21/5/16

Στρατηγός Δημήτρης Σακελλαρίου προς νεώτερο Έλληνα: Έτος 1999 - "Παιδί μου, η γενιά του Πολυτεχνείου θα καταστρέψει την Ελλάδα"

Ο στρατηγός Δημήτρης Σακελλαρίου, τάξεως 1950, προερχόμενος από το Πεζικό, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία της Πατρίδας, τον Απρίλιο του 1999, σε ηλικία 70 ετών, γνωρίζοντας ότι έχει καρκίνο και ότι πλησιάζει το τέλος της ζωής του, στράφηκε προς τον ανιψιό του, Κ.Σ.Κ., τότε ταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, και του είπε:
"Να θυμάσαι το εξής. Η γενιά του Πολυτεχνείου, επειδή δεν εμφορείται από πραγματικά πατριωτικά αισθήματα, είναι αυτή που θα καταστρέψει και θα υποδουλώσει την Πατρίδα. Αυτό να το θυμάσαι."
Μετά από τρεις μήνες, ο στρατηγός άφησε την τελευταία του πνοή.
Σήμερα, ο  ανιψιός του, Κ.Σ.Κ., απόστρατος ταξίαρχος πλέον, παρατηρώντας το ξεπούλημα της Ελλάδας από τη γενιά του Πολυτεχνείου και από τα "παιδιά" της, τα παιδιά των καταλήψεων, της διάλυσης των πάντων και του εθνομηδενισμού, μου εκμυστηρεύτηκε τα λόγια του θείου του και θεώρησα σωστό να τα μοιραστώ κι εγώ με τους αναγνώστες του ιστολογίου μας.

8 σχόλια:

  1. Ορθώς τα είπε ο στρατηγός αλλά η Ιρλανδία,η Ισπανία,η Ιταλία,η Γαλλία,η Πορτογαλία και η Κύπρος δεν είχαν τέτοια ανεκδιήγητη γενεά κι όμως καταστράφησαν.Άρα μαζί με την κάκιστη γενέα αυτή ευθύνεται και έτερος παράγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτή την λογική των γενικεύσεων, που "θέλει" μία γενιά ολόκληρη αιφνιδίως να γεννήθηκε σκάρτη και επιρρεπής στην καταστροφή.

    Κάθε νέα γενιά, σαν σύνολο όπως συμβαίνει και με κάθε άλλο κοινωνικό σύνολο έχει τους καλούς, έχει και τους μέτριους, έχει και τους κακούς της, και για το ποιό μέρος θα υπερισχύσει εξαρτάται από τις συνθήκες οι οποίες στην προκείμενη περίπτωση διαμορφώθηκαν από την πολιτική ηγεσία.

    Η πραγματικότητα λοιπόν είναι οτι δεν ευθύνεται καμία γενιά, αλλά για τήν κατάντια μας ευθύνεται το πολιτικό και άλλο κατεστημένο το οποίο εγκαταστάθηκε στη χώρα από την αρχή της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα, και που προώθησε το πιο χειρότερο τμήμα της γενιάς που βρήκε μπροστά του.

    Άλλωστε στην χώρα μας, το ίδιο συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους τομείς. Προωθείται το χειρότερο και μειώνεται το βέλτιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ με την κραυγαλέα ανά second ανοχη ΟΛΩΝ ΜΑΣ, φυσικά !

      Διαγραφή
  3. Αν μια γενιά είναι 25 χρόνια, επομένως +- 25 χρόνια απο το Πολυτεχνείο, σημαίνει ότι όλοι οι ομιλούντες είναι γενιά Πολυτεχνείου.
    Ας μην ενοχοποιούμε όλη τη χώρα για την σημερινή και την προηγούμενη ηγεσία της. Ολόκληρος ο πλανήτης σήμερα έχει ηγεσίες που καλοτρώνε καλοπίνουν, είναι ευάλωτες σε εκβιασμούς μιας κυρίαρχης και παντοδύναμης πλανητικής παρα-ηγεσίας! Η κατάσταση είναι περισσότερο κρίσιμη απο όσο φαίνεται και οι μέρες που θα ρθουν πρέπει να μας βρούν με το μυαλό μας στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Γενιά αυτή δεν γεννήθηκε για να καταστρέψει την Ελλάδα τα έργα της καταστρέφουν την Ελλάδα. Γιατί από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα του μ. Στρατηγού στηρίζονται σε ψέματα, συκοφαντίες και λιβέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O στρατηγος δεν ειχε ακουσει για regime change με ασυμμετρες μεθοδους , οπως οι εγχρωμες επαναστασεις. Ειχε προηγηθει ο Μαης του 68 που θα επρεπε να τον βαλει σε βαθειες σκεψεις για το τι πραγματικα συμβαινει και ποιοι βρισκονταν πισω απο την πτωση του Ντε Γκωλ. Με λιγα λογια, απλα η γενια του Πολυτεχνειου εδωσε τα στελεχη που δεσποσαν στο μεταπολιτευτικο στερεωμα και τα οποια πατροναρησε (αφου διεφθειρε) ο ευρωατλαντικος παραγων. Αν δεν ειχε συμβει αυτο ίσως η ανατροπη μιας ας πουμε πατριωτικης κυβερνησεως να απηρχετο με ακομα πιο ειματηρο τροπο. Κανεις δεν παει κοντρα στη βουληση των επικυριαρχων. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ (με οποιο τροπο βρουν καλυτερο). Νομιζω θα πρεπει να το καταλαβουμε αυτο. Αν θελαμε να γινοταν δυσκολοτερη η αποσυνθεση μας που τη σχεδιασαν οι φιλοι μας, θα επρεπε να σκεφτομαστε...... Χωρις να σημαινει οτι δεν θα ρευστοποιουσαν τη χωρα ετσι κι αλλιως. Προτεκτορατο ειμαστε απο καταβολης του ελληνικου κρατους οπως ελεγε ο μακαριτης ο Σαρρης και εξακολουθουμε. Ποτε δεν απελευθερωθηκαμε!!!! Απλα βγαλαμε τους Τουρκους και βαλαμε τελικα τους Αγγλοσαξωνες στο κεφαλι μας. Λυπαμαι, αλλα χρειαζεται να δουμε την αληθεια κατα προσωπο. Ισως τοτε ξαναπιασουμε το νημα που καπου μπλεχτηκε/κοπηκε (?) το 21 (βοηθησε η μεγαλη Στοα γι αυτο).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΕΙΔΗ τα λες ωραία,
      αυτό τι σου λέει;
      Προτείνω το εκ του μηδενός βήμα:
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/07/blog-post_636.html
      "Δρόμος ελληνικός για την Κοινή των Ελλήνων Ανάσταση"
      Αντώνιος Σοφοκλέους

      Διαγραφή
  6. Νισάφι πια, μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε,ας αναλάβουμε κάποτε τις ευθύνες μας, όλοι εμείς οι πολίτες, που ακόμα και σήμερα μιλάμε στα παιδιά μας για τους αμέτρητους ΄΄ήρωες του πολυτεχνείου΄΄, που ονομάσαμε κάθε δρόμο και δρομάκι σε οδό ηρώων πολυτεχνείου και οι πολιτικοί που εκλέγαμε όλα αυτά τα χρόνια, με γνώμονα την ΄΄αντιστασιακή τους δράση΄΄, αποτελούμε τη γενιά του πολυτεχνείου, εμείς ρημάξαμε τον τόπο και την πατρίδα και κανένας υπερατλαντικός παράγοντας δεν μας ώθησε, παντού κυριάρχησε το ατομικό συμφέρον, όπως και στα κόμματα το κομματικό, όλοι μας ξέραμε πολύ καλά το σωστό και το λάθος και συνειδητά επιλέγαμε το λάθος, απλά πραγματάκια και αφήστε τις μεγάλες θεωρίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.