3/5/16

Σάββας Καλεντερίδης: Η παρασιτική αστική τάξη της Ελλάδας, η ανήθικη και διεφθαρμένη (ψευτο) Αριστερά και η Σταύρωση του Έθνους

Η καταστροφή της πατρίδας μας και αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται. Επί επτά συναπτά έτη, οι Έλληνες πολίτες αδυνατούν να βρουν τον προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα να άγονται και να φέρονται από ανίκανους λαϊκιστές πολιτικούς και να κάνουν οι ίδιοι καταστροφικές επιλογές στις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.


Από τη μια πλευρά μια αστική τάξη που δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν υγιή εθνικό παραγωγικό κορμό και πρότυπο, που θα ήταν δυνατόν να ανταπεξέλθει στις αναταράξεις που προκλήθηκαν από την τραπεζική κρίση του 2007-8, ίσως γιατί ήταν απασχολημένη με την λεηλασία του εθνικού πλούτου, μέσω παρασιτικών επιχειρηματικών δράσεων και όχι δράσεων που παράγουν πλούτο.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

25 σχόλια:

  1. Υγιής εθνικός παραγωγικός κορμός υπήρχε στην Ελλάδα. Καταστράφηκε βάση σχεδίου που εκπονήθηκε στο εξωτερικό. Εξάλλου είναι κάτι που συνέβη και αλλού και οι λόγοι έχουν να κάνουν με τον οικονομικό σχεδιασμό που επιβλήθηκε από τους κυρίαρχους στην ΕE.
    Τα παραδείγματα είναι άπειρα. Τα εργαλεία επίσης αμέτρητα. Από τους νόμους και τους πολιτικούς, την πολεοδομία την αρχαιολογία έως μυστικές οργανωσεις και εγκληματικές πρακτικές από υποτιθέμενους εξτρεμιστές. Και φυσικά με την συμπαράσταση της δικαιοσύνης, ακρογωνιαίου λίθους σε όποια διαδικασία καταστροφής.
    Το να κατηγορείται τους πολιτικούς η ακόμη περισσότερο τον κόσμο που τους επέλεξε και να αποκρύπτεται τους πραγματικούς εντολείς και σχεδιαστές είναι από μόνο του τουλάχιστον αξιοπερίεργο.
    Μερικά παραδείγματα.

    1. Η Ελλάδα είχε υγιέστατο και δυναμικό τομέα παραγωγής ενδυμάτων και υφαντουργικών. Η ΕΕ αποφάσισε να κάνει εισαγωγές τέτοιων προϊόντων από τρίτες χώρες ελεύθερα και χωρίς δασμούς η άλλους περιορισμούς. Αποτέλεσμα να καταστραφεί όλος ο κλάδος. Κάτι που δεν έγινε με προϊόντα που ενδιέφεραν χώρες όπως την Γερμανία, Ολλανδία (αυτοκίνητα, κρέατα).

    2.Αρχισαν να γίνονται παράνομες εισαγωγές προϊόντων Κινας μέσω νότιας Ιταλίας αρχικά, χωρίς να πληρώνονται, δασμοί, ΦΠΑ, φορολογία,τιμολόγια. Όταν έγιναν καταγγελίες από επιχειρηματίες που καταστρέφονταν, η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι αυτόν τον ενδιαφέρει να πέσει ο πληθωρισμός... Όταν η Εφορία επισκέπτονταν τις αποθήκες που πουλούσαν τα προϊόντα, ένα τηλεφώνημα αρκούσε για να αποσυρθούν και να κλείσει η υπόθεση.

    3.Η Ελλάδα κατακάηκε εμφανώς βάση σχεδιασμού, δεκάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Κανείς εκ μέρους του κράτους δεν είπε ποιοι το έκαναν, γιατί και πια ήταν η αντίδραση.

    4.Μεγαλες επιχειρήσεις είτε καίγονταν, είτε έκλειναν μετά από παράνομες ενέργειες. Καμιά αντίδραση από την δικαιοσύνη.

    Θα μπορούσε κάποιος να γράφει επ άπειρον για παρόμοια γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο γράμμα αυτού του άρθρου. Άρα... χρειαζόμαστε ηγέτη που θα τον ακολουθήσουν οι πολίτες και θα μπορέσει να κάνει αυτές τις αλαγές στην παδεία, στο πολιτικό σκηνικό, στο πολιτισμικό κατεστημένο και στον επιχειρηματικό κόσμο. Λοιπόν... η δική μου πρόταση λέγεται Μαρκεζίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλα ο ιδιος αποφευγει να αναλάβει

      Διαγραφή
    2. Ο Μαρκεζίνης δεν θέλει να αναλάβει και προφανώς για να μην θέλει αισθάνεται είτε οτι δεν μπορεί είτε οτι δεν ειναι αυτος ο ρόλος του και ειναι πραγματικά οι ρολόι πολυ σημαντικοί σε μια κοινωνία! Ο ίδιος αισθάνεται ως πνευματικός άνθρωπος ικανός να συμβουλεύσει αλλα όχι να δράσει και αυτο ειναι απολύτως θεμιτό ! Δεν μπορεί να τα κάνει κανεις ολα και αν γίνει ο Μαρκεζίνης πολιτικός και αν οι πνευματικοί άνθρωποι γίνουν πολιτικοί ποιοι θα ελέγχουν τους πολιτικούς;

      Διαγραφή
    3. Ο Μαρκεζίνης όπως και κάθε λογικός άνθρωπος δεν θέλει γιατί δεν είναι τυφλός. Αν αναλάβει και προσπαθήσει να κάνει τα πικρά που πρέπει να γίνουν η μισή Ελλάδα θα του πετάει μπανάνες. Στην καλύτερη..

      Ή θα καταφέρουμε λοιπόν να ξεπεράσουμε την διχόνοια, τις ιδεοληψίες, τα μικρά μας συμφέροντα και τους εγωισμούς ώστε να κινηθούμε συντεταγμένα, τώρα (δλδ τους επόμενους μήνες άντε 1-2 χρόνια) ή θα αναγκαστούμε να το κάνουμε μετά απο μια μεγάλη καταστροφή..

      Διαλέξτε και πάρτε.

      Διαγραφή
    4. Πράγματι, ο Μαρκεζίνης αποφεύγει να αναλάβει. Ωστόσο, αυτό που προτείνω είναι να γίνουν πράξεις οι ιδέες του Μαρκεζίνη, είτε από τον ίδιο ή από κάποιο πρόσωπο που θα προωθήσει αυτός. Για παράδειγμα ο πατέρας του ο Σπύρος, ήταν αυτός που έφερε τον Παπάγο στην εξουσία. Ίσως και ο Βασίλης, να έχει κάτι παρόμοιο στην σκέψη του. Άλλωστε θα μπορούσε να δει κάποιος τους φίλους του στην Ελλάδα.

      Επιπλέον, στην τελευταία του συνέντευξη στο ΚΡΗΤΗ TV, δεν αποκλείει να εμπλακεί με κάποιον τρόπο στην πολιτική. Τέλος, δεν μπορώ να δω κάποια άλλη προσωπικότητα, που να μπορεί να βάλει φρένο στον κατήφορο...και είμαι σίγουρος πως χωρίς προσωπικότητα δεν υπάρχει λύση.

      Διαγραφή
    5. Ναι αλλα αν εχει γιατι δεν προτεινει καποιον. ο ιδιος εδειξε στον Σαχινη οτι δεν πολυ θελει ο ιδιος. και το καραβι πλησιαζει στις ξερες.

      Διαγραφή
    6. Αν κατάλαβα καλά, στον Σαχίνη λέει ότι περιμένει να πέσει το καράβι στις ξέρες και μετά να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία. Θα περιμένει δηλαδή, να μην υπάρχει σοβαρή αντίσταση για τις αλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην του πετάνε μπανάνες όπως λέει και ο φίλος niko νικο παραπάνω.

      Δυστυχώς εδώ μας έφτασε η μεταπολίτευση. Τέτοιο βάθος έχει η Ελληνική κρίση... βάθος που αν δεν διαλυθούμε, δεν θα γίνουν οι αλάγες που σωστά αναφέρει στο άρθρο του ο Καλεντερίδης.

      Διαγραφή
  3. @ Greg

    Πρέπει να καταλάβεις πως όταν πέφτουν τα οικονομικά σύνορα (και έχουν πέσει παντού στον πλανήτη) πρέπει να κάνεις επενδύσεις αν θες να συνεχίσεις να παράγεις με μισθούς της προκοπής. Η Ελλάδα ανέβαζε τους μισθούς χωρίς να κάνει επενδύσεις.

    Κανένα ειδικό σχέδιο εναντίων της Ελλάδας.. Οι κυβερνήσεις αύξαναν τους μισθούς για να έχουν ικανοποιημένη την πελατεία και να μην φωνάζει, και η επιχειρηματική τάξη προτίμησε την συναλλαγή με το κράτος (σίγουρα λεφτά) αντί να πάρει τον δύσκολο δρόμο των επενδύσεων. Ή προτίμησαν να γίνουν εισαγωγείς μια και ο κόσμος είχε λεφτά να αγοράζει.

    Το ίδιο έγινε και με το ανθρώπινο δυναμικό. Σχεδόν όλοι σε πανεπιστήμια όπου μένουνε πέντε και έξι χρόνια σε αποστειρωμένο περιβάλλον σπαταλώντας τα πιο παραγωγικά τους χρόνια.. Κανείς δεν εμπόδισε το Ελληνικό κράτος να κάνει τη χώρα Πανεπιστημιακή Αγγλία της Μεσογείου - κάτι που θα μπορούσε άνετα.

    Μας φάγανε λοιπόν (α) τα ντόπια μικρά πελατειακά (και μυωπικά) συμφέροντα, (2) τα ντόπια μεγάλα συμφέροντα, (3) ξένα μεγάλα συμφέροντα (εμπορικές αλυσίδες) (4) οι ιδεοληψίες μας σε συνδυασμό με την ανικανότητα της πολιτικής να δεί μακρια - δεν πουλούσε βλέπεις (5) οι διεθνείς συνθήκες.

    Ο διεθνής οικονομικός στίβος είναι πεδίο μάχης. Αν το αντιμετωπίζεις ιδεοληπτικά και χαζοχαρούμενα είναι η συνταγή της καταστροφής. Οπότε το να ρίχνουμε τα πάντα σε ξένους σχεδιασμούς παραπληροφορεί και δεν βοηθά καθόλου.

    (Προτείνω το βιβλίο "ανατέμνοντας την κρίση" του Δημήτρη Ιωάννου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς και ενώ μια πολύ μεγάλη μερίδα έχει καταλάβει το πώς εκτελείτε η χώρα μας εντούτοις βλέπετε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας να ηγηθεί !!! όλα από τον θεό τα περιμένουμε . Γιατί όλο αυτό το κακό να μας κυνηγά ????? Το φωνάζω ξανά και ξανά !!!!! Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ ώριμη για έναν σοβαρό πολιτικό , τι περιμένουν ……. Όλοι ανίκανοι είναι ??? Ποιο κατάλληλες συνθήκες δεν υπάρχουν !!! Τι περιμένουν την διάλυση της χώρας !!!!!!! Ξυπνάτε !!! ΕΛΕΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΝΙΚΟΣ
      κάνεις λάθος, φοβάμαι.. Δεν μου μοιάζει έτοιμη η κοινωνία. Εγώ βλέπω ανθρώπους να κατηγορούν το -πράγματι- κοφτερό έδαφος στο οποίο βαδίζουμε ξυπόλητοι (δομή Ευρωζώνης, ΕΕ, παγκοσμιοποίηση, Καπιταλισμούς κλπ κλπ), βλέπω ανθρώπους να στρέφονται στον ναζιστικό ρατσισμό της "καθαρής" Χρυσής αυγής, βλέπω πολλούς που είναι λίγο ή πολύ βολεμένοι και τρέμουν οποιαδήποτε αλλαγή.

      Για να κάνει οποιοσδήποτε "σοβαρός" ένα βήμα μπροστά, απαιτείται η συνειδητοποιημένη υποστήριξη άνω του 50%, η συναίνεση ενός 20% και η σιωπηρή ανοχή ενός 10%. σύνολο 80%..

      Εγώ δεν βλέπω ούτε 40%... Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια. Μακάρι..

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ όπως πάντα με τα όσα πολύ σωστά λέει ο κ.Καλεντερίδης.
    Έχω μόνο ένα μικρό προβληματισμό όσον αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν είμαι αριστερός αλλά θεωρώ ότι η παιδεία πρέπει να είναι δημόσια και αξιοκρατική. Επιθυμώ πρώτα την αναβάθμιση των υπαρχόντων δημόσιων πανεπιστήμιών μας, ώστε να έχουν υψηλό ερευνητικό παραγωγικό έργο και εκπαιδευτικό επίπεδο, την κατάργηση των δοσοληψιών κάθε είδους και φυσικά την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων. Θεωρώ ότι έχουμε υψηλό επιστημονικό δυναμικό αλλά δεν το εκμεταλλευόμαστε.
    Δε θα ήθελα π.χ ο κουμπούρας γιος του πλούσιου να γίνεται γιατρός με τα λεφτά του μπαμπά του και ο καλός φτωχός μαθητής να μη μπορεί να σπουδάσει επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα του οι δικοί του.
    Από την άλλη προβληματίζομαι κι εγώ με τα λεφτά που χάνονται στο εξωτερικό από πολλά παιδιά που σπουδάζουν έξω και μετά πολλοί από αυτούς μένουν κιόλας εκειπέρα.
    Όπως φυσικά χάνονται και πολλά έσοδα που μπορεί να είχαμε από αυτήν την ιστορία.
    Νομίζω είναι ένα μεγάλο θέμα που θέλει πολλή συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσωπικα ειμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων με δυο προϋποθέσεις . Πρώτον να προσφέρουν το 20% των θέσεων τους δωρεάν ως υποτροφίες στο κράτος και στις θέσεις αυτές να επιλέγονται μαθητές μέσω των εισαγωγικών εξετάσεων , και δεύτερον οποίοι ειναι ήδη καθηγητές σε δημοσια πανεπιστήμια να απαγορεύεται να δουλέψουν σε ιδιωτικά . Δηλαδή να γινει μια εξ αρχής επάνδρωση τους απο το μηδέν ανταγωνισμός με τα δημοσια απο το μηδέν. Εκει να δούμε κατα πόσον ο ιδιώτης θα μπορέσει να ανταγωνιστεί το δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κάποιες σχολές δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ο ιδιώτης.

      Πάντως το θέμα δεν είναι ιδιωτικά ή μη κεδροσκοπικά ή κρατικά. Το θέμα είναι εξωστρεφή ή εσωστρεφή. Δυστυχώς το κράτος αδιαφορεί να τα κάνει εξωστρεφή (πλην κάτι στρατιωτικών σχολών), και ως εκ τούτου προέκυψε και το κενό και η απαίτηση για ιδιωτικά. Αν κάναμε την δουλειά μας σωστά -εξωστρέφεια-ποιοτικές μετεκπαιδεύσεις- δεν θα μιλούσαμε για ιδιωτικά - εκτός ίσως απο κάτι MBΑ και άλλα ελιτίστικα.

      Διαγραφή
  7. ΣΑΒΒΑ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ....

    ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ.....
    ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.......

    ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελα πες το αναμενει ο Σταυρος καλησπερα καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αρθογράφος αρχίζει επιτέλους να κατανοεί τις βαθύτατες και πολυετείς εγκληματικές ευθύνες του "χείρον" (πολιτικού κόσμου), μολονότι ακόμη δεν θέλει να παραδεχθεί ότι η έσχατη επιλογή της κοινωνίας ήταν και παραμένει το "μή χείρον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το καπνισμα ηταν γνωστο σε ολους οτι ηταν μια εξαιρετικα επιβλαβης συνηθεια ΜΕΤΑ ομως απο την πληρωμενη απο μια γνωστη καπνοβιομηχανια μελετη που εκπονησε το γνωστο university of the Poutsester ,οτι το καπνισμα σκοτωνει αποτελει μια αποψη μια θεωρια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι θεωριες περι της Σκοπιανοτητας της Μακεδονιας μας εκπονηθηκε σε καποιο αντιστοιχο "μη" κερδοσκοπικο ευαγες ιδρυμα ιδιο με του προαναφερομενοθ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια, μόνο προσωπική, άλλωστε και η κριτική που ασκείται πάντα είναι σε προσωπικό επίπεδο, για αυτό και είναι αιχμηρή, άρα επειδή τη Σταύρωση του έθνους δεν θα την ακολουθήσει μια Ανάσταση ας κοιτάξει ο καθένας να διασώσει την προσωπική του αξιοπρέπεια και να χλευάσει με περίτεχνους τρόπους όλους όσους θεωρεί ότι βλάπτουν την πατρίδα, επώνυμους και ανώνυμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εθνική αξιοπρέπεια πάντως είχαμε το '40 και το '21, δε νομίζω να διαφωνείτε σε αυτό. Είμαστε κοινωνία και έθνος, δεν είμαστε άτομα. Αυτή είναι και η ελληνορθόδοξη αντίληψη (κοινότητες κλπ) και όχι η ατομικιστική της Δύσης που δεν υπήρχε ποτέ στην παράδοση μας. Αν κοιτάμε την πάρτη μας τότε όντως δεν θα υπάρξει Ανάσταση μετά τη Σταύρωση ούτε για μας ούτε για τις επόμενες γενιές. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν ήταν αυτή η αντίληψη ούτε το '40 ούτε το ΄21.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας και αυτής του 1940 η δε ατομικιστική αντίληψη έχει τη δική της παλικαριά, το όλοι εναντίον όλων και όποιος επιβιώσει είναι σκληρό αλλά έντιμο, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από τη δύση, ισχύει ο ατομοκεντρισμός διαμέσου της συντεχνίας, της κλίκας, του μέσου, του γνωστού, του βύσματος κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από τη μια πλευρά μια αστική τάξη που δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν υγιή εθνικό παραγωγικό κορμό και πρότυπο, που θα ήταν δυνατόν να ανταπεξέλθει στις αναταράξεις που προκλήθηκαν από την τραπεζική κρίση του 2007-8, ίσως γιατί ήταν απασχολημένη με την λεηλασία του εθνικού πλούτου, μέσω παρασιτικών επιχειρηματικών δράσεων και όχι δράσεων που παράγουν πλούτο.


    Σαββα ιδού η αυταπάτη για αυτο που πιστεύεις
    Οταν πλέον ειναι γνωςτο οτι μονον οι τραπεζίτες μας φόρτωσαν 250 δις ( για τα οποια ουδεμία ερευναεγινεπου πήγαν) και οι ίδιοι παραμένουν οι σωτήρες και οι ανορθωτες της ελληνικής παραγωγικότητας ας βγάλει ο καθενας τα συμπεράσματα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το μόνο που μπορεί πλέον να γίνει -γιατί τα δεδομένα δεν αλλάζουν πλέον- είναι να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του λαού μας διαφεύγοντας στο εξωτερικό και συγκροτώντας εκεί ισχυρές κοινότητες που θα διασώσουν το έθνος μας -όπως και επί τουρκοκρατίας- αφού για μία ακόμη φορά ο δυτικός ιμπεριαλισμός με τη συνδρομή των προδοτικών ελίτ μας, κατέστρεψαν την κρατική μας υπόσταση...
    Όσοι δεν θέλετε να υποδουλωθείτε και ταυτόχρονα αφελληνιστείτε και να προλεταριοποιηθείτε αλά Βαλκάνια, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΤΕ στο εξωτερικό... το ελληνικό εθνοκράτος τετέλεσται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εκτός Ελλάδος ο αφελληνισμός είναι δεδομένος, τα περί ελληνικών κοινοτήτων στο εξωτερικό είναι ιστορίες για αγρίους από αυτούς που θέλουν να πατάν σε δύο βάρκες, εντός της Ελλάδος συμβαίνει, ο αφελληνισμός, και θα συνεχίσει να συμβαίνει, επειδή δίνουν οι κυβερνώντες όλα τα κλειδιά της οικονομίας στους ξένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.