22/3/16

Stratfor: Πώς χτύπησαν οι τρομοκράτες στις Βρυξέλλες


Οι εκρήξεις στις Βρυξέλλες αποτελούν εντυπωσιακή υπενθύμιση του πόσο δύσκολο είναι να αποτραπούν επιθέσεις κατά «εύκολων» στόχων γράφει το αμερικανικό think tank. Η επιλογή «μαλακών» στόχων και η μεγιστοποίηση των θυμάτων.


Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου, υπογραμμίζοντας την επίμονη ευπάθεια των εύκολων στόχων σε απλές, αποτελεσματικές επιθέσεις –καθώς και την προθυμία και ικανότητα των τρομοκρατών στη δυτική Ευρώπη να πραγματοποιήσουν αυτές τις επιθέσεις.
Οι βελγικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια δύο εκρήξεων στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και των επιθέσεων σε σταθμούς του μετρό. Μια αρχική έκρηξη έλαβε χώρα κοντά στο γκισέ της American Airlines. Ένας δεύτερος μηχανισμός λέγεται πως πυροδοτήθηκε κοντά στο γκισέ της Brussels Airlines. Έπειτα από λίγο, άλλη μια έκρηξη πραγματοποιήθηκε στο σταθμό Maelbeek του μετρό, κοντά στην καρδιά των Βρυξελλών και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Προληπτικά, όλες οι υπηρεσίες του μετρό και του σιδηροδρόμου έχουν ανασταλεί στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, και οι πτήσεις έχουν αλλάξει πορεία μακριά από την πόλη. Η βελγική κυβέρνηση έχει ανεβάσει το επίσημο επίπεδο συναγερμού στο τέσσερα, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο.
Οι εκρήξεις στις Βρυξέλλες αποτελούν εντυπωσιακή υπενθύμιση του πόσο δύσκολο είναι να αποτραπούνεπιθέσεις κατά εύκολων στόχων. Αντίθετα με τους λιγότερο προσβάσιμους στόχους, οι οποίοι τείνουν να απαιτούν τη χρήση μεγάλων ομάδων πρακτόρων με εκτεταμένα σχέδια επίθεσης ή μεγάλων εκρηκτικών μηχανισμών ώστε να παραβιάζονται οι άμυνες, οι εύκολοι στόχοι προσφέρουν στους μαχητές που οργανώνουν τις επιθέσεις ένα πλεονέκτημα, αφού μπορούν να γίνουν θύματα συχνών επιθέσεων από μόνο έναν άνθρωπο ή μια μικρή ομάδα και με τη χρήση ενός απλού σχεδίου επίθεσης.
Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.