2/3/16

Οι Πόντιοι δεν ξεχνούν τον κρυφοναζί, προδότη-αρνητή της Γενοκτονίας, Φίλη - Ο Κουρουμπλής έπαθε αμνησία...

Πώς εξαπάτησαν εν ψυχρώ τους Πόντιους ο Τσίπρας και ο Κουρουμπλής
Σχόλιο της Χριστίνας Χαφουσίδου*
Αξιέπαινη η προσπάθεια των διοργανωτών του 1ου Επιστημονικού Συμποσίου Ποντιακού Πολιτισμού  και εντυπωσιακό το εύρος θεμάτων και το επίπεδο ορισμένων εισηγητών που συμμετείχαν στο επιστημονικό διήμερο ποντιακού πολιτισμού στο Πολεμικό Μουσείο. Όπως άξια λόγου είναι η δυνατότητα αντιλόγου που δόθηκε στους παρευρισκομένους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Καρυοφυλλίδη (για το pontos-news.gr). Ωστόσο, τουλάχιστον εντυπωσιακή ήταν, κατά τη γνώμη μας, και η παρουσία στην εκδήλωση του ποντιακής καταγωγής Υπουργού κ. Κουρουμπλή, στον οποίο μάλιστα δόθηκε λόγος - που όφειλε να εκλάβει ως δυνατότητα …μιας συγγνώμης ίσως, για τις πολιτικές επιλογές και ανθρώπινες αδυναμίες του που είχαν ως αποτέλεσμα να «βασανίσει» κι αυτός από θέση Υπουργού, τον «πολύπαθο -ποντιακό- χώρο».
Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να επικρίνουμε τον Πόντιο βουλευτή που μας έκανε άλλοτε υπερήφανους για τη διαδρομή του …μέχρι να φτάσει να είναι μέλος της κυβέρνησης. Όμως δυστυχώς πιστεύουμε ότι έπαιξε το πιο ταπεινωτικό παιχνίδι της στην πλάτη των υπερηλίκων Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ και όσων αγωνιούσαν για την τύχη τους, μιας και από το 2013 έχει διακοπεί η χορήγηση βοηθήματος στους ανασφάλιστους υπερήλικές μας!
Με θεσμικό ρόλο, ήμασταν παρόντες σε κάθε συγκέντρωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, με μπροστάρη …και όπως φάνηκε «δούρειο ίππο» τον κ. Κουρουμπλή, με αφορμή το φλέγον ζήτημα της επαναφοράς της πενιχρής πλην όμως αναγκαίας για την επιβίωση των γερόντων μας σύνταξης. Υποσχέσεις, δεσμεύσεις με σκοπό την εξασφάλιση θετικού εκλογικού αποτελέσματος (μία πριν τις εκλογές Ιανουαρίου 2015, παρουσία και υποψήφιου τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, και μία πριν το κρίσιμο -όπως θεωρούσε ο ελληνικός λαός- δημοψήφισμα του καλοκαιριού) και μετά …τίποτα. Ούτε συγγνώμη, ούτε παραίτηση, ούτε καν εξήγηση… Κρίμα.
Το δικαίωμα ωστόσο να παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις μας - παρά το ρόλο που έπαιξε στο θέμα των ανασφάλιστων υπερηλίκων και παρότι επί μισό χρόνο ανέχεται τον Φίλη στο Υπουργικό Συμβούλιο χωρίς να έχει ακουστεί έστω κάποια διαμαρτυρία εκ μέρους του-, να υπολογίζει σε προσφώνηση και χαιρετισμό και να φεύγει χωρίς …«γόνιμο αντίλογο», ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ; Εμείς οι Πόντιοι. Και πάλι κρίμα.
Χριστίνα Χαφουσίδου
*Αρχισυντάκτρια εφημερίδας «Ποντιακή Γνώμη»

10 σχόλια:

  1. Πρωτιστως σαν Ποντιος ευχομαι ολα αυτα τα πολιτικα σκουπιδια να μην ξαναδουν θεσεις κυβερνητικες , κριμα που ο λαος παραπλανηθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περίμενα από αυτόν το "Πόντιο", μετά τις δηλώσεις του ανιστόρητου Φίλη να πάει στον πρωθυπουργό (Θεέ μου, οι καταληψίες γίνανε πρωθυπουργοί), και να του πει στα Ποντιακά : "ή αυτός ή εγώ" με το χαρτί της παραίτησης στο τσεπάκι ...
    κάκαλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι περιμένατε δηλαδή? Ο καθένας σ αυτήν την χώρα κοιτάει την πάρτη του. 40 χρόνια στέλνουμε λαμόγια στη βουλή και μετά περιμένουμε να μας βάλουν και εμάς κάπου στο δημόσιο να πάρουμε σύνταξη στα 22. Ε ήρθε η στιγμή της λυπητερής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε μου. Τέρμα με αυτό τον παπά πιά. 40 χρόνια και 40 χρόνια.
      40 χρόνια το καράβι κουτσοπήγαινε και είχαμε έστω κάποιες μικρές ελπίδες για το μέλλον. Αυτοί μέσα σε ένα χρόνο το έριξαν στα βράχια και είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική τους ευθύνη. Την πρώτη φορά αριστερά θα πληρώσει η Ελλάδα. Και μην μου πείτε ότι δεν είναι αριστερά αυτή. Αν κρίνουμε απ τον Ανδρέα που έβαλε όλα τα ταμεία μέσα και άνοιξε το δρόμο για τις ρεμούλες. Το σημιτάκο με τα χρημαιστήρια και τον ακατανόμαστο που μας έβαλε στα μνημόνια.......αριστερά ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΑΤΗ είναι. Μια ζωή προβλήματα και διχόνοια.

      Διαγραφή
  4. καλησπερα.ε λοιπον δε σας πιστευω οσοι γραφετε οτι σας παραπλανησαν....δεν τους ξερατε τι ειναι???τους ξερατε..την 2η φορα δεν τους μαθατε???ε λοιπον τωρα περαστικα σε ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα. Κανονικά πρέπει να ζητήσουν και συγνώμη για τη στενοκεφαλιά τους και τα ιδεολογικά κολλήματά τους.

      Διαγραφή
  5. Εγώ διαφωνώ απόλυτα με τον τίτλο του παρόντος άρθρου, διότι αφενός ο Φίλης και οι όμοιοι του ηδη έχουν περιγραφεί μέσα απο την παγκόσμια λογοτεχνία, για παράδειγμα τον Τζώρτζ Όργουελ, τότε η λέξη "γουρούνια" βγαλμένη με το νόημα που τους έδινε ο συγγραφέας μέσα από τη "φάρμα των ζὠων" πιστεύω οτι πηγαίνει "γάντι" με την περίπτωση τους. Οι κακοί ναζί δε, πρέπει κάποια να καταλάβουμε ότι κυβέρνησαν σε ένα περιορισμένο γεωγραφικό χώρο για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

    Τα "τροφαντά γουρούνια" όμως -μάλλον- βρίσκονται και δραστηριοποιούνται παγκόσμια και τυραννούν εδώ και αρκετές χιλιετίες.
    Συνεπώς στη θέση των "κρυφοναζί" θα έπρεπε από χθες ήδη να μιλάγαμε για φανερούς ή κρυφους "αριστερούς" και άλλους φασιστο"δημοκράτες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή η κυβέρνηση είναι το ίδιο και περισσότερο τρομακτική από τις προηγούμενες.

    Ο Κοτζιάς με τρόμαξε όσο και ο Φίλης. Δείχνει να αγνοεί ότι η Αυστρία και η Γερμανία έχουν εξωτερική πολιτική που την καθορίζει το ίδιο κέντρο, και ότι εναλλάσουν μεταξύ τους το ρόλο του καλού και του κακού. Έστειλα το 2010 στην Ελλάδα τον Αυστριακό χάρτη που δίνει τα νησιά μας στην Τουρκία, και ο οποίος μπήκε σε κυκλοφορία μόλις άρχισαν οι πιέσεις ενάντια στην Ελλάδα το 2009. Δεν καταλαβαίνει ο Κοτζιάς ότι υπάρχει πραγματικό διαχρονικό σχέδιο διάλυσης της χώρας; Δεν καταλαβαίνει ότι όλοι κάνουν συμφωνίες πίσω από την πλάτη μας με αυτό το σχέδιο; Η απάντηση Κοτζιά ότι χωράμε 150000 ακόμα μουσουλμάνους υπήρξε βλακώδεις. Όταν θα φτάσει στο 20% το ποσοστό των μουσουλμάνω στη χώρα μας, θα ανοίξουν τα προγράμματα σ΄τηριξης πολυτέκνων που τότε θα οφελήσουν τον ισλαμικό μας πληθυσμό που θα γεννοκοπήσει αδιάκοπα και σε 15 χρόνια θα έχει χαθεί η Ελλάδα. Το Ισλαμικό μέλλον των Βαλκανίων είναι προγραμματισμένο και το θέμα είναι τι κάνει ο κάθε Κοτζιάς. Συγνώμη, αλλά δίνει την εικόνα ανοήτου, πρόχειρου και χάχα.

    Μα τι λέω, εδώ πήγε ο Τσίπρας και κάρφωσε προ της λήξης των διαπραγματέυσεων ότι δεν υπάρχει σχέδιο β και ότι η Ελλάδα θα υπογράψει ότι και να γίνει. Κωθώνιον, με ένα Φίλη και ένα Κοτζιά δίπλα του. Ο δε Καμμένος έδωσε διεθνή ρεσιτάλ με το 'θα σας στείλω μιλιούνια μουσουλμάνους να σας ρημάξουν.' Ποιόν θα ρημάξουν θα το δούμε. Η Ελλάδα είναι ζωντανή νεκρή, και με ένα Κούλη καβάτζα πάμε για φούντο. Αν δεν γίνει κίνημα λαϊκοστρατιωτικό, τελειώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άποψη μου είναι ότι ειδικά ο Κοτζιάς μια χαρά καταλαβαίνει αλλά κάνει την πάπια πια γιατί είναι γλυκιά η κουτάλα φαίνεται. Γι΄αυτό είναι διπλά υπέυθυνος γιατί ενώ γνωρίζει παριστάνει τον αδαή. Ο άλλος (ο αρνητής και ιστορικός-τρομάρα του-αναθεωρητής) είναι χαμηλού νοητικού επιπέδου αλλά και γι' αυτό δυστυχώς πολύ πιο επικίνδυνος.Τα πιστεύει αυτά που λέει και νομίζει ότι λέει και σπουδαία πράγματα ο ανόητος. Θέλω να πω δηλαδή ότι ο ένας κάνει το χαζό ενώ ο άλλος είναι...

      Διαγραφή
  7. Καί ἡ κόρη του, πού τοῦ εἶπε νά παύσῃ νά ὑποστηρίζῃ κυβερνήσεις μνημονίου; καί πού λέγοντάς του νά εἶναι ἐν τάξει μέ τήν συνείδησή του τόν ἔκανε νά φύγῃ ἀπό τό Πασόκ καί νά πάη στήν Κυβέρνηση τοῦ Σύριζα; Αὐτή δέν τοῦ λέει τίποτα γιά τόν Φίλη, γιά τό θέμα τῆς γενοκτονίας, καί γιά τήν.... συνείδησή του;
    Ἄρα, ἤ δέν τήν ἀκούει πλέον...., ἤ ἔπαθε κι αὐτή ἀμνησία...., ἤ, μήπως, ...διορίσθηκε;
    Θεός σχωρέσ'μας ὅλους :Οἱ διορισμοί ξεγίνονται, τά ὑπουργηλήκια τελειώνουν, οἱ ἀμνησίες καταδικάζονται πολύ καί πληρώνονται ἀκριβά ἄλλοτε ἐνώπιον ὅλων ἄλλοτε κατ'ἰδίαν. Οἱ γενοκτονίες ὅμως καί ἡ σκόπιμη ἀμνησία περί αὐτῶν, εἶναι πολύ βαρύ ἁμάρτημα γιά νά συγχωρεθῆ, καί δή πρῶτα ἀπό τούς ἀνθρώπους πού τήν ὑπέστησαν καί τούς ἀπογόνους τους πού ἐξ ὁρισμοῦ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.