23/4/16

Δοξάστε τον! Ντύθηκε Τούρκος για να σώσει τη χαμένη υπερηφάνεια των Ελλήνων…

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης (καθήμενος τρίτος από αριστερά).
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης (καθήμενος τρίτος από αριστερά).

Του Δρ. Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή
Νέα ήθη και έθιμα, σημεία των καιρών μας! Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Κ.Ο.Π.) κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού μέσω των συμβόλων της κατοχής!
Ο ισόβιος ηγέτης του κυπριακού ποδοσφαίρου (του στημένου κυπριακού ποδοσφαίρου λένε οι αγνοί ποδοσφαιρόφιλοι), ντύθηκε Τούρκος, για να σώσει κατά δήλωση του, τη χαμένη υπερηφάνεια των Ελλήνων! Και χαμογελώντας, με το μισοφέγγαρο στο στήθος, άκουγε αδιαμαρτύρητα να τον αποκαλούν «εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της ελληνοκυπριακής διοίκησης του Νότου!» 

Το ίδιο περίπου σκηνικό στήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 όταν βρέθηκε στα κατεχόμενα για να παραστεί σε βραβεύσεις της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας! «Δεν υπήρχε κανένα σύμβολο του ψευδοκράτους στην αίθουσα», δικαιολογήθηκε-περηφανεύτηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο.Π., αγνοώντας πως φωτογραφήθηκε μπροστά από το έμβλημα της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας στο οποίο απεικονίζεται η σημαία μίασμα του ψευδοκράτους.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο.Π. ένωσε προς στιγμή όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου, από την Κυβέρνηση μέχρι την αντιπολίτευση, όλα τα σωματεία και τους οργανωμένους οπαδούς. Απαίτηση όλων ήταν η παραίτηση Κουτσοκούμνη. Στην πραγματικότητα, όμως, με εξαίρεση τους απλούς φιλάθλους σχεδόν κανείς άλλος δεν το εννοούσε. Οι περισσότερες ανακοινώσεις-καταγγελίες που εκδόθηκαν ήταν για το θεαθήναι-υποκριτικές και για ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος. Αυτό το έργο άλλωστε το έχουμε δει κι άλλες πολλές φορές κατά το παρελθόν! Γι’ αυτό και ο «ισχυρός» άνδρας του κυπριακού ποδοσφαίρου, παραμένει ακλόνητος στη θέση του!

Δείτε τι γελοιότητες επικαλέσθηκε για να δικαιολογήσει ο ίδιος την ενέργεια του: «Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι και την ανωτερότητα μας και την ελευθερία μας. Και με την πράξη μου αυτή έχω προτάξει και τα δύο έστω σε έναν ασήμαντο φιλικό αγώνα μεταξύ προέδρων ομοσπονδιών υπό τα έκπληκτα βλέμματα των Τούρκων. Γιατί οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ούτε ελεύθεροι, ούτε ανώτεροι. Δεν είναι αλλαγή πορείας μιας ζωής ή ασπασμός. Ακριβώς το αντίθετο. Ήταν μια δήλωση προς τους Τούρκους ότι τα σύμβολα τους δεν με αγγίζουν. Περιφρόνηση. Αν έτρεχα να κρυφτώ για να μην φορέσω την φανέλα που όλοι φόρεσαν θα της έδινα τότε μια σημασία που δεν έχει και ένα σεβασμό που σίγουρα δεν τον αξίζει».

Χωρίς καμιά αμφιβολία απαιτείται γνωμάτευση εξειδικευμένων ψυχολόγων και ψυχίατρων για να εξηγήσουν πως είναι δυνατόν, ένας κατακτημένος να νοιώθει απελευθερωμένος την ώρα που ντύνεται με τα σύμβολα του κατακτητή του! Διότι με την κοινή λογική δεν μπορεί να δοθεί καμιά πειστική εξήγηση για το τεράστιο ολίσθημα του κ. Κουτσοκούμνη. Ο οποίος ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι έχει και τα ελαφρυντικά του! Και απορώ πως δεν τα επικαλέσθηκε!

Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι χιλιάδες «Έλληνες» Κύπριοι ενισχύουν παντοιοτρόπως την κατοχή. Τα κατεχόμενα έχουν μετατραπεί σε τόπο ακολασίας και η γραμμή αντιπαράταξης σε τόπο παράνομου εμπορίου μεταξύ ψευδοκράτους και ελεύθερων περιοχών. Και τα τούρκικα αεροπλάνα από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου απογειώνονται και προσγειώνονται καθημερινά φορτωμένα με Έλληνες Κύπριους επιβάτες! Που αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος ταξιδεύοντας (λόγω φθηνότερων ναύλων και μην κάνετε τους ανήξερους), από και προς τα κατεχόμενα! Πόσοι αλήθεια μιλούν σήμερα για κατοχή; και πόσοι από τους πολιτικούς μας, στα πλαίσια δήθεν μιας ψευδεπίγραφης επαναπροσέγγισης δεν φωτογραφήθηκαν κάτω από τα σύμβολα του ψευδοκράτους; Κακά τα ψέματα! ψευδοκράτος είναι μόνο στα χαρτιά! Στην πράξη αποτελεί ένα κανονικό κράτος που αναγνωρίζεται καθημερινά ακόμα και από τους κατακτημένους του! Οι εξαιρέσεις ασφαλώς είναι αυτονόητες!

Σοβαρή λεπτομέρεια: Στην Τουρκία μαζί με τον Πρόεδρο της Κ.Ο.Π., πήγε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος (όχι Γιωργάκης) Κούμας, ο οποίος όπως φαίνεται δεν είναι ανώτερος όπως τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, και δεν φόρεσε την φανέλα της Τουρκίας


Ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή είναι εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισα – Από το Μονάγρι Λεμεσού – a.avgoustis@hotmail.com

5 σχόλια:

  1. Σιγουρα παντως το πρωτο πραγμα που σκεφτηκε ηταν να σωσει το τομαρι του σκεφτομενος ότι όταν οι τουρκοι επικρατησουν σε ολο το νησι,(γι'αυτο τους βοηθουν πρωτίστως οι 'Ελληνοκύπριοι),να τον θυμηθουν οι αττιλες και να τον ανταμοιψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κατι τετοιοι κιοτεψαν και ασπαστηκαν τον μουσουλμανισμο μετα το ματζικερτ. ετσημερα αυτοι ειναι τουρκοι. λογω ανωτερότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω παρατηρήσει στα κυπριακά μέσα ότι το θέμα έχει τύχει πατριωτικής εκμετάλλευσης χωρίς να βλέπουμε την ουσία.Γιατί πήγε η Κύπρος στην Τουρκία ενώ δεν την αναγνωρίζει ? Μήπως φταίει όχι μόνο ο κύριος αλλά συνολικά η κυπριακή πολιτική από το 1974 και σήμερα.Διότι το να πάει και να μη φορέσει τη φανέλα είναι εφάμιλλης αξίας με το να πάει και να τη φορέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους
    Ελλαδιτες ξερουν να κατηγορουν για τα δεινα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.