21/5/16

Τα 99 χρόνια κατοχής της Ελλάδας που θυμίζουν Χονγκ Κονγκ – ειδήσεις, επενδύσεις

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο και από εκεί στους δανειστές έναντι του χρέους, για 99 χρόνια – κάτι που θυμίζει την κατοχή του Χονγκ Κονγκ από τη Βρετανία και την επιστροφή του στην Κίνα μετά από επίσης 99 χρόνια. Υπερβολή; Ίσως.  
Η διαμάχη βέβαια μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ (ΗΠΑ) για την κατοχή της Ελλάδας συνεχίζεται – ενώ δύσκολα μπορεί να αποδεχθεί η υπερδύναμη την εκδίωξη του ΔΝΤ από την ΕΕ, όπως σχεδιάζει μυστικά η Γερμανία. Στις διαπραγματεύσεις όμως η Ελλάδα έχει το ρόλο του απλού παρατηρητή – ενώ μοιάζουν με μία μεξικανική μονομαχία.   

Από την άλλη πλευρά, οι 28 υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν την Πέμπτη το πρωτόκολλο της εισόδου του Μαυροβουνίου στη συμμαχία, συνεχίζοντας την περικύκλωση της Ρωσίαςπαρά το ότι οι Πολίτες του μικρού κράτους είναι εναντίον, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε δημοψήφισμα που αρνήθηκε η κυβέρνηση.

Η αντίθεση των κατοίκων είναι εύλογη, αφού μόλις το 1999 βομβαρδίσθηκαν με σφοδρότητα από το ΝΑΤΟ – το οποίο θέλει να διευρύνει την παρουσία του σε όλα τα Βαλκάνια και ειδικά στα Σκόπια, επειδή είναι σημαντικά για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ που θα μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Φυσικά η Ρωσία νοιώθει την απειλή, χωρίς όμως να μπορεί να αντιδράσει – ενώ ο Putin φοβάται τις προσπάθειες ανατροπής του, μέσω της υποκίνησης εξεγέρσεων στο εσωτερικό της χώρας του. Πρόσφατα πάντως διοργάνωσε μία ενεργειακή σύσκεψη στη Μόσχα, με αρκετή επιτυχία (φωτογραφία). 
95
Περαιτέρω η Βενεζουέλα, στην οποία μαίνεται η οικονομική κρίση, κινητοποίησε το στρατό της φοβούμενη ένα αμερικανικό πραξικόπημα – επειδή, όπως η Βραζιλία, η πρόεδρος της οποίας απομακρύνθηκε πραξικοπηματικά, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στις διεθνείς συναλλαγές πετρελαίου. Κατά πολλούς, ο πρόεδρος της αναζητάει εχθρούς για να καλύψει τις αδυναμίες του, όσον αφορά τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών – κάτι που δεν είναι δύσκολο, αφού μπορεί να στηριχτεί σε ένα μεγάλο οπλοστάσιο ιστορικών αληθειών.
Για παράδειγμα, στο πραξικόπημα που οργάνωσε η CIA το 1954 εναντίον του αριστερού προέδρου της Γουατεμάλα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί η χώρα σε εμφύλιο πόλεμο για 35 χρόνια, στην ανατροπή του αριστερού ηγέτη της Χιλής S. Allende το 1972 από την ίδια οργάνωση, όπου η χώρα μετατράπηκε σε μία δικτατορία με νεοφιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο, στη ληστεία της Ουρουγουάης (ανάλυση) κοκ. – όπου για όλες αυτές τις επεμβάσεις των Η.Π.Α., με στόχο να αποφευχθεί η επικράτηση αριστερών κομμάτων, χρησιμοποιούταν ο κωδικός «Κόνδωρ». Η μοναδική αριστερή κυβέρνηση της Λατινικής Αμερικής που κατάφερε να επιβιώσει, ήταν αυτή της Κούβας – με αποτέλεσμα όμως να απομονωθεί διεθνώς, υποφέροντας τα πάνδεινα.
Συνεχίζοντας, η διαφαινόμενη επικράτηση της ακροδεξιάς στην Αυστρία, οφείλεται κυρίως στους φόβους των Πολιτών της από τους ξένους – όπως στο παράδειγμα μίας ολόκληρης περιοχής (Steiermark), η οποία από αμιγώς καθολική μετατράπηκε σε μουσουλμανική (πηγή).
Επίσης στην οικονομική κρίση που βιώνει, όπου μέχρι στιγμής διατηρείται βιώσιμος ο προϋπολογισμός της επειδή οι φόροι και οι εισφορές φτάνουν στο 50% – κάτι που φυσικά εμποδίζει το ρυθμό ανάπτυξης και στραγγαλίζει την οικονομία. Παράλληλα αντιμετωπίζει σημαντικά τραπεζικά προβλήματα, λόγω της επέκτασης των τραπεζών της στις γύρω χώρες – αν και κρατούνται ακόμη μυστικά.
Τέλος, σύμφωνα με μία πρόσφατη ανάλυση της Bloomberg, η ρωσική οικονομία εξελίχθηκε πολύ καλά το προηγούμενο έτος, όπως είχαμε προβλέψει (ανάλυση), παρά τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου – ενώ ορισμένοι κλάδοι της, όπως η τεχνολογία της πληροφορικής, αύξησαν την παραγωγή τους το 2015 κατά το εντυπωσιακό 28%. Αν και η ύφεση λοιπόν διαμορφώθηκε στο 3,7% η οικονομία δεν πλήγηκε ανάλογα.
   
Ως εκ τούτου, εύλογα συστήνεται από πολλούς η Ρωσία για επενδύσεις, κυρίως μέσω ETF, όπως επίσης η Βραζιλία – η τελευταία επειδή αντικαταστάθηκε η αριστερή πρόεδρος της από ένα νεοφιλελεύθερο τρίο (πρόεδρος, υπουργός οικονομικών, διοικητής της κεντρικής τράπεζας), λόγω του οποίου πιθανολογείται άνοδος του χρηματιστηρίου της (παράλληλα με την ενίσχυση του λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου).
Για επενδύσεις συστήνεται επί πλέον η Ελλάδα επειδή θα επικρατήσει ολοκληρωτικά ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πνεύμα ενώ, μετά την αυριανή ψηφοφορία, θα αλωθεί από τους ξένους – γεγονός που σημαίνει ότι, θα υπάρξει πιθανότατα ανάπτυξη, αλλά όχι για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα έχουν μετατραπεί σταδιακά σε είλωτες. 

6 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα της μελλοντικης ανάπτυξης θα δημιουργηθούν ΧΙΛΙΑΔΕΣ θέσεις σερβιτορων. Ήδη οι μόνες δουλειές που υπάρχουν είναι σερβιτορων . Και μην θεωρείτε την αναφορά υποτιμητικη για το επάγγελμα. Είναι απο τις δυσκολοτερες εργασίες και θα επιλέγονται όσοι αντεχουν. Μετα απο χρόνια εργασίας, με ψιχουλα ως αμοιβή, όσοι αντεξουν θα λάβουν μια σύνταξη ψιχουλα και θα μπορούν σακατεμενοι πλέον να την ξοδευουν σε φάρμακα και φυσιοκοθεραπειες.
    Προδοτες πολιτικοι σας ευχαριστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού μόνοι μας βγάλαμε τα ματια μας και σταθήκαμε ανίκανοι να διαχειριστούμε τις τύχες οταν ακομη στην αρχή των μνημονίων μπορούσαμε ,αφού κατεστράφησαν ολες οι δυνατοτητες του ιδιωτικού τομέα και γενικότερα η τελευταία ικμάδα του παραγωγικού ιστού της χωρας μας να μπορει να αντιδράσει στην κατρακύλα των μέτρων ,λογικό ειναι να εχουμε αυτη την κατάληξη.Και το ξέραμε ξ αρχής ποια θα ηταν δεδομενου οτι η διεθνής εμπειρια του Δ.Ν.Τ λιγο πολυ ειναι παρόμοια.Απλα σημερα βιώνουμε τον σκύλο καυγά της διανομής του πλούτου δεδομενου οτι η Αμερική σε καμια περιπτωςη δεν θα δεχθεί το πέρασμα της επικυριαρχιας στην γερμανια άσχετα αν αυτη ειναι που ρίχνει το χρήμα..Να είστε σίγουροι οτι καπου θα τα βρουν μεταξυ τους και θα είμαστε μια...ευτυχισμένη οικογένεια της Δύσης και οι στοιχει του σαββοπουλου ..όπου κοιτάζω με κοιταζεις όλη η ελλαδα ατελείωτη παράγκα ..θα ειναι παντα επίκαιροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε, όχι και η Γερμανία ριχνει το χρήμα. Αυτή το μόνο που ξέρει είναι το πλιάτσικο! Οι Γερμναοί και οι Τούρκοι, αριστοι πλιατσικολόγοι. Τα κράτη τους αποτέλεσμα του πλιάτσικου είναι.

      Διαγραφή
    2. Πέστα!!!
      πάντα πλιάτσικο έκαναν οι Γερμανοί από τα αρχαία που σήκωσαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής 1941-1944
      Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί κατοχής Από τα επίσημα αρχεία του κράτους

      http://www.biblionet.gr/book/179442/%CE%9B%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82,_%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1_%CE%B5%CF%80%CE%AF_%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82


      Οι αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής

      https://www.youtube.com/watch?v=-C6ef7ERPdc

      Οι Γερμανοί πουλάνε Αρχαιότητες στο Ebay
      από το enikos και την εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου

      http://pirinoslogios.blogspot.gr/2013/07/arxaia-sto-ebay.html

      " Εντυπωση προκαλεί η προκλητική αγγελία ενός ιδιώτη που ζητά 45.000 δολάρια για ένα γνήσιο κορινθιακό, χάλκινο κράνος του 6ου-7ου αιώνα π.Χ. Σε άλλη περίπτωση, άγνωστος ιδιώτης που δηλώνει ότι αγόρασε έναν μικρό αμφορέα του 6ου αιώνα π.Χ. από συλλέκτη, ζητάει μόλις 600 δολάρια, τιμή που για τους ειδικούς είναι πολύ κατώτερη από την πραγματική του αξία."

      Διαγραφή
    3. Οι Γερμανοί ήταν συνεργάτες με τους ΝεόΤουρκους του Μουσταφά Κεμάλ από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο
      Χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για τις γενοκτονίες των Χριστιανικών Πληθυσμών της Μικράς Ασίας ο Κάιζερ απάντησε πως οι Νεότουρκοι είναι σύμμαχοι τους...!
      Επίσης μετά την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κωνσταντινούπολης-Βαγδάτης με χρηματοδότηση από τη Γερμανία(Ντοιτσε Μπανκ) οι Γερμανοί είχαν αποκτήσει την εκμετάλλευση του υπόγειου πλούτου δεξιά και αριστερά 5 χιλιόμετρα κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής από την Τουρκία!

      Διαγραφή
    4. https://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/05/99.html?showComment=1463954221204#c6335552203772497874

      Μιχαήλ Ροδάς πως η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας (1978)
      http://agiotokos-kappadokia.gr/wp-content/uploads/2015/02/%CE%A1%CE%9F%CE%94%CE%91%CE%A3-%CE%9C%CE%99%CE%A7%CE%91%CE%97%CE%9B-%CE%A0%CE%A9%CE%A3-%CE%97-%CE%93%CE%95%CE%A1%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91-%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%95%CE%A8%CE%95-%CE%A4%CE%9F%CE%9D-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%9D-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%99%CE%91%CE%A3-1.pdf

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.