13/5/16

Αλβανοί κατέστρεψαν ΞΑΝΑ το μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στο Ύψωμα 731

Το θέμα ανέδειξε ο πρώην υπουργός Σούρλας ζητώντας από την αλβανική Κυβέρνηση να αποδοκιμάσει τον βανδαλισμό.
13177652_1733840333566795_5685185726437563175_n
Σε νέα καταστροφή του μνημείου στο Ύψωμα 731, προχώρησαν άγνωστοι στη Βόρεια Ήπειρο.

Για την καταστροφή του μνημείου ο πρώην υπουργός και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 δήλωσε:
Βάνδαλοι και πάλι κατέστρεψαν το μνημείο στο ιστορικό ύψωμα 731 στη Βόρειο Ήπειρο, το ύψωμα που παρά τη σφοδρή  εαρινή επίθεση των Ιταλών, τον Μάρτιο του 1941 παρέμεινε απόρθητο, ωστόσο όμως ποτίστηκε με το αίμα εκατοντάδων Ελλήνων μαχητών και χιλιάδων Ιταλών.

Βεβήλωσαν άφρονες το μνημείο που συμβολίζει τον ηρωισμό, την αυτοθυσία για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η  κυβέρνηση της Αλβανίας, οφείλει επιτέλους όχι μόνο να αποδοκιμάσει τους βάνδαλους, που δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν το μνημείο, αλλά να σεβαστεί την υπογραφή της, να υλοποιήσει τη Συμφωνία που κυρώθηκε από την αλβανική Βουλή προ πενταετίας και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έπραξε  για τους 7976 Έλληνες πεσόντες κατά το Έπος 1940 – 41, που παραμένουν άταφοι επί 75 χρόνια.
Ήρθε όμως και η ώρα η ελληνική κυβέρνηση να καταστήσει σαφές, ότι η Αλβανία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο υπάρχει αυτή η εθνική και  ανθρωπιστική εκκρεμότητα.

http://aftonomi.gr/ethnika/alvani-katestrepsan-xana-to-mnimio-ton-ellinon-pesonton-sto-ipsoma-731/

1 σχόλιο:

  1. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ημέρα που τηλεφώνησα στον αείμνηστο Αντιπτέραρχο Ποταμιάνο, τότε ήταν 97 ετών και είχε μυαλό ξουράφι, πρώην Διοικητή της Μοίρας του Θείου μου Υποσμηναγού που έπεσε το Ελληνοϊταλικό Πόλεμο πετώντας με Μπλένχαϊμ, για να μάθω από τον ίδιο αν γνώριζε κάτι για τον θάνατο του Θείου μου.

    Όταν θέλησα να αναφέρω το θέμα των άταφων Ελλήνων νεκρών του τιτάνιου εκείνου αγώνα, ο Αντιπτέραρχος Ποταμιάνος, πρώην Υπασπιστής του Βασιλέως Παύλου όταν αυτός ήταν Διάδοχος, εξέφρασε την πικρία και την απογοήτευσή του για την φοβερή αυτή παράλειψη.

    Πράγματι, από όσα γνωρίζω, οι μεν Ιταλοί έχουν δύο στρατιωτικά νεκροταφεία των πεσόντων τους στην σημερινή Αλβανία, οι Γερμανοί έχουν ένα «πρότυπο (τέλειο)» νεκροταφείο στον Διόνυσο Αττικής όπου βρίσκονται θαμμένοι οι νεκροί τους, αλλά η Ελληνική Πολιτεία ποτέ της δεν ενδιαφέρθηκε τόσο για τους άταφους νεκρούς του Έπους του 1940-1941 αλλά έτσι .....ουσιαστικά αδιαφόρησε για την ίδια την Τιμή της.

    Τι να πεί κανείς όταν βλέπει πως μέρα με την μέρα η Ελλάδα γίνεται..... ένα απέραντο Γκουαντάναμο................

    Μια χώρα όπως η Κούβα....., όπου οι μεν ΗΠΑ έχουν την βάση τους και την ησυχία τους, αλλά οι πάλαι ποτέ υπερήφανοι Έλληνες έχουν καταντήσει .... γελοίοι και παρίες, εμπαιζόμενοι από τους μιγάδες (υποτιθέμενους) Τούρκους και όλους τους άλλους βόρειους γείτονες τους, καθώς και από τους άλλους λαούς όλου του κόσμου!

    Είμαι περίεργος να μάθω πόσοι Έλληνες γνωρίζουν τι συνέβη στο Ύψωμα 731 και που βρίσκεται το Ύψωμα αυτό;

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.