13/5/16

ΕΠΙΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ!

«ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ», ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ…
Του ΝΙΚΟΥ ΒΕΝΕΤΗ
Τη περίοδο που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη μαζική σφαγή στο μέγαρο των συνδικάτων της Οδησσού, (όπου στις 2 Μαΐου 2014, ναζί παρακρατικοί σε συνεργασία με τις αρχές του Κιέβου, έκαψαν ζωντανούς δεκάδες αντιφασίστες διαδηλωτές), τη περίοδο που συμπληρώνονται δυο χρόνια, από όταν στην Μαριούπολη, ναζί και στρατός δολοφόνησαν δεκάδες αντιφασίστες, στην επέτειο της 9ης Μαΐου, την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης…

Κάποιοι στη χώρα μας αποφάσισαν να διοργανώσουν τριήμερο «φεστιβάλ» κινηματογράφου και προπαγάνδας. Ανάμεσα στα άλλα και να προβάλλουν το ντοκιμαντέρ Euromaidan-Roughcut, που προπαγανδίζει το οργανωμένο από ΗΠΑ και ΕΕ πραξικόπημα του Μαϊντάν στην Ουκρανία. Ένα πραξικόπημα που έφερε στην εξουσία στο Κίεβο την πρώτη ανοιχτά φιλοφασιστική κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό έδαφος, από την εποχή της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και «συζήτηση» όπου θα συμμετέχουν οι Volodymyr Yermolenko, γνωστός για τα ιστορικοιδεολογικά του κείμενα απόπειρας ταύτισης του Ναζισμού με το Κομμουνισμό και τις εκκλήσεις του στις δυτικές κυβερνήσεις να πάψουν αν είναι «ήπιες» με τη Ρωσία, η «δημοσιογράφος» Tatiana Ogarkova, ιδιαίτερα δραστήρια στις χώρες της δυτικής Ευρώπης στην προπαγάνδα υπέρ του καθεστώτος του Κιέβου, πάντα με την υποστήριξη των κατά τόπους αμερικανικών πρεσβειών και ο Νίκος Λυγερός, ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικής Ακαδημίας, Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Στρατολογικού.

Πιθανά η διοργάνωση για πρώτη φορά ανοιχτά μιας τέτοιας εκδήλωσης να είναι σύμπτωση και να μη συνδέεται με την πρόσφατη τοποθέτηση του Τζέφρευ Πάιατ στη θέση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο κατά την περίοδο του πραξικοπήματος του Μαϊντάν. Πιθανά να είναι σύμπτωση η διοργάνωση μιας «πορτοκαλί», ανοιχτά φιλοναζιστικής εκδήλωσης,με τη συμμετοχή της ιδεολογικής και επικοινωνιακής avant guard του καθεστώτος του Κιέβου.

Ίσως και όχι…

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24256:ukranikofestival&catid=37:di-evropi&Itemid=172

6 σχόλια:

  1. Έχει περάσει στην Ιστορία (από τους Δυτικούς - μη ομιλούντες την Ρωσική) ως "η εξέγερση του Μαϊντάν", θεωρώντας οτι αυτό το "Μαϊντάν" θα είναι το όνομα της συγκεκριμένης πλατείας, ή της περιοχής κλπ. Σαν να λέμε πχ πλατεία "Ομονείας", ή πλατεία "Συντάγματος" κλπ

    Στην πραγματικότητα το Майдан Незалежності (προφέρεται ως "Μαϊνταν Νεζαλέσνοστι") σημαίνει "πλατεία Ανεξαρτησίας" όπου το "Μαϊνταν" αντιπροσωπευει την λέξη "πλατεία" και φυσικά δεν είναι η ονομασία της περιοχής. Επί εποχής ΕΣΣΔ η περιοχή (και η πλατεία) ονομαζόταν και ακόμη φέρει το όνομα "Κρεσάτικ". Για κάποιο λόγο, οι Δυτικοί δημοσιογράφοι που έκαναν γνωστη την περιοχή στα τέλη του 2013 και αρχες 2014, συνέδεσαν τις ταραχές με την λέξη "Μαϊνταν". Είναι δηλαδή, σαν να λέμε κατ' αντιστοιχία οτι τον Δεκέμβριο του 2008 στην Αθήνα, δεν θα λέμε πως έγιναν οι ταραχές στην πλατεία "Συντάγματος", αλλά έγιναν οι ταραχές στην "Πλατεία". Υποθέτω πως επιλέχθηκε ο όρος "Μαϊνταν" διότι ήταν ευκολότερος στην προφορά της (ομολογουμένως δύσκολης και με πάρα πολλά σύμφωνα) Ρωσικής γλώσσας - ας μην γελιόμαστε, όλοι οι Ουκρανοί Ρωσικά μιλάνε, και μόνο τα τελευταία 4-5 χρόνια είχαν παρουσιαστεί ως "νέα μόδα", να διαχωρίζουν τα Ουκρανικά από τα Ρωσσικά. Είναι σαν να διαχωρίζουμε τα Κυπριακά, από τα Ελληνικά - κάπως έτσι φανταστείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως γιατί οι δυτικοί χρησιμοποιούν πλέον αυτή την ιστορία σαν μαϊντανό. Οπότε, "Μαιντάν"..


      Υ.Γ δεν παίρνω θέση -δεν το κατέχω- , ούτε ειρωνεύομαι. Απλά μου φάνηκε αστείος ο συνειρμός μου :)

      Διαγραφή
    2. Η φιλοευρωπαικη διαδηλωση φιλελευθερων φιλοαμερικανων (Γιατσενιουκ) και φιλογερμανων (οπως το κομμα του Κλιτσκο) ηταν αυτοι που οργανωσαν το λεγομενο Ευρωμαινταν.
      Το οτι μετα τις πρωτες μερες της καταστολης απο τους νεοσοβιετικους μπατσους της Μπερκουτ πηγαν εκει χουλιγκανς και εθνικιστες και τους πηραν την πλατεια μεσα απ'τα χερια δε φαινεται να λεει πολλα σε στρατευμενους.

      Ειμαι περιεργος να βλεπω τετοια αρθρα και καλα δεξιων σε αγαστη συνεργασια με ακροαριστερους και αντιφα.
      Πληροφοριακα η εκδηλωση στο Μοναστηρακι ακυρωθηκε λογω αντισυγκεντρωσης απεξω αριστεριστων και τηλεφωνικων απειλων στους διοργανωτες.
      Η εκδηλωση θα γινει στην ουκρανικη πρεσβεια στην Αθηνα την ιδια μερα και ωρα,με ταυτοτητα - εισοδο ελευθερη.

      Διαγραφή
    3. @ Αυτόνομος Προλετάριος,

      Η πλατεία ήταν υπό κατάληψη (από περιθωριακούς τύπους που πληρωνόταν για αυτό) τουλάχιστο 4-5 μήνες ΠΡΙΝ την έναρξη των ενόπλων συμπλοκών.

      Επίσης, για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (ίσως και 2 χρόνια) υπήρχαν μόνιμως εγκατεστημένοι ολιγόριθμοι (επίσης έμμισθοι περιθωριακοί) "αγανακτισμένοι" εκατέρωθεν της πλατείας, που είχαν αναρτήσει τεράστιες αφίσες υπερ της (φυλακισμένης για οικονομικές απάτες και διαφθορά) Τιμοσένκο.

      Η Ουκρανία, ήταν και συνεχίζει να είναι μια χώρα που η λέξη "διαφθορα" είναιτρόπος ζωής, σε όλα τα επίπεδα. Αν στην Ελλάδα έχουμε αγανακτίσει με την ασυδοσία και την διαφθορά, και θεωρούμε πως "δεν πάει άλλο", πολλαπλασιάστε επί 100 και ίσως πάρετε μια γευση του τι σημαίνει Ουκρανία. Όταν για παράδειγμα ο αστυνομικός αμοίβεται 120 ευρώ και το ενοίκιο μιας τρώγλης 35 τμ (στην οποία ζούνε γονείς, παιδιά, παπούδες όλοι μαζί) κοστίζει 300 ευρώ, μαντέψτε από που θα βρει τα χρήματα για να καλύψει τις μηνιαίες ανάγκες της οικογένειάς του καιπως θα επιβιώσει.

      Διαγραφή
  2. Η σφαγή δεν ήταν "ναζιστική". Ήταν νεοταξική φασιστική της ΕΕ και της Νούλαντ των ΤσιπροΚαμμένων και του Ανανστασιάδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στον Νίκο Λυγερό για τη συμμετοχή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.