24/4/16

24 Απριλίου 1915 – ΗΠΑ, Γενοκτονία των Αρμενίων

και η Wall Street στο πλευρό της Τουρκίας!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιμένει στην αρμενική λέξη "Medz Yeghern" (Μεγάλη Καταστροφή) για να περιγράψει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Ο Λευκός Οίκος κυκλοφόρησε τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με την ευκαιρία της 24ης Απριλίου. Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος είχε υποσχεθεί να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, αρνήθηκε πάλι να κάνει αυτό το βήμα. 

Παρακάμπτει τον όρο "γενοκτονία" με την αρμενική λέξη "Medz Yeghern" (μεγάλη καταστροφή στα αρμενικά). 
« Σήμερα θυμόμαστε τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα, τη Medz Yeghern στην οποία σφαγιάστηκαν και εκτοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1.500.000 Αρμενίοι », γράφει ο Μπαράκ Ομπάμα . 

Να θυμίσουμε ότι ενσωματώνοντας στην ίδια πρόταση τους 1.500.000 Αρμένιους που σφαγιάστηκαν και εκτοπίστηκαν, παρακάμπτει επίσης τον αριθμό των 1.500.000 Αρμενίων που δολοφονήθηκαν.
Ο Ομπάμα υπενθύμισε το ρόλο του πρεσβευτή των ΗΠΑ Henry Morgenthau και την υπεράσπιση του των Αρμενίων κατά τη διάρκεια των «μαύρων ημερών του 1915» (και πάλι παρακάμπτει τη λέξη "γενοκτονία"), την εφεύρεση του όρου «γενοκτονία» από τον Ραφαήλ Λέμκιν, τη πρόληψη των γενοκτονιών, και επιβεβαίωσε με κάποιο κυνισμό ότι «πάντα μίλησα για την άποψή μου σχετικά με τα γεγονότα του 1915. Η άποψή μου δεν έχει αλλάξει (...) εμείς ενθαρρύνουμε εκείνους που προσπαθούν να φωτίσουν τις σκοτεινές σελίδες του παρελθόντος αρχής γενόμενης από τους Αρμένιους και Τούρκους ιστορικούς, μέχρι τον Πάπα. 
Είμαστε στο πλευρό των  Αρμενίων της διασποράς του αρμενικού λαού για τον εορτασμό της Medz Yeghern ».

Krikor Amirzayan (Գրիգոր Ամիրզայեան)

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 23.4.2016


Σάββατο, 23 Απριλίου, 2016,
Κρικόρ Amirzayan © armenews.com

και η Wall Street Journal στο πλευρό της Τουρκίας!:

WSJ runs massive ad denying Armenian genocide

© ANCA
The Wall Street Journal ran a full-page ad on Wednesday containing links to a Turkish project that denies the Armenian genocide – the 1915 massacre of 1.5 million people by Ottoman Turks. The newspaper says it accepts ads with “provocative viewpoints.”
The ad features the words “Truth=Peace” printed in large letters and shows a hand colored like the Turkish flag holding up a peace sign, while two other hands colored like the Russian and Armenian flags have their fingers crossed. 
Συνέχεια εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.