24/4/16

Νταβούτογλου: Χωρίς απελευθέρωση βίζας, παγώνει η συμφωνία

Τουσκ: Η Τουρκία είναι το καλύτερο παράδειγμα μεταχείρισης προσφύγων
Νταβούτογλου: Χωρίς απελευθέρωση βίζας, παγώνει η συμφωνία
Πιέσεις προς την ΕΕ να απευλεθερωθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες ασκεί εκ νέου ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την επίσκεψη στο Γκαζιαντέπ της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέκρελ, του πρέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τις επαφές ο Νταβούτογλου δήλωσε πως η συμφωνία επανεισδοχής προσφύγων δεν θα προχωρήσει χωρίς την απελευθέρωση της βίζας.

Πρόσθεσε ότι ο όρος αυτός είναι βασικός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΕ θα πράξει τα αναγκαία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε από την πλευρά του ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της στο προσφυγικό, ακόμη και την παροχή αδειών εργασίας στους πρόσφυγες.

Ακόμη, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Αγκυρα αναγκάζει σύρους πρόσφυγες να επιστρέφουν στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα τους.

Ο Ντ.Τουσκ είχε μόνο καλά λόγια, λέγοντας ότι η Τουρκία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο για το πώς συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες.

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει μαθήματα στην Τουρκία για το τι θα κάνει» συμπλήρωσε ο Τουσκ.

Η δήλωση, που είχε σκοπό να κατευνάσει τις τουρκικές πιέσεις για τα ανταλλάγματα που προσδοκά η Αγκυρα από τη συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ τον Μάρτιο, δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

Η Μέρκελ επισκέφθηκε την Τουρκία για συνομιλίες με τον Νταβούτογλου, με στόχο να καθησυχάσει την Άγκυρα, που βλέπει να απομακρύνεται η συμφωνία για απελευθέρωση της βίζας τον Ιούνιο -βάσει της οποίας η τουρκική κυβέρνηση είχε «πουλήσει» στο εσωτερικό τη συμφωνία με την ΕΕ.

1 σχόλιο:

  1. Ο Ντ. Τουσκ είχε μόνο καλά λόγια, λέγοντας (160423) ότι η Τουρκία αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο για το πώς συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες. «Κανείς δεν μπορεί να κάνει μαθήματα στην Τουρκία για το τι θα κάνει» συμπλήρωσε ο Τουσκ.

    Απορία: Καλά ρε παιδιά... ο φιλάνθρωπος κ. György Schwartz Soros σας γράφει τους λόγους ή/και τις δηλώσεις σας;;;

    Πρόσφυγες: «Πάμε Τουρκία;;;»

    «Η Τουρκία παρέδωσε ένα μάθημα αβρότητας (*) στον Κόσμο», δήλωνε (160404) στα τοπικά και ξένα ΜΜΕ ο φιλάνθρωπος Ιρλανδός τραγουδιστής των U2 κ. Bono.

    (*) για την λεπτότητα και την διακριτικότητα σε συνδυασμό με την ευγένεια στην συμπεριφορά της απέναντι στους πρόσφυγες (καλόοο... χαχαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.