28/5/16

Ο Αμερικανός διοικητής της CENTCOM Joseph Votel από το Κομπάνι: Άξιοι σύμμαχοι οι Κούρδοι του YPG - Έντονη δυσφορία στην Άγκυρα

Μια επίσκεψη με ιδιαίτερο νόημα
Του Σάββα Καλεντερίδη
Το προηγούμενο σαββατοκύριακο έγινε κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Ο διοικητής του αμερικανικού στρατηγείου CENTCOM, στρατηγός Joseph Votel, πραγματοποίησε μια επίσκεψη στη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κομπάνι. Η επίσκεψη κρατήθηκε μυστική και διήρκεσε συνολικά 11 ώρες. Δεν αποκαλύφθηκε από ποια χώρα και ποιο δρομολόγιο ακολούθησε ο τετράστερος Αμερικανός στρατηγός, ο οποίος, μετά την επίσκεψη και αφού συναντήθηκε και συσκέφθηκε με στελέχη του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD) και τους διοικητές των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG), δήλωσε τα εξής:
«Έμεινα ευχαριστημένος από την τροπή που έχουν λάβει μέχρι στιγμής οι επιχειρήσεις στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον του ΙΚ.
»Το επίπεδο και η αποτελεσματικότητά τους, μετά την παροχή εκπαίδευσης και οπλισμού από πλευράς μας, αποδεικνύει την ορθότητα της πράξης μας αυτής. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η ορθότητα της στρατηγικής που ακολουθούμε στο ζήτημα της συνεργασία μας με τις ντόπιες δυνάμεις».
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news


6 σχόλια:

  1. Και να φανταστουμε, οτι πριν απο λιγα χρονια, ο Βενιζελος βιαζοταν να βομβαρδισει τη Συρια. Τι εξωπραγματικες κυβερνησεις εχουμε και τι αραγε, να εχουν στο λιγο τους μυαλο? Τραγικο φαινομενο, με τραγικες συνεπειες. Αλλωστε, αυτο δικαιολογει τη κατασταση, στην οποια φτασαμε. Τουλαχιστον, προς το παρον γλυτωσαμε τη τουρκικη σημαια στην Ακροπολη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνον η ... Ακρόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σκυλί/isis είναι made in Washington DC. Πολύ απλά, για να έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους το σκυλί/isis, χρησιμοποιούν και το PYD/YPG ως αντίπαλο δέος. Με δύο κουπιά κινείται η λέμβος τους και όπου θέλουν την πάνε' ενισχύοντας κάθε φορά αυτόν που εξυπηρετεί καλύτερα τόσο τους τακτικούς όσο και τους μείζονες στρατηγικούς τους στόχους.
    Μελετάτε Sun Tzu τακτικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἶσαι σωστός, ἀλλὰ σὲ ἑπόμενο στάδιο, τώρα προέχει πῶς ἡ Ἑλλὰς θὰ ἀποκομίσῃ κέρδη ἀπὸ αὐτὴν τὴν κατάστασι.

      Διαγραφή
  4. Οι Κούρδοι κέρδισαν αυτό το μικρό σκαλοπάτι με το σπαθί τους.
    Και το αίμα τους.
    Αλλά και με το μυαλό τους, καθώς μοιάζει σαν να έχουν μελετήσει καλά την ιστορία του Ελληνικού κράτους και να έχουν μάθει, και για διχασμούς, και για βιασύνες και για εθνικισμούς (εξ ού και η ισότιμη συμμετοχή αράβων ασσυρίων και άλλων).

    Ελπίζω να έχουν μάθει καλά και για τα κίνητρα και τις τακτικές των μεγάλων δυνάμεων. Αν το έχουν μάθει και αυτό το μάθημα, θα τους πάρει χρόνο, αλλά θα τα καταφέρουν μια χαρά.
    Και τους το εύχομαι. Το αξίζουν.
    Κι αν επουλωθούν και οι πληγές Οτσαλάν ίσως βρούμε και έναν καλό σύμμαχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος να διεκδικά τα δίκαια του τότε βεβαίως και θα υπάρχουν εποχές όπου θα ευνοηθεί από την βοήθεια των μεγάλων. Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. H επιμονή των Κούρδων θα επιβραβευθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.