19/5/16

Η συμμορία των συνταξιούχων

analyst.gr
http://news.analyst.gr/wp-content/uploads/2016/05/80.png
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίτση, ο οποίος ως υπουργός εργασίας το 2001 δεν κατάφερε να αναδιαρθρώσει το ασφαλιστικό, ούτε βέβαια ως υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, το 80% του δημοσίου χρέους αντιστοιχεί στα ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος. Κατά τον κ. Φλωρίδη δε, δικηγόρο και υφυπουργό οικονομικών το 2001, «η πρώτη σοβαρή προσπάθεια αντιμετώπισης του ασφαλιστικού έγινε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δέκα χρόνια πριν – δυστυχώς όμως ο σοσιαλισμός αναίρεσε τα σχέδια της και άλλαξε τα βασικά σημεία του νόμου!»

Τα συμπεράσματα τώρα μίας μερίδας του τύπου που αναπαρήγαγε κατά το δοκούν τα παραπάνω είναι ότι, η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω του ασφαλιστικού της συστήματος – πώς ληστεύθηκε επομένως από τη συμμορία των συνταξιούχων, στους οποίους οι πολιτικοί του παρελθόντος, ιδίως οι σοσιαλιστικές, μοίραζαν συντάξεις, ακόμη και σε πολύ νεαρές ηλικίες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Φυσικά δεν αναφέρουν ποιό ακριβώς ποσόν αντιπροσωπεύουν αυτές οι άδικες συντάξεις ή/και πόσο μεγαλύτερη ήταν η συνταξιοδοτική δαπάνη, εάν ήταν, συγκριτικά με άλλες ομοειδείς χώρες της Δύσης.   
Σε κάθε περίπτωση, συμπεραίνουν πως για τη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν φταίει η πολιτική διαφθορά, η διαπλοκή των ΜΜΕ με την πολιτική και την οικονομική εξουσία, οι τεράστιες θεσμικές ελλείψεις της χώρας, η φοροδιαφυγή, ο διαλυμένος ελεγκτικός μηχανισμός του δημοσίου, ο αθέμιτος ανταγωνισμός της Γερμανίας εντός της Ευρωζώνης (μερκαντιλισμός), η φοροαποφυγή των ελίτ, η κυβέρνηση του 2009 που εξευτέλισε διεθνώς την Ελλάδα και έφερε το ΔΝΤ, οι τοκογλυφικές αγορές που εκτόξευσαν στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού μας το 2010, τα μνημόνια της Τρόικας κοκ., αλλά οι συνταξιούχοι – οπότε είμαστε όλοι εμείς οι Έλληνες υπεύθυνοι για το κατάντημα της χώρας μας και κανένας άλλος, άρα πρέπει εμείς να πληρώσουμε το λογαριασμό!
Η συμμορία των συνταξιούχων λοιπόν, τα 2.653.274 Ελλήνων που εισπράττουν ετήσια το ποσόν των 28 δις € από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία επιδοτούνται από το κράτος κυρίως επειδή οι εκάστοτε διοικήσεις τους φρόντισαν να τα αδειάσουν χωρίς φυσικά να τιμωρηθούν, είναι ο βασικός υπεύθυνος της χρεοκοπίας – ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με το ασφαλιστικό, κυρίως λόγω της αντίστοιχης με την Ελλάδα γήρανσης του πληθυσμού τους (άρθρο).
Ειδικά όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού, η μερίδα αυτή του τύπου που θέλει να μας πείσει έμμεσα πως «όλοι μαζί τα φάγαμε», δεν θεωρεί υπεύθυνη την κατακόρυφη πτώση του ΑΕΠ (-30%), την τρομακτική ανεργία που προκάλεσαν τα μνημόνια, καθώς επίσης τις χρεοκοπίες/μετανάστευση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λόγω των οποίων μειώθηκαν κατακόρυφα οι ασφαλιστικές εισφορές – αλλά τις συντάξεις, παρά το ότι κατακρεουργήθηκαν, ειδικά όσον αφορά την αγοραστική τους αξία, αφού ταυτόχρονα αυξήθηκαν φόροι και περιορίσθηκε δραστικά το κοινωνικό κράτος.
Ουσιαστικά λοιπόν υιοθετούνται από τη συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ τα επιχειρήματα της Γερμανίας και του ΔΝΤ, δεν θεωρείται πως ο στόχος τους είναι η υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής μας περιουσίας, αιτιολογούνται πλήρως τα μέτρα των δανειστών, ενοχοποιούνται οι Έλληνες Πολίτες στο σύνολο τους και νομιμοποιείται η κυβέρνηση, όσον αφορά την περαιτέρω «σφαγή» των Ελλήνων – ειδικά ο επίδοξος διάδοχος της, ο οποίος θα κληθεί να εφαρμόσει το θεάρεστο έργο του πατέρα του στο θέμα του ασφαλιστικού και όχι μόνο.
Με όλα αυτά δεν θέλουμε φυσικά να ισχυρισθούμε ότι, το ασφαλιστικό δεν αποτελεί πρόβλημα ή πως δεν υπήρχαν πολλές αδικίες στο παρελθόν – αλλά ότι δεν το έχει μόνο η Ελλάδα, κυρίως όμως πως δεν θα λυθεί ποτέ, εάν η οικονομία δεν επανέλθει σε πορεία ανάπτυξης (η οποία είναι σχεδόν απίθανη χωρίς να προηγηθεί η διαγραφή εκείνων των χρεών, με τα οποία μας επιβάρυναν οι πολιτικές των μνημονίων μετά το 2010),
Επί πλέον ότι, προφανώς δεν οφείλεται σε αυτό η χρεοκοπία της, ενώ είναι ανόητο εκ μέρους μας να θέλουμε να ενοχοποιήσουμε τους συνταξιούχους, του Έλληνες γενικότερα, για τη σημερινή, άθλια κατάσταση της ελληνικής οικονομίας – η οποία είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτήν του 2010, παρά το ότι έκτοτε η Ελλάδα διοικείται απολυταρχικά από τους δανειστές της, εφαρμόζοντας τα αποτυχημένα προγράμματα που της επιβάλλουν, όπως οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί (άρθρο).

8 σχόλια:

  1. Μήπως επί τη ευκαιρία είναι διαθέσιμο το ποσό που ροκάνισε ο Κόκκαλης από το ΙΚΑ για να στήσει την μηχανογράφηση η οποία ουδέποτε δούλεψε σύμφωνα με όσα καθόριζαν οι προδιαγραφές στις συμβάσεις ;

    Η μήπως μπορούν να μας πούνε οι σεμνώς κυβερνήσαντες την χώρα, πόσο είναι το συσσωρευμένο κόστος λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων μετά το 1974, δεδομένου ότι στον διορισμό των διοικήσεων, στις προσλήψεις των υπαλλήλων και τις προμήθειες, οι συνταξιούχοι δεν είχαν καμμία απολύτως ευθύνη ;

    Όχι τίποτε άλλο, απλώς να ξέρουμε πόσα φάγαμε "όλοι μαζί".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο καθένας ανάλογα με τις πολιτικές καταβολές του βλέπει αυτό που θέλει.

    - Ο Βασικός λόγος της κατάρρευσης του συνταξιοδοτικού είναι το δημογραφικό.
    Το δημογραφικό όμως ήταν αυτό που ήταν. Και απ'όσο έχω καταλάβει -πλην μεμονωμένων ατόμων- ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ δεν ασχολήθηκε. ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ. Κανείς.
    - Ο δεύτερος λόγος είναι το χαμηλό ΑΕΠ λόγω μη ανταγωνιστικής, κυρίως καταναλωτικής οικονομίας, και η αδυναμία είσπραξης φόρων. Δλδ ευθύνη τραπεζών, κράτους και επιχειρηματικού κατεστημένου.

    Οι μίζες, όσες και να είναι, και αγνοώντας την υπονομευτική δράση τους στην οικονομία, σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι τόσο μεγάλες όσο νομίζουν πολλοί. Κάποιες λίγες δεκάδες δις είναι. Εμείς φορτώσαμε στο χρέος εκατοντάδες δις.

    Δεδομένων των δύο παραπάνω, φυσικά και ο τρίτος λόγος είναι οι υψηλές κλπ συντάξεις. Όταν για τον Α ή Β λόγο δεν έχεις λεφτά, συγνώμη, αλλά δεν δίνεις... Γιατί κοροϊδεύεις. Θα τα πάρεις πίσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι σωστά. Όπως επίσης και το ότι το 80% του Ελληνικού χρέους μπορεί να αντιστοιχεί και στις δαπάνες για συντάξεις, όπως επίσης και στο 136% του ΑΕΠ ή και όποιο άλλο μέτρο σύγκριση επιλέξει να υιοθετήσει κανείς. Αυτό όμως δεν αναιρεί και το ότι μία (μόνο μία)απο τις αιτίες του χρέους είναι το ασφαλιστικό. Ούτε αναιρεί το απλό συμπέρασμα ότι το κράτος θα πρέπει να προσαρμόζει τις δαπάνες του σε αυτά που μπορεί πραγματικά να συλλέξει και όχι σε όσα θα επιθυμούσαν οι κυβερνώντες και ο γενικός πληθυσμός της χώρας. Φυσικά και οι δύο θα ήθελαν να υπάρχει δεκαπενταετία με ανήλικο παιδί και επομένως συνταξιούχοι απο τα 35, όπως και υπήρχαν. Πρέπει να γίνει έτσι όμως; Και ας αναρωτηθούμε επιτέλους εάν σε μια κοινωνία φταίνε μόνο οι διαπλεκόμενοι και οι φοροφυγάδες ή άν δεν αποτελούν την άλλη όψη ακριβώς του ίδιου νομίσματος. Όσο για την ανάπτυξη και το μέλλον, ας επικεντρωθούμε σε αυτά. Πως όμως; Με τις εμμονές του παρελθόντος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης σχετικά με το δημογραφικό: Δεν υπάρχει ανάπτυξη και οικονομία χωρίς πληθυσμό. Υπάρχουν για αυτό πλείστες όσες τεκμηριώσεις τόσο απο την επιστήμη της ιστορίας όσο και απο την οικονομική επιστήμη. Είναι έτοιμη η Ελληνική κοινωνία να διαμορφώσει σε πραγματιστική βάση μια πληθυσμιακή πολιτική; Μια πολιτική που δεν θα διασπά το κοινωνικό σύνολο ως πολιτική κοινότητα, θα το αυξάνει πληθυσμιακά και θα το προάγει μορφωτικά και οικονομικά; Οι λύσεις δεν είναι δύσκολες. Είμαστε έτοιμοι να έρθουμε αντιμέτωποι μαζί τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100%.
      είναι μεγαλειώδης ηλιθιότητα να πιστεύει κανείς πως μπορεί να έχει διατηρήσιμη αύξηση ΑΕΠ ενώ ο πληθυσμός του συρρικνώνεται.

      Τα προηγούμενα χρόνια το κρύψαμε το πρόβλημα με το άνοιγμα των συνόρων. Με μετανάστες όμως που στέλνουν τα λεφτά που αποταμιεύουν, πίσω στις πατρίδες τους. Ζονγκ δλδ.. Αλλά παρά τις εκροές, βοήθησε.

      Γι αυτό και πιστεύω πως οι αγαπητές μας αριστερές ή φιλελεύθερες κυβερνήσεις μας θα προσπαθήσουν το ίδιο τρυκ. Να εισάγουν πληθυσμούς. Τι είδους πληθυσμούς δεν είμαι βέβαιος οτι τους απασχολεί.

      Διαγραφή
    2. @ νικο.
      Εάν η εισαγωγή πληθυσμων συνοδευτεί με την ταυτοχρονη εξοντωση των Ελλήνων συνταξιούχων,τοτε το μοντελλο αυτό εχει λαμπρες προοπτικες να ανθισει.
      Ηδη εχουν αρχισει και οι 2 προϋποθέσεις.

      Διαγραφή
    3. Μάλλον διωγμός των νέων και απαγόρευση γεννήσεων των γηγενών συμβαίνει παρά αυτό που λες.
      Αλλά ας μην το πιάσουμε το θέμα.

      Διαγραφή
    4. Το έτος 1940, η Ελλάς είχε 7.500.000 4εκατομμύρια κατοίκους και η γειτονική, την οποία ορισμένοι μορφωμένοι και καθηγητές Πανεπιστημίου ονομάζουν "φίλη γείτονα", Τουρκία είχε 13.000.000.

      Σήμερα, η μεν Τουρκία έφθασε να έχει 78.000.000 κατοίκους και έπαψε σχεδόν να είναι αγροτική χώρα, διότι εξάγει πλέον κυρίως βιομηχανικά προϊόντα, ενώ η Ελλάς, που θα μπορούσε άνετα να έχει 20.000.00 με 25.000.000 εκατομμύρια κατοίκους, έχει μόνο 11.000.000 και φρόντισε να καταστρέψει μέσω των πολιτικάντηδών της την μικρή βιομηχανική βάση που είχε καταφέρει να δημιουργηθεί!

      Εκτός αυτού, η απόλυτα φιλική προς τους Έλληνες πολίτες κυβέρνηση της "Πρώτη φορά Αριστερά" (Βλέπετε το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε επί μια εικοσαετία ήταν "δεξιό"..........!)φροντίζει να τους αλλάζει τα φώτα στην λιτότηα και στους φόρους, καθώς και εξάγει ήδη κάπου 450.000 Ελληνίδες και Έλληνες, ως επι το πλείστον εκπαιδευμένο προσωπικό εξόδοις των Ελλήνων φορολογούμένων (δωρεάν παιδεία γαρ!), [ακούστηκε πως μόνο στην Γερμανία, εργάζονται κάπου 1.240 γιατροί που σπούδασαν με την "δωρεάν παιδεία)!].

      Αλλά δεν πειράζει, εμάς μας σπούδασαν με τα πενιχρά τους οικονομικά μέσα οι γονείς μας, όμως η τρισχαριτωμένη "Λαίδη" Κατριβάνου, η γοητευτική Ζωή, ο τσίφτης Τσακαλώτος και όλοι οι άλλοι αριστερίζοντες "τσακαλώτοι", αυτοί σπούδασαν με διάφορες υποτροφίες και διάφορες άλλες τεχνικές, οι οποίες δεν είχαν καμιά σχέση με τα οικονομικά των γονέων τους!

      Όποιος είναι μάγκας και ωραίος ......... (όπως ο ατσαλάκωτος Τσακαλώτος και ο τρέφων πλούσια χαίτη Βαρουφάκης).... μπορεί, αρκεί να είναι "Πρώτη Φορά Αριστερά"....

      Τέτοια γενοκτονία κατά των γηγενών Ελλήνων....

      Κάποτε θα επιληφθεί φαντάζομαι και αυτης της γενοκτονίας των Ελλήνων η ιστορία!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.