12/5/16

Το μεγάλο κόλπο: Η Γερμανία σχεδιάζει την εκδίωξη του ΔΝΤ από την Ευρώπη

analyst.gr
50
Θυμόμαστε πως η Ευρώπη εξαγόρασε τα χρέη της Πορτογαλίας απέναντι στο ΔΝΤ, όταν η τελευταία βγήκε από το μηχανισμό στήριξης – χρηματοδοτούμενη έκτοτε από τις αγορές, ενώ έχει μετατραπεί σε μία χώρα της Lidl (χαμηλού εργατικού κόστους για τη γερμανική βιομηχανία). Έτσι, η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που ευρίσκεται στο μηχανισμό στήριξης και δανειοδοτείται από το ΔΝΤ, είναι η Ελλάδα.

Περαιτέρω, η Γερμανία θέλει να διορθώσει το λάθος της, με βάση το οποίο επέτρεψε στο ΔΝΤ το 2010 να εισβάλλει στην Ευρωζώνη μέσω του ελληνικού Δούρειου Ίππου – στα πλαίσια των προσπαθειών της να αποκτήσει την ανεξαρτησία της από της Η.Π.Α., μέσω της δημιουργίας ενός 4ου Ράιχ στην Ευρώπη, με ειρηνικό τρόπο.

Ως εκ τούτου, αφενός μεν επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, για να μην έλθει σε απ’ ευθείας σύγκρουση μαζί του, αφετέρου προτείνει την εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ προς την Ελλάδα το 2018 – υπολογίζοντας πως τότε θα ανέρχονται στα 17,6 δις € εάν βέβαια συμμετέχει το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα με 6 δις € (πηγή).

Για να δικαιολογήσει τώρα την πρόταση της, αναφέρει πως από την αύξηση κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών, για την οποία το ESM που φιλοδοξεί να αναδειχθεί στο ευρωπαϊκό (άρα γερμανικό) ΔΝΤ είχε υπολογίσει 25 δις €, περίσσεψαν θεωρητικά 15 δις € – οπότε θα μπορούσαν να διατεθούν για την εξαγορά των 17,6 δις € του ΔΝΤ.

Συνεχίζοντας, ο λόγος που το ESM θα αναλάμβανε τα χρέη, θα ήταν το καλό της Ελλάδας (!) – δηλαδή η επιβάρυνση της με τα χαμηλότερα επιτόκια του ESM, το οποίο χρεώνει 1% έναντι 3,5% που απαιτεί το ΔΝΤ. Το γεγονός αυτό, κατά το γερμανό διοικητή του ESM, θα διευκόλυνε την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους – το οποίο, με κάποιο μαγικό τρόπο και χωρίς το κούρεμα του, θα μειωνόταν μελλοντικά στο 74,8% του ΑΕΠ το 2050, από 182,4% το 2016 (σενάριο D στο άρθρο μας).

Με τον τρόπο αυτό το ΔΝΤ και θα συμμετέχει στο νέο πρόγραμμα, όπως έχει θέσει ως προϋπόθεση η Γερμανία, και θα εκδιωχθεί το 2018 – κάτι που σημαίνει ότι, η Γερμανία θεωρεί ανόητους τους Αμερικανούς, υπολογίζοντας πως θα πέσουν στην παγίδα της.
Ότι δηλαδή θα της επιτρέψουν να δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο πόλο στον πλανήτη, υπό τη δική της ηγεμονία – το ευρωπαϊκό τέταρτο Ράιχ, με τη βοήθεια της κρίσης χρέους, καθώς επίσης με οικονομικά όπλα, στα οποία ασφαλώς συγκαταλέγεται η ΕΚΤ (πρόσφατα τόσο η καγκελάριος, όσο και ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, ο οποίος φιλοδοξεί να αναλάβει τη διοίκηση της ΕΚΤ, άρχισαν να στηρίζουν την πολιτική του κ. Ντράγκι – πηγή).  

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως γερμανός υπουργός οικονομικών έχει υποτάξει εντελώς την ελληνική κυβέρνηση – έχοντας πλέον τη βεβαιότητα πως μόνο αυτή είναι ικανή να επιβάλλει εκείνους τους νόμους που θα διευκολύνουν τη μετατροπή της Ελλάδας σε πλήρη αποικία της Γερμανίας. Έτσι είναι σίγουρος πως θα συνεργασθεί μαζί του, με στόχο την τελική εκδίωξη του ΔΝΤ – κάτι που προσπάθησε μεν να επιτύχει με τον προηγούμενο πρωθυπουργό, ο οποίος είχε επίσης τοποθετηθεί υπέρ της εκδίωξης του ΔΝΤ από την Ελλάδα, αλλά χωρίς επιτυχία (επειδή τότε έχασε τη στήριξη του από την κοινωνία και τη Βουλή).

Θα καταφέρει αλήθεια η γερμανική κυβέρνηση να οδηγήσει στην παγίδα το ΔΝΤ, οπότε να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός τέταρτου Ράιχ, αντίστοιχα ισχυρού με τις Η.Π.Α.;
Εάν ναι, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει στην εξουσία για πάρα πολλά χρόνια ακόμη – παρά το ότι η Ελλάδα θα λεηλατείται από τη Γερμανία, καταλήγοντας ένα εξαθλιωμένο και άβουλο προτεκτοράτο της. Εάν όχι, τότε οι ημέρες της είναι μάλλον μετρημένες, υπενθυμίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ του ΔΝΤ, οπότε των Η.Π.Α. Εν τούτοις, κανένα δυστυχώς από τα δύο κόμματα εξουσίας δεν είναι υπέρ της Ελλάδας – οπότε δεν υπάρχει ακόμη ελπίδα ανάκτησης της εθνικής της κυριαρχίας.

2 σχόλια:

  1. Πολυ σωστο το σχολιο. Ουτε η κυβερνηση, ουτε η αντιπολιτευση ειναι υπερ της Ελλαδος. Αυτο ειναι το συμπερασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο που βλέπω είναι ότι το Δ.Ν.Τ. θέλει εναγωνίως να πάρει τα χρήματα του και να φύγει.
    Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.