian air defense equipment manufacturer KRET said it will deliver 28 units of the President-S onboard defense system to the Egyptian Air …
  1. Russia to start supplies of President-S onboard defense system to Egypt
     5.  Israel says Egypt buying advanced Russian air defense system | Reuters
May 13, 2015 – A senior Israeli intelligence official who tracks the regional arms balance said on Wednesday that Egypt was buying Russia’s advanced S-300 …
  1. Russia to Supply President-S Onboard Defense Systems to Egypt
7.  Egypt | Countries | NTI Nuclear Threat Initiative
Egypt has one of the largest and best-organized air defense systems in the Middle … Egypt has either upgraded or possibly obtained new Russian-made Buk
  1. Russia will supply President-S onboard defense systems to Egypt to protect aviation from antiaircraft missile systems and air-launched missiles, the first deputy …
  2. Egypt to Buy 46 Russian Ka-52 Attack Helicopters
In addition, on Sunday, May 15th it was reported that France now tops the list of countries to have signed ‎military supply agreements with Egypt during the term of President Abdel-‎Fattah El-Sisi.

 Photo published for French intelligence warned of risk week before Paris flight to Egypt 








As with  &  and its relations with  are targeted, i don't believe in coincidences.

See our posts Waiting for Yalta-2 and Germany SITREP researcher C. talks to Scott about the efforts to squeeze the US and NATO from Europe, the Middle east and Asia.


17 σχόλια:

  1. Ουδείς αμφιβάλλει ότι οι βρυκόλακες της Ουάσιγκτον έχουν πολλές επιθυμίες για την Αίγυπτο μετά το φιάσκο των Αφοί Μουσοσυλμάνοι Α.Ε.

    Αλλά είναι λίγο δύσκολο να δαγκάσουν ξανά την Αίγυπτο και το νέο καθεστώς, που εκτός την Ρωσσία έχει συνεχή οικονομική υποστήριξη και από την Σαουδική Αραβία.

    Πιθανόν οι Αμερικάνοι να έχουν τα νεύρα τους και με την γέφυρα που αποφάσισαν να κάνουν Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία στην Ερυθρά θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τυπος που εγραψε αυτο το σχιζοφρενες παραληρημα πρεπει να εχει παρει πολυ βαρεια ναρκωτικα και μαλιστα νεου πειραματικου τυπου..
    Ακομη και για αμερικανο 'αναλυτη' ξεπερνα τα ορια του φυσιολογικου και χωνεται βαθεια μεσα στην αβυσσο της παρανοιας..
    Τι να απαντησει καποιος, στο οτι ο σχιζοφρενης δεν ξερει ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η 'ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ' στην Αιγυπτο και τι θα γινει αν αναλαβει την εξουσια (που ειχε μεχρι προ διετιας..) ? Στο οτι δεν υπαρχει πισωγυρισμα στην ανεξαρτησια της Παλαιστινης ? Στο οτι η Αιγυπτος ειναι η ηπιοτερη αραβικη δυναμις στην γειτονια του μονιμως ασχημονουντος Ισραηλ ? Στο οτι οι αμερικανοι εριξαν ενα ολοκληρο αεροπλανο για να σκοτωσουν 3 Αιγυπτίους ? Στο οτι η Αιγυπτος ειναι στο παρα-ενα πυρηνικη δυναμη αφου ΘΑ την χρηματοδοτησει η Ρωσσια για ΝΑ αρχισει εργα που ΘΑ την κανουν ΚΑΠΟΤΕ πυρηνικη δυναμη (εδω γελαμε με το Εβραίικο επιπεδο της Jerusalem Post) ? Απορω ειλικρινως κυριε Καλεντεριδη πως ανεβαινουν τετοιου επιπεδου αρθρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από παραλήρημα δεν πας κ'εσυ άσχημα!

      Διαγραφή
    2. Τωρα καταλαβαινω γιατι θιχτηκες...μολις παρατηρησα οτι εσυ το αναρτησες...περαστικα και παντα τετοια, μας λειπει το γελιο βλεπεις αυτο τον δυσκολο καιρο !

      Διαγραφή
    3. Δεν θίχτηκα και δεν θα θιγόμουνα ακόμα και να είχα γράψει ο ίδιος το άρθρο.

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς σε αυτό σε πιστεύω, γιαυτό η περίπτωσή σου είναι ανίατος και γιαυτό άλλωστε σου ευχήθηκα περαστικά .. το ότι δεν ντρέπεσαι γι αυτές τις ανοησίες που ανάρτησες αλλά τις υιοθετείς κιόλας αποδεικνύει σε κάθε καλόπιστο ότι η περίπτωσή σου είναι βαρειάς μορφής.

      Διαγραφή
    5. Τώρα θίχτηκα, από την αγένεια και έλλειψη διαγωγής σου.

      Διαγραφή
  3. Διαφωνώ κι εγώ κάθετα με το άρθρο.
    Αν ήταν έστω και λίγο έτσι τα πράγματα δεν υπήρχε περίπτωση οι Αμερικανοί να μην βάλουν ''βέτο'' στον υπερεξοπλισμό της Αιγύπτου κυρίως από τους Γάλλους συμμάχους τους. Βλέπε δηλαδή 2 ελικοπτεροφόρα Μistral, βλέπε Φρεγάτες Fremm, βλέπε 4 Κορβέτες Gowind, βλέπε 24 αεροσκάφη 4ης γενιάς Rafale. Και όλα αυτά μόνο από Γαλλία και μάλιστα με Σαουδαραβικά κεφάλαια.
    Θα τους τα έδιναν πιστεύει ο αναλυτής αν ήταν μετά από λίγο να τους βομβαρδίζουν - όχι μόνο οι Αμερικανοί αλλά όλο το ΝΑΤΟ φυσικά..???
    Το αντίθετο μάλλον ισχύει. Αφού δεν κατάφεραν να την διαλύσουν τότε την προορίζουν για άλλα πράγματα την Αίγυπτο, και τη θέλουν δεμένη στο άρμα τους όσο γίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O συντακτης του αρθρου αυτου θα εκανε μεγαλη καριερα στο hollywood σε ταινιες επιστημονικης φαντασιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως κατέστρεψαν με δύο δολιοφθορές της Μαλέζιαν έτσι πάνε να φάνε και την Ετζιπτ Έαρ...

    ΥΓ : Για ψάξτε να δείτε τι νόμο πέρασε η Βουλή της Μαλαισίας λίγο πριν αρχίσουν να χάνονται τα αεροπλάνα του κρατικού της αερομεταφορέα που ήταν άκρως υγιής και ανερχόμενος στην Ασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι γνωστό ότι πρόσφατα μεταβιβάστηκαν από την Αίγυπτον τα νησιά Tiran και Sanafir στην είσοδο τού Κόλπου τής Άκαμπα στην Ερυθρά Θάλασσα προς την Σαουδική Αραβία. Σίγουρα δεν έγινε τυχαία. Όπως τυχαία δεν είναι οπωσδήποτε και η πρόσφατη επιλογή τής Γαλλίας να αναπτύξει πρωτοβουλία σχετικά με την ρύθμιση των Ισραηλινο - Παλαιστινιακών διαφορών. Το ότι όλες αυτές οι κινήσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να συνδέονται με γενικότερες ανακατατάξεις στην περιοχή είναι Ηλίου φαεινότερον. Επίσης εύλογο είναι οι Η.Π.Α. που τελευταία δεν τα έχουν πάει και τόσο καλά στην Ανατολική Μεσόγειο, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να αποκτήσουν ερείσματα στην μείζονα περιοχή που θα τούς έδιναν δυνατότητα να αναπτύξουν το παιχνίδί τους. Και όταν οι μεγάλες δυνάμεις επιδιώκουν με κάθε τρόπο κάτι, εννοούμε ότι τίποτε δεν αποκλείεται.
    "Με κάθε τρόπο", σημαίνει τα πάντα και το ξέρουμε χωρίς να χρειάζεται να παραθέτουμε παραδείγματα από Αφγανιστάν μέχρι Συρία ή και Ιράκ ή και Κουβέϊτ κ.ο.κ.
    Τώρα γιατί η ανάπτυξη τής ερμηνευτικής συλλογιστικής τού παραπάνω άρθρου, η οποία κάθε άλλο παρά στερείται τεκμηρίωσης, προκάλεσε τόσες και τέτοιες (έντονες) αντιδράσεις και σχόλια είναι κατ' αρχήν άξιον πολλής απορίας. Πολλής και μεγάλης απορίας θα έλεγα, αφού φθάνουν και μέχρις επιθέσεων κατά εκείνου που το θεώρησε ενδιαφέρον και το ανέβασε (κατά τού Κριστιάν Ακκυριά) προσωπικά ....
    Οι εκτιμήσεις τού αρθρογράφου κάθε άλλο παρά εξωπραγματικές είναι. Αντίθετα είναι απόλυτα μέσα στο πνεύμα των παραπάνω πρόσφατων εμπειριών "διακριτικής" πολιτικής των Η.Π.Α , καθώς και λοιπών Μεγάλων Δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου κάνει εντύπωση ότι ούτε ο αρθρογράφος, ούτε κανένας αναγνώστης δεν μιλά για το τεράστιο κοίτασμα ΦΑ Ζορ. Μέχρι τώρα οι αμερικανικές εταιρίες είναι εκτός… εκτός βέβαια αν μπουν από τη κυπριακή πλευρά.
      Ούτε για το διπλασιασμό του Σουέζ από τους Κινέζους για το Θαλάσσιο Δρόμο του Μεταξιού και το σχέδιο ανάπτυξης τεράστιας βιομηχανικής ζώνης στη περιοχή της διώρυγας .
      Για τη Γέφυρα μίλησε ο Δημήτρης.

      Διαγραφή
    2. @Κριστιάν 'Ακκυριά 23 Μαΐου 2016 - 9:58 π.μ.
      !!!!!
      Καίριες και αυτές οι πρόσθετες παρατηρήσεις.
      Θα έβαζα και μεγάλο like αν προβλεπόταν ...

      Διαγραφή
  7. O συγγραφέας χρειάζεται επειγόντως νοσηλεία. Ίσως θα έπρεπε να εγκλεισθεί σε άσυλο και αυτός που το ανάρτησε, αλλά θα προτιμούσα να παραμείνει ελέυθερος για να μας ψυχαγωγεί. Χα-χαα-χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα αισθάνομαι καλύτερα, ανησυχούσα για σένα, άργησες πολύ.

      Διαγραφή
  8. Άλλο πράγμα να διαφωνεί κανείς με το άρθρο και άλλο να χαρακτηρίζει με ό,τι κοσμητικό επίθετο του έρχεται στο κεφάλι.Άκουγα σε πρωινάδικο ότι δεσμευόμαστε ως χώρα μεχρι το 2115 για το πάρτυ της τελευταίας 40ετίας και οι πανελίστες κομματάρχες όλων των αποχρώσεων πήγαιναν να βγάλουν την ουρά τους έξω από τις ευθύνες!Ας αναλογιστούμε το γελοίο της υποθέσεως ότι και καλά ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι το 2115 λες και κάποιος το 1905 μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν στον κόσμο μέχρι το 2015...Προτείνω λοιπόν σε όλους όσους νομίζουν ότι τα διεθνή μπλοκ ισχύος θα καθορίζονται αιώνια με βάση το τέλος του β παγκοσμίου πολέμου και ότι οι ΗΠΑ θα μπιπ και θα δέρνουν για πάντα,να σκεφτούν λίγο τα εξής...1ον οτι μάλλον πηγαίνουμε προς πολυπολικό κόσμο με τις ΗΠΑ μεν αρχηγό, αλλά με πολύ μικρότερη διαφορά από τους υπόλοιπους συγκριτικά με τον 20 αιώνα...2ον είναι πια φανερό σε όλους από το 2001 και μετά ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των μεγάλων και δευτερευόντων δυνάμεων κόσμου γινονται πια όχι με μαζικές επιστρατεύσεις ,αλλά με οικονομικά όπλα και αν αυτά δεν πιάσουν με ασύμμετρες απειλές πού είναι οικονομικότερες από μια μαζική επιστράτευση..οι επαγγελματικοί-ευέλικτοι στρατοι είναι και αυτοι μέρος αυτού του ασύμμετρου σχεδιασμού ,αφού το να κινητοποιηθεί με επιστράτευση ο πληθυσμός χωρών του πρώτου κόσμου να πάει να πολεμήσει για πρώτες ύλες είναι πια κομματάκι δύσκολο και δαπανηρό για τις ηγεσίες...Επομένως μερικά άρθρα μπορεί να φαίνονται υπερβολικά αλλά δεν πρέπει να τα απορρίπτουμε 100% επειδή μας χαλάνε την αντίληψη που έχουμε για τα πράγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.