15/4/16

Επειδή κάποιοι παίζουν το ρόλο του "Ιωαννίδη", ας προσέξουν - Διαβάστε αυτό και θα επανέλθουμε

Αναρτήθηκε στις 21-4-2016
Επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν πραγματικά ηλίθιους και άννοες πολιτικούς που κυβερνούν την Ελλάδα, για να γίνει κάτι ανάλογο με το προδοτικό πραξικόπημα του 1974, ως προειδοποίηση προς όλους, σας καλούμε να διαβάσετε με προσοχή το παρακάτω άρθρο: 
Ο Κωνσταντακόπουλος έγραψε τις 22-11-15 για το ενδεχόμενο μιας "ελληνοτουρκικής κρίσης".
"Δεν μπορεί να γίνει δικτατορία με πρόγραμμα να πεθάνουν οι συνταξιούχοι και να μείνουν άνεργοι οι νέοι! Αν έχεις μια εθνική κρίση με την Τουρκία ή μείζονα τρομοκρατική απειλή, τότε όλα μπορεί να δρομολογηθούν/δικαιολογηθούν."
Κίνδυνος Θάνατος για την Ελλάδα
του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Ατυχέστατα, η Ελλάδα «επελέγη» ως τόπος μεγάλου οικονομικού πειράματος. Είναι μακροχρόνια ασυμβίβαστο με τη δημοκρατία – κάποια στιγμή όλες οι «εφεδρείες» κινδυνεύουν να εξαντληθούν. Βασικός σκοπός άλλωστε του «πειράματος» είναι να πάει σε πολιτική «αλλαγή καθεστώτος», πλήρη κατάργηση δημοκρατίας, εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας, αρχίζοντας από Ελλάδα και επεκτεινόμενο σε Ευρώπη.
Δεν μπορεί να γίνει δικτατορία με πρόγραμμα να πεθάνουν οι συνταξιούχοι και να μείνουν άνεργοι οι νέοι! Αν έχεις μια εθνική κρίση με την Τουρκία ή μείζονα τρομοκρατική απειλή, τότε όλα μπορεί να δρομολογηθούν/δικαιολογηθούν.
Το 2010 παρουσιάστηκε αίφνης στο προσκήνιο η «ιδέα» ότι η ΑΟΖ, νομική κατηγορία που υπάρχει από το 1982, χωρίς να απασχολήσει κανέναν, θα μας έλυνε όλα τα προβλήματα. Η «ανακήρυξή» της θα επέτρεπε στην Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τους «θησαυρούς των πετρελαίων» (που είχε στο μεταξύ υποθηκεύσει!).
Επί πολλά χρόνια, συχνά απελιπιστικά μειοψηφών, ο γράφων υποστήριξε την πολύ μαχητικότερη υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας. Αλλά δεν φιλοδόξησε ρόλο «χρήσιμου ηλίθιου», «ταύρου», που ερεθίζεται από κάθε κόκκινο πανάκι, αλλά δεν βλέπει τον ταυρομάχο.
Απλή ανάγνωση της συνθήκης για το δίκαιο της θάλασσας επιτρέπει την διαπίστωση ότι τυχόν ανακήρυξη ΑΟΖ δεν επιφέρει την παραμικρή διαφοροποίηση της ελληνικής νομικής και πραγματικής θέσης ως προς την εκμετάλλευση υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων. Η ανακήρυξη θα προσέφερε μια φρούδα «ελπίδα στους χαχόλους», αποπροσανατολίζοντάς τους. Στη χειρότερη περίπτωση, θα προκαλούσε, άνευ λόγου και κέρδους, ελληνοτουρκική κρίση με την Τουρκία, στη χειρότερη στιγμή, με ανοιχτό μέτωπο με Ευρώπη-δανειστές. Εξυπηρετώντας παράλληλα τον ακόμα ασφυκτικότερο «εναγκαλισμό» της με τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ. Ευτυχώς, και ο κ. Σαμαράς, και ο κ. Τσίπρας, κατάλαβαν ότι επρόκειτο για κάτι μεταξύ αρλούμπας και προβοκάτσιας και έκαναν εγκαίρως πίσω.
Να μη γίνουμε και «γεωπολιτικό πείραμα»!
Διαβάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του ‘Ελληνα Υπουργού ‘Αμυνας, θυμήθηκα μια συζήτηση που είχα με τον κ. Τσίπρα, ανήμερα στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Μου ανέφερε την πρόθεσή του να διορίσει, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, τον Καμμένο στη θέση Υπουργού ‘Αμυνας.
Νομίζω ήμουν ο πρώτος που υποστήριξε, από το τέλος 2011, την άποψη «ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου, από τον Καμμένο μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ» για την κοινωνική-εθνική σωτηρία της χώρας, εκτιμώντας ότι τίθεται ζήτημα εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας και επιβίωσης.
Εντούτοις, η γνώμη μου ήταν, την είπα στον κ. Τσίπρα και την επανέλαβα αργότερα στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έπρεπε να αναλάβει ο ίδιος αυτό το Υπουργείο. Σε περιόδους βαθειάς κρίσης, ο Υπουργός ‘Αμυνας οφείλει να ενσαρκώνει απόλυτα το κυβερνητικό-εθνικό σχέδιο. Αν υπάρχει.
Προ μηνών ο Υπουργός ‘Αμυνας επεσκέφθη το Ισραήλ, χώρα με το οποίο διατηρεί από μακρού στενές σχέσεις. Διακήρυξε την ολόθερμη συμμετοχή της Ελλάδας στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» (υιοθετώντας την φρασεολογία τύπου Μπους-Τσένεϊ!), χαρακτηρίζοντας μεγάλη απειλή για την περιοχή τους πυραύλους του Ιράν! (Σημειωτέον, ότι αυτό έγινε προτού συνθηκολογήσει η κυβέρνηση, που διερευνούσε τότε ακόμα τη δυνατότητα να στηριχτεί και στο Ιράν για τις ενεργειακές- χρηματοδοτικές της ανάγκες).
Ο Καμμένος υπέγραψε με το Ισραήλ την πιο προχωρημένη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που έχει υπογράψει οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο πλην των ΗΠΑ. Ολοκληρώνοντας τη διάρρηξη όλων των ισορροπιών που τήρησε η Αθήνα επί δεκαετίες στο μεσανατολικό.
Η Ελλάδα «παραχωρεί» τον εναέριο χώρο της για δοκιμή πολέμων κατά Αράβων και Ιράν, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες ιδιότητες των ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορικών συστημάτων και επιτρέπει στο Ισραήλ να μελετήσει από κοντά τις λεπτομέρειες της ελληνικής άμυνας.
Πολλοί αεροπόροι εκτιμούν πολύ τη δυνατότητα συνάσκησης με τους Ισραηλινούς. Οι αεροπόροι είναι από τους πιο μορφωμένους αξιωματικούς. Αποδίδουν μεγάλη σημασία στις τεχνολογικές δυνατότητες. Αλλά ο πόλεμος παραμένει συνέχεια της πολιτικής, όχι της τεχνολογίας.
Ελληνική ταυτότητα ως ισχύς και Ισραήλ
Με τούτα και πολλά άλλα, η Ελλάδα απομειώνει την τεράστια ακτινοβολία και το πολιτικό κεφάλαιο που συγκέντρωσε, τον προηγούμενο αιώνα στον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο, χωρίς να κερδίζει τίποτα ιδιαίτερο. Αυτό το πολιτικό κεφάλαιο και η ακτινοβολία υπήρξαν βασική «ασπίδα» που γλύτωσε την Ελλάδα από την τρομοκρατία και τις προβοκάτσιες (αποτρέποντας και την αναγνώριση του ψευδοκράτους), επιτρέποντας την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών. Είναι η ελληνική «ήπια ισχύς».
Αν το Ισραήλ έθετε την τεράστια επιρροή του στην υπηρεσία διακοπής της μνημονιακής καταστροφής και δραστικής απομείωσης του χρέους, θα μπορούσαμε ίσως να συζητήσουμε τέτοια πολιτική. Επίσης, αν το Ισραήλ μπορούσε/ήθελε να διώξει την Τουρκία από την Κύπρο ή να δώσει αμυντικές εγγυήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
Οι επιλογές όμως της Αθήνας δεν απορρέουν συνήθως από σοβαρό στρατηγικό σχέδιο, αλλά, συνήθως, από την επιθυμία των πολιτικών της να ταυτιστούν, μονοσημάντως και ανεπιφυλάκτως, προς ίδιον και όχι εθνικό όφελος, με τους «πλούσιους και ισχυρούς», που έχουν συνήθως τεράστιες δυνατότητες εσωτερικής επιρροής στην Ελλάδα.
Η γαλλική εμπειρία είναι εξαιρετικά διδακτική. Χώρα με ιδιαίτερους δεσμούς με τους ‘Αραβες, η Γαλλία εγκατέλειψε τον γνωλισμό ταυτιζόμενη, επί Σαρκοζί και Ολάντ, με νεοσυντηρητικούς-Νετανιάχου, πρωταγωνιστώντας στη λιβυκή καταστροφή, την προσπάθεια ανατροπής του ‘Ασαντ και τορπιλισμού της επιχειρώντας να τορπιλίσει τη συμφωνίας με το Ιράν. Για να πέσει η ίδια θύμα των δυνάμεων που συνέβαλε να παραχθούν, αν όχι εκείνων που τους χειραγωγούν και η ίδια εξυπηρετεί!
Τυχόν ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» μόνο ανυπολόγιστες καταστροφές μπορεί να μας επιφέρει, εκθέτοντάς μας σε κινδύνους αντιποίνων και προβοκατσιών. Δεν ξέρουμε γιατί ο κ. Τσίπρας επέλεξε Τουρκία και Ισραήλ για τις πρώτες επισκέψεις μετά τις εκλογές. Ας προσέξει όμως αυτούς που τον συμβουλεύουν κι εμπιστεύεται. Είναι οι ίδιες ακριβώς δυνάμεις που τον οδήγησαν στην πανωλεθρία του Ιουλίου.
Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο να μείνουν μακριά από το μεσανατολικό ηφαίστειο.
Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε τη βασική αλήθεια που σχεδόν όλοι αποφεύγουν. Χωρίς επίλυση του παλαιστινιακού, δεν μπορεί να υπάρξει σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή, ούτε νίκη στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
Η νεώτερη Ελλάδα γεννήθηκε, ως εθνικό σχέδιο, από την αντίσταση στους Σταυροφόρους τον 13ο αιώνα. Δεν υπήρξε τμήμα του δυτικού αποικιακού σχεδίου στην Αραβία. Είμαστε γηγενείς, δεν ήρθαμε να κατακτήσουμε αυτή τη γωνιά του κόσμου. Η δική μας «στρατηγική ενδοχώρα» είναι η ακτινοβολία μας, οι αξίες που οφείλει να ενσαρκώνει η Ελλάδα και στην εξωτερική της πολιτική. (Ούτε βέβαια μπορούν να κερδίσουν διεθνή συμπάθεια οι Κύπριοι, παραβλέποντας την παλαιστινιακή υπόθεση, γιατί έτσι υπονομεύουν οι ίδιοι το ηθικό θεμέλιο των διεκδικήσεών τους).
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παρόν”, στις 22.11.2015
Παρίσι, 18 Νοεμβρίου 2015

88 σχόλια:

  1. Φυσικά το άρθρο δεν είναι εφικτό να τύχη όποιου σχολιασμού διότι ο συντάκτης του μάλλον έπασχε από ναυτία όταν το έγραψε!
    Καλό είναι να παραμείνει κλινήρης μέχρι αποκαταστάσεως των κέντρων ισορροπίας του εγκεφάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο
      Τρανλον βούκαν φα, τρανόν λόγον μη λες...

      Διαγραφή
    2. εμβριθής ανάλυση του george, φαίνεται από την πολλή μελέτη της ιστορίας, της σύγχρονης και της παλαιότερης, έφθασε σε επίπεδα κάρμα που ξεπερνούν τα γήινα, ενώθηκε με το υπέρτατο ον και τα βλέπει όλα αφ' υψηλού, μετάρσιος και απαθής

      Διαγραφή
    3. 1.
      Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο να μείνουν μακριά από το μεσανατολικό ηφαίστειο.
      2.
      Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε τη βασική αλήθεια που σχεδόν όλοι αποφεύγουν. Χωρίς επίλυση του παλαιστινιακού, δεν μπορεί να υπάρξει σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή, ούτε νίκη στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
      Παρατηρήσεις γράφοντος:
      Μία και μοναδική!
      Για να παραμείνει η Ελλάδα εκτός του μεσανατολικού ηφαιστείου πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί ο αρθρογράφος με την έννοια Ελλάδα!
      Εκτός και για τον αρθρογράφο Ελλάδα είναι η οριζόμενη υπό του Φαλμεράγιερ!
      Η Ελλάδα εμπλέκεται στο μεσανατολικό ηφαίστειο είτε έμμεσα είτε άμεσα και οποιαδήποτε αδιαφορία προς αυτό θα αποβεί μοιραία.
      Είτε μας αρέσει είτε όχι είμαστε κομμάτι των πλαγιών του μεσανατολικού Βεζούβιου.
      Πώς είναι δυνατόν να συνιστά ο αρθρογράφος η χώρα να παραμείνει μακράν του μεσανατολικού ηφαιστείου όταν δια στεριάς και θαλάσσης συνορεύει και διαπλέκεται με αυτό;
      Αυτό μπορεί να γίνει αν η Ελλάδα απεμπολήσει δικαιώματα και όρια ΑΟΖ για παράδειγμα με την Αίγυπτο - αυτομάτως διακόπτεται η συνοριακή επαφή με την χώρα της Αιγύπτου, απεμπολήσει το δικαίωμα της απελευθέρωσης της κατεχόμενης Κύπρου από επίσης μια μεσανατολική χώρα που ονομάζεται Τουρκία, διακόψει κάθε μορφής επικοινωνία με το μεσανατολικό Ισραήλ, διακόψει κάθε μορφής οικονομικής συνεργασίας και ενεργειακής εξάρτησης με μεσανατολικές χώρες όπως είναι το Κατάρ και το Ιράν, απομακρύνει με κάθε τρόπο και μέσο κάθε μεσανατολίτη που ακούει στο όνομα Παλαιστίνιος, Κούρδος, Σύριος και εν τέλει μεταφερθεί ολόκληρη η χώρα σε διαφορετική γεωγραφική θέση μακράν της μέσης ανατολής!!
      Στην ακατοίκητη Γροιλανδία παρέα με τις αρκούδες.
      Δεν γίνεται να θέλουμε να ζούμε στην Πομπηία ως εμίρηδες και να αψηφούμε -πισωπλατούμε τον Βεζούβιο στου οποίου τις παρυφές ζούμε!
      Καταρχάς, αυτό αντιβαίνει στις βασικές αρχές της ανάλυσης και εκτίμησης κινδύνου στις βασικές αρχές διαμόρφωσης εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και μόνο πανωλεθρία μπορεί να επιφέρει.
      Ταιριάζει απόλυτα στην γραίκικη νοοτροπία του απομονωτισμού και του τοπικισμού.
      Εάν το αρχικό άρθρο εξεταστεί με εργαλεία ανάλυσης κινδύνου, θα απορριφθεί ασκαρδαμυκτί και ο λόγος είναι ότι το τρίπτυχο πηγή-μηχανισμός και αποτέλεσμα, που συνιστούν την ανάλυση κινδύνου δεν λαμβάνονται υπόψη από τον αρθρογράφο.
      Από πού και πότε υπάρχει το …μένω μακριά από τα γεγονότα;;

      Διαγραφή
    4. Η σημερινή κατάσταση απαιτεί δεξιοτέχνες της πολιτικής τέχνης και της διπλωματίας, οι οποίοι να είναι άριστα καταρτισμένοι, ικανοί, δραστήριοι, οξυδερκείς και οραματιστές ώστε να μπορούν να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί και να αποφύγουν τις κακοτοπιές. (πχ Καποδίστριας)

      Άνθρωποι τέτοιας ακτινοβολίας σήμερα δεν υπάρχουν.

      Η χώρα έχει επικεφαλής της ανθρώπους οι οποίοι είναι μαριονέτες ξένων συμφερόντων, τυχοδιώκτες που αγωνίζονται για την καρέκλα και την πάρτη τους, ιδεοληπτικοί με γνωστά κουσούρια και εμμονές που εκμεταλλεύονται όσοι κινούν τα νήματα.

      Ε νομίζω ότι αυτό ακριβώς εννοεί ο Σάββας που αναδημοσιεύει το άρθρο. Δεν θα μας πουλήσει πατριωτισμό ο Βλαμμένος και ο Είμαι κάθε λέξη από το Σύνταγμα, με σκοπό να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να δραπετεύσει από τις ευθύνες που βαραίνουν την καμπούρα του, εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς της παγκοσμιοποίησης, εξαφανίζοντας τη χώρα από το χάρτη.

      Εν τέλει ναι μένω μακρυά από τα γεγονότα, όταν δεν δίνω γη και ύδωρ στους εβραίους, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Όταν τηρώ κατά το δυνατόν ίσες αποστάσεις. Όταν ενεργώ με διπλωματία και σύνεση (δηλαδή δεν προκαλώ διπλωματικά επεισόδια κάθε φορά που ανοίγω το στόμα μου και λέω ανοησίες ή κάθε φορά που παίρνω μια απόφαση ως Διοίκηση, να δημιουργώ καταστροφές και ερείπια). Όταν πράττω χωρίς φανφάρες, αντί να προκαλώ σε όλους προβλήματα.

      Μένω μακρυά από τα γεγονότα, όταν τα κρατώ έξω από την πόρτα μου, όχι όταν εφαρμόζω το δόγμα "εμπάτε σκύλοι αλλέστε".

      Μένω μακρυά από τα γεγονότα, όταν δεν δίνω αφορμές να μου ξανακάψουν τη χώρα, ή να μου επαναλάβουν τα δεκεμβριανά (τα οποία πλέον δεν θα τα έχω εγώ ο Ξύριζα υπό τον έλεγχό μου, αλλά θα με έχουν ξεπεράσει οι τζιχαντιστές, τους οποίους εγώ έβαλα στη χώρα)

      Ξεκάθαρος;

      Διαγραφή
    5. Μένω μακρυά από τα γεγονότα όταν μπορώ στη σκακίερα, να υπολογίσω τις επόμενες 8-10 κινήσεις και να πω ότι "θα σου φέρω τον πύργο στο G7, διότι είμαι παίκτης πρώτης γραμμής, βλέπω και προβλέπω τα γεγονότα και προετοιμάζομαι για να μην τρέχω.

      Διαφορετικά αν το μόνο που ξέρω στο σκάκι είναι το ναπολεόντειο, και νομίζω μέσα στην ιδεοληψία και την ημιμάθειά μου ότι είμαι ο Γκασπάρωφ, τότε ότι μου υποδείξει ο "χειριστής" μου (ο πράκτορας που με κουρδίζει) αυτό και θα κάνω με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

      Και για να το λήξουμε εδώ: χρήσιμοι ηλίθιοι υπάρχουν πολλοί στη χώρα μας, και επειδή δεν βλέπουμε τη στραβομάρα τους, νομίζουν ως άλλοι Δον κιχώτηδες, ότι είναι ανώτεροι του Σαντάμ που επετέθη στο Κουβέιτ, τη υποδείξει της USA, με τα γνωστά αποτελέσματα.

      Άιντε να βάλουμε και τον Καρανίκα με το φίλο του να πιάσουν ο ένας το τιμόνι της χώρας και ο άλλος το λεβιε, να μας οδηγούσουν σε απάνεμο λιμάνι

      Διαγραφή
    6. Γράφεις:
      Μένω μακριά από τα γεγονότα, όταν δεν δίνω αφορμές να μου ξανακάψουν τη χώρα, ή να μου επαναλάβουν τα δεκεμβριανά (τα οποία πλέον δεν θα τα έχω εγώ ο Ξύριζα υπό τον έλεγχό μου, αλλά θα με έχουν ξεπεράσει οι τζιχαντιστές, τους οποίους εγώ έβαλα στη χώρα)
      Απάντηση:
      Ο καθένας έχει την οπτική του και στην πολυκατοικία που διαμένει η οικογένεια Ελλάς έχει συγκάτοικους τους λοιπούς βαλκάνιους και μεσανατολίτες.
      Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο αφού την διαχείριση της πολυκατοικίας έχουν αναλάβει ξένοι και μακράν της περιοχής διαχειριστές οι οποίοι ενδιαφέρονται και μόνο για την είσπραξη των κοινοχρήστων χωρίς να ενδιαφέρονται για την υπόλοιπη λειτουργία του συγκροτήματος.
      Το αν θα σε βιάσουν –ληστέψουν ή και σκοτώσουν δεν εξαρτάται από σένα αλλά από την διάθεση των συγκάτοικων, τις μεταξύ τους αντιπαλότητες και τα όποια κοινά συμφέροντα.
      Όσο καλός και συνετός οικογενειάρχης να είσαι, η προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια σου εξαρτάται από την συμπεριφορά των υπολοίπων.
      Γή και ύδωρ έχει δώσει η Ελλάδα στην Τουρκία, αφού η Κύπρος παραμένει υπό τουρκική κατοχή, στο ανατολικό αιγαίο, η εθνική κυριαρχία δεν υφίσταται , στην δε δυτική Θράκη δεν απέχουμε και μακράν της ανακήρυξης αυτονόμησης.
      Γή και ύδωρ έχει δώσει η Ελλάδα στην Βαρδασκα επιτρέποντας την αστυνομία της γειτονικής χώρας να αστυνομεύει και εντός της ελληνικής επικράτειας!
      Το σφάξε με πασά μου να αγιάσω σε επανέκδοση!
      Μέσα δε σε αυτόν τον κυκεώνα εξελίξεων, ενόχλησε η ελληνοισραηλινή στρατιωτική συνεργασία και σιγά την συνεργασία.
      Όπως Αντιλαμβάνεσαι, η αντίληψη και ερμηνεία των γεγονότων διαφέρει από άτομο σε άτομο ριζικά.
      Θα σε ξανακάψουν διότι η αποστασιοποίηση τρομάζει τους εμπλεκόμενους περισσότερο από την συμμετοχή.
      Δεν σε θέλουν στα πόδια τους!!
      Τόσο απλά!
      Θα σε ξανατρομοκρατήσουν για να δουν τις δυνατότητες και τις ικανότητες σου μπροστα στον κίνδυνο και την αντιξοότητα.
      Εν κατακλείδι θα σε μηδενίσουν εν ριπή οφθαλμού όπως μηδενίσθηκε η ελληνική πολιτεία στο ανατολικό αιγαίο από ένα συγκάτοικο σου που ονομάζεται Τουρκία και οι υπόλοιποι σου έχουν κλείσει την πόρτα…σκοπιανοί-βούλγαροι…και λοιποί.
      Οι δε διαχειριστές όπως βλέπεις για το συγκρότημα ενδιαφέρονται και όχι για το διαμέρισμα σου.

      Διαγραφή
    7. @ rwmios

      Πολύ σωστά όσα λές φίλε..
      Γι αυτό κι εγώ τους προτιμάω τους δικούς μας φοβισμένους για τις θεσούλες τους (ποιός θέλει αναμπουμπούλες όταν έχει την καρέκλα;) να μην κάνουν τίποτα, τουλάχιστον στην εξωτερική πολιτική.

      Γίνεται να μη μιλάνε, να μην υπογράφουν τίποτα καινούριο, να μην συνομιλούν; Τόσο το καλύτερο. Ελαχιστοποίηση των ζημιών.

      Παρεμπιπτόντως, η χώρα είναι τόσο ανίσχυρη αυτή την στιγμή που και Κασπάρωφ να είσαι, αν μπείς στον χορό με ένα πιόνι μάλλον θα σε χρησιμοποιήσουν - μπορεί και να αναγκαστούν να σε χρησιμοποιήσουν καθότι αυτή θα είναι η μόνη χρησιμότητά σου- και θα φάς τα μούτρα σου με επικό τρόπο. Άσε, καλά είμαστε. Προς το παρόν...

      Διαγραφή
  2. Ξεκινησε ο ΓΑΠ, ακολουθησε ο Καμμενος την υπαγωγη της χωρας στη σφαιρα επιρροης του Ισραηλ. Δεν αντιλαμβανονται οτι δεν μπορει να υπραξει μια τετοια σχεση με το ναζι-σιωνιστικο αυτο μορφωμα??? Η υπηρετουμε αρχες ή αστα βραστα....Σιγα μην δωσουν τιποτα στην Ελλαδα οι Ισραηλινοι. Και με τους Τουρκους θα τα βρουν μια χαρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διαστασουν πάντως να μας βάλουν να σκοτωθουμε

      Διαγραφή
  3. Ετσι κι αλλιως το ελλαδισταν ειναι ηδη εβραιο-προτεκτορατο με τη μοσσαντ να κανει οτι θελει και να μη δινει λογαριασμο πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο βασίζεται σε αλήθειες αλλά είναι υπερβολικό.

    Για να μπορέσουν οι Αμερικάνοι, με τις εταιρείες τους να μας κλέψουν τα πετρέλαια, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν θα επιδιώξουν να εκτραχύνουν και στρατιωτικά την κατάσταση.

    Τους αρκεί η φτωχοποίηση της χώρας και των πολιτών της, και τα χειροκροτήματα των προθύμων υπέρ του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους αρκεί που Τσίπρας και Καμμένος έφεραν το ΝΑΤΟ.

      Διαγραφή
    2. Πώς είχα την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ το έφερε ο Πλαστήρας, πρίν ακόμη και από το "ανήκωμεν εις την Δύση".

      Διαγραφή
    3. Όχι. Στο Αιγαίο το έφεραν ο Τσίπρας και ο Καμμένος όπως ξέρεις όσο και να σε ενοχλεί

      Διαγραφή
  5. Χρήσιμοι ηλίθιοι... σαν πολλοί να μαζευτήκαμε τελευταία σε θέσεις ευθύνης, τέτοιοι μας αξίζουν ως κοινωνία τέτοιους και απολαμβάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τετοιες καταστασεις σαν σημερινες πρεπει να τις αντιμετοπιζης χωρις συναισθημα μονο συμφεροντολογικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω με την ουσία του άρθρου, γενικά είμαι υπέρ ισοτιμων σχέσεων σε μια συμμαχία διότι διαφορετικά παύει να είναι συμμαχία! Εκτος από όταν μιλάμε για σχέσεις με την Αμερική, την Κίνα και την Ρωσία όπου η ισοδυναμία είναι ουσιαστικά ανέφικτη διότι η ισχύ των χωρων και η θέληση τους να την αξιοποιήσουν είναι τεραστια, με τις άλλες χώρες πρέπει να επιδιώκεται ισοδυναμία! Αυτό βεβαια σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να ανεβούμε επίπεδα κάτι που δεν φαίνεται να είναι στους στόχους "καμοας" κυβέρνησης!

    Υπάρχει όμως ένα ελάττωμα στο άρθρο το οποιο έχει να κάνει με την ταυτότητα του αρθρογράφου! Όταν υπερισχύει η ιδεολογική ταυτότητα της εθνικής υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Ο Κύριος Κωνσταντακόπουλος στο άρθρο του ίσως και υποσυνείδητα ουσιαστικά αθωώνει τον Τσίπρα χρεώνοντας πράξεις του Καμμένου αποκλειστικά στον Καμμένο! Μα είναι δυνατόν ο Καμμένος να κάνει το οτιδήποτε χωρίς να το ξέρει ο πρωθυπουργός? Νομίζω πως δεν είναι σωστό να κοροϊδευόμαστε, προσπαθούν οι αριστεροί και ο καμμένος να μας πείσουν ότι κρατούν τις τύχες της κυβέρνησης οι ANEL αλλα είναι ηλιου φαεινότερο και apodeikxtike περίτρανα πως ο Τσίπρας κρατάει τον Καμμένο από παντού εκμεταλλευόμενος την λαγνεία που έχει για την αλλα και τους πρόθυμους δωσιλόγους που με χαρά θα αντικαθιστούσαν τον Καμμένο. Επομένως λοιπόν ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος για αυτά που κάνει ο Καμμένος! Τώρα τα περί εθνικού σχεδιασμού του Τσίπρα νομίζω δεν χρήζουν σχολιασμό, όλοι γνωρίζουμε την ανθελληνική ιδεολογία του κόμματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο εχει επι γραφτεί για να δικαιολογήσει μερικές αβελτηρίες του ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή καραμέλα της συγκυβέρνησης με Καμμένο. Ωστόσο η αξία του και το νόημα του παραμένει .ενα απο τα καλύτερα άρθρα και αυτό.Εχει πολλά νοήματα κρυμμένα

      Διαγραφή
  8. Ἄλλο ἐπίκριση, ἄλλο ἐποικοδομητική κριτική.
    Ἡ ἐπίκριση καί δή ἔντονη, βλάπτει καί τόν διάλογο καί τήν κατανόηση. Εἶναι δέ, νομίζω, ἔσχατο μέσο ἐπαναφορᾶς τοῦ ἐπικρινομένου στήν τάξη ἤ στήν πραγματικότητα. Ὅταν ὅμως, ὅπως συμβαίνει μέ τά ἄρθρα τοῦ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, εἶναι δυνατή ἡ ἐποικοδομητική κριτική, διότι ὁ ἀνθρωπος εἶναι ἀνοικτός στόν διάλογο, τότε ἡ ἐπίκριση δέν χρειάζεται. Καί δή, δέν χρειάζεται ἡ ἐπίκριση ἡ ἄνευ διακρίσεως, ἀφοῦ αὐτή ὑπονομεύει τόν διάλογο, μειώνει τόν "ἀντίπαλο" καί δέν ὠφελεῖ κανέναν.
    Τά ἴδια καί χειρότερα, ὅταν ἡ ἐπίκριση ξεκινᾶ ἀπό ταμπελοποίηση τοῦ ἐπικρινομένου, καί ἀπό πσρανόηση τῶν λεγομένων του (ἀρκεῖ συνήθως μιά λίγο ἄστοχη διατύπωση, ἤ μιά ἄκαιρη πληροφορία πού παρανοεῖται).
    Ἀπό τήν ἄλλη πλευρά, τί τό ἤθελες κε Δημήτρη Κωνστ., τό ὅτι ΚΑΠΟΤΕ (τό 2012, δηλαδή πρό ἀμνημονεύτων ἐτῶν, ἄν λάβουμε ὑπ' ὄψη μας τήν μνήμη Τσίπρα καί τοῦ πολιτικοῦ συτήματος) συναντήθηκες μέ τόν Τσίπρα; Ἐδῶ βάζουν ταμπέλες, καί ψεύτικες ἄν χρειασθῆ, γιά διδακτικούς-κομματικούς λόγους ἤ χάριν παιδιᾶς, καί δέν θά βάλουνε ὅποια κακή ταμπέλα τούς βολεύει, σέ κάποιον ὅπως ἐσύ, πού δέν διστάζεις νά ὁμολογεῖς ὅτι συμβούλευσες τόν Τσίπρα; Θά κάτσουν νά σκεφθοῦν τί καί πῶς, καί ὅτι δέν τόν ἀκολουθεῖς μετά τήν 5η Ιουλίου 2015;
    Εἰλικρινά, δέν νομίζω ὅτι ὁ Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος ἀσχολεῖται μέ τό νά ἀθωώσῃ ἤ νά καταδικάσῃ κανέναν. Ἐποικοδομητική κριτική προσπαθεῖ νά κάνῃ. Καί ὄχι κριτική τεχνοκρατικῶς καθῶς πρέπει, άλλά χύμα, ἀπό ἕνα βάθος καρδίας, πού ὅταν ἐκφράζεται πάσχει σχεδόν πάντα στήν διατύπωση, ναί, ἀλλά δίνει προοπτικές κατανοήσως, ὅταν προσληφθῆ δημιουργικά, παρά τά ὅποια σφάλματα διαπιστώνει (καί παρά τίς ἀντιρρήσεις πού δύναται νά ἔχῃ) κάποιος "ρεαλιστής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας πρώην πρόεδρος δημοκρατίας, ο κ. Σαρτζετάκης, είχε εκτός των άλλων δηλώσει ότι "η Ελλάδα είναι έθνος ανάδελφο", δηλαδή εν ολίγοις δήλωνε ότι η Ελλάδα ότι καλό μπορεί να εβρισκε έπρεπε να το αναζητήσει στις δικές της δυνάμεις.

    Αν και δεν συμφωνώ καθότι η Ελλάδα (τουλαχιστον σημαντικά απομεινάρια) βρισκεται πολιτιστικά κυρίως δυτικότερα από τα σημερινά της όρια (Ευρώπη γενικότερα) και συνεπώς εκει αν θέλουμε να αναζητήσουμε θα βρούμε "τους δικούς μας αδελφούς", ωστόσο αν παραμείνουμε στη δήλωση του τέως προέδρου για το ανάδελφο του έθνους μας, τότε πραγματικά δεν ξέρω τι δεδομένα μου λείπουν που λόγω της ελλειψης τους δε μπορώ να κατανοήσω γιατι με τρόπο μάλλον αυθαίρετο και a priori πρέπει να ψάξω στη μέση ανατολή για να τους βρώ.

    Η Ελλάδα έπαθε το πρώτο της ολίσθημα (ή σημαντικό κάζο) το 1974, λένε! Και για αυτό ευθύνεται ο Ιωαννίδης, ξαναλένε!

    Και αυτό το γνωρίζουμε και το δεχόμαστε όλοι. Αν θέλετε γνωρίζουμε και τις επιρροές που είχε από τον γαμπρό του τον Ζακ (τον Αλαζράκη).

    Ήταν όμως η πρώτη ελληνική χασούρα, και τι ήταν δηλαδή οι προηγούμενες, μήπως ήταν προς όφελος μας; Αλλά αν εξαιρέσουμε το 1912 που έγινε με την ευκαιρία της οριστικής οθωμανικής διάλυσης με την πανβαλκανική συμμαχία, όλοι γνωρίζουμε οτι η Ελλάδα εκτοτε ή (και προγενεστερα) καταστρέφεται ή διολισθαίνει στην ανυπαρξία.

    Αλλα ας έρθουμε ξανά στον Ιωαννίδη. Η ανατροπή του Παπαδόπουλου που ανέβασε στην εξουσία τον Ιωαννίδη και που μας πήγε στις τραγωδίες που ξέρουμε, έγινε ένα μήνα μετά από τον πόλεμο στο Γιομ Κιπουρ (διαβάστε για αυτό Σπ. Μαρκεζίνη που έτσι και αλλιώς ήταν τότε ο Πρωθυπουργός της χώρας, που δοτός μεν ήταν, αλλά ήταν πρωθυπουργός), και να μην αναφερθώ για τον πόλεμο του 67 σε πλήρη αντίθεση και αντιδιαστολή με ότι συνέβη το 73.

    Και τώρα τι ισχυριζόμαστε δηλαδή, ότι έχουμε τάχα κάποιους καλύτερους αδελφούς να βρούμε για να μας υποστηρίξουν;

    Αλλα΄όλοι γνωρίζουμε, δηλαδή η συγχρονη ιστορία μας το λέει, ότι η Ελλάδα έχασε πολλά από την υποστήριξη της προς τον αραβικό κόσμο, και έδωσε ακομα περισσότερα για τους παλαιστίνιους, αλλά πίσω σαν διπλωματική ή άλλη ανταμοιβή δεν είχε καμία.

    Συν ότι, ακόμα και έτσι να είναι, και από ψυχρό δικό μας γεωπολιτικό ενδιαφέρον και μόνο, τι νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε, μήπως να επαναλάβουμε αυτό που μας έγινε πάθημα το 74;

    Ξαναερχομαι στον Σαρτζετάκη. Η Ελλάδα αν και έθνος ανάδελφο όπως έλεγε, ωστόσο έχει εμπλουτίσει με βαθύτατες ρίζες τη δύση (όλο τουλάχιστον το πολιτικό αμερικανικό οικοδόμημα βασίζεται στις ιδέες του Πολύβιου και το γνωρίζουν καλά αυτό και οι ίδιοι) και αν το έχει και αλλού η χώρα το συμφέρον της αυτό εξαρτάται από τις ισορροπίες.

    Αλλά εν τέλει: a priori δήθεν συμμάχους - εμίρηδες καλύτερα να μας λείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >"η Ελλάδα είναι έθνος ανάδελφο", δηλαδή εν ολίγοις δήλωνε ότι η Ελλάδα ότι καλό μπορεί να εβρισκε έπρεπε να το αναζητήσει στις δικές της δυνάμεις<

      α) Ο Σαρτζετάκης μιλούσε καλά ελληνικά και δεν είπε ποτέ ότι η Ελλάδα είναι ... έθνος, αλλά οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Προσέχετε τι γράφετε.

      «῎Εθνος ἀνάδελφον»

      "ἐμεῖς οἱ ῞Ελληνες εἴμεθα «῎Εθνος ἀνάδελφον», ἀφοῦ συγγενικά μας ἔθνη δὲν ὑπάρχουν· κατ᾽ ἀντίθεσι πρὸς ἄλλους λαούς, ποὺ δὲν εἶναι μόνοι, ἀλλὰ διαθέτουν συγγενεῖς, ὅπως οἱ σλαβικοὶ λαοί, οἱ ἀραβικοί, οἱ ἀγγλοσάξωνες, οἱ λατινογενεῖς λαοί, κλπ."

      Διαγραφή
    2. Έκλεισα χωρίς το β)

      >Αν και δεν συμφωνώ καθότι η Ελλάδα (τουλαχιστον σημαντικά απομεινάρια) βρισκεται πολιτιστικά κυρίως δυτικότερα από τα σημερινά της όρια (Ευρώπη γενικότερα) και συνεπώς εκει αν θέλουμε να αναζητήσουμε θα βρούμε "τους δικούς μας αδελφούς"<

      Διάβασε καλά τι λέει ο Σαρτζετάκης και φρόντισε να καταλάβεις τι ακριβώς εννοεί.

      Διαγραφή
  10. Γιατι το θεμα της ΑΟΖ να πυροδοτει καταστασεις και γιατι αυτο που δικαιωματικα, οχι απλα νομικα(για να βαλω και θεματα ονομασιας) σου ανηκει να μην τολμας να το διεκδικησεις...με ολο το σεβασμο στους εκλεκτους σχολιαστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση είναι απλή αρκεί να ανατρέξουμε στο σχετική λήμμα του οργανισμού ηνωμένων εθνών.
      Διαβάζουμε:
      Protection of political indpendence.
      A state΄s political independence is a direct attribute of sovereignty, and includes the right to select a particular form of government and its officers, the right to enter into treaties, and the right to maintain diplomatic relations with the world community.
      The rights of sovereignty or political independence also ...include the freedom to engage in trade and other economic activity.
      Accordingly, force may be used to protect a state΄s political independence when it is threatened and all other avenues of peaceful redress have been exhausted.
      Ενώ η διεθνής κοινότητα επιτρέπει την χρήση ένοπλης αντιμετώπισης μιας απειλής όταν διακυβεύονται κυριαρχικά δικαιώματα, στην ελλαδική πραγματικότητα κάποιοι προτείνουν τον στρουθοκαμηλισμό ,την υποχωρητικότητα και ανεκτικότητα.
      Νεοθωμανισμός σε πλήρη εξέλιξη.

      Διαγραφή
    2. Ευκαιρία βρίσκω με το σχόλιο σας για να απαντήσω όχι με την απόψη μου, αλλά με του Αισώπου !!!

      Ένας λεει, κόρακας κρατούσε στο ράμφος του ένα λαχταριστό "μεζε" (έχει μέσα και το "ζ"), και η αλεπού προσπαθώντας απο κάτω να πεισει τον κόρακα να κελαϊδησει, περίμενε πως και πως να τραγουδήσει ο κορακας για του πεσει ο μεζές στης αλεπούς το στόμα!

      Διαγραφή
  11. Σαν το ΚΚΕ που το απολαμβάνει να κατηγορεί τον καπιταλισμό-σχετική περιγραφή από τον Τζίμη Πανούση- έτσι και οι νεοέλληνες, ηδονίζονται με τον χαμό της πατρίδας, τα πάντα γύρω πεθαίνουν, καταρρέουν και διαλύονται και όμως η νεοελληνική κοινωνία ακόμα δεν έχει απασφαλίσει, και τι μπορεί να κάνει από την άλλη όταν δεν υπάρχει ένα πολιτικό κόμμα που να υπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο η δυνατότητα μιας Επαναστάσεως (με , χωρίς ) προκαλεί τρόμο στον νεοέλληνα και του διαταράσσει το απλανές βλέμμα που έχει, τόσο θα πέφτουμε στο χάος. Δεν λέω ότι αυτό είναι πανάκεια, αλλά θα ήταν μια αρχή. Μια καλή αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (με "Παπαδόπουλους", χωρίς "Ιωαννίδηδες"

      Διαγραφή
    2. Μόνον αν αναλάβουν το Επαναστατικό Συμβούλιο ο Αντωνάκης, ο Βενιζέλος, ο Καρατζαφέρης, ο Χρύσανθος, ο Κρανιδιώτης και άλλοι δυνατοί πολεμιστές.

      Διαγραφή
    3. Είσαι άσχετος τελικά. Αυτοί θα είναι μαζί με Φλαμπουράρη, Παππα (πατέρα και υιό), Τσίπρα, Καρανίκα, Τασία, Γεροβασίλη.......

      Διαγραφή
    4. Ξέχασα τον "Μαρίνο Αντύπα" του Λιμανιού, τον Θοδωρή τον Δρίτσα. Ανεβασμένος στο αλεξικέραυνο του Εμπορικού Πύργου του Πειραιά, σαν σε κατάρτι πειρατικού, θα καλεί τα συντρόφια του σε ρεσάλτο. Φήμες ότι η Τασία θα υποδύεται τη μαϊμού επιβεβαιώνονται ως ακριβείς....

      Διαγραφή
    5. Μη κοιτάς που εγώ κάνω πλάκα μαζί σου για να διασκεδάζω. Εσύ πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για την Επανάσταση, να μην ξενερώνεις και να παρακολουθείς από κοντά το Επαναστατικό Συμβούλιο. Η χώρα βασίζεται επάνω σου. Μην την απογοητεύσεις.

      Είναι μία καλή αρχή.

      Διαγραφή
    6. Θύμωσες γέρο που θα παίξει η Τασία τη μαϊμού;; Μη θυμώνεις. Θα την κάνεις εσύ αν θες. Είσαι μαθημένος στο ψέμα και τον χαμαιλεοντισμό τόσα χρόνια, μία "Δεξιός" και Νέα Δημοκρατία παλιά και τώρα Σύριζα. Άντε, κέρδισες το ρόλο επάξια. Μαϊμού.......

      Διαγραφή
  13. Kανένα τρόμο δεν τον προκαλεί, επιδεικνύει την αδιαφορία των ζώων, ένα κοπάδι απο γαζέλες που βόσκει αδιάφορο, εμφανίζεται το λιοντάρι, προκαλείται αναστάτωση, αρπάζει μια γαζέλα και οι υπόλοιπες επιστρέφουν στην ησυχία τους και συνεχίζουν να βόσκουν μέχρι να ξαναεμφανιστεί το λιοντάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο.Ο Να ευχαριστήσουμε λοιπόν τους φίλους φίλους άραβες που μας "επέτρεψαν" να διεξάγουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς αγώνες.

    Δυστυχώς δεν μας επέτρεψαν το ίδιο με τα όσα κάνανε στο Πόρος Σίτυ, στην πτήση TWA-847, στο μακελειό της Λάρνακας, με την βόμβα στο τροκαντερό και τις πόσες επιθέσεις της Αμπού Νιντάλ σε Ελληνικό έδαφος στο απόγειο της "φιλίας" μας..(ξεχνάμε εύκολα βλέπω...). Αυτό λέει το άρθρο;

    Έλεος.

    Τέλος πάντων.. Αυτοσυγκρατούμαι.. Προφανώς και η Ελλάδα πρέπει να προσπαθεί να είναι μια χώρα με καλές σχέσεις με όλους, προφανώς πρέπει να φροντίζει οι όποιες συμμαχίες να είναι ισορροπημένες (να μην δίνεις τα πάντα έτσι, χωρίς να παίρνεις) , προφανώς να είναι σοβαρή, να τηρεί τον λόγο της και να αναγνωρίζουν όλοι την υψηλή της αξιοπιστία. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να υπάρχει σταθερή στρατηγική που να μην αλλάζει απο τον ένα υπουργό στον άλλο... Αυτονόητα πράγματα.

    Συμφωνώ με το συμπέρασμα, να μείνουμε μακρυά απο την παράνοια της Μέσης Ανατολής. Το ερώτημα είναι αν η παράνοια της μέσης Ανατολής θα μείνει μακριά από μάς - ασχέτως του τι εμείς κάνουμε. Δεν είμαι τόσο σίγουρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

      Να προσθέσω και κάτι για την γεωπολιτική συμμαχία με το Ισραήλ.
      Θέλει μεγάλη προσοχή και χαμηλούς τόνους. Θέλει και χρόνο ωστε να αποκτήσει η μία πλευρά για την άλλη μια αίσθηση εμπιστοσύνης, και αυτό θέλει βήμα βήμα χτίσιμο και αρκετό καιρό. Προφανώς.

      Θέλει όμως και αυτοπεποίθηση και ικανότητες, γιατί μιλάμε για πολύ ζόρικο παιχνίδι*. θεωρητικά, όταν αποφασίζεις να μπείς στο χορό θα πρέπει να χορέψεις. Αλλιώς μείνε στην κατηγορία φτερού οπου πέφτουν (τρώς) μόνο φάπες και μαζεύεσαι στην γωνιά. Διότι στην μεσαία κατηγορία πέφτουν μπουκέτα και κατακούτελα σαν βροχή και αν πέσεις με το πρώτο μπουνίδι θα σε ποδοπατήσουν και φίλοι και σύμμαχοι. Και με το δίκιο τους..

      Υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα λοιπόν, αν το ΥΠΕΞ και η χώρα νοιώθουν πως έχουν τα "κοχώνια" και την ισχύ για να παίξουν σε αυτή την κατηγορία.

      Νομίζω οτι με αυτό το σκεπτικό δικαιολογείται η ανησυχία του αρθρογράφου. Προσωπικά πάντως δεν ανησυχώ καθόλου. Βλέπω την μπουνιά να έρχεται - δεν βλέπω ακόμα απο πού, αλλα την νοιώθω να έρχεται - και ξέρω καλά την "αντίδραση" της πολιτικής μας ηγεσίας. Ξάπλα και κλάμα...

      Διαγραφή
    2. Επίσης ξαναδιαβάζοντας το άρθρο δεν μπορώ παρά να γελάσω απο αυτά που ζητάει ο κος αρθρογράφος απο το Ισραήλ ωστε να γίνονται ασκήσεις της αεροπορίας του στην Ελλαδική ενδοχώρα: Να μας μειώσει δραστικά το χρέος. Να διώξει την Τουρκία απο την Κύπρο. Να αναλάβει την άμυνα Ελλάδας και Κύπρου. Δλδ ο κος αρθρογράφος αν καταλαβαίνω καλά σαν αντάλλαγμα για την όποια αεροπορική εκπαίδευση απαιτεί απο το Ισραήλ να μας κάνει λίγο πολύ προτεκτοράτο του :)

      Βοήθειά μας :)

      Διαγραφή
    3. νίκο νίκο, "...αυτά που ζητάει ο κος αρθρογράφος απο το Ισραήλ ωστε να γίνονται ασκήσεις της αεροπορίας του στην Ελλαδική ενδοχώρα..." εἶναι νομίζω μέρος ΡΗΤΟΡΙΚΟΥ ἐπιχειρήματός του. Θέλει νά πῆ ὅτι, μόνο ἄν μᾶς ἔδιναν ὅλα ὅλα αὐτά (ἕνα Ἰσραήλ στήν ὑπηρεσία τῶν Ἑλληνικῶν ἐθνικῶν συμφερόντων) , ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, τότε καί μεῖς νά δεχόμασταν τίς ἀσκήσεις κλπ στόν ἐναέριο χῶρο μας (μία Ἑλλάδα στήν ὑπηρεσία τῶν Ἰσραηλινῶν ἐθνικῶν συμφερόντων - πρᾶγμα πού κάνανε οἱ πολιτικοί μας γιά δικό τους ὄφελος καί χωρίς ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ...-ὁ ὁρισμός τῆς προδοσίας δηλαδή).

      Διαγραφή
    4. Συγνώμη, αλλά ποιό δικό τους όφελος;
      Μιλάμε κάνοντας έωλες υποθέσεις μου φαίνεται.

      (1) ΔΕΝ γνωρίζουμε αν οι ισραηλινοί εκπαιδεύονται με ανοιχτά και σε πλήρη φάκελο δυνατοτήτων τα ρωσικής κατασκευής ραντάρ μας. Αμφιβάλλω τα μάλλα.
      (2) Μπορούν να εκπαιδευτούν κι αλλού εναντίων ρωσικών ραντάρ όπως καλά γνωρίζεις.

      Αρα λοιπόν τί μας μένει; Τα μεγάλα λόγια του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ καμένου, το γεγονός πως αντί να τρέχουν στην Αμερική εκπαιδεύονται σε ηπειρωτική χώρα με κάποιο σχετικό βάθος (όχι δα και κανα τεράστιο) και εμείς παίρνουμε πίσω εκπαίδευση για τους πιλότους μας. Μια χαρά ισορροπημένο το βλέπω εγώ.

      Το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Η μέση ανατολή γεωπολιτικά είναι πέτρα ψαλίδι χαρτί, δεν ξέρεις απο που θα σου έρθει. πχ, οι ισραηλινοί γεωπολιτικά ταιριάζουν καλύτερα με τους Τούρκους (δυστυχώς) άρα υπάρχει η "τάση" να θελήσουν να ξαναφτιάξουν τις σχέσεις τους. Βέβαια ταιριάζουν και με τους Κούρδους, οι οποίοι δεν ταιριάζουν με τους Τούρκους Και δεν ταιριάζουν με του Ιράν, το οποίο όμως κι αυτό δεν ταιριάζει με τους Τούρκους αλλά ούτε τους Κούρδους. Βλέπεις; Είναι ένας μύλος χωρίς πολλές σταθερές και εύκολα μπορεί να τα κάνεις ρόϊδο και ακόμα πιο εύκολα ο νύν πρόσκαιρος σύμμαχος μπορεί να αλλάξει στρατόπεδο. Γι αυτό και θέλει τρομερή προσοχή.

      Όλα τα άλλα είναι φοβίες και αριστερές ιδεοληψίες του αρθρογράφου νομίζω.

      Διαγραφή
    5. Τεχνοκρατικά ἀπό ἀπόψεως ἐκπαιδεύσεως μοιάζει ἰσορροπημένο. Ἀλλά ὄχι ἰσορροπημένο πολιτικά (δίδεται ἡ εντύπωση ἐπικυριαρχίας) καί μᾶλλον ὄχι ἰσορροπημένο στρατιωτικά:
      Διότι, εἴμαστε βέβαιοι ὅτι μόνον "εκπαιδεύονται σε ηπειρωτική χώρα (τῆς Ἑλλάδος) με κάποιο σχετικό βάθος"; Καί ἡ (πάλι ἐπικείμενη) φιλία τους μέ τήν Τουρκία; Δέν εἶμαι εἰδικός ἀλλά μοῦ φαίνεται ὅτι ὅποιος ὑπερίπταται, μπορεῖ καί νά τραβᾶ φωτογραφίες κλπ. Ἄσε πού σέ κατάσταση κρίσεως δέν ξέρεις τί μπορεῖ νά ἐγκυμονεῖ μιά τέτοια ἐμπειρία καί δυνατότητα. Π.χ. στήν Ὑεμένη ἐνδέχεται μεταξύ τῶν ἀροσκαφῶν πού ἔπλητταν τούς σιίτες, νά ἦσαν καί ἰσραηλινά ἀεροσκάφη μέ σαουδαραβικά διακριτικά.

      Διαγραφή
  15. Ἐγὼ προτιμῶ νὰ τρώγω τρανὸν βοῦκαν. Κατανοῶ καί τὶς δύο πλευρές, καί τὸν σεβαστὸ Δογιfάνη.
    Συγχωρνᾶτέ μου τὸ κόπιη - πᾶστε, ἀλλὰ εἶναι ὁ ἀπλούστερος τρόπος νὰ ἐπισημάνω αὐτὸ ποὺ κατανοῶ ὡς ζουμί. Ὁ Κωνσταντακόπουλος, σεβαστὸς καὶ ἀγαπητὸς ὡς πατριώτης ἁπλῶς χρᾶται μίας ῥητορικῆς ὑποτίτλου καὶ φωτογραφίας, ποὺ παραπλανεῖ ὡς πρὸς τὸ στοχευόμενο κέντρο, τὸ ζουμί ἢ τὴν πούντα.
    Τὸ "πραξικόπηmα τοῦ '74"παραπέμπει σὲ "φιλοΜακαριακά ἢ ἀντιΜακαριακὰ αἰσθήματα", ἡ φωτογραφία Ἰωαννίδου μὲ Παπαδόπουλο σὲ φιλοδημοκρατικὰ (=μεταπολίτευσι καὶ '61-'67) ἢ "φιλεπαναστατικὲς" ἀποκκλίσεις (Φοίνιξ). Ὅμως τὸ ζήτημα ΔΕΝ εἶναι ἐκεῖ. Τὸ ζήτημα εἶναι ὅτι ὁ Ἰωαννίδης ἐγκαινίασε συνεργασία ἑλληνικοῦ - ἰσραηλινοῦ στρατοῦ (καὶ "ὑπηρεσιῶν") προσφέρων ἀμέριστο ἐμπιστοσύνη, στὴν δὲ κρίσιμο στιγμὴ δὲν εἶχε τὰ ἀρχίδια τοῦ Σαδδὰμ Οὑσσέιν νὰ καλέσῃ Γαλεκjᾶνο, Βονᾶνο(Μπονᾶνο) καὶ Ἀραπάκη στὸ γραφεῖο νὰ τοὺς χώσῃ ἀπὸ μίαν σφαῖρα στὸ κεφάλι, ἀλλὰ ἔλαβε 48άωρον (ἄδεια)._
    Ἡ ἔλλειψις ἐσωτερικῆς ἀντοχῆς, ἀντοχῆς κτσίματος χαρακτῆρος καὶ δὴ χαρακτῆρος μὴ ἐξασφαλιζομένου ἀπὸ τὴν ἀσφάλεια τῆς συναποφάσεως τῆς ὁμάδος, "persistence & stamina", ὅπως νοεῖται καὶ βιώνεται ἀπὸ τοὺς Βρετανοὺς οἱ ὁποῖοι δικαίως ἕως τώρα κυβερνοῦν τὸν κόσμο, εἶναι σοβαρὸ πρόβλημα ἀνωριμότητος τοῦ βαλκανικοῦ καὶ ἀνατολίτικου ψυχισμοῦ μας. Ἔτςι χάσαμε τὴν κανονικῶς χαλαρὰ κερδισμένη ἐκστρατεία τῆς Μικρᾶς Ἀσίας (προκαλῶ τὸ κοινὸ αἴσθημα), περὶ τῆς ὁποίας ἐκ τῶν ὑστέρων βαλθήκαμε νὰ ἐπιχειρηματολογοῦμε ὅτι ἤταν ἀφροσύνη καὶ δὲν κερδιζόταν μὲ τίποτε. Σὲ κρίσιμες στιγμὲς πρὸ ὁλοκληρώσεως, ἐπιδεικνύουμε φοβικὴ παράλυσι βουλήσεως ἀντὶ jὰ ἀπόλυτο συγκέντρωσι. Τὰ ἴδια λάθη ἔπραξαν καὶ οἱ Σέρβοι στὴν Βοσνία καὶ τὸ Κόσσοfo ἀσχέτως διηγήσεων περὶ ἡρωϊσμοῦ καὶ πράγματι πολὺ ἀρνητικῶν διεθνῶν συγκυριῶν καὶ συσχετισμῶν γεωπολιτικῆς δυνάμεως.
    Ὁ Ἰωαννίδης ἀπεδείχθη μοιραῖα ἄβουλος (εἶχε πραγματικὰ καὶ ὄχι "φτιαχτά" μετάλλεια ἀνδρείας σὲ μάχη, ἀλλὰ ὑπὸ διαταγὰς ἀνωτέρων) καὶ διέπραξε τὸ λάθος ποὺ μονίμως διαπράττουν οἱ ἡγετικὲς πολιτικὲς τάξεις μας, ἀναλόγως γελοῖες τοῦ λαοῦ ποὺ εἴμαστε : Θέλουν τςαβουκᾶδες μὲ παντελῆ ἀπουσία καὶ ἔλλειψι συμμετοχῆς καὶ μὲ τὶς πλᾶτες τρίτων δαυάδων.
    Καὶ τάχα μου ὁ δαυᾶς μου θὰ μοῦ κάμνῃ τὴν δουλειά μου. Ἁμὲ δέ ὁ Ἀμεδαῖος ...

    <>

    Θὰ ἰδοῦμε ἐὰν ἡ παράδοσι τοῦ Μεγάλου Πέτρου, τῆς Ὀχράνας ἕως τὴν Φουσουβοῦ κατάφεραν νὰ δημιουργήσουν μίαν ῥωσσικὴ ἀναγέννησι ποὺ θὰ ἐπιτρέψῃ νὰ ὑπερκεράσῃ ἡ Ῥωσσία τὶς ἱστορικές της ἀδυναμίες (παρόμοιες καὶ συγγενεῖς πρὸς τὶς ἰδικές μας ἀλλὰ ὄχι εἰς τὴν ἐσχάτη ἀκρότητα γγροττέσκου ποὺ ἐμφανίζονται εἰς ἡμᾶς)καὶ νὰ ἀντικαταστήσῃ ὅπως ἐμπορεῖ τοὺς ἀπογόνους τοῦ Φραγκίσκου Δρᾶκε καὶ τοῦ Ὀλιfέρου Κρόμfελλ._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κἄπου χάθηκε τὸ κόπιη πᾶστε μεταξὺ ἀγκυλῶν. ὁπότε ἐπανενθέτω τὸ τμῆμα ποὺ σημαίνει.

    Η Ελλάδα «παραχωρεί» τον εναέριο χώρο της για δοκιμή πολέμων κατά Αράβων και Ιράν, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες ιδιότητες των ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορικών συστημάτων και επιτρέπει στο Ισραήλ να μελετήσει από κοντά τις λεπτομέρειες της ελληνικής άμυνας.
    Αν το Ισραήλ έθετε την τεράστια επιρροή του στην υπηρεσία διακοπής της μνημονιακής καταστροφής και δραστικής απομείωσης του χρέους, θα μπορούσαμε ίσως να συζητήσουμε τέτοια πολιτική. Επίσης, αν το Ισραήλ μπορούσε/ήθελε να διώξει την Τουρκία από την Κύπρο ή να δώσει αμυντικές εγγυήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
    Οι επιλογές όμως της Αθήνας δεν απορρέουν συνήθως από σοβαρό στρατηγικό σχέδιο, αλλά, συνήθως, από την επιθυμία των πολιτικών της να ταυτιστούν, μονοσημάντως και ανεπιφυλάκτως, προς ίδιον και όχι εθνικό όφελος, με τους «πλούσιους και ισχυρούς», που έχουν συνήθως τεράστιες δυνατότητες εσωτερικής επιρροής στην Ελλάδα.
    Η γαλλική εμπειρία είναι εξαιρετικά διδακτική. Χώρα με ιδιαίτερους δεσμούς με τους ‘Αραβες, η Γαλλία εγκατέλειψε τον γνωλισμό ταυτιζόμενη, επί Σαρκοζί και Ολάντ, με νεοσυντηρητικούς-Νετανιάχου, πρωταγωνιστώντας στη λιβυκή καταστροφή, την προσπάθεια ανατροπής του ‘Ασαντ και τορπιλισμού της επιχειρώντας να τορπιλίσει τη συμφωνίας με το Ιράν. Για να πέσει η ίδια θύμα των δυνάμεων που συνέβαλε να παραχθούν, αν όχι εκείνων που τους χειραγωγούν και η ίδια εξυπηρετεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειναι προς αμφισβητηση μια συνεργασια πολιτικο-0ικονομικο-στρατιωτικη με ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟ-ΙΡΑΝ-ΙΟΡΔΑΝΙΑ-ΛΙΒΑΝΟ κλπ που διαφαινεται να υλοποιειται;
    Στη συγκεκριμενη περιοχη με τους Τουρκομογγολους να "αλωνιζουν"στην Ισλαμικη διασκεψη δεν απαιτουνται τετοιες συμμαχιες; Αλλωστε ειναι γνωστο οτι δεν υπαρχουν Φιλιες αλλα συμφεροντα και την παρουσα περιοδο εκτιμω οτι συμπιπτουν.
    Οσο για τους φιλους μας στην περιοχη ας ριξουμε μια ματια στις αποφασεις της Ισλαμικης διασκεψης να δουμε την στηριξη τους στο Κυπριακο.
    Ο ρολος του ΝΑΤΟ στη περιοχη ειναι γνωστος,διαχρονικος και πολυ παλιος.
    Η φωλια του "θηριου" επισης γνωστη και ισχυρη(Σουδα). Τα ανταλαγματα του ιδιοκτητη μεγαλα(Κυπριακο,Ιμια,10νμ κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα ηταν υπερβολικο υποθετω να εχουμε την απαιτηση να σκεφθει ο συντακτης του ατυχου αυτου πονηματος οτι ο Τσιπρας απλα εβαλε τον Καμμενο εκει ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ τον ΣΤΡΑΤΟ οπου δεν εχει (ακομη) την απαιτουμενη ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ (φυσικα οταν και οποτε την αποκτησει το συριζα ο Καμμενος θα ξωπεταχθει με συνοπτικες διαδικασιες στο δρομο απο την ταρατσα) .
    Να υπενθυμισω ισως στον πολυγραφοτατο (οχι με ιδιαιτερη επιτυχια θα ελεγα) αυτον κυριο οτι την νυκτα που (φευ) κερδισε ο ολετηρας με το ονομα Τσιπρας τις εκλογες και πριν ακομη επιβεβαιωθει το ποσοστο του και βγει να κανει τις καθιερωμενες δηλωσεις του νικητη ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ που ο ιδιος εν τη αφελεια του αποκαλυψε μετα στις νικητηριες μεταμεσονυχτιες δηλωσεις του...
    Ναι ηταν ενα τηλεφωνημα προς τον αρχηγο του Γενικου Επιτελειου 'οτι δεν εχει να φοβαται τιποτα και ολα θα συνεχιστουν ως εχουν με υπουργο αποδεκτο απο το Στρατευμα'...φανταζομαι οτι μαλλον ο Αλεξης φοβοταν, γιατι αν δεν ειχε ενα Καμμενο και αντ'αυτου εβαζε καποιον σαν τον Φλαμπουραρη η την κυρα Τασια η για να το φαιδρύνουμε ετι περαιτερω εβαζε κανεναν αστειο σαν τον Φιλη τοτε οι φοβοι του συντακτου περι κινηματος θα αποκτουσαν σιγουρα καποια σοβαρη βαση..
    Ο Παγκαλος (απο μικρο και απο τρελο παντα κατι μαθαινεις) σε εκπομπη του στο ΒΗΜΑ ΦΜ αποκαλυψε (σαν παλιος ακροαριστερος ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΗΣ κατι παραπανω θα ξερει..) οτι σκοπος της κυβερνησης της ακρας αριστερας (συριζα) ειναι η αλωση της κρατικης μηχανης (σχεδον επετευχθει) και κυριως του Στρατου που ειναι και το δυσκολωτερο επιτευγμα που θα σηματοδοτησει ομως (οποτε και αν συμβει) τον κοινωνικο-πολιτικο μετασχηματισμο της Ελλαδας...καθως αυτη ειναι η διεθνης πρακτικη της μαρξιστικης αριστερας παλαιοθεν.
    Αρα ο δυστυχος και γραφικος Καμμενος εχει ημερομηνια ληξης στην ούγια του η οποια πολυ φοβαμαι οτι θα συμπεσει με το τελος της κοινοβουλευτικης Δημοκρατιας αν δεν τους προλαβουν αλλα γεγονοτα που ερχονται τρεχοντας ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ...
    ΣΣ
    Να υπενθυμισω στον μαλλον σε σύγχυση αρθρογραφο οτι το πραξικοπημα του Ιωαννιδη ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ το 1974 αλλα ΕΓΙΝΕ στις 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973..ναι μια εβδομαδα μετα την νυχτα του Πολυτεχνειου που δηθεν εφερε την..Δημοκρατια ! Μαλλον θα εννοουν την 'δημοκρατια' του Ιωαννιδη οι παντα ψευτες αριστεροι..
    Παντως σε ενα πεφτει μεσα ο συντακτης ...οτι οντως το 2016 μοιαζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με το 1973-1974 που ολα δειχνουν οτι θα φερει οχι μονο την πτωση αυτης της αθλιας μειοδοτικης κυβερνησης της αριστερας αλλα και την θεαματικη πτωση αυτου του παναθλιου καθεστωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει φίλε μου, αλλα η ιστορία Τσίπρα-Καμένου θυμίζει μια παλιά γελοιογραφία του Ιωάννου με τον Αγιατολάχ Χομεϊνί και τους μουτζαχεντίν. Καθόντουσαν λοιπόν όλοι μαζί πάνω στον θρόνο του έκπτωτου Σάχη και ο Αγιατολάχ έλεγε στους μουτζαχεντίν αγριοκοιτάζοντάς τους "Είπαμε, η επανάσταση τελείωσε".

      Ο Καμμένος ζητάει να φύγει ο Φίλης, ο Φίλης μένει. Ο Καμμένος ζητάει ο Μουζάλας να φύγει, ο Μουζάλας μένει και αναβαθμίζεται. Δεν ξέρω πως αλλιώς πρέπει να του το πει ο "Αλέξ" ο 1ος ο μεγαλοπρεπής πως δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες του πλέον.. Τίποτα ο Καμένος. Ακλόνητος :)
      (Υποθέτω ο Άλεξ ο 1ος ο μεγαλοπρεπής έχει τους δύο βαρώνους του ευρωκομπλεξισμού, ποτάμι και πασόκ να στηριχτεί..)

      Μ'αυτά και με εκείνα αρχίζω να συμπονάω τον Σαμαρά, μια και καταλαβαίνω πια το γελοίον των κυβερνήσεων συνεργασίας. Ο ένας πάει να βάλει τρικλοποδιά στον άλλον και ο καθένας προσπαθεί να κάνει την δική του πολιτική για να αφήσει το "διακριτό" του στίγμα. Σαν σκυλιά που κατουράνε την περιοχή τους..

      Χειρότερα δλδ και απο το γελοίον των μονοκοματικών κυβερνήσεων όπου ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βολέψει τον κάθε βαρώνο και τον κάθε πολιτευτή για να μη του τραβάει αγκωνιές - πάνω ή κάτω απο την μέση.

      Να μην αναφερθώ και στο ακόμα πιο γελοίο της πολιτικής μας ζωής, να θες να ψηφίσεις ριζοσπαστικό αριστερό και να σου βγαίνει γιαλαντζί σοσιαλοφιλελέ, να θες να ψηφίσεις ευρωσοσιαλιστή και σου βγαίνει σοβιετικό νεοφιλελέ, πάς να ψηφίσεις νεοφιλεέ και να σου βγαίνει γιαλαντζί κρυπτοχουντικός, πας να ψηφίσεις εθνικόφωνα χουντικό και να σου βγαίνει νεοφιλελέ μαριονέτα, πάς για τεχνο-ευρωπαϊστή και σου βγαίνει ψωροκωστέικο ευρολιγούρι , πάς για αγνό πατριώτη Κινγκινάτο και να σου βγαίνει πατριδοκάπηλος Καρατζαφύρερ της μάσας και της ξάπλας.

      Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα και γι αυτό έχει αυξηθεί και η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών. Κι εγώ να ΜΗΝ μπορώ να πείσω γονείς παπούδες και θείους να κόψουν επιτέλους τα χάπια ..εεε .. την τηλεόραση εννοώ..

      Διαγραφή
  19. Πρίν πετεινός λαλήσει τρίς το αξιότιμο blog, ανάρτησε δημοσίευση που αποτελεί και κατπέλτη για το αρχικό άρθρο και τους υποστηρικτές του:
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/04/blog-post_246.html#more
    ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟς ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Αποδεικνύεται λοιπόν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη αλλά αποτελεί πυλώνα επιχειρησιακό της διεθνούς τρομοκρατίας και ειδικά της εκπορευομένης από την μέση ανατολή.
    Καλό είναι λοιπόν άρθρα σαν το αρχικό που παραπληροφορούν να μην αναρτώνται διότι προσβάλλουν σύν τοις άλλοις την νοημοσύνη και επαγγελματική επάρκεια των αναγνωστών!
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι η επιλογή της ανάρτησης του άρθρου δεν ήταν αυτό που γράφεις, αλλά ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ οι οποίοι κουρδίζονται από τα γνωστά κέντρα που τους κατευθύνουν και θα ρίξουν τη χώρα στα βράχια

      σε παρακαλώ πολύ να ξαναμελετήσεις τον όρο χρήσιμος ηλίθιος. δεν είναι ο ηλίθιος, αλλά ο έξυπνος (η αυτός που νομίζει ότι είναι έξυπνος) τον οποίο παραπλανά, εκμεταλλεύεται κάποιος και τον βάζει να κάνει πράγματα που εξυπηρετούν τους σκοπούς του (αυτούνου που τον κατευθύνει)

      τον κωνσταντακόπουλο, δεν τον παίρνεις ποτέ τοις μετρητοίς, έχει μεγάλο εύρος σκέψης, μεγάλη εμπειρία, και θίγει πάντοτε καταστάσεις που έχουν περισσότερες από μία αναγνώσεις, χωρίς ο ίδιος να δογματίζει ότι μόνο έτσι έχουν τα πράγματα και όχι αλλοιώς, αν ήταν να γράφει κάθε φορά διατριβή, ή ακόμη περισσότερο μονογραφία, δεν θα έγραφε ποτέ

      ΚΛΕΙΝΩ βάζω στοίχημα ο Σάββας και με το σχόλιο που σημείωσε στον τίτλο, ήθελε να θίξει το πρόβλημα του χρήσιμου ηλίθιου, όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού, αν όχι εκ του πονηρού

      τα σέβη μου, και με πολλή αγάπη

      Διαγραφή
  20. Ἄν κατάλαβα καλά τούς ἐνδοιασμούς τοῦ GEORGE DOGIVANIS καί τίς ἐκτιμήσεις του ὅτι τό ἀνωτέρω ἄρθρο παραπληροφορεῖ (προφανῶς ἔννοεῖ ὄχι ἠθελημένα), ἀφοῦ ἡ "μεσανατολική τρομοκρατία" χρησιμοποιεῖ τήν Ἑλλάδα, ὅπως φαίνεται, γιά πύλη εἰσόδου της στήν Εὐρώπη, ἄρα καλῶς ὁ Καμμμένος καί φυσικά ὁ Τσίπρας, συμπλέουν 100% μέ τά ἰσραηλινά συμφέροντα καί θέσεις, προκειμένου νά ἀντιμετωπισθῆ ἡ τρομοκρατία αὐτή.
    Νομίζω ὄτι ἡ προέλευση τῆς ἀπειλούσης τό Ἰσραήλ τρομοκρατίας, δέν ταυτίζεται ὁπωσδήποτε μέ αὐτήν πού ἀπειλεῖ τήν Εὐρώπη. Διότι οἱ Ἑβραῖοι τοῦ Ἰσραήλ περιλαμβάνουν στήν τρομοκρατία καί περιπτώσεις ἐχθρῶν τους, πού θέλουν νά μήν ὑπάρχει τό κράτος τοῦ Ἰσραήλ πάνω στήν δική τους πατρίδα. Τό πρόβλημα αὐτό ἀσφαλείας τοῦ Ἰσραήλ, μπορεῖ νά ἔχη διαστάσεις πληγμάτων σέ ἀμάχους ἤ καί σέ ἀμάχους συμμάχων τοῦ Ἰσραήλ ὅπως ἀμερικανῶν, ἀλλά εἶναι κυρίως πολιτικό καί διαφέρει σφόδρα ἀπό τήν τυφλή τρομοκρατία κατά τῆς Δύσεως ἐκ μέρους φανατικῶν ἰσλαμιστῶν, τούς ὁποίους ἔμμεσα ὑποστηρίζει καί τό Ἰσραήλ ἐνῶ τούς πολεμᾶ ἡ ἴδια πλευρά (Ἰράν, σιίτες, Χεζμπολάχ) πού κατά τοῦ Ἰσραήλ ἐπιφέρει πλήγματα κυρίως στρατιωτικοῦ ἀλλά ΕΝΙΟΤΕ καί τρομοκρατικοῦ χαρακτῆρος.
    Συνεπῶς, ρεαλιστικότατα καί χωρίς καμία ἰδεοληψία, δέν δικαιολογεῖται ἀπό πολιτικῆς καί στρατιωτικῆς ἀπόψεως τάυτισή μας ὡς συμμάχων μέ τό Ἰσραήλ, καί καλά τά λέει τό ἄρθρο ὡς πρός τοῦτο. Ἄλλο μιά συνεργασία μας ΚΑΙ μέ τὀ Ἰσραήλ, γιά τήν ἀντιμετώπιση μέρους τῆς μεσανατολικῆς τρομοκρατίας. Καί δή μέ προσοχή, διότι γιά ἐμᾶς χειρότερη εἶναι ἡ ἐκ τῆς Ἀγκύρας ὑποστηριζόμενη εὐθέως (καί ἀπό τό Ἰσραήλ ἐμμέσως, ὅπως μέ τίς ἐπιθέσεις κατά Συριακῶν δυνάμεων) τρομοκρατία τοῦ Ἰσλαμικοῦ κράτους.
    Ἀπό τήν ἄλλη πλευρά, πράγματι στό ἀνωτέρω ἄρθρο, μᾶλλον λαμβάνεται πρόνοια νά μήν κοποῦν προσωπικές γέφυρες μέ τόν Τσίπρα, διότι εἶναι προφανές ὅτι Καμμένος ἴσον Τσίπρας (ἴσον καί Παυλόπουλος) σέ ὅ,τι ἀφορᾶ σχέσεις μέ Ἰσραήλ. Μέχρι πότε οἱ ἔστω κατανοητές ἀνρθωπίνως προσωπικές προδιαγραφές ἤ οἱ ἀκατανόητες (ἰδεολογικές , μασωνικές κ.ο.κ.) "δεσμεύσεις" ἑνός ἑκάστου (καί ἀναφέρομαι σέ ὅλους ἀνεξαιρέτως) θά βραχυκυκλώνουν τήν ἐπικοινωνία καί θά συσκοτίζουν τήν κατανόηση ἀπό κοινοῦ τῶν ΕΘΝΙΚΩΝ προβλημάτων καί κινδύνων;
    Παρά ταῦτα, τό ἀνωτέρω ἄρθρο δέν νομίζω ὅτι παραπληροφορεῖ, ἀλλά ὅτι ὀρθῶς ἐπισημαίνει ΕΘΝΙΚΟΥΣ κινδύνους ἀπό τήν ὑπέρμετρη προσέγγιση Ἑλλάδος τῶν Καμμένου-Τσίπρα (προσθέτω καί Παυλόπουλου) καί Ἰσραήλ. Χρεία μέτρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Αλεξανδρινέ,
    Γράφεται:
    Συνεπῶς, ρεαλιστικότατα καί χωρίς καμία ἰδεοληψία, δέν δικαιολογεῖται ἀπό πολιτικῆς καί στρατιωτικῆς ἀπόψεως τάυτισή μας ὡς συμμάχων μέ τό Ἰσραήλ, καί καλά τά λέει τό ἄρθρο ὡς πρός τοῦτο. Ἄλλο μιά συνεργασία μας ΚΑΙ μέ τὀ Ἰσραήλ, γιά τήν ἀντιμετώπιση μέρους τῆς μεσανατολικῆς τρομοκρατίας. Καί δή μέ προσοχή, διότι γιά ἐμᾶς χειρότερη εἶναι ἡ ἐκ τῆς Ἀγκύρας ὑποστηριζόμενη εὐθέως (καί ἀπό τό Ἰσραήλ ἐμμέσως, ὅπως μέ τίς ἐπιθέσεις κατά Συριακῶν δυνάμεων) τρομοκρατία τοῦ Ἰσλαμικοῦ κράτους.
    -Επιτρέψτε να παραθέσω το σκεπτικό μου.
    Πρώτον, είναι το γεγονός της μεταστροφής της αραβικής κοινής γνώμης ως προς το Ισραήλ.
    (Το γεγονός και μόνο ότι οι αραβικές χώρες αναγνώρισαν και επίσημα την Χεζμπολα στον λίβανο ως τρομοκρατική οργάνωση, ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, συν το γεγονός της συνεκπαίδευσης ισραηλινών πιλότων με πιλότους από τις χώρες του κόλπου, συν, ….συν, …, συν, αποδεικνύει ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ότι επιβραβεύεται το Ισραήλ για την μέχρι σήμερα στάση του απέναντι στην Χεζμπολα και τον παλαιστινιακό εξτρεμισμό)
    Δεύτερον είναι το γεγονός ότι το παλαιστινιακό δεν έχει ούτε την δυναμική ούτε την σημασία των προηγούμενων δεκαετιών.
    Ο νέος εχθρός για την μέση ανατολή είναι το Ιράν.
    Αυτό στην Ελλάδα δεν έχει γίνει κατανοητό.
    Το κλίμα αυτού του κινδύνου είναι πασιφανές στις χώρες του κόλπου και στο σύνολο σχεδόν των αραβικών χωρών .
    Ακόμα πιο έντονο είναι το αρνητικό κλίμα εντός του Λιβάνου όπου οι φωνές κατά της Χεζμπολα και του Ιράν όχι μόνο πληθαίνουν αλλά γίνονται και πιο τραχείς.
    Στην ελληνική πραγματικότητα η υπόθεση Παλαιστίνη χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται τεχνηέντως για αποπροσανατολισμό από το σημαντικότατο πρόβλημα που ακούει στο όνομα εισβολή και κατοχή της Κύπρου.
    Απλά αναλογιστείτε πόσες πορείες –διαμαρτυρίες έγιναν για την απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και πόσες φιλοπαλαιστινιακές.
    Μέρα με την νύχτα η διαφορά.
    Η Ελλάδα έχει πάρει θέση στην μεσανατολική κρίση .
    Θεωρητική και πρακτική.
    Συμμετείχε και συμμετέχει.
    Η φιλοπαιλεστινιακή θέση της Ελλάδος όπως και η φιλοκουρδική έχουν καταγραφεί και σημειωθεί.
    Επομένως να προσκαλούμε σε απομόνωση από τα της μέσης ανατολής μπορεί να ερμηνευθεί διττά.
    Είτε σαν στρουθοκαμηλισμός είτε σαν προδοσία, βλέπε Οτσαλάν και Κούρδοι.
    Οι κύριοι Καμένος και Τσίπρας δεν έχουν ούτε την δυναμική ούτε την γνώση να αντιληφθούν την εξέλιξη των γεγονότων.
    Αυτό οφείλεται στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού , ευθύνονται και τα επιτελεία των ανωτέρω κυρίων, μια έλλειψη η οποία πολλάκις έχει αναφερθεί και τονισθεί από μελετητικά και στρατηγικά κέντρα της αλλοδαπής.
    Η υφιστάμενη ελληνική κυβέρνηση ερμηνεύει την διεθνή πρακτική και τις εξελίξεις μέσα από την οπτική ενός ξεπερασμένου –κειμηλιακής πλέον αξίας και σημασίας ιδεολογήματος που ακούει στον διακριτικό τίτλο διεθνισμός-μαρξισμός και λοιπές φιλολογικής αξίας έννοιες.
    Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί νέα δομή στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και ειδικά στους τομείς της διπλωματίας και της εσωτερικής –εξωτερικής ασφάλειας και άμυνας.
    Το ζητούμενο δεν είναι η συνεργασία ή όχι με το Ισραήλ.
    Από την στιγμή που οι αραβικές χώρες στρέφονται ευμενώς προς το Ισραήλ η Ελλάδα αποτελεί με την παραδοσιακή και γραφική εμμονή της στο παλαιστινιακό εν δυνάμει σε βάθος χρόνου αντίπαλο και των αράβων!
    Η ελληνική πλευρά οφείλει εδώ και τώρα να ξεκαθαρίσει την θέση της.
    Όχι απέναντι στο Ισραήλ αλλά απέναντι στην στη μέση ανατολή.
    Εν κατακλείδι είτε είσαι με τους άραβες είτε με τους ισραηλινούς είναι ένα και το αυτό.
    Ο νέος εχθρός ακούει στο όνομα Ιράν και το ερώτημα είναι το εξής:
    Είμαστε με την αραβοϊσραηλινή πλευρά ή με το Ιράν το οποίο τροφοδοτεί Χεζμπολα και Χαμάς επομένως και τον παλαιστινιακό εξτρεμισμό ;
    Αν θέλουμε να είμαστε ουδέτεροι πρέπει και να το δείχνουμε, όποτε η αναδιάρθρωση νοοτροπίας και λειτουργίας πολιτικής και κρατικής δομής καθίσταται επιβεβλημένη όσο ποτέ.
    Ας μην ξεχνάμε δε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η γεωγραφική ενότητα από τους Οθωνούς μέχρι το Καστελόριζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ κι εγώ και προσυπογράφω τα δικά σου, Γιώργο και προσθέτω:

      >Απλά αναλογιστείτε πόσες πορείες –διαμαρτυρίες έγιναν για την απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο και πόσες φιλοπαλαιστινιακές<

      Για να μην ρωτήσω πόσες πορείες –διαμαρτυρίες έγιναν για την κατεχομένη Β. Ήπειρο, όπου ο Ελληνισμός υφίσταται κτηνώδη πολιτισμική γενοκτονία, χειρότερη απ' αυτήν τής εποχής Χότζα. Το αθηναϊκό κράτος, ούτε καν το όνομα Βόρειος Ήπειρος δεν θυμάται και ομιλεί για ... "Ν. Αλβανία", παρέχοντας στην σφετερίστρια γείτονα πλήρη υποστήριξη για την ένταξή της στην ΕΕ. Στο ΝΑΤΟ, ως γνωστόν, έχει ήδη ενταχθεί, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση τής χώρας μας. Αντιθέτως μάλιστα!

      Διαγραφή
    2. Κε ΔΟΓΗΒΑΝΗ, γράφετε "....έίμαστε με την αραβοϊσραηλινή πλευρά ή με το Ιράν το οποίο τροφοδοτεί Χεζμπολα και Χαμάς επομένως και τον παλαιστινιακό εξτρεμισμό ;..."(παίρνω αὐτό ὡς καίριο σημεῖο σας)
      Καί λέω ὅτι τό θέμα χρειάζεται περισσότερη έμβάθυνση καί ουσιαστικώτερη κατανόηση, γιά τήν ὁποία δεν εἶμαι ἁρμόδιος οὔτε εἰδικός.
      Σᾶς παραπέμπω ὅμως, στήν MONDE DIPLOMATIQUE καί σέ ὅσα γράφονται ἐκεῖ περί ὑποστηρίξεως ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ στό "Μαγκρέμπ" (= Μαρόκο, Ἀλγερία, Τυνησία) ἀπό τούς ΣΟΥΝΙΤΕΣ μουσουλμάνους, πού ἐνῶ ὑποστηρίζουν τήν Χεζμπολλάχ διότι κτυπᾶ τό Ἰσραήλ, στρέφονται κυρίως κατά τοῦ Νταές ἤ ΙΣΙΣ (πού ὑποτίθεται ὅτι ανήκει στό σουνιτικό Ἰσλάμ). Καί ἡ στάση τους αὐτή ἔρχεται σέ σέ άντίθεση πρός τίς "στημένες" επίσημες θέσεις τῶν ἀνακοινωθέντων τῶν Κυβενήσεών τους, πού στρέφονται κατά τοῦ Ἄσσαντ καί τῆς Χεζμπολλάχ καί πού προδήλως παραπληροφοροῦν καί ἐσᾶς γιά τό τί συμβαίνει στόν μουσουλμανικό κόσμο σέ σχέση μέ την Μέση Ἀνατολή καί τό ποιός ὑποστηρίζει ποιόν.
      Βλ/τε http://www.monde-diplomatique.fr/2016/04/BELKAID/55197 , Pourquoi le Maghreb soutient Bachar Al-Assad
      Δέν εἶναι λοιπόν, τόσο ἁπλᾶ τά πράγματα, ἄσπρο μαῦρο, ἄν εἴμαστε δηλαδή μέ την αραβοϊσραηλινή πλευρά, ή "με το Ιράν το οποίο τροφοδοτεί Χεζμπολα και Χαμάς επομένως και τον παλαιστινιακό εξτρεμισμό".
      Κανονικά, ὡς Ἕλληνες καί Ὀρθόδοξοι χριστιανοί, δέν πρέπει νά εἴμαστε μέ καμία ἀπό τίς δύο αὐτές πλευρές, ἀλλά νά ἐργαζόμαστε γιά τήν εἰρήνευση τῆς περιοχῆς καί μόνον γι' αύτό, μέ κάποια ἀνταλλάγματα ὑπέρ τῶν Ὀρθοδόξων καί τῶν Ἑλληνικῆς καταγωγῆς στήν Μέση Ἀνατολή.
      Ἀνταλλάγματα δέ, , ὄχι στήν συμμαχία μας, άλλά στήν προσφορά μας γιά τήν είρήνευση, ἀπό ὅποιον τήν ἐπιθυμεῖ, εἴτε πραγματικά καί μακροπρόθεσμα, εἴτε ἔστω περιστασιακά.
      Ὅσο γιά περαιτέρω τυχόν ἀναγκαῖες ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ συμμαχίες, π.χ. γιά τήν ἀντιμετώπιση τῆς Τουρκίας, ἤ καί γιά μονιμώτερες οἰκονομικές συνεργασίες ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ οἰκονομικῶν συνεργασιῶν μας καί μέ ἄλλους, ἄλλο αὐτά, καί ἄλλο ἡ ὑπέρμετρη ΠΡΟΣΔΕΣΙΣ στό ἅρμα τῆς μιᾶς πλευρᾶς.
      Ἐπιμένω, ὅτι τό πρόβλημα τῆς Χεζμπολλάχ εἶναι κυρίως πολιτικό, καί ὅτι ὅποιος τό ἀντιμετωπίζει μόνον ὡς πρόβλημα τρομοκρατίας, οὔτε σωστά τό βλέπει οὔτε ἀποτελέσματα συνενοήσεως καί έν τέλει εἰρηνεύσεως μπορεῖ νά φέρει. Ἰσραληλινοί καί Παλαιστίνιοι, καί Ἰσραηλινοί καί Ιρανοί, διαφωνοῦν σφόδρα ὡς πρός τό θέμα, "ἤδη" (πρίν φθάσουμε σέ θέματα κρατικῆς ἰσχύος), τοῦ τί εἶναι δίκαιο καί ἐφικτό νά γίνει στήν περιοχή Παλαιστίνης-Ἰσραήλ καί εὑρύτερα. Ἡ εἰρήνευση περνᾶ ἀπό τήν ἄμβλυνση τῆς διαφοροποιήσεως αὐτῆς καί ὄχι ἀπό τήν συνποαράταξη μέ τόν ἕνα πού κατηγορεῖ γιά περισσότερη τρομοκρατία τόν ἄλλον. Ἔχουμε ρόλο στήν Μέση Ἀνατολή ἀλλά τῆς πραγματικῆς καί μακρόπνοης φιλίας μέ ὅλους, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ "ΙΣΙΣ".

      Διαγραφή
    3. Διαφοροποιήσεις είναι φυσιολογικό να υπάρχουν , παρόλα αυτά οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι Σαουδάραβες και Τούρκοι μάχονται κατά του Ασαντ και της Χεζμπολα αμφότεροι δε θεωρούν κοινό εχθρό το Ιράν.
      ( Όλοι στην Ελλάδα δεν είναι φιλογερμανοί ούτε και όλοι οι Γερμανοί είναι ανθέλληνες)
      Η Χεζμπολα αποτελεί πληγή για την μέση ανατολή και αυτό οδήγησε και τις χώρες του αραβικού κόσμου να την χαρακτηρίσουν τρομοκρατική.
      Το αναφέρει και η δημοσίευση στην οποία με παραπέμπεται.
      Όσο αφορά το ζήτημα , τι είναι τρομοκρατία, εδώ πράγματι το τοπίο είναι θολό .
      Θέτω υπόψη σας την αραβική διακήρυξη του Καιρού για το τι ορίσθηκε ως τρομοκρατία:
      Arab convention for the suppression of terrorism.
      Any act or threat of violence, whatever it motives or purposes that occurs in the advancement of an individual or collective criminal agenda and seeking to sow panic among people causing fear by harming them or placing their lives -liberty or security in danger, or seeking to cause damage to the environment or to public or private installations or property or to occupying or seizing them or seeking to jeopardize a national resource.
      CAIRO 1998
      Το γεγονός και μόνο ότι η Χεζμπολα επανειλημμένα απειλεί να τινάξει στο αέρα αποθήκες με χημικά προϊόντα στην περιοχή της Χάιφας Ισραήλ, τοποθετεί από μόνη της την Χεζμπολα στην λίστα με τους τρομοκράτες.
      Φυσικά η Χεζμπολα δεν θεωρεί εαυτόν τρομοκράτη αφού αποτελεί εμπροσθοφυλακή του Ιράν ,κλασσικός εχθρός του αραβικού κόσμου.
      Έχω την εντύπωση για να φθάσουν οι χώρες του κόλπου να χαρακτηρίζουν και επίσημα τρομοκρατική την Χεζμπολα δεν το έκαναν ελαφρά την καρδία.
      Η Ευρώπη , εξακολουθεί να αποδέχεται την πολιτική πτέρυγα και να χαρακτηρίζει τρομοκρατική την στρατιωτική της οργάνωσης.
      Αυτός ο διαχωρισμός πιθανόν εξυπηρετεί τα ευρωπαϊκά συμφέροντα όχι όμως και των χωρών της μέσης ανατολής , πλην Συρίας και Ιράν.
      Όπως είχε πει δε και ο αείμνηστος ΡΑΜΠΙΝ, η Ευρώπη καλά θα κάνει να ασχολείται με τα του οίκου της και να μην μπερδεύεται στα της μέσης ανατολής που δεν μπορεί να τα αντιληφθεί.
      Είναι ιστορική πραγματικότητα ότι άραβες και ισραηλινοί σε στρατηγικό επίπεδο συμπλέουν.
      Διατηρούνται κάποιες αποστάσεις αλλά γεγονός είναι ότι ο πάγος έχει λιώσει και αυτό είναι θετικότατο.

      Διαγραφή
  22. Όσοι γράφουν "σεντόνια" να ξέρουν ότι τα διαβάζουν μόνο οι ίδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Ινφογνώμων Πολιτικά είσαι και όχι στο INDYMEDIA.

      Διαγραφή
    2. Εγώ ξέρω που είμαι. Εσύ γράφε συντομότερα σχόλια

      Διαγραφή
    3. Δεν είσαι υποχρεωμένος να τα διαβάζεις και εντολές στο άτομο σου.
      Merci!

      Διαγραφή
    4. Δεν είσαι υποχρεωμένος να τα διαβάζεις και εντολές στο άτομο σου.
      Merci!

      Διαγραφή
    5. ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ....

      Διαγραφή
    6. Να πας εσύ.Ένας Ζωρζ δεν θα επέτρεπε ποτέ στον εαυτό του να αποδειχθεί τόσο απολίτιστος.......

      Διαγραφή
  23. Αυτό είναι μάλλον το άρθρο, που ανέφερα σε σχόλιό μου τις προάλλες.

    Διαβάζοντας τις ανακρίβειες και τα λάθη τής πρώτης παραγράφου, ένα έχω να παρατηρήσω: Όλα τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης. Και οι δημοσιογράφοι το ίδιο. Ο παλαιοπασόκος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ειδικός συνεργάτης στο γραφείο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, έχει πια ξεπεραστεί.

    Επαναλαμβάνει στην παράγραφο αυτή πράγματα, το οποία έχει πει σε τουλάχιστον δέκα πάνελ και τού τα έχουν διορθώσει τουλάχιστον ισάριθμες φορές. Ούτε ο .... "αντιπροοδευτικός" να ήταν!

    Εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει την διαφορά μεταξύ υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ (δεν έχει καν καταλάβει την έννοια τής τελευταίας) και τις εξ αυτής απορρέουσες διαφορές υπέρ τής ΑΟΖ. Ισχυρίζεται ότι "Το 2010 παρουσιάστηκε αίφνης στο προσκήνιο η «ιδέα» ότι η ΑΟΖ", ενώ τόσο ο Θ. Καρυώτης, όσο και ο Α. Φώσκολος φώναζαν για αυτό, όπως και για τον φυσικό ορυκτό μας πλούτο ο δεύτερος, τουλάχιστον από το 1985, όταν ο αρθρογράφος ήταν σύμβουλος τού αλήστου μνήμης Παπανδρέου. Ισχυρίζεται ότι "υποστήριξε την πολύ μαχητικότερη υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων", αλλά δεν έχει καταλάβει ότι και η ΑΟΖ είναι εθνικό μας δικαίωμα και μάλιστα σοβαρότατο, γι αυτό δεν το υποστηρίζει!

    Τι να σχολιάσει κανείς και τι ν' αφήσει, μέσα στην σωρεία ανοησιών που γράφει;

    >Η Ελλάδα «παραχωρεί» τον εναέριο χώρο της για δοκιμή πολέμων κατά Αράβων και Ιράν<

    Μα ακόμη δεν κατάλαβε ο "σύμβουλος" του "Αντρέα" ότι οι Ισραηλινοί δεν έχουν πια διαφορές με τούς Άραβες, πάνε χρόνια τώρα, παρά μόνο με την Χαμάς (ουδέ καν τούς Παλιστινίους, μέρος των οποίων ζει υπό την στυγνή δικτατορία κι εκμετάλλευση τής τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης); Πέθανε ο Καντάφι, κ. Κωνσταντακόπουλε, δεν το ξέρετε; Ουδείς Άραβας ενδιαφέρεται πλέον για την Παλαιστίνη, αντιθέτως επιδιώκουν την συνεργασία με το Ισραήλ. Θα μού πείτε ότι απέμεινε ο Άσαντ εκ των Αράβων; Έστω. Αλλά το 2016 δεν είναι δεκαετία ούτε τού '70, ούτε τού ΄80.

    Και φυσικά, αυτό που ανέφερα στο σχόλιό μου και που είναι όλα τα λεφτά:

    "Αν το Ισραήλ έθετε την τεράστια επιρροή του στην υπηρεσία διακοπής της μνημονιακής καταστροφής και δραστικής απομείωσης του χρέους, θα μπορούσαμε ίσως να συζητήσουμε τέτοια πολιτική. Επίσης, αν το Ισραήλ μπορούσε/ήθελε να διώξει την Τουρκία από την Κύπρο ή να δώσει αμυντικές εγγυήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο"(!!!!!). Ούτε ίχνος αξιοπρέπειας, χωρίς αιδώ κι αισχύνη, συνιστά, ούτε λίγο ούτε πολύ, την επαιτεία, αυτό που τού έμαθε ο δάσκαλός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist,
      συμφωνώ και προσυπογράφω τα γραφόμενα σου!
      Έλεος με τους δεινόσαυρους!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ και τούς δυο σας, αλλά τώρα σκέφτομαι ότι ο Κωνσταντακόπουλος ίσως να μην είναι απλώς ξεπερασμένος, αλλά να μην μπορούσε να δει ποτέ πέρα από την μύτη του.

      Υπάρχουν δημοσιογράφοι σοβαροί, όπως ο Γιάννης Μαρίνος, ο οποίος εν έτει 1986, από των στηλών τού "Οικονομικού Ταχυδρόμου" τού Λαμπράκη (μάλιστα, τού Λαμπράκη (!), ο οποίος -προς τιμήν του- τού είχε δώσει το δικαίωμα να γράφει ελεύθερα), προειδοποιούσε ότι, αν η Ελλάδα συνεχίσει να δανείζεται με τον ίδιο ρυθμό, διατρέχει κίνδυνο χρεοκοπίας. To ίδιο προειδοποιούσε και ο τότε διοικητής τής ΤτΕ, Δημ. Χαλκιάς.

      Πού ήταν τότε ο Κωνσταντακόπουλος; Μα ... στο γραφείο του τού ειδικού συμβούλου τού Α. Παπανδρέου. Δεν διάβαζε τι έγραφαν/έλεγαν οι άλλοι;

      Διαγραφή
    3. Μπα, μάλλον στρατευμένος ήταν στον Ανδρέα.

      Διαγραφή
    4. ὬΣΤΕ Νάτιβιστ καί ΙΚ τό ἀνωτέρω ἄρθρο τοῦ Κωνσταντακόπολου πού γράφει τόσα ἐνδιαφέροντα γιά σήμερα καί γιά τούς ἐθνικούς κινδύνους, γράφηκε ἀπό ἀπόψεως συμβούλου τοῦ Παπανδρέου;
      Καί ὑποστηρίζετε λοιπον, ὅτι ἅπαξ καί οἱ ἄνθρωποι κάνουν ἕνα λάθος, ἤ παρερμηνεύσουν τίς προθέσεις ἑνός πολτικοῦ καί βρεθοῦν γιά ἕνα διάστημα κοντά του ὡς σύμβουλοι, πρέπει τά λεγόμενά τους νά θεωροῦνται ἐσαεί ἀναξιόπιστα;
      Καί ἀσχολχεῖτο ἄραγε τότε, τό 1986 ὁ Δ.Κωνσταντακόπυλος μέ τόν δημόσιο δανεισμό τῆς Ἑλλάδος ἀπό τόν Παπανδρέου, καί ἔπρεπε νά γίνη ἀμέσως οἰκονομολόγος καί προφήτης, νά προβλέψει ποῦ θά πήγαιναν τά πράγματα ἀργότερα, καί νά ἀποστασιοποιηθῆ καταγγέλλοντας κλπ;
      Σάν πολλά, δέν ζητᾶτε;

      Διαγραφή
  24. Συνεχίζετε να φορτώνετε στον Παπανδρέου Α. αμαρτίες άλλων, η Ελλάδα το 1989 χρεοκοπούσε και το 90 είχε ματατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο όπως έλεγε και ο Μητσοτάκης, γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπε κανείς ότι έφταιγε μόνον ο Παπανδρέου; Απλώς, αυτός ξεκίνησε την πολιτική τού άκρατου δανεισμού προς άγραν ψήφων, την οποία βεβαίως ακολούθησαν και ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά.

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν ζητάει κανείς λογαριασμό και από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή; Τί απέγινε τόσος πλούτος που παρήχθη κατά την δική του διακυβέρνηση όταν δεν αποκτήσαμε ούτε ένα οδικό δίκτυο της προκοπής; Η υπόλοιπη Ευρώπη με χίλια πήγαινε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
      To συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους ήταν σε δραχμές, ούτε σε δολάρια, ούτε σε μάρκα, ούτε και σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά θυμούνται το πόσο μετρούσε η δραχμή από την Ουκρανία μέχρι την Αίγυπτο.

      Διαγραφή
    3. Μήπως πρέπει να διαβάσεις λίγο νεότερη Ιστορία, για να δεις αν έγιναν έργα επί κυβερνήσεων Καραμανλή; Μήπως η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η οποία φέρει -και δικαίως- το όνομά του, σού λέει κάτι; Δεν ξέρω τι εννοείς "με χίλια", αυτό που ξέρω είναι ότι η Ελλάδα πει Καραμανλή έπιασε ρυθμούς αναπτύξεως ΑΕΠ 6-7% ετησίως, ερχόμενη πρώτη στον κόσμο.

      Δεν θα συνεχίσω αυτή την συζήτηση μαζί σου, διότι είναι εκτός θέματος κι εσύ μάλλον άσχετος. Ενημερώσου πρώτα.

      Διαγραφή
    4. >αναπτύξεως ΑΕΠ 6-7%<
      ρυθμούς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ, ήθελα να γράψω, όχι ΑΕΠ. Το κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα την πρώτη οκταετία τής διακυβερνήσεώς του πήγε από $ 305 σε $ 565 (αύξηση 185%).

      Διαγραφή
    5. Αν εξαιρέσει κανείς τις εμμονές μου διότι δεν μπορώ να βλέπω να ταυτίζεται ο πατριωτισμός με πράγματα που είναι τα ακριβώς αντίθετά του θα έλεγα ότι είμαι ευγενής και καλότροπος -δεν σχολιάζω με μάσκα- αλλά έχω και ένα όριο ανοχής.
      Αυτό λέμε, τι απέγινε ο πλούτος που δημιουργήθηκε από τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και γιατί δεν στάθηκε ικανός να ανακόψει την εξαγωγή του εργατικού δυναμικού της χώρας σε Γερμανία και Αυστραλία. Γιατί δεν του καταλογίζεται του Καραμανλή την ασχήμια των πόλεων; Την αστυφιλία και την δημιουργία της πόλης-χώρας για την οποία η Κύπρος έπεφτε μακρυά; Oι παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού ανέβασαν το επίπεδο της ευημερίας, όχι οι πολιτικές του Καραμανλή.

      Διαγραφή
    6. @ Nativist

      Ας πούμε πως ο Α.Παπαντρέου την άρχισε την πολιτική του άκρατου δανεισμού, ήταν ανάγκη οι άλλοι να την συνεχίσουν μέχρι να πιάσει κόκκινο;

      (1) Ορθώς αυξήθηκε το χρέος. Όλες οι χώρες το κάνουν. Αλλιώς το χρέος θα έμενε στο 40% του ΑΕΠ που ήταν το '80 και το ΑΕΠ θα ήταν το 1/2 απ ό,τι είναι τώρα. Και όταν χρειάστηκε ο Α.Παπανρέου πάτησε φρένο, μην το ξεχνάμε. Είναι σαν αυτοκίνητο, δεν το γκαζώνεις μέχρι να σπάσει ο στρόφαλος όπως έκανε ο Καραμανλής ο νεότερος.

      Το εγκληματικό στοιχείο της πολιτικής του του Α.Παπανδέου ήταν πως τα δάνεια αντί να πάνε σε παραγωγικές επενδύσεις κατευθύνθηκαν εκεί που ξέρουμε οτι κατευθύνθηκαν. Και οι διάδοχοι το συνέχισαν κανονικά και ανερυθρίαστα.

      Ο παλιός Καραμανλής είχε ανάπτυξη 6-7% του ΑΕΠ διότι η χώρα ήταν υποανάπτυκτη. Είναι σαν να μου λες πως μια αύξηση του κινέζικου ΑΕΠ 6% είναι μεγάλη. Αμ δεν είναι.

      Υποθέτω έκανες αβλεψία, αλλά για την ιστορία $305 σε $565 δεν είναι αύξηση 185% αλλά 85%

      Διαγραφή
    7. (Για μένα πάντως ο Καραμανλής ο παλιός στην οικονομική πολιτική ήταν απο μέτριος ως κακός. Τα ίδια και ο Α.Παπανδέου πάνω κάτω. Και οι επόμενοι ήταν χειρότεροι και πιο χειρότεροι (χειροτερότεροι που λέμε :) μέχρι που μπήκαμε στα μνημόνια.

      Εξαιρώ τον Μητσοτάκη που έμεινε λίγο στην εξουσία και δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα να τον κρίνω). Δυστυχώς ενώ πχ στην εξωτερική πολιτική έχουμε κάποιες επιτυχίες στην οικονομική τα έχουμε κάνει θάλασσα, και για αυτό φταίει αναμφίβολα το πολιτειακό σύστημα που αναγκάζει τα κόμματα με το που καταλάβουν το κράτος να δρούν πελατοκεντρικά και κομματικοκεντρικά. Χρειαζόμαστε πολιτειακή αλλαγή.)

      Διαγραφή
    8. Ο Παπανδρέου που έκανε πολιτική άκρατου δανεισμού και άκρατης μίζας έφτασε στο κόκκινο την κατάσταση . Δεν χρειαζόταν άλλος για την καταστροφή. Χειρότερος από αυτόν δεν υπήρξε. Δημαγωγός, λαϊκιστής και ολετήρας.

      Διαγραφή
    9. Χωρίς να θέλω να γίνω υποστηρικτής του εξουσιομανούς και λαοπλάνου παρτάκια, η βόμβα της οικονομίας πυροδοτήθηκε στα χέρια του Καραμανλή του νεότερου και έσκασε στα χέρια του Παπανδρέου του νεώτερου (πιο σωστά, έσκασε στα κεφάλια μας..)

      Δεν ξέρω πολλά για τις οικονομικές επιδόσεις του Γέρου Παπανδρέου, πάντως αυτό που ξέρω είναι πως οι δύο τελευταίοι Παπανδρέου και οι δύο τελευταίοι Καραμανλήδες μάλλον με μαύρα γράμματα θα γραφούν στην ιστορία. Η αγάπη του κόσμου γι αυτούς μου είναι απλώς ανεξήγητη... Υποθέτω οι καναλάρχες κάνανε καλή δουλειά...

      Διαγραφή
  25. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ.ΣΠΑΝΙΑ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΛΟΓΙΑ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ, ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ..., ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ.....ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.....ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑΝ ΑΥΤΟΓΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.....ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ , ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΟΝΤΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΑΦΡΑΙΟΣ, ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΤΣΕΜΠΕΡΙΑ , ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΠΝΟΥ ΣΤΡΙΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΡΟΖ ΤΣΙΓΑΡΟΧΑΡΤΑ, ΠΟΥ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΑΝ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,,,,,ΕΧΟΝΤΑΣ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥΛΕΜΕ ΑΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ 2500 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΩ ΚΥΡΟΣ.....ΕΧΩ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗ.....ΟΝΤΑΣ ΜΕΤΟΙΚΟΣ ΓΙΑ 12ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ......ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ......ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, Η ΟΧΙ;;ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ....ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ.....ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΒΑΡΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1922, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΜΑΡΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ......ΕΖΗΣΑ ΜΕ ΤΙΣ 3 ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΑΥΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ..ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ....Η ΣΥΝΖΩΗ ΜΕ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΕΣΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΜΙΑΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ...ΟΡΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είδαμε και τα χαΐρια του Ζουράρη που μελέτησε τον Θουκυδίδη και έβγαζε διαλέξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αν έχεις την αντοχή, την ψυχραιμία και την επιστημονική περιέργεια του ...εντομολόγου και καθίσεις να διαβάσεις όλον αυτό το αστείρευτο ποταμό εκκρίσεων καταπιεσμένων εγώ, (με κάποιες ελάχιστες νησίδες πνευματικής ανάπαυσης για τον παράτολμο κολυμβητή) καταλήγεις με πονοκέφαλο επιπλέον της κατάθλιψης που γεννά η επιβεβαίωση πως τίποτα δεν σώζει αυτόν τον τόπο...
    Εκτός εάν οι θαμώνες του διαδικτυακού καφενέ δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνολικού πληθυσμού. ΄Αν όμως είναι, τότε αυτό που προκύπτει είναι πως εκτός του τυχαίου Ρωμιού, οι μετανεωτερικοί ελλαδίτες είναι τόσο φουσκωμένοι από λόγια που δεν έχουν ούτε τον ελάχιστο χώρο για σκέψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κρατήστε μέτρο και επαφή με την πραγματικότητα, ο μέσος νεοέλληνας δεν ενδιαφέρεται για τίποτα από όλα αυτά που γράφονται εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Asterie,
    Γράφεις:
    Αν έχεις την αντοχή, την ψυχραιμία και την επιστημονική περιέργεια του ...εντομολόγου και καθίσεις να διαβάσεις όλον αυτό το αστείρευτο ποταμό εκκρίσεων καταπιεσμένων εγώ,
    Αγαπητέ φίλε, επέστρεψα την Δευτέρα από την Σαουδική Αραβία μετά από 4 μήνες περίπου.
    Εκείνο το οποίο συνάντησα ήταν καταρχήν μια αύξηση της τάξεως των 2 ευρώ στο εισιτήριο του προαστιακού από αεροδρόμιο.
    Δύο ευρώ αύξηση σε δημόσιο αγαθό όπως είναι η μετακίνηση μόνο ως τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί στην Σαουδική Αραβία!!!
    Αλήθεια πώς το ανέχεστε κάτι τέτοιο;;
    Πράγματι, το εγώ μου καταπιέζεται σε αυτό το περιβάλλον και την επομένη Δευτέρα θα είμαι και πάλι εκεί από όπου ήρθα.
    Χάρηκα για την σύντομη επικοινωνία με τους Ελλαδίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.