29/4/16

Πύραυλοι μεγάλης ισχύος κατά του ΙΚ από τα αγγλικά Tornado

Τον μεγάλης ισχύος πύραυλο Enhanced Paveway III χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado που επιχειρούν κατά δυνάμεων και θέσεων του ISIS στο Ιράκ και στη Συρία με ορμητήριο τη βάση Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η τηλεκατευθυνόμενη βόμβα με κεφαλή βαθιάς διείσδυσης που έχει το προσωνύμιο «καταστροφέας καταφυγίων» χρησιμοποιήθηκε για να πλήξει ένα μεγάλο συγκρότημα σηράγγων και καταφυγίων κατασκευασμένων εντός λόφου στο δυτικό Ιράκ, δίπλα στον ποταμό Ευφράτη.
Η επίθεση, με δύο πυραύλους από ισάριθμα Tornado, ήταν επιτυχής, προσθέτει η ανακοίνωση.
Τα βρετανικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις συνήθως φέρουν μικρότερους πυραύλους τύπου Paveway IV και Brimstone. «Οι ενισχυμένοι πύραυλοι κρατούνταν στο οπλοστάσιο για την περίπτωση που χρειαζόταν να γίνει επίθεση εναντίον κάποιου ιδιαίτερα δύσκολου υπογείου ή ενισχυμένου στόχου», διευκρίνισε το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο. 
Από την ίδια ανακοίνωση προκύπτει ότι βρετανικά μαχητικά έχουν πλήξει στόχους των τζιχαντιστών στο Ιράκ σε καθεμία από τις πρώτες 24 ημέρες του Απριλίου. 
Παρά την πολιτικά φορτισμένη διαδικασία έγκρισης βρετανικών αεροπορικών επιθέσεων κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ελάχιστες είναι μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις των Βρετανών στη χώρα. Όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές, αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι η υπό αμερικανική διοίκηση επιχειρήσεις στη Συρία είχαν πλήξει τους κύριους στόχος πριν την ενεργοποίηση των Βρετανών.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.