13/5/16

Που επικεντρώνεται η έρευνα για τη κατασκοπία στην Κρήτη

Το κουβάρι πίσω από την περίεργη, μυστηριώδη υπόθεση... κατασκοπίας στα Χανιά, που αποκάλυψε η εφημερίδα "Ν.Κ.", επιχειρούν να ξετυλίξουν τώρα με πολλή προσοχή και μεθοδικά βήματα οι αρμόδιες Αρχές...

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, μέσα από τη στήλη των παραπολιτικών σχολίων και με την υπογραφή του δημοσιογράφου Χρήστου Κώνστα, για τον εντοπισμό και τις προσαγωγές δύο αλλοδαπών, που βρέθηκαν να κινούνται ύποπτα, με κινήσεις που παραπέμπουν σε κατασκοπευτική δράση στη βάση της Σούδας, προκάλεσε αίσθηση και πολλές συζητήσεις... Ιδίως λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας που διανύουμε, εν μέσω μεγάλων, στρατηγικών στρατιωτικών ασκήσεων πάνω από το νησί μας, αλλά και με έντονη ανησυχία για έξαρση προσφυγικών ροών από την ευρύτερη περιοχή της Λιβύης...

Θυμίζουμε άλλωστε πως, σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, πιθανή υπό προϋποθέσεις είναι η επέκταση της νατοϊκής επιχείρησης στην ίδια περιοχή, για να αποφευχθούν νέες προσφυγικές ροές από Λιβύη και Βόρεια Αφρική.

Ακριβώς αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία ήταν που κινητοποίησε ακόμα περισσότερο τις Αρχές στην έρευνα με άρωμα τρομοκρατίας στα Χανιά, που αποκάλυψε η "Νέα Κρήτη". Έρευνα που άρχισε να ξεδιπλώνεται με τον εντοπισμό και στη συνέχεια τις προσαγωγές αλλοδαπών, που επιχείρησαν να αποτυπώσουν καρέ-καρέ απαγορευμένη ζώνη στη βάση της Σούδας, την ώρα που η νότια Κρήτη εξελίσσεται σε πεδίο μεγάλης αεροναυτικής άσκησης των Ισραηλινών.

Η νότια Κρήτη εξελίσσεται, χωρίς διάθεση υπερβολής, στην πιο θερμή ζώνη του πλανήτη, καθώς ξεκινά μεγάλη αεροναυτική άσκηση από το Ισραήλ, ενώ επίκεινται και επιχειρήσεις από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως αφήνει να διαφανεί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε ευθέως στο ρόλο της Κρήτης.

Οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, που τώρα περιορίζονται στο ανατολικό Αιγαίο, με στόχο την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, δεν αποκλείεται να επεκταθούν και στη νότια Κρήτη, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση ενός ανάλογου κύματος από τις ακτές της Λιβύης, όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" ο υπουργός Άμυνας.

«Η Ελλάδα έχει δώσει διπλωματική άδεια για όλα τα χωρικά ύδατά της. Όσον αφορά στην επέκταση των επιχειρήσεων νότια της Κρήτης, θεωρώ ότι οι δύο προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Κοτζιάς καλύπτουν τις ελληνικές θέσεις: Πρώτον, η μη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη και, δεύτερον, ο απόλυτος σεβασμός των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή», ανέφερε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα και ενώ η Τουρκία αμφισβητεί έμπρακτα με διαρκείς παραβιάσεις τα όρια του FIR Αθηνών, το Ισραήλ έχει δεσμεύσει περιοχή για άσκηση κάτω από την Κρήτη και δίπλα στη Λιβύη, στην οποία το τελευταίο διάστημα όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει επέμβαση της Δύσης.
Έγιναν προσαγωγές
Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε προσαγωγές με "άρωμα" κατασκοπίας που έγιναν στα Χανιά τα προηγούμενα 24ωρα.

Η ΕΛ.ΑΣ., η ΕΥΠ και άλλες Αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά τον εντοπισμό δύο ατόμων που φαίνεται πως είχαν βάλει στο στόχαστρο τη βάση στη Σούδα. Σύμφωνα με ανώτατες πηγές, με τις οποίες συνομίλησε η εφημερίδα, πρόκειται για αλλοδαπούς (ένας εκ των δύο με γερμανικό διαβατήριο), οι οποίοι εντοπίστηκαν να κινούνται ύποπτα σε απαγορευμένη ζώνη γύρω από τη νατοϊκή ευκολία και τις υπόλοιπες στρατιωτικού χαρακτήρα εγκαταστάσεις, τις οποίες επιχειρούσαν να αποτυπώσουν καρέ-καρέ με φωτογραφικό φακό. 

5 σχόλια:

  1. Ελα ρε κοψτε τα αστεια. Περισσοτερα ξερουν οι εξω απο τους μεσα. Τι μπορει να ειναι κρυφο στην Ελλαδα σημερα? Αφου τα κλειδια τα εχουν αλλοι. Εκτος και αν μιλαμε για κατασκοπεια απο τους Ρωσους εν'οψει της επισκεψης Πουτιν. Επειτα, οι δορυφοροι βλεπουν πολυ περισσοτερα απο οτι βλεπει ενας παρατηρητης. Εχω την εντυπωση οτι εδω εχομε περιπτωση βλακειας. Η κατασκοπεια, γινεται μεσα απο τα επιτελεια και οχι απο φωτογραφους που κινουνται υποπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί οι δορυφόροι και η τεχνολόγια να έχει κάνει άλματα αλλά είναι ακόμα πεπερασμένες οι δυνατότητες της.Πόσους φακούς να έχει ένας δορυφόρος ? Όσοι φακοί τόσα και τα σημεία που μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρακολουθεί.Η σημασία του ανθρώπου και η φωτογραφία επί τόπου είναι ακόμα αξεπέραστη και φθηνότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα πληροφορηθεί πριν από περίπου 25 χρόνια, ότι στην Λιβυή μπορούσε κανείς να αγοράσει όλους τους χάρτες που μπορεί να προμηθευτεί από την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού του Ελληνικού Στρατού κάτω από ειδικούς όρους!

    Άραγε αληθεύει;;;

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά Λιβύη...Το 1972 ή 73, μπαίνει ένας Αμερικάνος αρχιλοχίας στο Γ'ΣΣ/4ΕΓ και παρακαλεί αν ήταν δυνατόν να του χορηγηθεί ένας καλός χάρτης της Χαλικιδικής γιατί ήθελε να κάνει διακοπές με την οικογένειά του και οι χάρτες του εμπορίου δεν τον ικανοποιούσαν. Είχε έρθει στο Στρατηγείο για άλλη υπηρεσιακή δουλειά και με την ευκαιρία μάς υπέβαλε και το αίτημα. Να βλέπεις συνταγματαρχαίους και ταγματαρχαίους να τρέχουν να εξυπηρετήσουν. Τελικά πήρε κανονικότατο χάρτη της ΓΥΣ. Πραγματικό γεγονός. Δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυς. Ήμουν αυτός που εκτέλεσε την διαταγή.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί το σήμα (logo) της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ), να περιέχει το επίσημο σήμα της Μασονίας δλδ «τον Γνώμονα και τον Διαβήτη», τα αρχιτεκτονικά εργαλjεία (κατά το Αμαλjία) των πρακτικών τεκτόνων... και να μας θυμίζει την ΥΕΝΕΔ του Nico Mastorakis, του Τέρενς Κουΐκ, της Φωτεινής Πιπιλή-Ανδρέου, τους Κιμούληδες της «Λούφας και της Παραλλαγής» κ.ά. εκλεκτών...

      ...σήμερα (2011) η Γ.Υ.Σ. παράγει όλα τα χαρτογραφικά προϊόντα που απαιτούνται για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και διαθέτει διάφορα προϊόντα για την ανάπτυξη της χώρας και την ικανοποίηση των αναγκών του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

      Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.