31/5/16

Οφέλη για Κύπρο από ρωσικά κότερα που φεύγουν από Τουρκία

Τις τελευταίες εβδομάδες κατέπλευσαν τρία ιστιοφόρα στη Λάρνακα

Πάμπος Βάσιλας
Λάρνακα: Προς τα παράλια του Ισραήλ φαίνεται να κατευθύνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των Ρώσων υπηκόων που για διάφορους λόγους, κυρίως ασφαλείας, μετακινούν το τελευταίο διάστημα τα παραθεριστικά σκάφη και κότερά τους από τα ανατολικά παράλια της Τουρκίας.  
 Όπως δήλωσε στον «Φ» ο διευθυντής της μαρίνας του ΚΟΤ στη Λάρνακα, Χρήστος Πετρίδης, τις τελευταίες βδομάδες έχουν καταπλεύσει τρία ιστιοφόρα Ρώσων, οι οποίοι μετακινήθηκαν από τα τουρκικά παράλια, μετά τη διασάλευση των σχέσεων Ρωσίας- Τουρκίας.  

 Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, κατά τις εκτιμήσεις αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες ίσως καταπλεύσουν και άλλα ρωσικά σκάφη στη μαρίνα της Λάρνακας ή στις μαρίνες του Αγίου Ραφαήλ και Λεμεσού, καθώς η χωρητικότητα που υπάρχει για τέτοια σκάφη στη Λάρνακα δεν υπερβαίνει τα δέκα.   
Πρόκειται, τόνισε, για μια θετική εξέλιξη καθώς οι ιδιοκτήτες τέτοιων σκαφών, που δεν προέρχονται μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από τον Λίβανο και το Ισραήλ, είναι σχετικά άνετης ως πολύ άνετης οικονομικής κατάστασης και αφήνουν σημαντικά έσοδα στη χώρα που επισκέπτονται. Και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση ιδιοκτήτη πολυτελούς κότερου που κατέπλευσε πριν μερικούς μήνες στη μαρίνα της Λάρνακας, ο οποίος πλήρωσε μόνο για τα λουλούδια για δεξίωση που παρέθεσε σε φίλους του 4.000 ευρώ.   
Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, η μαρίνα του ΚΟΤ στη Λάρνακα προτιμάται από υπηκόους ξένων χωρών για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί η χώρα μας θεωρείται ασφαλής και φιλικός προορισμός. Επίσης, διαθέτει εξειδικευμένα συνεργεία επισκευής και συντήρησης σκαφών και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.   
Είναι σημαντικό, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, να υλοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Συγκοινωνιών Μάριου Δημητριάδη στη Λάρνακα, σύμφωνα με τα οποία οι εργασίες για τη νέα μαρίνα της πόλης θα πρέπει να αρχίσουν τον Μάρτιο του 2017. Αυτή τη χρονική περίοδο, πρόσθεσε, υπάρχουν κάποιες συγκυρίες που ευνοούν αυτή τη μεγάλη επένδυση στη Λάρνακα.  
 Επισήμανε ακόμη ότι παρά τις κάποιες βελτιώσεις και συντηρήσεις που έγιναν στη μαρίνα της Λάρνακας, αυτή δεν παύει να είναι γηρασμένη και σίγουρα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα επί μακρόν στο μέλλον. Παρά ταύτα προσφέρει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα ανεφοδιασμού σκαφών, επισκευών και συντήρησης, χώρους υγιεινής, πλυσταριό, προμήθεια νερού και άλλες βασικές υπηρεσίες για σκάφη.    
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.