16/3/16

Ο Putin, η Συρία, η Τουρκία και τα προσφυγικά κύματα στην Ευρώπη

204
Ο Ρώσος πρόεδρος, με την ξαφνική του απόφαση να αποσύρει τα στρατεύματα του από τη Συρία, επιβεβαίωσε εν πρώτοις την αρχική του θέση – σύμφωνα με την οποία δεν πίστευε σε μία στρατιωτική λύση των προβλημάτων στην περιοχή. 
Ταυτόχρονα πιέζει τη συριακή κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με την αντιπολίτευση – ενώ έχει τεκμηριώσει πως η χώρα του, σε αντίθεση με τις Η.Π.Α., είναι σε θέση να επιτίθεται στο εξωτερικό γρήγορα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά.
Απέδειξε επίσης πως δεν φοβάται το ΝΑΤΟ, ενώ μπορεί να αποσύρεται τόσο γρήγορα και αποφασιστικά,
όπως επιτίθεται – πείθοντας έτσι την παγκόσμια κοινή γνώμη, σχετικά με το ότι η Ρωσία είναι μία ειρηνική δύναμη που αναζητάει πραγματικά πολιτικές λύσεις. Παράλληλα πως η Ευρώπη είναι ένα άτακτο συνονθύλευμα κρατών, χωρίς συνοχή, χωρίς στρατηγική και χωρίς καμία απολύτως ικανότητα να λειτουργήσει συλλογικά – βοηθώντας αποτελεσματικά στην επίλυση των οικονομικών, μεταναστευτικών ή άλλων προβλημάτων των επί μέρους χωρών της, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά, ένα από τα κίνητρα του προέδρου Putin είναι ασφαλώς η Τουρκία, την οποία δεν πρόκειται ποτέ να συγχωρήσει για την κατάρριψη του πολεμικού του αεροπλάνου. Ειδικότερα, η Τουρκία βυθίζεται καθημερινά στο χάος, εγκλωβισμένη μεταξύ των τρομοκρατικών επιθέσεων, των λαϊκών διαδηλώσεων και του εμφυλίου πολέμου στα κουρδικά της εδάφη – ενώ η δεσποτική της κυβέρνηση έχει διευρύνει τον πόλεμο με τους Κούρδους στη Συρία και στο Ιράκ.
Μέχρι στιγμής, ο τούρκος δικτάτορας μπορούσε να είναι βέβαιος για τη στήριξη του εκ μέρους ΝΑΤΟ, επειδή στα σύνορα του καιροφυλακτούσε ο θανάσιμος εχθρός της συμμαχίας, η Ρωσία. Εάν όμως τα ρωσικά στρατεύματα αποχωρήσουν, τότε το ΝΑΤΟ θα εγκαταλείψει πιθανότατα την Τουρκία στην τύχη της – πόσο μάλλον αφού η χώρα έχει μετατραπεί πλέον σε έναν προβληματικό εταίρο της στρατιωτικής συμμαχίας.
Όσον αφορά τις Η.Π.Α., φαίνεται πως έχουν ξεγράψει πια την Τουρκία – ενώ η νέα τάξη πραγμάτων που επιδιώκουν για τη Μέση Ανατολή προβλέπει το διαχωρισμό της σε μικρά κράτη, στη θέση των προβληματικών μεγαλυτέρων όπως το Ιράκ, η Συρία και η Τουρκία.
Ένα δεύτερο κίνητρο του Ρώσου προέδρου είναι τα μεταναστευτικά κύματα που απειλούν να διαλύσουν την ενωμένη Ευρώπη – όπου δεν θέλει να κατηγορείται πως τα προκαλεί ο ίδιος σκόπιμα, όπως διατυμπανίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Αποσυρόμενος από την περιοχή, τεκμηριώνει πως οι βομβαρδισμοί των Η.Π.Α., της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας είναι υπαίτιοι για τη μαζική φυγή των κατοίκων της Μέσης Ανατολής – ενώ φυσικά γνωρίζει πως η εισβολή εκατομμυρίων εξαθλιωμένων στην Ευρώπη ήταν προσχεδιασμένη, εξυπηρετώντας πολλαπλούς στόχους της υπερδύναμης.
Εύλογα λοιπόν προτίμησε να συμφωνήσει με τις Η.Π.Α. (πηγή), όσον αφορά το τέλος του πολέμου στην περιοχή – γνωρίζοντας ασφαλώς πως δεν έχει την πολυτέλεια λανθασμένων στρατηγικών κινήσεων.

4 σχόλια:

  1. Εγω πιστευω οτι, ο Πουτιν δεν αναγκαστικε για αποχωρηση ουτε συμφωνησε σε κατι αλλο απο τον ΑΝΣΚ στην Συρια, αλλα ειναι ενας στρατηγικος ελιγμος εν οψει εξελιξεων στο Θεμα Κριμαιας, Ουκρανιας και.....Καρς. Θα υπαρξουν και τεραστιες ελελιξεις οσο αναφορα την Ανατολικη Ευρωπη με πρωτη την Ουγγαρια και πιθανοτατα στη γεωστρατηγικη δομη γυρω απο την Σερβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δυση ειναι σαπια, ερμαιο της δικτατοριας των ροτσιλδ και των ροκφελερ. Ο εβραϊσμος περασε στον οικονομικο και κατ'επεκταση στον πολιτισμικο ιστο της ελληνογεννους
    δυσης, και τον σαπισε. Η Ρωσια φαινεται οτι αναρρωσε απο την εβραιικια επιθεση των μπολσεβικων. Η Ρωσια ηταν και παραμενει κραταια. Εχει ανεβει στην συνειδηση της ανθρωποτητας σαν η δυναμη που μπορει και πολεμαει την δικτατορια του δολλαριου. Εχει την ανθρωποτητα με το μερος της, σε αντιθεση με τους ανωμαλους σιωνιστες. Ο Πουτιν αφου διαλυσε τους σχεδιασμους των ηνωμενων σιωνιστικων πολιτειων αλλα και των βρωμοτουρκων, για μια νεοοθωμανικη αυτοκρατορια, αποσυρεται. Τωρα η Ρωσια εχει δημιουργησει τις παοϋποθεσεις για πολιτικες αλλαγες στην σιωνιστικη ΕΕ. Αποκαλυψε το προσωπο που κρυβοτανε πισω απο τον μπακταντι. Τωρα η ανθρωποτητα εμαθε οτι το isis ηταν μια επιχειρηση του σιωνιστικου λομπυ της νεας υορκης και των εδω γελοιων ανθρωποειδων οπως τα καθεστωτα τουρκιας σαουδικης αραβιας και καταρ. Αφου τους πεταξε τις μασκες και αφου τους ξεδοντιασε, τους παραδιδει στους λαους τους, γυμνους. Η Ρωσια αναδεικνυεται πλεον στην μια και μοναδικη δυναμη που εχει πισω της ολοκληρη την ανθρωποτητα.
    Τον Ιουνιο θα εχομε την τυχη να εχομε στην χωρα μας(?), την συνοδο των ορθοδοξων χωρων και φυσικα την παρουσια του Πουτιν.
    Ειναι ισως το μονο φως σε αυτο το ατελειωτο σκοταδι που μας εριξαν οι "συμμαχοι" μας!!!
    Αυτο που πρεπει να εχομε μεσα μας καθαρο, ειναι οτι ειμαστε σκλαβωμενοι σε μια φυλακη που ονομαστηκε ελληνικο κρατος. Ο λαος ηταν παντα φιλα προσκειμενος με τους ρωσους αδερφους, αλλα τα καθαρματα καταφεραν και μας εδεσαν στους ροτσιλδ και τα υποτακτικα τουε κελεπουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ελληνικός αντισημιτισμός είχε αρχικά θρησκευτική και όχι φυλετική βάση. Ξεκινά από το Βυζάντιο ήδη. Αυτό το διαπιστώνει κανείς ακόμη στα εκκλησιαστικά κείμενα, τα οποία καταρρόνται τούς Εβραίους ως .... "σταυρωτήδες". Αρκεί να πάει κανείς την Μ. Πέμπτη στην Εκκλησία, για να ακούσει τι κατάρες τούς λένε, εν τω ... χριστιανικώ πνεύματι τού "άφες αυτοίς". Από το Βυζάντιο τον κληρονόμησαν και οι Σλαύοι, οι οποίοι διακρίνονται ακόμη για τον αντισημιτισμό των, καίτοι δεν είναι πια τόσο έντονος, όσο πρώτα.

    Το κύμα τού φυλετικού αντισημιτισμού, σε μορφή συνωμοσιολογίας, όπως ακριβώς εκφράζεται στο σχόλιο τού παραπάνω μικρόνοος, εισήχθη μεταδικτατορικώς στην Ελλάδα, με στήριξη τού αραβικού παράγοντος, ο οποίος χρηματοδοτούσε συγκεκριμένα έντυπα και εξαπλώθηκε στα χρόνια τού διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΣΙΦΙΚΟ
      O παραπανω μικρονοος μιλα για σιωνισμο.
      Τελος μια ρητορικη ερωτηση στους αναγωστες αυτων εδω των σχολιων.
      Η κατασταση που βιωνουμε απο που ξεκινησε?
      Η αλληλουχια των επιθεσεων κατα του αραβικου κοσμου απο ποιους εγινε.
      Η ολμπραϊτ, ο ραμσφελντ και ολοι αυτοι οι πρωταγωνιστες της επιθεσης στο ιρακ τι ειναι?
      Την γιουγκοσλαυια ποιος την διαλυσε?
      Την επιθεση στην γαζα ποιος και γιατι την εκανε?
      Η προδοτικη σκυταλοδρομια που καταστρεψε την Ελλαδα απο ποια καθαρματα εγινε και τι καταγωγη ειχαν?

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.