5/5/16

Σοβαρό πρόβλημα ο μεγάλος αριθμός των τραυματιών για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

  • (Φωτ. αρχείου: EPA / Kemal Kaya)
Ο αριθμός των τραυματιών από τις μάχες με Κούρδους αντάρτες σε μεγάλο μέρος της επικράτειας της Τουρκίας φαίνεται πως δημιουργεί πονοκέφαλο στην ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όχι μόνο για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στο ηθικό του στρατεύματος, αλλά και γιατί απαιτεί αυξημένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την περίθαλψή τους.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Hürriyet», ο αριθμός των τραυματιών στρατιωτικών και των αστυνομικών που νοσηλεύονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία ξεπερνά σε αριθμό τη δύναμη μιας ταξιαρχίας.
Οι τραυματίες προέρχονται από τις μάχες που είναι σε εξέλιξη από τον Ιούλιο του 2015 σε διάφορες πόλεις και κωμοπόλεις, όπου οι Κούρδοι μαχητές επιδίωξαν και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζουν να επιδιώκουν την απόκτηση αυτονομίας. Ο μεγαλύτερος αριθμός απωλειών, νεκρών και τραυματιών, προήλθε από μάχες στην συνοικία Σουρ του Ντιγιάρμπακιρ και στην κωμόπολη Νουσαϊμπίν, του νομού Μαρντίν, όπου οι συμπλοκές συνεχίζονται τις τελευταίες 50 ημέρες. Συγκεκριμένα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, που αυτές τις 50 ημέρες κατόρθωσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το 54% της πόλης Νουσαϊμπίν, έχασαν 54 άνδρες, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 303. Ο αριθμός των τραυματιών σε άλλες πόλεις είναι: 129 στη Σιλόπη, 165 στην Τζίζρε, 42 στην Ίντιλ, 121 στην Γιουκσέκοβα, 126 στην πόλη Σίρνακ.
Οι τραυματίες νοσηλεύονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία, και μετά τη νοσηλεία τους αρκετοί από αυτούς στέλνονται στο Κέντρο Αποθεραπείας των ΤΕΔ, ενώ σε κάποιους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.