15/4/16

President Killary


Με αυτόν τον τίτλο -που με ελαφρό αναγραμματισμό, θα σήμαινε Πρόεδρος Φόνισσα- ο Δρ. Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, επί Ρέιγκαν υπουργός Οικονομικών, αργότερα αρχισυντάκτης της Γουώλ Στρητ Τζέρναλ και παγκόσμια γνωστός συγγραφέας, δημοσίευσε το κατωτέρω κατατοπιστικό άρθρο.
Μετάφραση  Μιχαήλ Στυλιανού
« Αυτό είναι η αγγλική μετάφραση άρθρου που έγραψα για το γερμανικό περιοδικό  Compact. Με παρώθησε η υψηλής ευφυΐας προσφορά  αυτού του περιοδικού στους αναγνώστες του. Αν είχαν και οι ΗΠΑ περισσότερους ανθρώπους ικανούς να φθάσουν πέρα από την ψυχαγωγία στην κατανόηση του ποιες δυνάμεις επιδρούν στη μοίρα τους, τότε θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ελπίδα για την Αμερική.


Το Compact φέρνει ελπίδα στη Γερμανία. Ο γερμανικός λαός αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η χώρα του δεν είναι κυρίαρχη αλλά υποτελής στην Ουάσιγκτων και ότι η καγκελάριός του  υπηρετεί την ηγεμονία της Ουάσιγκτων και τα οικονομικά της συμφέροντα και όχι τον γερμανικό λαό.

Η Χίλαρυ Κλίντον αποδεικνύει πως είναι η «τεφλόν υποψήφια». Στην εκστρατεία της για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών στην Προεδρία, διέφυγε τις συνέπειες μεγάλων σκανδάλων, το καθένα από τα οποία είναι ικανό να καταστρέψει έναν πολιτικό. Η Χίλαρυ δέχθηκε μαζικές δωροδοκίες, υπό τη μορφή αμοιβών για  εκφώνηση ομιλιών, από  χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και πολυεθνικές εταιρείες. Τελεί  υπό  δικαστική έρευνα για  παραβίαση της μυστικότητας εγγράφων εθνικής ασφάλειας,  κακούργημα για το οποίο πολλοί πληροφοριοδότες είναι στη φυλακή. Η Χίλαρυ διολίσθησε από τον βομβαρδισμό της Λιβύης, από το ότι αυτή δημιούργησε ένα Λιβυκό κράτος ναυάγιο, που είναι σήμερα μείζων πηγή τζιχαντιστών τρομοκρατών και από την υπόθεση της Βεγγάζης (δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή).

Διέφυγε καταγγελίες ότι ως υπουργός των Εξωτερικών εμεθόδευσε εύνοιες προς ξένα συμφέροντα,  με αντάλλαγμα δωρεές προς το ΄Ιδρυμα Κλίντον. Και υπάρχει φυσικά ο μακρύς κατάλογος προηγουμένων σκανδάλων: Whitewater, Travelgate, Filegate. Το βιβλίο της Diana Johnstone, «Βασίλισσα του Χάους», περιγράφει την Χίλαρυ Κλίντον ως «την  κορυφαία πωλήτρια της κυβερνώσας ολιγαρχίας».

Η Χίλαρυ Κλίντον είναι η αγορασμένη και αμειβόμενη αντιπρόσωπος των μεγάλων τραπεζών, του στρατιωτικό-αστυνομικού συμπλέγματος και του ισραηλινού λόμπυ. Αυτά τα συμφέροντα θα αντιπροσωπεύει, όχι του αμερικανικού λαού και των Ευρωπαίων συμμάχων της Αμερικής.

Η αγορά των Κλίντον από μεγάλα συμφέροντα είναι πασίγνωστη. Για παράδειγμα, το CNN  μετέδωσε ότι από τον Φεβρουάριο 2001 μέχρι τον Μάιο 2015, ο Μπιλ και η Χίλαρυ Κλίντον πληρώθηκαν 153 εκατομμύριο δολάρια για 729  ομιλίες που εκφώνησαν, με τιμή 210.000 δολάρια τη μία.
Μόλις φάνηκε πως η Χίλαρυ Κλίντον μάλλον θα αναδυθεί ως  η υποψήφιος των Δημοκρατικών, οι αμοιβές της ανέβηκαν. Η Ντώϋτσε Μπανκ, για μια ομιλία, την πλήρωσε 485.000 δολάρια και η Γκόλντμαν Σάκς 675.000 για τρεις ομιλίες. Η Μόργκαν Στάνλευ, UBS και Fidelity Investments πλήρωσαν 225.000 η κάθε μία.

Παρά την παταγώδη προθυμία της Χίλαρυ Κλίντον να δωροδοκείται δημόσια, ο αντίπαλός της Μπέρνι Σάντερς δεν κατόρθωσε  να κάνει θέμα την αδιαντροπιά της. Και οι δυο κύριες εφημερίδες  του κατεστημένου συστήματος, η Ουάσικτων Ποστ και οι Νιου Γιορκ Τάϊμς έχουν  αναλάβει την υπεράσπιση της Χίλαρυ.

Η Χίλαρυ είναι πολεμοκάπηλη. Εξώθησε το καθεστώς Ομπάμα στην καταστροφή ενός σταθερού και εν πολλοίς συνεργαζόμενου καθεστώτος στη Λιβύη, όπου η «αραβική άνοιξη» ήταν μια ομάδα τζιχαντιστών με την υποστήριξη της CIA, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για να εκδιώξουν την Κίνα από τις πετρελαϊκές επενδύσεις της στην Ανατολική Λιβύη. Επίεσε τον άνδρα της να βομβαρδίσει τη Γιουγκοσλαβία.  Εξώθησε σε «αλλαγή καθεστώτος» στη Συρία. Επόπτευσε το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Ονδούρας. ΄Εφερε στο Υπουργείο Εξωτερικών τη νεοσυντηρητική Βικτώρια Νούλαντ, η οποία οργάνωσε το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας. Η Χίλαρυ αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν «νέο Χίτλερ».  Η Χίλαρυ ως πρόεδρος εγγυάται πόλεμο και ξανά πόλεμο.

Στις ΗΠΑ η κυβέρνηση έχει ιδιωτικοποιηθεί. Οι κάτοχοι αξιωμάτων χρησιμοποιούν τις θέσεις τους για να γίνουν πλούσιοι, όχι για να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον. Ο Μπιλ και η Χίλαρυ Κλίντον συμβολίζουν τη χρήση του δημόσιου αξιώματος προς ίδιον ώφελος. Για τους Κλίντον κυβέρνηση σημαίνει χρήση του αξιώματος για την είσπραξη αμοιβών για υπηρεσίες προς ιδιωτικά συμφέροντα. Η Γουώλ Στρητ Τζέρναλ έγραψε ότι τουλάχιστον 60 εταιρείες που προσέγγισαν το ΥΠΕΞ όσο υπουργός ήταν η Χίλαρυ, έκαναν δωρεές περισσότερων από 26 εκατομμύρια στο ΄Ιδρυμα Κλίντον. Σύμφωνα με το washingtonsblog.com, «Συνολικά, το ΄Ιδρυμα Κλίντον και οι παραφυάδες του εισέπραξαν δωρεές και υποσχετικές, από διάφορες πηγές,  για περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το rootsactionteam.com, στους δωρητές πολλών εκατομμυρίων στο ΄Ιδρυμα Κλίντον περιλαμβάνονται η Σαουδική Αραβία, ο Ουκρανός Ολιγάρχης Βίκτωρ Πιντσούκ, το Κουβέιτ, ο Τζέιμς  Μέρντοχ, το Κατάρ, η Μπόϊγκ, η Γκόλντμαν Σακς, τα Ενωμένα Εμιράτα, και οι Dow, Walmart  καιExxon Mobil .

Σύμφωνα με τους International Business Times, «Υπό την Χίλαρυ Κλίντον, το Στέϊτ Ντηπάρτμεντ ενέκρινε πωλήσεις όπλων αξίας 165 εκατομμυρίων σε χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις είχαν δώσει εκατομμύρια στο ΄Ιδρυμα Κλίντον.

Η Χίλαρυ Κλίντον διέφυγε άθικτη από τόσα εγκλήματα και σκάνδαλα ώστε θα είναι πιθανώτατα η πιο ανεύθυνη πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Με ανανεωμένη την κούρσα εξοπλισμών, με την Ρωσία να κηρύσσεται  ως «υπαρξιακός κίνδυνος για τις ΗΠΑ» και την κήρυξη του Προέδρου Πούτιν από την Χίλαρυ ως «νέου Χίτλερ», η αλαζονική αυτοπεποίθηση της Χίλαρυ είναι πιθανό να ξεπεράσει τα όρια και να καταλήξει σε σύρραξη του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Με δεδομένη την καταστροφική δύναμη των πυρηνικών όπλων, η Χίλαρυ πρόεδρος  θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος της ζωής στον πλανήτη Γη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.