17/5/16

Είναι μεγάλο όνειδος για τον Ελληνισμό - Διοργανώνονται τελετές για τη Γενοκτονία, με υπουργό Παιδείας τον αρνητή Νίκο Φίλη

του Σάββα Καλεντερίδη
Αποτελεί τραγική διαπίστωση σήψης και ανθελληνισμού του πολιτικού συστήματος, το γεγονός ότι ο Ελληνισμός καλείται να διοργανώσει επετειακές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, τη στιγμή που στις τάξεις της κυβέρνησης και μάλιστα στο πιο κρίσιμο επί του θέματος υπουργείο, αυτό της Παιδείας, βρίσκεται ως επικεφαλής ο Νίκος Φίλης, αρνητής της Γενοκτονίας και εξ αντικειμένου προπαγανδιστής και συνοδοιπόρος των κεμαλιστών και των ισλαμοφασιτών της Άγκυρας.

Το γεγονός δε ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, αποτελεί εμπαιγμό των Ποντίων και ολόκληρου του Ελληνισμού, αφού από τη μια πλευρά παρέχουν στήριξη στον αρνητή Φίλη, κρατώντας τον στην κυβέρνηση, και από την άλλη μας εμπαίζουν, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις.
Είναι αυτό που λέμε, "και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο".
Κρίμα που οργανωμένος ποντιακός χώρος αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της στάθηκε τόσο αδύναμη και δεν μπόρεσε να καταστήσει με την πίεση που έπρεπε να ασκήσει, αδύνατη την παρουσία του αρνητή Φίλη σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα.
Όμως η μεγάλη ντροπή ανήκει σε άλλους.
Ντροπή στην κυβέρνηση.
Ντροπή στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ντορπή στο πολιτικό σύστημα που ανέχεται τέτοια εθνικά εγκλήματα.
Ντροπή σας.

6 σχόλια:

  1. μήπως μετάνιωσε για την μεχρι τουδε στάση του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ Σαββα μου,το βραδυ ψηφιζουν τα εθνοκτόνα μνημονια και την επομενη ημερα η βολευτες της πρωτης φορας ηγούνται των απεργιων που γινονται για τα ψηφισθεντα μνμημονια.
    Παντως πιο καταλληλο προσωπο από τον αποφοιτο λυκειου δεν θα μπορουσαν να βρουν για την θεση αυτή.
    Εκτος αυτου,ειναι συνεπεστατοι στις 'ιδεολογικες' τους καταβολες και ιδεοληψίες.
    Θεωρω ότι το μεγαλυτερο μερος της ντροπης ανηκει σε εμας τους ψηφοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητοί κυρίοι εκείνο που θα πρεπει να καταλάβουμε οτι ο φίλης ειναι ενας ρολίστας υπουργός ( οπως παλιότερα ο Λοβερδος) που ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτο το έργο οπως και αλλα οπως σχεσεις εκκλησίας με κρατος κλπ.Να είστε σίγουροι οτι στην επόμενη ..αναδόμηση ..για να θυμηθούμε και τον προσφάτως προσφιλή στην κυβερνηση Ανδρέα θα αλλαξει.Αρα τα βέλη πέσανε σε ενα βαρέλι ,μεταφορικώς,και οχι στο στοχο που ειναι αυτη και εαυτή η κυβερνηση που σχεδιάζει-καταθέτει αλλα και ψηφίζει μεςω του όλου ΣΥΡΙΖΑ,.Πολλοι μαλιστα βολευτες ειναι ποντιακής καταγωγής ,αν και δεν αποδέχομαι αυτο το διαχωρισμό θεωρώντας ως κυριο το ΕΛΛΗΝ ες

      Διαγραφή
  3. Σάββα και εγώ είμαι έξαλλος όπως εσύ, αλλά δεν είναι μόνο ο Φίλης που με ενοχλεί. Εκείνο που είναι ακόμη μεγαλύτερο όνειδος και καταισχύνη είναι η απαλοιφή του κεφαλαίου της Ιστορίας του παραευξείνιου Ελληνισμού, από το βιβλίο της Ιστορίας της Γ' Λυκείου.
    Τα Ελληνόπουλα δεν πρέπει να μαθαίνουν για την γενοκτονία του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού.
    Είναι τραγικό να καθορίζουν την δημόσια εκπαίδευση, εθνομηδενιστές όπως ο Φίλης και ο παρανόμως διορισθείς "καθηγητής" (δικαστική απόφαση) Λιάκος.
    Αλλά εδώ φτάσαμε στο σημείο ο ίδιος ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας στο διάγγελμα της 25ης Μαρτίου, να διατείνεται ότι αποκτήσαμε εθνική αυτογνωσία στα τέλη του 18ου αιώνα!!!
    Αναρωτιέμαι τι επιφυλάσσει το μέλλον στην πατρίδα και στο έθνος μας, με όλα αυτά που συμβαίνουν.
    Και το τραγικότερο είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση σε όλη αυτήν την πολιτική ξεφτίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώρα για ολοφάνερα κρυφά σχολειά, συνέλληνες !
      Πίσω στα αρχέγονα και καθιερωμένα Ελληνικά Αρχέτυπα:
      Η κοινότητα επιλέγει και πληρώνει τον δάσκαλο των παιδιών της !
      Αλλοιώς θα κλαίμε τη μοίρα μας σαν τις θλιμμένες ιοκάστες στα εξώθυρα της συνοικίας... τρισπανάθλια θύματα ενός (π)υπουργείου (α)παιδείας, σε διατεταγμένη υπηρεσία εθνοκτονίας χαμηλής έντασης.
      ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΕΝΟΠΟΝΤΟΣ, η Ματσούκα, το Χαμουρί, "ρίζα μου προαιώνια" !

      Διαγραφή
  4. Άλλη μια προσπάθεια κομματικοποίησης της γενοκτονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.