9/5/16

Τα πρόβατα, η συμμορία, οι λύκοι, το λεωφορείο και ο οδηγός της συμφοράς

analyst.gr
34
Κατ’ αρχήν είναι υπερβολικό να χαρακτηρίζει κανείς όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης πρόβατα, επειδή ψήφισαν ξανά όλοι μαζί ΝΑΙ – αφού την τιμή αυτή την έχουν αναμφίβολα οι Έλληνες Πολίτες οι οποίοι, αφενός μεν τους έστειλαν στη Βουλή, αφετέρου παραμένουν ήσυχοι στα σπίτια τους, περιμένοντας υπομονετικά τον από μηχανής θεό να τους σώσει. Άλλωστε, είδαν τι συνέβη με το ΟΧΙ του 62% – οπότε έχουν βάλει πλέον μυαλό.

Είναι επίσης άδικο να κατηγορεί κανείς τους υπουργούς ως μέλη μίας μαφιόζικης συμμορίας ή/και ως λύκους – επειδή το προνόμιο αυτό ανήκει στην ευρωπαϊκή Τρόικα και στο ΔΝΤ. Εκτός αυτού, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν, όταν δεν ξέρουν καν να οδηγήσουν, ενώ είναι καθισμένοι σε ένα λεωφορείο που ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα σε έναν κατηφορικό δρόμο, χωρίς φρένα, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πέσει στο γκρεμό που χάσκει κάτω από τις ρόδες του;

Πόσο μάλλον με έναν οδηγό που δεν έχει ούτε δίπλωμα οδήγησης, ούτε εμπειρία, ενώ δεν φταίει καθόλου, αφού άλλοι του εμπιστεύθηκαν το λεωφορείο, παρά το ότι γνώριζαν την (αν μη τι άλλο) ανεπάρκεια του; Το μόνο που τους απομένει είναι η προσευχή, ελπίζοντας πως τελικά θα τους λυπηθεί ο Θεός – ενώ φυσικά δεν έχουν καμία διάθεση να χάσουν τα πολυάριθμα προνόμια μίας θέσης που δεν είχαν ποτέ ονειρευτεί πως θα κερδίσουν.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, είμαστε σίγουροι πως περιμένει πια τους επενδυτές να πλημυρίσουν την Ελλάδα – αφού αυτό του έχουν υποσχεθεί, εάν ψήφιζε το ασφαλιστικό. Περιμένει επίσης τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους – επειδή χωρίς αυτήν κανένας δεν θα εμπιστευόταν τα χρήματα του σε μία χώρα που έχει υπερβεί κάθε όριο στο θέμα του χρέους, δημοσίου και ιδιωτικού. Θα επιβεβαιωθεί; Τίποτα δεν είναι απίθανο στη ζωή, εάν κανείς είναι αισιόδοξος.

4 σχόλια:

  1. Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία ! Και τόλμη !
    Οι Έλληνες πολίτες έχουν ευθύνη όχι γιατί ψήφισαν Τσίπρα αλλα διότι δεν αντιστάθηκαν σοβαρά ούτε μία μέρα στην κατοχή από το 2010 και μετά.Η κατοχή δεν λύνεται με εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως δεν πρόκειται για λεωφορείου αλλα αεροπλάνο που ο πιλότος δεν έμαθε ποτε την προσγείωση......( κατι μου θυμίζει αυτο )
    Κριστιάν εκείνο που ειναι άξιο έρευνας ειναι το αν η άνοδος στη εξουσία ηταν μια λανθασμένη τυχαία επιλογή του λαού η μια πλήρως καθορισμένη πορεία απο εξωθεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχαία επιλογή πάντως δεν ήταν.
      Άξιο έρευνας; Δεν νομίζω. Το πως βγαίνουν οι κυβερνήσεις σε χώρες υπό κατοχή -ή υπό επιτήρησης- δεν αποτελεί -πάντα κατά τη γνώμη μου- πεδίο ενδιαφέρουσας έρευνας.

      Διαγραφή
  3. Καλά, δεν είναι ανάγκη να τρέχετε στο Μαντείο των Δελφών, ή να ρωτάτε την γάτα των Ιμαλαίων.
    Αυτό το παιδί καλλιεργήθηκε σε κρυφό φυτώριο, όπως το χασίσι στα Γωνιανιά (ή όπως λέγεται εκείνο το οχυρό χωριό της Κρήτης).
    Το ίδιο άλλωστε και ο εν αναμονή αντικαταστάτης του.
    Σιγά σιγά οι ΄Ελληνες γίνονται σοφοί.Και πεθαμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.