17/4/16

Σάλπισμα Αποχώρησης από το Διαφθορείο Ε.Ε.

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Αυτή τη φορά ο γράφων θα  παραχωρήσει την πένα του σε πειστικότερο συνήγορο. Στη χώρα αυτή άλλωστε όλοι τα ξέρουν όλα καλύτερα από όλους τους άλλους, αλλά ακούνε με περισσότερο σεβασμό οποιονδήποτε ξένο. Στη προκειμένη περίπτωση μάλιστα, ο ξένος  συμβαίνει  να είναι ο Βρετανός ευρωβουλευτής Ντάνιελ Χάνναν, που με άρθρο του στη Νταίηλυ Μαίηλ καλεί τους συμπατριώτες του να τον . . . απολύσουν από το Ευρωκοινοβούλιο.
Επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε τον κ. Παπαδημούλη                          (ιδρυτικό στέλεχος Σύριζα) να πράξει το ίδιο, ο γράφων  σας παρουσιάζει σε συντομία τις εξηγήσεις του κ. Ντάνιελ Χάνναν:
«Απολύστε με!
 Θα χαθούν θέσεις εργασίας όταν ένα έθνος αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση; Μόνο τη δική μου.
Είμαι Ευρωβουλευτής και απλά σας ζητώ  ψηφίζοντας στο δημοψήφισμα, βοηθήστε να απαλλαγώ από την άνετη και ακριβοπληρωμένη θέση μου. Παρακαλώ, απολύστε με.
Ακόμη θυμάμαι το σοκ της πρώτης ημέρας μου στις Βρυξέλλες. Μόλις βρήκα το γραφείο μου, μια εξυπηρετική κυρία μου ζήτησε το αεροπορικό μου εισιτήριο για να μου επιστραφούν τα χρήματα. Μου μέτρησαν ποσό τόσο μεγάλο ώστε πίστεψα ότι έγινε λάθος. «Μα από το Λονδίνο ήρθα,»  εξήγησα. «Δεν είναι λάθος, Μεσιέ», απάντησε πεταχτά. «Αυτή είναι η χιλιομετρική ταρίφα από το Λονδίνο». «Μα κανείς δεν πληρώνει τόσα για την πτήση Χήθροου-  Βρυξέλλες», διαμαρτυρήθηκα. «Τόσα καθορίζει το κοστολόγιο», με διέκοψε η κυρία.
Οι ευρωβουλευτές ταξιδεύουν από τις περιφέρειές τους στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο ( η Ευρωβουλή συνεδριάζει εναλλάξ στις δύο πόλεις, με τεράστιο κόστος), εισπράττουν το αντίτιμο του ακριβότερου εισιτηρίου και επιπλέον «επίδομα χρόνου και αποστάσεως». Και ταξιδεύοντας στην ακριβότερη θέση, κερδίζεις ένα στρογγυλό ποσό. Αν διαλέξεις φτηνή πτήση, μπορείς να τσεπώνεις 1.000 ευρώ την εβδομάδα, αφορολόγητα.
Η επόμενη επίσκεψή μου ήταν στον αρμόδιο «γενικών εξόδων». Μου είπε πως δικαιούμαι ένα γενικό επίδομα 3,500 λιρών (κάπου 4.000 ευρώ) τον μήνα. « Είναι για ενοίκιο γραφείου;» ρώτησα. « Όχι, όχι. Σας δίνουμε γραφείο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο», απάντησε. « Θα είναι τότε για κομπιούτερ και υλικά», παρατήρησα. Όχι, τα έχετε και αυτά. Είναι για τα περιστασιακά έξοδα, όπως ταχυδρομικά και βενζίνη.» « Σοβαρά μιλάτε; Τρεισήμισι χιλιάδες λίρες τον μήνα;» «Ακριβώς έτσι, κύριε. Είναι ένα επίδομα  χωρίς δικαιολογητικά. Δεν χρειάζεται να κομίζετε αποδείξεις. Απλώς σημειώσατε τον λογαριασμό όπου θα κατατίθενται.»
Γιατί σας εξιστορώ την πρώτη μέρα μου στην Ευρωβουλή; Επειδή εξηγεί γιατί ζητώ να με απολύσετε. Τα «έξοδα» είναι μια συμβολική απεικόνιση του χάσματος ανάμεσα στα θεωρητικά ιδεώδη και στις πρακτικές. Η ΕΕ ιδρύθηκε για υψηλούς στόχους –ειρήνη και συνεργασία μεταξύ των εθνών- και υποβόσκει ο πειρασμός  να αμφιβάλλεις για την αλήθεια.                                 
Συχνά υποκρινόμαστε πως έχουμε να κάνουμε με κάποια φανταστική Ε Ε, που υψώνεται πάνω από την αρπακτικότητα της πολιτικής και πραγματώνει ένα υψηλό ιδεώδες. Θεωρείται σχεδόν  κακό γούστο να εξετάζεις από κοντά αυτήν την Ε Ε που διαμορφώθηκε μπροστά στα μάτια μας, με τους απατηλούς λογαριασμούς της και με τα ιδιωτικά τζετ αεροπλάνα της.
Ο τρόπος αμοιβής των βουλευτών είναι ελάχιστο παράδειγμα του πως, αντί να είναι ενάρετη, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στην κυριολεξία διαφθορέας  -δηλαδή μεταβάλει και χρηστούς ανθρώπους σε άτομα ελαστικής ηθικής.
Ξέρω πολλούς  Ευρωβουλευτές πού ήρθαν στις Βρυξέλλες όχι ενθουσιώδεις για στενώτερη ενοποίηση, αλλά που ήπιαν  άπληστα την ομοσπονδιακή θεωρία και καταβρόχθισαν τα επιδόματά τους. Και ότι ισχύει για τους βουλευτές, ισχύει για γιγάντιες πολυεθνικές, για τεράστιες φιλανθρωπικές ΜΚΟ, για «Δεξαμενές Σκέψης» (λέσχες προβληματισμού), επαγγελματικά σωματεία, και λομπίστες, που βγάζουν χρήματα από το σύστημα των Βρυξελλών. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν, όπως αντιλαμβάνεστε τους πραιτωριανούς της φρουράς «να μείνουμε στην Ε.Ε» ( μεταφ: παρ’ ημίν: «Να μείνουμε στο Ευρώ») Γι’ αυτούς το «να μείνουμε» δεν έχει σχέση με την εθνική κυριαρχία και τη Δημοκρατία αλλά για ακίνητα και ακριβά σχολεία.
Για τη χώρα όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία,  ότι θα είμαστε καλύτερα έξω. Δεν πρόκειται να φέρει άμεση ριζική  αλλαγή της κατάστασης. Αλλά θα αρχίσουμε να ακολουθούμε μια διαφορετική πορεία, πιο ανεξάρτητη από μια Ευρωζώνη σε νευρικότητα και παρακμή και περισσότερο εστιασμένη στον ευρύτερο κόσμο.
Και με την ανάκτηση της ανεξαρτησίας μας, θα ανακτήσουμε μιαν νέα συνείδηση προορισμού και νέα αισιοδοξία.
Εάν η Ε Ε ήταν για την διεθνή συνεργασία αντί της υπερεθνικής καταπίεσης, κανένας δεν θα είχε τίποτα εναντίον της. Επίσης, εάν καλός Ευρωπαίος είναι όποιος πιστεύει σε όσα ανύψωσαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό – το Κράτος Δικαίου, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την προσωπική ελευθερία- γράψτε με στον κατάλογο. Η διαφορά μου με την Ε Ε είναι πως εγκατάλειψε αυτά τα ιδεώδη.
Αντί του Κράτους Δικαίου έχουμε την προστακτική της πολιτικής ένωσης. Αντί της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κυβερνώμεθα από μη εκλεγμένους αξιωματούχους, που παίρνουν τις αποφάσεις τους μυστικά, συχνά κατόπιν συμβουλών από λομπίστες επενδυμένων συμφερόντων. Αντί προσωπικής ελευθερίας, έχουμε πλήθος στενοκέφαλων κανονισμών που μας κάνουν φτωχότερους και λιγώτερο ελεύθερους.
Οι υποσχέσεις στις οποίες θεμελιώθηκε η Ε Ε αποδείχθηκαν ψεύτικες. Η ενοποίηση υπετίθετο πως θα κάνει τους ανθρώπους πιο εύπορους, αλλά η Ε Ε σημείωσε συνεχή πτώση, από το 30% της διεθνούς οικονομίας το 1980, στο 17% σήμερα.
Και μόνο το  ευρώ και η συμφωνία Σένγκεν φθάνουν για την καταδίκη του Ευρωπαϊκού Σχεδίου, αλλά οι σχεδιαστές  συνεχίζουν μουλαρίσια  να επιμένουν σ’ αυτά: «Το ευρώ πρέπει να διατηρηθεί» -ανεξάρτητα του πόσο κοστίζει σε ανεργία και χαμένη ανάπτυξη. Και «το Σένγκεν επίσης» -ανεξαρτήτως επιπτώσεων  στην ασφάλεια ή στη μοίρα των μεταναστών. Και θέλουν να επεκτείνουν αυτή τη βλαμμένη λογική και σε άλλα πεδία, βλέποντας την βαθύτερη ενσωμάτωση ως τη λύση, ενώ είναι το πρόβλημα.
Γι’ αυτό το δημοψήφισμα για την έξοδο είναι η ελπίδα μας.»
*  *  *  *  *
Ο προσυπογράφων, παρουσιαστής του κ. Hannan, δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην υπεράσπιση των κοινών μας θέσεων.   
Mόνο να υπενθυμίσει δύο ιστορικές δηλώσεις εμβληματικών προσωπικοτήτων μιας Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στην οποία ανήκουμε και η οποία επαγρυπνεί για την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα παντού (αλλού) στον κόσμο:
Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, Πρόεδρος Κομισιόν. Δήλωση με τις εκλογές της 25-12-2015 στην Ελλάδα:                                                                                       «Δεν  υπάρχει ελεύθερη δημοκρατική επιλογή, ενάντια στις ευρωπαϊκές συνθήκες».
Και τη δήλωση του Λουξεμβούργιου επίσης ΥΠΕΞ, μετά το προ ημερών ολλανδικό δημοψήφισμα για την Ουκρανία: «Τα δημοψηφίσματα πράγματι καταστρέφουν την Ευρώπη»!

20 σχόλια:

  1. Εκατοντάδες λέξεις, σχηματίζοντας αράδες για το τίποτα!! Του αφαίρεσαν του Ντάνιελ το δικαίωμα να παραιτηθεί;;; Του αφαίρεσαν το δικαίωμα να κάνει προτάσεις αλλαγής στο Ευρωκοινοβούλιο;;; Μας παρουσιάζεις Μιχάλη τις απόψεις του σα θέσφατες. Θες να εξαπατήσεις τον αναγνώστη που δεν ξέρει ότι ο Ντάνιελ είναι εκπρόσωπος των Ευρωσκεπτικιστών, που απολαμβάνει τα προνόμια του Ευρωβουλευτή που καταγγέλει!!! Είχες κάποτε λογική Μιχάλη...... Δεν επανέρχεται αυτή η περίοδος......... Υπερασπιστή του Δελαστίκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό παράκανες ΙΚ. Τό ἄρθρο τοῦ κ. ΜιχαήλΣτυλιανοῦ εἶναι ἀποκαλυπτικότατο. Ἀνεξάρτητα τῶν κινήτρων τοῦ εὐρωσκεπτικιστοῦ Ἄγγλου, εἶναι ὅπως τά λέει. Ἡ Εὐρωπαϊκή Ἕνωση ἔχει καταντήσει ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΟ τῶν ἐθνικῶν ἡγετικῶν καί διοικητικῶν κύκλων. Κάποιος πρέπει νά διερευνήσει ΚΑΙ τό ἄν δίδῃ χρήματα σέ δημοσιογράφους γιά τήν προώθηση "τῆς ἰδέας τῆς Εὐρὠπης", καθώς καί σέ σχολιαστές σέ μπλόγκς.
      ΕΥΓΕ κε Μιχαήλ Στυλιανοῦ. Μήν δίδετε σημασία σέ σχόλια πού εἶναι τουλάχιστον ἀναξιόπιστα.

      Διαγραφή
    2. Πάρε αγκαζέ τη Ζωή και αφού της συστήσεις τον Φαήλο φώναξε τον Γκλέτσο. Εεε τον Γλέζο ήθελα να ειπώ!!! Αναφωνήστε όλοι μαζί Ζήτω η Δραχμή, Ζήτω η Έξοδος από την ΕΕ, Ζήτω η Σχίζα..."......."........" Αιγυπτιε τύπε .....

      Διαγραφή
    3. ΙΚ τόσχόλιό σου δέν εἶναι μόνο αἰσχρό, ἀλλά ἔχεις καί τό ἀνθελληνικό θράσος, νά λές "ποιός εἶναι ὁ Γλέζος". Μπορεῖ νά ἔκανε καί λάθη, ἀλλά τούς Ἕλληνες πατριῶτες πρέπει νά τούς σεβόμαστε. Σέ ὅποια παράταξη καί ἄν ἀνήκουμε. Ἀπό τόν πατέρα μου γνωρίζω, πῶς γέλασε χαρούμενη ἠ Ἀθήνα ὅταν ξύπνησαν οι ἄνθρωποι νά πᾶνε στίς δουλειές τους, καί δέν βρισκόταν ὁ ἀγκυλωτός σταυρός πάνω στήν Ἀκρόπολη.
      Ἀργότερα, μαθεύθηκε ὅτι οἱ Γερμανοί άναζητοῦσαν ὡς ἐνόχους (δηλαδή ὡς ἥρωες γιά τούς Ἕλληνες) τόν Γλέζο καί τόν φίλο του (νομίζω Σιάντο τόν ἔλεγαν). Καί θά πεῖς ἐσύ ποιός εἶναι ὁ Γλέζος; Καί θά βρίζεις κιόλας; Σύνελθε!

      Διαγραφή
  2. ΄Οταν εσείς κ. Ι.Κ. μιλάτε για το τ ί π ο τ α, οφείλουμε προσοχή και προσήλωση.
    Επειδή είστε ο αυθεντικός του εκπρόσωπος. Η "ενανθρώπιση" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ουσία έχεις κάτι να πεις;;;Τράβα καμιά φωτογραφία Αστερία........

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή κε Αστέριε Τοξότη, ὑπαινίσσεσθε ὅτι εἶναι ἐνδεχόμενο ὁ κ. ΙΚ νά κυτταχθῆ στόν καθρέφτη του καί νά μήν ἰδῆ τίποτα; Οὔτε τό εἴδωλό του; Φρικτό! Ἀπό ταινίες τρόμου λαμβάνετε τέτοιες ἐμπνεύσεις; Ζόμπι τόν κάνατε τόν ἄνθρωπο!..._ΙΚ μήν πτοεῖσθε. Τραβῆξτε ἐσεῖς καμιά φωτογραφία σας καί ἀναρτεῖσθε την νά τήν δεῖ ὁ κ. Τοξότης! Ἀποδεῖξτε του ὅτι δέν εἶσθε τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Με την κενή παρέμβαση σου αποδεικνύεις ότι το μονδέλο στις φωτογραφίες του Αστερία πρέπει να σαι συ!! Έπρεπε να σβήσεις και το προηγούμενο σχόλιο σου όχι μόνο το τελευταίο. Καταλαβαίνω η ηλικία είναι δύσκολη αλλά να ασχολείσαι και με τα ζώδια.......... Βίκυ σε λένε Παγιατάκη.......;;; Ασχετε

      Διαγραφή
    4. Τσοκράτη από τούδε θα σε αποκαλώ Πολάκη και ο νοών .................

      Διαγραφή
    5. Δέν γνωρίζω τόν "'Αστέριο Τοξότη" καί δέν ψεύδομαι. Θά ἦταν ἀνέντιμο νά χρησιμοποιῶ δύο ψευδώνυμα, στό ἴδιο σάητ μάλιστα. Καί δέν θίγω ποτέ κανέναν ὑβρίζοντας ἔστω λίγο, δηλαδή ἀποκαλώντας τον "τίποτα" καί τά τοιαῦτα. Ἁπλῶς, χάρηκα πού και ἄλλος σέ κατάλαβε ΙΚ, καί ἐνίσχυσα μέ τό εἰρωνικό καί δίσημα σχόλιό μου, τό δικό του. _Καί ποιος εἶναι αὐτός ὁ "Πολάκης"- ἔχουν νόημα ὅσα λές;

      Διαγραφή
  3. Έχει και χειρότερα.

    Πχ Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, λέγε με Δημητράκης, όπου έχει καεί το σύμπαν με το μεταναστευτικό, αλλά ο "υπουργός" της πανίσχυρης κυβέρνησης της ΕΕ, απλώς βγαίνει φωτογραφίες στο γνωστό Βοναπάρτικο στύλ, ενώ οι αποφάσεις παίρνονται στο Βερολίνο. Η απόλυτη απαξίωση της πολυδάπανης θέσης.

    Όμως τα 30.000 ευρώ πέφτουν κάθε μήνα και θα συνεχίσουν να πέφτουν για ένα χρόνο μετά την λήξη της θητείας, για να μπορέσει να προσαρμοστεί ο επίτροπος στην ανεργία.

    Και φυσικά ο Δημητράκης, και ο κάθε Δημητράκης, "Μένουμε Ευρώπη" έναντι κάθε κόστους (αρκεί να μην το πληρώνουν οι ίδιοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κατηγορείς τον Μητσάρα; Δεν είσαι της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων;; Διαφωνείς με την κυβέρνηση σου;;;

      Διαγραφή
    2. Καλώς τον Ι.δανικό Κ.όπανο.

      Είπα και λέω, δεν θα το ρίξει το τούβλο ;

      Διαγραφή
    3. Η πολιτική "ανοιχτών συνόρων"..........που εφαρμόζεις στον εαυτό καθόλου δεν ενδιαφέρει κανέναν. Μπερδεύεσαι. Εγώ σε ρωτάω για το κόμμα σου. Για το κόμμα που προσκυνάς, για το κόμμα που σοδομίζεσαι........ Θα απαντήσεις;;;; Σοδομισμένε

      Διαγραφή
    4. Σε είδα λίγο πεσμένο στην αρχή αλλά τώρα συνήλθες.

      Συνέχισε δυνατά, και πές μας και κάτι για την επανάσταση που έχεις ξεκινήσει για να σώσεις την χώρα. Μην κολώνεις η πατρίδα σε έχει ανάγκη.

      Διαγραφή
  4. Γερμανικό Μάρκο να έχουμε και ας τρώμε και πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μου φαίνεται ότι πρέπει να επαναφέρουν οι διαχειριστές τον προέλεγχο των σχολίων μέχρι να αποφασίσουν ορισμένοι να συμμορφωθούν ή να μετακινηθούν σε άλλα σάιτ και φόρουμ

    ορισμένοι το έχετε ξεφτιλίσει τελείως, είτε από ιδιοσυγκρασία είτε για άλλους πονηρούς λόγους, έχετε εκμηδενίσει το επίπεδο και δημιουργείτε πρόβλημα

    κριστιάν ακούεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ι.Κ. όχι και απειλές.
      Έχεις δείξει τελευταία όλα τα χαρακτηριστικά του τρολ.

      • Τρολ είναι αυτός που έχει σκοπό να κάνει κακό σε μια διαδικτυακή κοινότητα, προκαλώντας αναταραχή.
      • Το τρολάρισμα είναι αποτέλεσμα συμπεριφοράς, όχι απαραίτητα με κακό σκοπό από τους φανερά εμπλεκόμενους, μια κατάσταση στην οποία μπορεί να έρθει η αλληλεπίδραση των χρηστών. Το τρολάρισμα κάνει την εμφάνισή του υπό διάφορες συνθήκες, όπως:
      1. Λόγω ενός πονηρού τρολ, στα καμώματα του οποίου ανταποκρίνονται, ανυποψίαστα, αδαείς χρήστες.
      2. Λόγω κάποιου αδαούς που παρασύρεται, ακούσια, σε συμπεριφορά αγανάκτησης.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.