23/5/16

Ιερώνυμος: «Η περιουσία είναι δική μας, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται»

Αντωνιάδου Μαρία   
Οι βολές τους αρχιεπισκόπου κατά την ομιλία του στην 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη
Ιερώνυμος: «Η περιουσία είναι δική μας, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται»
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κήρυξη τις εργασίες της Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης, στο Συνεδριακό κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
«Βολές» κατά όλων όσοι, στον «τόπο μας κινούνται επιπόλαια» εξαπέλυσε  ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από τον Βόλο όπου βρέθηκε. «Η περιουσία είναι δική μας, δεν ανήκει στο Κράτος, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται. Η ίδια η Εκκλησία θα την διαχειριστεί...» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε κληρικούς των Μητροπόλεων της Θεσσαλίας. Όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα της Μητρόπολη Δημητριάδος ο Αρχιεπίσκοπος «μίλησε για όσα προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο μέλλον, όπως η απώλεια του Δημοσίου χαρακτήρα της Εκκλησίας μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως η διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου, ενώ αναφέρθηκε στο σύνολο της περιουσίας που διέθεσε η Εκκλησία στο Κράτος από την παλιγγενεσία και μετά».
Οπως σημειώνεται ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «υπάρχουν πολλοί σ' αυτόν τον τόπο που κινούνται επιπόλαια», επεσήμανε ο κ. Ιερώνυμος, «αλλά εμείς θα τολμήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε».

Και αναφερόμενος στον πλέγμα των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους τόνισε:  «βρισκόμαστε σε μια εποχή που δε χρειαζόμαστε απλώς διακριτούς ρόλους, αλλά καθαρούς διακριτούς ρόλους... πρέπει να αποκαλύψουμε το διαβρωτικό έργο αυτής της ιδεολογικής πλατφόρμας και  να θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Η Εκκλησία μας υπάρχει και θα υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο. Αυτός είναι ο ρόλος μας, η μοίρα και η πορεία μας. Αυτή διαλέξαμε και αυτή πρέπει να υπηρετήσουμε. Δεν ξέρουμε αν αύριο θα έχουμε περισσότερες δυσκολίες, ξέρουμε όμως, ότι η Εκκλησία πάντοτε νικά, όπως θα πράξει και τώρα».
BHMA

6 σχόλια:

  1. Όταν πεθαίνει ένας πιστός και αφήνει την περιουσία του στην Εκκλησία δεν την αφήνει στο κράτος.Θα μπορούσε αν ήθελε αλλά την άφησε στην Εκκλησία.
    Όπως όταν την αφήνει στο Χαμόγελο του Παιδιού δεν την αφήνει στην Εκκλησία ή στο κράτος.
    Ορθά τα λέγει σε αυτό ο Ιερώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περιουσια της Εκκλησιας δεν πωλειται , δεν υποθηκευεται παναγιωτατε.Σωστα. Με την ιδια την Εκκλησια τι γινεται παναγιωτατε; πωλειται; υποθηκευεται;Οι πολιτικοι προδωσαν την πατριδα , οι ανωτατοι κληρικοι ετοιμαζονται να προδωσουν την Ορθοδοξια. Το προβλημα αυτην την ωρα δεν ειναι τα περιουσιακα της Εκκλησιας αλλα τα πνευματικα..Ξερετε , παναγιωτατε , τα οικουμενικα κολπα που προωθειτε με την πλειοψηφια των μητροπολιτων. Αισχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τίτλος τού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Π.Ε. είναι μακαριότατος. Παναγιότατος είναι ο Οικ. Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, αλλά μόνο μέσα στην Έδρα του.

      Διαγραφή
  3. έπρεπε να πει η εθνική τράπεζα δεν πωλείται. ..Ο εκάστοτε μητροπολιτής Ιωαννίνων είναι μόνιμα αντιπρόεδρος στο δ.σ. των μεγαλομετοχων της ΕΤΕ. Ψάξτε να δείτε ποιοι είναι οι τοκογλύφοι και οι πραγματικοί εχθροι του έθνους. Ο πειραως γιαυτό παραιτήθηκε ο άνθρωπος αηδίασε με αυτά που είδε. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως το κράτος απαλλοτρίωσε αρκετά μεγάλη ασκεπή περιουσία της εκκλησίας, όπως έκανε και με χιλιάδες ιδιότες, προκειμένου να μοιράσει τη γη αυτή σε ακτήμονες καλλιεργητές. Επειδή διαχειρίστηκα το θέμα, ως υπάλληλος του Υπουργείου Γεωργίας, επικαλούνται βυζαντινά χρυσόβουλα ως τίτλους ιδιολτησίας. Είναι όμως γνωστόν ότι τα χρυσόβουλα αυτά έχουν καταργηθεί από της απελευθερώσεως και εντεύθεν. Ως προς τις οικοδομές που ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή, θυμάμαι περίπτωση στους Αμπελοκήπους Αθηνών όταν η Αρχιεπισκοπή έκανε έξωση από οίκημά της, σχολείου, προκειμένου να ανεγερθεί πολυκατοικία που θα τους απέφερε περισσότερα έσοδα.
    Η "πολιτική" που ασκεί η Αρχιεπισκοπή, στο θέμα της λεγόμενης περιουσίας της, είναι τελείως αντίθετη με τις διδαχές του χριστιανισμού και θα έπρεπε να ντρέπονται γι αυτά που πρεσβεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχομαι η Εκκλησια να κάνει το σωστό οχι μονο θεολογικά, αλλα και ανθρωπιστικά απέναντι στους πιστούς που εχουν οικονομικα εξαθλιωθει ενώ ολο το ιερατείο μας, Ιερείς, δεσποτάδες, παπάδες, διάκονοι, αρχιμανδριτες και καθε υπάλληλος της Εκκλησίας εως σήμερα πληρώνεται απο το δημόσιο ταμείο παρόλο που ποτε δεν έπαψαν να ζητουν και να εισπράττουν ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΑΔΗΛΟΤΑ αξιόλογα *δώρα* κοινώς *Φιλότιμα* ποσά που αναγκάζεται καθε πιστός να *δωρίσει* για τα μυστήρια, για τα βαπτισια, για το Μυστήριο του γάμου, νεκρώσιμη τελετή, μνημόσυνα κλπ κλπ. που ειναι θεωρητικώς *δωρεά* ! Shik!

    Σημειωτέον οι εκκλησίες του Εξωτερικού, Αμερικής, Αυστραλίας και Καναδά που ζω απο το 1984 παρέχουν στο ποίμνιο τους τις ίδιες παροχές Βαπτισια και γάμους και προσευχες ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΩΡΕΑ και επιπλέον ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΕ απο το κράτος, αλλα το ποιμνιο της καθε Εκκλησίας συντηρεί όλο το προσωπικο της εκκλησίας, Ιερείς η ποιμενες, το προσωπικο γραφείου, καθαρίστριες, συντηρητές ΟΛΑ τα έξοδα της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ καλύπτονται απο το ποίμνιο αυτό και μονο !!

    Ειναι καιρός και στην πατρίδα μας να υπάρξει ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ και ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και η Εκκλησια να συντηρείται απο το μονοπώλιο των εισπράξεων της απο τα μυστήρια και γενικώς απο τα έσοδα της. Αμην!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.