16/5/16

Η ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας σε αριθμούς μέσα σε 1' (βίντεο)

Η διαφορά δεν είναι όση θα περίμενε κανείς.

"Η Ελλάδα ανέκαθεν επένδυε σε πιο ποιοτικά οπλικά συστήματα και στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα επενδύοντας και στην εγχώρια αμυντική της βιομηχανία έχει ισοσκελίσει αν όχι υπερβεί την Αθήνα στο θέμα των σύγχρονων οπλικών συστημάτων ενώ και στο θέμα του ανθρώπινου δυναμικού πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν πως υπάρχει σωρευμένη εμπειρία λόγω των μαχών με το PKK.

Εντούτοις στις περισσότερες των περιπτώσεων όπου έχουν κληθεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις και επιχειρήσεις έχουν καταδείξει ότι τουλάχιστον όσων αφορά το ανθρώπινο δυναμικό διατηρούν το προβάδισμα.

Αξίζει ωστόσο να δει κανείς έστω και ενημερωτικά την ισορροπία των δυνάμεων ως προς τα οπλικά συστήματα που κατέχει η κάθε χώρα στις δύο όχθες του Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν διαθέσιμα μέχρι και το 2015."



Τα στοιχεία υπάρχουν στο άρθρο (4/5/2016):http://www.koutipandoras.gr/article/h...



14 σχόλια:

  1. Αν και δεν το γνωρίζω το θέμα διεξοδικά η άποψη μου είναι ότι η Τουρκία αν και παρουσιάζεται υπερδύναμη δεν νομίζω ότι είναι τόσο ισχυρή όσο παρουσιάζεται ειδικώς σε αέρα και θάλασσα που είναι τα πιο σημαντικο καθώς εκεί θα παιχθεί το όποιο θερμό επεισόδιο.Ούτε σε οικονομική κατάσταση είναι πολύ ισχυρή πλέον ενώ το κουρδικό είναι ανοικτή πληγή.Μόνο αν θέλουν οι σύμμαχοι και αν επιτρέψουμε με λάθη μας μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως προς την ποιοτική διαφορα του προσωπικού στις διαφορες διεθνείς ασκήσεις ειναι απλα ενδεικτικές και δεν μπορει κανεις με μια μικρη και επιλεγμένη δύναμη να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το όλον ,πολυ περιςςοτερο οταν αυτο εξαρτάται απο παρα πολλούς άλλους παράγοντες ( απο την...κουραμάνα μεχρι τις ηλεκτρονικές δυνατότητες)
    Ως μη στρατιωτικός μια απορία πλανάται ως προς την Τουρκία
    Εχει αραγε την δυνατότητα να διατηρεί ανοιχτά μέτωπα σε ολες τις άκρες των συνόρων της?Και αν οχι τοτε μηπως μπλοφάρει απέναντι μας να μας βαλει αργά και σταθερά,μεςω διαρκών εντάσεων και κρίσεων στο πλαίσιο που αυτη θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από τους απόλυτους αριθμούς παίζει ρόλο η εκπαίδευση του προσωπικού, η ποιότητα της συντήρησης και οι δυνατότητες των οπλικών συστημάτων. Επίσης τα επιχειρησιακά σχέδια και φυσικά η στιγμιαία "έμπνευση" των αξιωματικών διοίκησης. Να θέσω και ένα ερώτημα: μπορούν οι Τούρκοι να φέρουν όλον αυτό τον εξοπλισμό εναντίον μας, με δεδομένο ότι έχουν ανοιχτό μέτωπο με τους Κούρδους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιση ωρας υποθεση ειμαστε. Μας στελνουν στην λιθινη εποχη. Με το 50% του ελληνικου λαου συγκεντρωμενο στο 2% του ελληνικου εδαφους (Αττικη), ειναι αστειο να συζηταμε περι αμυνας. Ειναι επισης αστειο, να μην ξερουμε οτι περυσι, φετος, γεννηθηκαν στην Ελλαδα 75.000 παιδια, εκ των οποιων Ελληνόπουλα τα 50.000,εκ των οποιων αγορια (στρατευσιμα) τα 25.000 εκ των οποιων σε 18 χρονια τα μισα θα γινουν αδερφες ή Συριζαίοι φυγοστρατοι. Οποτε με 5.000 στρατιωτες τι ισοοσροπια δυναμεων και Μακακιες! Σοβαρευτειτε. Οσον αφορα την ποιοτητα των οπλων;;; Για την Ελλαδα ποιοτητα ηταν ΜΟΝΟ οτι εφερνε μιζα. Ποιοτητα εχουν ΜΟΝΟ οι Τουρκοι , μαζι με την πσσότητα. Η ιστορια τελειωσε για την Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιταλο , για τους συριζαιους έχεις το δίκιο σου.. Τωρα εαν τελείωσε η ιστορία για την Ελλάδα μην ξεχνας οτι υπολογιζουν η υπολογιζεις χωρίς τον ξενοδοχο....και ξενοδοχεία η Ελλάδα εχει πολλά .

      Διαγραφή
    2. Δεν ευνοεί το κλίμα της περιοχής γεωπολιτικό,οικονομικό και γεωγραφικό για πόλεμο χαρακωμάτων ώστε η ποσότητα να παίζει ρόλο...Μιλάμε κυρίως για αεροναυτική κρίση με προσπάθεια κατάληψης νήσων όπου και η ποιότηττα και η ποσότητα είναι κοντινές.Τι να έχεις 500 πιλότους τι να έχεις 600.Αν ήταν να γίνει βαλκανικός πόλεμος θα είχαμε δυσκολία.

      Διαγραφή
    3. Την "προφητεια" του Οσιου Γαριδα του Εκστασιαζομενου, δεν την υπολογιζεις;;;;
      Αυτη λεει οτι με την βοηθεια του "Ξανθου Γενους", θα παρουμε την Πολη και την Αγια Σοφια και θα παμε τους Τουρκους στην "Κοκκινη Μηλια". Απο τα δε 80 εκατομμυρια των Τουρκων, το 1/3.... θα σφαγει, το 1/3 θα.... εξελληνιστει, και το 1/3 θα παει εκει απ΄οπου ηλθε (*).

      Και για να αφησουμε την "πλακα":
      Οι Αθηναιοι μαθοντες τον θανατον του Αλεξανδρου, ξεσηκωθηκαν για πολεμο κατα των Μακεδονων. Ο Φωκιων προσπαθει με σωφροσυνη να τους κατευνασει.
      Ο Υπερειδης τον ρωτα: "Ποτ΄ουν, ώ Φωκιων, συμβουλευεις πολεμειν Αθηναιοις;"
      Ο δε: "Οταν, τους μεν νεους ιδω την ταξιν βουλομενους φυλαττειν, τους δε πλουσιους εισφερειν, τους δε ρητορας (εννοει τους πολιτικους) απεχεσθαι του κλεπτειν τα δημοσια".
      Βλεπετε ομοιοτητες με τα σημερινα;;;
      ΥΓ. Πλουταρχου: "Βιος Φωκιωνος"

      (*) Τα 1/3 κ.λ.π. τα "εφαγα στη μουρη", ως απαντηση σε σχολιο μου σε καποιο site, οπου αναρωτηθηκα : "Και πες οτι πηραμε την Πολη και την Μικρα Ασια", τους Τουρκους τι θα τους κανουμε". Η απαντηση προηρχετο απο ατομο0 που υποψιαζομαι, οτι απο τον Στρατο πηρε απαλλαγη λογω ψυχασθενειας, οπως οι πλειστοι των σημερινων νεαρων. Οι υπολοιποι απαλλασσονται ως "αντιρρησιες συνειδησεως".

      Διαγραφή
    4. ο Italo ξεστόμισε το πιο μεγάλο πρόβλημα που ως τέτοιο (το πιο μεγάλο) αρνείται να το πιάσει το πολιτικό μας κατεστημένο.

      Διαγραφή
  5. Και πάνω που νόμιζα πως ξέφυγα απο την μέγγενη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΗΣ, TVXS, ΚΟΥΤΙΟΥ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΒΗΜΑΤΟΣ και όλου αυτού το κηφηναριού,
    να, πάλι μεσ' τα νύχια του ηβρέθην..

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι ρόλο θα παιξουν οι Ελληνες στρατιωτες αλβανικής , πακιστανικής και αφρικανικης καταγωγής ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είδα να αναφέρει κανείς δύο άλλους παράγοντες, που δεν έχουν σχέση με το οπλισμό:

    α) Το ηθικό τού λαού. Εδώ και χρόνια, τουλάχιστον από τα Ίμια (1996), για να μην πάω παραπίσω, έχει καλλιεργηθεί η αδιαφορία και η ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό. Αντιθέτως, οι Τούρκοι έχουν "ηθικόν ακμαιότατον", όπως φωνάζαμε στις στρατιωτικές σχολές και ο στρατός τους έχει μία κάποια εμπειρία σε μάχες, εν αντιθέσει προς τον δικό μας, που έχει να πολεμήσει από το 1949!

    β) Πολιτική βούληση για χρήση των ΕΔ. Στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη, ενώ στην Τουρκία δεδομένη. Οπότε και τον οπλισμό των ΗΠΑ να έχεις, αν δεν έχεις την πολιτική βούληση να τον χρησιμοποιήσεις, σού είναι άχρηστος. Γι αυτό την Ελλάδα, ουδείς την φοβάται/υπολογίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.