19/5/16

19 Μαϊου, η ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Γερμανοί και Τούρκοι στενοί συνεργάτες στην γενοκτονία
------------------------------------------------------------------------
"Καθάρισε το χωράφι σου από τα αγκάθια, γιατί αυτά τα αγκάθια θα μεγαλώσουν θα σκεπάσουν το χωράφι σου και δεν θα έχει άλλο παραγωγή".

Αγγέλα Ταβιανάτου
Αυτό ήταν το περιεχόμενο ενός γράμματος που έστειλαν ο Γερμανοί στον Σουλτάνο, τον οποίο παρότρυναν να εξαφανίσει τον Ελληνισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που τότε ήταν υπο κατάρρευση. Ο σουλτάνος λέγεται ότι το πέταξε στα σκουπίδια, αλλά το βρήκε ο Μουσταφά Κεμάλ και πραγματοποίησε το όνειρο του Όθωνα Λίμαν φον Σάνδερς.

Ο Κεμάλ, χρειάστηκε για το μεγαλόπνοο σχέδιό του βοήθεια. Χρειάστηκε know - how που λέμε σήμερα. Η βοήθεια ήταν έτοιμη, προετοιμασμένη από το παραπάνω υποκείμενο, το οποίο ευελπιστούσε να πουλήσει την εφεύρεσή του σε όποιον την ζητήσει.

Διαβάστε λοιπόν, πως περιγράφει ο Γερμανός την έμπνευσή του:

Σας διαβεβαιώνω ότι οι παγωνιές και το κρύο του χειμώνα, οι βροχές και η μεγάλη υγρασία, ο ήλιος και η τρομερή ζέστη του καλοκαιριού, οι ασθένειες του εξανθηματικού τύφου και της χολέρας, οι κακουχίες και η ασιτία, θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με το δικό σας σχέδιο δηλαδή να τους ξεκαθαρίσετε με σφαγές. Με το σύστημα που σας προτείνω ο θάνατός τους είναι σίγουρος. Αλλά πριν πεθάνουν θα μας προσφέρουν και τις πολύτιμες για το (τουρκικό) έθνος υπηρεσίες τους.
Επιπλέον οι γυναίκες τους δεν θα γεννούν και έτσι θα λυθεί το δημογραφικό σας πρόβλημα, ενώ η μισητή και άτιμη ράτσα (των Ελλήνων) θα ξεκληριστεί και θα χαθεί για πάντα μέσα σε μια γενιά, κι έτσι θα αποκτήσετε συμπαγή τούρκικη ομοιογένεια που θα δώσει στο έθνος σας νέα δύναμη. Και μην ξεχνάτε βέβαια, τις περιουσίες και τα κτήματα που θα αφήσουν οι Γιουνάν μετά τον χαμό τους, οι οποίες θα περάσουν στο δημόσιο δηλαδή σε σας.

Με τον τρόπο αυτόν δημιουργήθηκαν τα φοβερά Τάγματα Εργασίας (αμελέ ταμπουρού), τα οποία αφάνισαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου και της Ιωνίας.

Κοιτάζοντας τον σημερινό υπουργό οικονομικών αυτής της χώρας, σακάτη και κοντά στο τάφο του, σκέφτομαι ότι μπορεί ο Λίμαν φον Σάντερς να ήταν προπάππος του και αυτός συνεχιστής του σχεδίου του.

******************
Τα πλάγια γράμματα είναι αντιγραφή από το βιβλίο "Η επιστροφή" του Απόστολου Παπαγιαννόπουλου, σελίδες 114 και 116

https://www.facebook.com/ange.ta

5 σχόλια:

  1. Ολα οσα γίνονται σημερα στην Πατρίδα μας απο τους διαχρονικους συνεργάτες των Γερμανών, ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ίδια τραγωδία προεκτεινόμενη στο διηνεκές...
      Μέχρι την όντως έμπαρακτη ΜΑΣ αφύπνιση.

      Διαγραφή
  2. "Γερμανοί και Τούρκοι στενοί συνεργάτες στην γενοκτονία"

    Πάντα ήταν συνεργάτες. Η ιστορία τους είναι ένα ατελείωτο ποινικό μητρώο. Πάντα ήταν συνεργάτες. Ακόμα και στα βασανιστήρια και δολοφονία Ελλήνων αξιωματικών αιχμαλώτων πολέμου(PoW).

    Στις 25 Ιουνίου 1917 στα Δαρδανέλια έγινε συμμαχική αεροπορική επιδρομή. Ανάμεσα στα αεροπλάνα που συμμετείχαν ήταν και ένα αεροσκάφος Sopwith Camel της ναυτικής αεροπορίας του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

    Χειριστής - αρχηγός πληρώματος ήταν ο σημαιοφόρος ΠΝ Ιωάννης Χαλκιάς.
    Παρατηρητής στόχων εδάφους ο σημαιοφόρος ΠΝ Βαρθολομαίος Λάζαρης.

    Ήταν ένα δίδυμο (όχι μόνο συνάδελφοι αλλά και πολύ καλοί φίλοι) που είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα (για να το πούμε κομψά) στους Τούρκους και τους Γερμανούς διότι ήταν αληθινοί επαγγελματίες.

    Ο πρώτος(Ι.Χαλκιάς) τυπικά ήταν έφεδρος αξιωματικός του ΠΝ και όχι μόνιμος. Κατατάχθηκε στα (19 του χρόνια) εθελοντικά το 1912 με τον βαθμό του ναύτη στο ΠΝ και μέχρι τα 23 του από ναύτης έφτασε έφεδρος σημαιοφόρος.
    Άριστος γνώστης(την έμαθε μέσα σε 7 μήνες ενώ πριν δεν ήξερε ούτε μία λέξη γαλλικά) της Γαλλικής γλώσσας είχε αποφοιτήσει από την αεροπορική σχολή στο Étampes με Άριστα.

    Ο δεύτερος (Β. Λάζαρης) ήταν μόνιμος αξιωματικός του ΠΝ απόφοιτος της σχολής Ναυτικών Δοκίμων(τάξη του 1913).Επίσης άριστος αξιωματικός.

    Γνωρίστηκαν σε μία εκπαιδευτική πτήση κατά την οποία ο Ι.Χαλκιάς μαζί με δύο άλλους(μόνιμοι αξιωματικοί αυτοί) συναδέλφους του που μόλις είχαν γυρίσει από τη Γαλλία ήταν εκπαιδευτής(για κάποιους μήνες) χειριστών και παρατηρητών στόχων εδάφους.

    Οι περισσότεροι νεοεκπαιδευόμενοι παρατηρητές στόχων εδάφους μετά την πρώτη πτήση τον.... αποφεύγανε όταν μπορούσαν.
    Το κάνανε επειδή η πτήση μαζί του ήταν σαν... "βόλτα στο τρενάκι του τρόμου" με έναν ημίτρελο 24χρονο ΗπειροΧιώτη γαλλομαθή πιλότο με χαρακτηριστικό μουστάκι μέσα σε παιδικό πρόσωπο, που ενίοτε τραγουδούσε και γαλλικά τραγούδια λες και πήγαινε εκδρομή στη φύση και όχι σε στρατιωτική πτήση. Παράλληλα ενώ το αεροπλάνο πήγαινε ταχύτατα με τους ελιγμούς που(επίτηδες) έκανε, απαιτούσε γρήγορη και λεπτομερή καταγραφή από τον παρατηρητή στόχων εδάφους.

    Ο παρατηρητής Λάζαρης από την πρώτη πτήση "έδεσε" με τον πιλότο Χαλκιά και γίνανε και καλοί φίλοι.

    Το αποτέλεσμα αυτής της επαγγελματικής συνεργασίας και δυνατής φιλίας ήταν οι Τούρκοι και οι Γερμανοί να βρουν τον μπελά τους είτε ήταν μέρα είτε ήταν νύχτα. Αν και δεν είχαν τότε όργανα νυχτερινής πτήσης και παρατήρησης αυτό δεν ήταν πρόβλημα για τους Χαλκιά - Λάζαρη.
    Τα πολυβόλα Vickers γάζωναν 24 ώρες το 24 ωρο όποτε τους δίνανε διαταγή μαζί με άλλους για αποστολή.
    Νυχτερινή πτήση πάνω από το Αιγαίο το 1917(!!!) και επιδρομή μέσα στα Δαρδανέλια(!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις 25 Ιουνίου του 1917 έγινε η μοιραία τους αποστολή. Προς το τέλος της επιδρομής οι Τούρκοι τους γάζωσαν με πυκνό αντιαεροπορικό πυρ αλλά ο χειριστής τους αεροσκάφους κατάφερε επιτυχή αναγκαστική στην Καλλίπολη. Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας ξεκίνησαν πορεία διαφυγής προς την θάλασσα αλλά δεν τα κατάφεραν. Μέσα στο σκοτάδι της νύχτας το φλεγόμενο αεροσκάφος λειτούργησε σαν φάρος για τους Τούρκους. Τουρκικό απόσπασμα τους εγκλώβισε και υπήρξε σύντομη αλλά έντονη ανταλλαγή πυρών κατά την οποία οι Τούρκοι είχαν απώλειες ενώ τραυματίστηκαν και οι δύο σημαιοφόροι του ΠΝ.
    Από τη μια οι Τούρκοι με τα όπλα τους και από την άλλη δύο νεαροί σημαιοφόροι του ΠΝ με...δύο περίστροφα. Το ένα του Ι. Χαλκιά ήταν το αγαπημένο του Modele D’ Ordonnance M-1873(δώρο αποφοίτησης-φιλίας του άκρως απαιτητικού Γάλλου εκπαιδευτή του). Η τύχη ήταν αυτό το όπλο να είναι και το όπλο με το οποίο τον εκτέλεσαν στο κεφάλι αργότερα μετά από βασανιστήρια.

    Οι Τούρκοι τους πιάσανε και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης για τους δύο νεαρούς σημαιοφόρους(24 ετών ο Χαλκιάς, 29 ετών ο Λάζαρης). Μαρτύρησαν σαν Άγιοι.
    Ο Χαλκιάς ήταν βαρύτερα τραυματισμένος από τον Λαζαρη και ξεψύχησε πρώτος.Του δώσανε για "σιγουριά" και χαριστική με το ίδιο του το περίστροφο στο κεφάλι.
    Ο Λάζαρης ήταν σε καλύτερη κατάσταση αλλά αυτό λειτούργησε αρνητικά διότι άντεξε περισσότερο στα βασανιστήρια.Στο τέλος κι αυτός με χαριστική βολή για "σιγουριά".
    Όλο το ΙσλαμοφασιστοΜογγολογερμανικό μενού:
    Αφαίρεση νυχιών, καυτά σίδερα σε ευαίσθητα σημεία,στέρηση ύπνου,ξυλοδαρμός, σπάσιμο οστών, κρέμασμα σε κανονική και ανάποδη στάση, χαριστική βολή.

    Παρόντες στα βασανιστήρια των δύο Ελλήνων αξιωματικών και αξιωματικοί του "φίλου" Κάιζερ.

    Κανένα σχολικό βιβλίο όμως δεν αναφέρει τα ονόματα τους.
    Καμία ταινία δεν γύρισε το Ελληνικό κράτος γι' αυτούς.

    Αλλά γιατί να γίνει αυτό? Εδώ ολόκληρη γενοκτονία χιλιάδων ανθρώπων και θέλουν να την "θάψουν" κάποιοι.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία μας είναι γεμάτη με τέτοια περιστατικά, τα περισσότερα θαμένα επιτούτου και τα άλλα λόγω τσαπατσουλιάς. Ας μην ρωτάμε πολλά, γιατί στο τέλος θα μισήσουμε την ίδια μας την χώρα. Και δυστυχώς με μισέλληνες ο τόπος είναι γεμάτος. Δεξιόθεν και αριστερόθεν!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.