8/4/16

Το Τζαμί και η Τρομοκρατία ως Τουριστικό Σποτ

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Η συνέργεια της ευφυΐας αξιωματούχου του Υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων και του επιτελείου της Καθημερινής με το δαιμόνιο της ανταποκρίτριας της Νταίηλυ  Μαίηλ στην Αθήνα ανθοφόρησε  σε μιαν εκρηκτική διαφήμιση του ελληνικού τουρισμού, στο χθεσινό φύλλο της Αγγλικής εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας, που υπόσχεται φετινή πλημμύρα τουριστικού συναλλάγματος στην Αθήνα.
Ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος, που προσείλκυσε 265 σχόλια, αναφέρει:
«Η Ελληνική Κυβέρνηση Φοβείται Τρομοκρατική Επίθεση Εάν Δεν Ανοίξει το Προτεινόμενο Τζαμί στην Αθήνα.»

Το δημοσίευμα  διανθίζεται με πληροφορίες της Φρόντεξ ότι πλήθος ανθρώπων  που αποβιβάζονται με πλαστά  έγγραφα κυρίως στην Ελλάδα και στην Ιταλία  δεν αντιμετωπίζουν ελέγχους και ποινική δίωξη  και ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι – στις οποίες αρκετοί τρομοκράτες ανακαλύφθηκε πως είχαν εισδύσει στην Ευρώπη από την Ελλάδα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας- αποδεικνύουν ότι παράνομοι οδοί μετανάστευσης μπορούν να χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες για την είσοδό τους στην Ε.Ε.
Πλούσια εικονογράφηση, με φωτογραφίες στα όρια του εφιαλτικού συμπληρώνουν το διαφημιστικό «εφέ» αυτού του προϊόντος συλλογικής διάνοιας: Σ τη μία, μεγάλη φωτογραφία, από την τεράστια μπουκαπόρτα ενός καραβιού ξεχύνεται ορμητική μια πηχτή μάζα χιλιάδων  μεταναστών στην αποβάθρα του Πειραιά. Στις άλλες δύο,  πρόσφυγες/μετανάστες συνωθούνται, χειρονομούν, φωνάζουν και σπρώχνουν τα κιγκλιδώματα που τους περιορίζουν.
Η φιλότιμη ανταποκρίτρια  αναφέρει  ότι εκατοντάδες χιλιάδες χρησιμοποίησαν πέρυσι την Ελλάδα ως  σταθμό στο ταξίδι τους στην Ευρώπη μέσω Βαλκανίων, επαναλαμβάνει τη δήλωση της Φρόντεξ ότι τρομοκράτες επωφελούνται των ελλειπών συνοριακών ελέγχων και επανέρχεται στις επιθέσεις του Παρισιού με την έκθεση «Ανάλυσις Κινδύνου 2016», κατά την οποία οι δύο από τους δράστες είχαν περάσει από τη Λέρο, με πλαστά διαβατήρια της Συρίας.
Την ως άνω δωρεάν προσφορά στον Ε.Ο.Τ. τροφοδότησαν δηλώσεις  «αξιωματούχου» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ( του κ. Φίλη; Μάλλον θα τον κατονόμαζε) ότι πρέπει γρήγορα να ανεγερθεί το τζαμί το οποίο είχε αναγγελθεί το 2006, αλλά καθυστέρησε λόγω διαβημάτων διαμαρτυρίας. «Λόγω ακριβώς των τρομοκρατικών επιθέσεων πρέπει- είπε- να επισπεύσουμε την ανέγερσή του στην Αθήνα».
Αξιωματούχοι υποστηρίζουν- προσθέτει η κ. Κόρευ Τσάρλτον της Νταίηλυ Μαίηλ- ότι έτσι οι Μουσουλμάνοι, που τώρα  προσεύχονται σε δεκάδες αυτοσχέδια υπόγεια τζαμιά, θα μπορέσουν να λειτουργηθούν από διορισμένο Ιμάμη, ο οποίος θα εγγυάται την μη εκτροπή στον εξτρεμισμό.

Σημείωση συντάκτη: Ενώ το επικαλούμενο επιχείρημα είναι συζητήσιμο -σε κλειστό κύκλο παραγόντων της Εκκλησίας, της Ασφάλειας και με κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες (όχι επιλογής Μπαλτά)- φουρνίρισμα του σε δημοσιογραφική φλυαρία, επαυξάνει πολλαπλασιαστικά τον αναμενόμενο τουριστικό όλεθρο λόγω  «προσφυγικού».

3 σχόλια:

  1. Σαν να σου λεει καποιος οτι για να αποφυγεις την πτωση στον γκρεμο που βρισκεται μπροστα σου θα πρεπει να κανεις ενα ακομη βημα προς το χειλος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν Πίστι τὴν Ἀγία καὶ τῆς Πατρίδος τὴν Ἐλευθερία"πολέμησαν οἱ Παπποῦδες μας.
    Τὴν κατάρα τους θἄχουμε ἄν χτίσουμε Τζαμὶ καὶ μάλιστα γιὰ λαθραίους ἐποικιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορουσα να ενδωσω στην κατασκευη του τζαμιου με την προυποθεση καιΜΟΝΟ αν μπορουσα να εκκλησιαζομαι στην Αγια Σοφια της Πολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.