14/5/16

Τα παράδοξα και εξωτικά στο ελλαδικό φρενοκομείο

Του ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

«Το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο».
Αυτή η χρησμοφανής κοινοτοπία στα χείλη του κ. Παυλόπουλου (πάντοτε σε αναζήτηση δελφικών διατυπώσεων ο Πρόεδρος) άναψε, την Τρίτη, φωτάκια συναγερμού σε Κυριάκο και Σταύρο, που τσακίστηκαν να τον ανακαλέσουν στην τάξη, καλώντας τον άμεσα να ξεκαθαρίσει τη θέση του από την υπόνοια ότι «κλείνει το μάτι στη δραχμή».
Η Προεδρία έσπευσε να συμμορφωθεί με ανακοίνωση που διέψευδε την κακόβουλη ερμηνεία. Kαι ο Κυριάκος της μείζονος έκλεισε μεγάθυμα το θέμα, όχι όμως χωρίς αυστηρή σύσταση στον ανώτατο άρχοντα (!) στο εξής να προσέχει τα λόγια του!

Αυτή είναι η Ελλάδα… όπως θα επαναλάμβανε ο Νέστωρ της πολιτικής, αυτός που μας εισήγαγε νύκτωρ στην Ευρωζώνη, από την είσοδο της υπηρεσίας, με την ενθάρρυνση του 4ου Ράιχ.

Τώρα, γιατί ο Κυριάκος και ο Σταύρος από τόσους πραιτοριανούς του ευρώ στη Βουλή, φρέσκοι από Πάσχα και Πρωτομαγιά και σε περιβάλλον αγωνίας για τις συγκλίνουσες απειλές χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και τουρκικής απόβασης;

Είναι δυνατόν όταν σ’ αυτό το εθνικό μας σπίτι πέφτουν από παντού κεραμίδια και τοίχοι και αερόλιθοι, έχουν πλημμυρίσει τα υπόγεια και τσιρίζουνε τα ποντίκια, αυτά τα παιδιά, ο Κυριάκος και ο Σταύρος, να κοιμούνται και να ξυπνάνε με την αγωνία για το ευρώ; Κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει εδώ. Να τους πατάει, άραγε, κάποιος το πόδι κάτω από το τραπέζι;

Ζούμε πράγματι στην Ευρώπη μέρες πυρετού, με την αντίστροφη μέτρηση προς το βρετανικό δημοψήφισμα: Η άκομψη επέμβαση του Ομπάμα ενίσχυσε το στρατόπεδο του Brexit. Kαι η εμφάνισή του στο Αμβούργο, ως πλασιέ του ευρωαμερικανικού συνεταιρισμού (ΤΤΙΡ), πυροδότησε τεράστιες διαδηλώσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο και Παρίσι εναντίον του και εναντίον αυτής της συνθήκης και του κονκλαβίου των Βρυξελλών. Πρόσθετο πλήγμα στα μυστικά σχέδια ήταν η διαρροή στην Greenpeace τμήματος του σχεδίου συμφωνίας που διαπραγματεύονται υπό δρακόντεια μυστικότητα οι Αμερικανοί με τους ευρωκράτες.

Τα τέρατα και σημεία που, λίγο λίγο, αποκαλύπτο­νται για το εξυφαινόμενο καθεστώς υποδούλωσης ευρωπαϊκών λαών και κρατών στις αμερικανικές πολυεθνικές και η κατάρρευση της δημοτικότητας της προτεινόμενης συνθήκης -στο 17% στη Γερμανία και στο 15% στις ΗΠΑ- προκαλούν εύλογη νευρικότητα στην Ουάσινγκτον, στις Βρυξέλλες και στην κ. Μέρκελ προσωπικώς.

Στο ΝΑΤΟ σαλπίσματα πολεμικής ετοιμότητας και ενισχύσεις 4.000 ανδρών κοντά στα σύνορα της Ρωσίας (αλλά ουδετερότητα και μη ανάμειξη στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο) ενισχύουν στις νότιες χώρες την κοινωνική πίεση για άρση των αντιρωσικών κυρώσεων, που πλήττουν σκληρά την αγροτική τους οικονομία. Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ψήφισε ήδη για την κατάργησή τους.

Σε επίμετρο όλων αυτών των απροσδόκητων καρφιών στον δρόμο της ΕΕ προς τον φεντεραλισμό και την παγκοσμιοποίηση, ήρθαν και τα αποχαρακτηρισμένα αμερικανικά άκρως απόρρητα, με αποδεικτικά στοιχεία, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση γεννήθηκε -επί προέδρου Τρούμαν- από τους κόλπους της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών ως το πολιτικό συμπλήρωμα του ΝΑΤΟ, με σκοπό ο έλεγχος της Ευρώπης από τις ΗΠΑ να καταστεί ευκολότερος - με την υποκατάσταση 28 (τώρα) κυβερνήσεων από μια γραφειοκρατία ανδρείκελων στις Βρυξέλλες.

Ο Τζάστιν Ραϊμόντο, γνωστός αμερικανός συντηρητικός δημοσιολόγος, στην ιστοσελίδα Anti-War, με παραπομπές και στον εγκυρότατο οικονομικό σχολιαστή της βρετανικής συντηρητικής «Telegraph», Αμπρόουζ Ίβανς-Πρίτσαρντ, συνόψισε τα στοιχεία.

Με τίτλο: «Η ΕΕ είναι μυστική επιχείρηση της CIA», ανέφερε ότι γεννήτορας ήταν ο αμερικανός αρχικατάσκοπος στην Ευρώπη -κατά τη διάρκεια του πολέμου- Άλεν Ντάλες, ιδρυτής της CIA. Θερμοκοιτίδα της ΕΕ ήταν η Αμερικανική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούμενη από βαθμούχους πράκτορες. Η ευρωπαϊκή δικτύωση διάδοσης και πραγμάτωσης της ευρωπαϊκής ιδέας -από αριστερά κόμματα, συνδικάτα και διανοουμένους- χρηματοδοτείτο από ιδιωτικούς διαύλους, όπως το ίδρυμα Φορντ, με επικεφαλής πρώην κατάσκοπο, και κινητοποιήθηκε κάθε δυνατό μέσο μαζικού επηρεασμού και περιοδείες περιώνυμων ομιλητών.

Ο Ίβανς-Πρίτσαρντ, στην «Telegraph», αναφέρει ότι, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, οι αμερικανοί αξιωματούχοι μεταχειρίζονταν αυτούς που θεωρούμε «πατέρες της ευρωπαϊκής ιδέας» ως έμμισθους υπηρέτες και τους εμπόδιζαν ενεργά να βρουν εναλλακτική χρηματοδότηση, που θα τους αποσπούσε από τον εναγκαλισμό της Ουάσινγκτον.

Επισημαίνει -ως ιδιαίτερα επίκαιρο- αμερικανικό υπόμνημα της 11ης Ιουνίου του 1965 στον τότε αντιπρόεδρο της ΕΟΚ, που του συνιστά να προωθήσει υπόγεια τη νομισματική ένωση, φιμώνοντας κάθε συζήτηση, μέχρις ότου «η υιοθέτηση αυτών των προτάσεων θα έχει καταστεί ουσιαστικά αναπόφευκτη»…

Αυτοί ήταν οι συντελεστές ενός κλίματος υψηλής έντασης, στο οποίο σύμμαχοι και εταίροι μπορεί να θεωρούσαν επικίνδυνη έστω και υπόνοια αμφισβήτησης της θεότητας του ευρώ, μάλιστα από πηγή θεσμικής εμβέλειας, στην εύφλεκτη αποθήκη ψυχών που λέγεται ακόμη Ελλάδα.

Ευαίσθητες κεραίες στην Αθήνα κατέγραψαν προφανώς τις σχετικές δονήσεις και βρόντηξαν καμπάνες συναγερμού…

http://paron.gr/v3/new.php?id=95761&colid=&catid=34&dt=2016-05-08%200:0:0

2 σχόλια:

  1. Καλά τα είπε ο Πάκης: Το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο. Πώς υπηρετεί ένα νόμισμα τον άνθρωπο;
    Με έναν τρόπο μόνο: ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ...

    http://www.liberal.gr/arthro/47517/apopsi/arthra/kala-ta-eipe-o-pakis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης όταν υπάρχει. Και δεν είναι μουσειακό είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.