5/6/16

Βιογραφικό Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη: Κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου

Διαβάζω:
Βιογραφικό Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου:
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 
Αστροφυσική στὸ Harvard (Master of Arts) και 
Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ).

Έχει διδακτορικές σπουδές στο κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).
Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας.
Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όπου έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στον τομέα της Βιοηθικής.

Βιογραφικό Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη:

Κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου
Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ». Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δεύτερος λέει δεν επιτρέπει την επίσκεψη του πρώτου σε σχολείο, όπου κλήθηκε από μαθητές. Λογικό το βλέπω, για ποιο θέμα να πρωτομιλήσει ο πρώτος και τί να καταλάβει για να λογοκρίνει ο δεύτερος...

30 σχόλια:

  1. Η απαξίωση της αριστείας αλλά και η αθεοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στο μεγαλείο της. Ίσως σε κανένα ιμάμη να έδιναν την άδεια να μιλήσει σε μαθητές. Μέχρι να σφυριλατηθούν και να διαμορφώσουν αξιολογική και ανταγωνιστική άποψη για την οικονομία , να καταφέρουν να γκρεμίσουν την ΕΛΛΑΔΑ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, αλλα και ο Αναστάσιος Αλβανίας, ειναι απο τα πρόσωπα που κοσμούν την εκκλησία μας. Χαιρομαστε να τους ακούμε και να αναλύουν κάθε τι που μας φαίνεται δύσκολο.Αλλά πανω απο όλα ειναι το έργο τους που αναδεικνύει τον τίτλο που κατέχουν. θυμάμαι ακόμη όταν έγινε η χειροτονία του σε Μητροπολίτη Μεσογαίας που απόρησε που έπρεπε τωρα να παιρνει μισθο ενω δεν ηταν συνηθισμένος σε αυτές τις υλικες απολαβές. Αν δεν κανω λάθος ηταν στο Αγιο ορος ως μοναχός.
      Πρέπει να είμαστε τυχεροί που εχουμε αυτους τους ιεράρχες στην εκκλησια μας για μας ειναι μόνο κερδος.
      Οσο για τον έτερο δεν θα γραψω τίποτα. Ετσι απλά τον προσπερνω ίσως ειναι καλυτερα ετσι.

      Για το διαχειριστή της σελιδας: Γράφω για πρωτη φορα στη σελιδα σας. Συγχαρητήρια που αποκλειετε τα greeklish που αλλοιώνουν την γλωσσα μας







      Διαγραφή
    2. "να γκρεμίσουν την ΕΛΛΑΔΑ μας".Δε χρειάζεται να υπερβάλεις για να καταδειχτεί η διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών

      Διαγραφή
    3. Εχεις συναισθηση ότι νεχρι τωρα κυβερνούσε η διαπλοκή και το Ρουσφέτι από τα κομματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ 1981-2015
      και παλιοτερα για να εργαστεις στο δημόσιο χρειαζόσουν πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης από το μισαλλόδοξο κράτος 1949-1974
      για ποια αριστεία μιλάς μήπως για αλλη χώρα αναφερεσε

      Διαγραφή
    4. Δεν εχει διολου αδικο ο Στεφανος. Οντως επικρατουσε η κλικα της ..."εθνικοφροσυνης" που φυσικα αποτελουνταν απο ακροδεξιους χουντικης κοπης , και απεναντι τους ηταν ποιοι αλλοι, ολοι εμεις, δηλαδη τα κατ'αυτους ΜΙΑΣΜΑΤΑ.Και ρατσιστες του κερατα λοιπον οι τυποι, παρεκτος απο δουλικα των γερμανοαμερικανοεγγλεζων. Αυτο το ΣΙΧΑΜΑ εσπασε τροπον τινα το '81. Ναι αλλα, απο κει και μετα πηγαμε αφενος στα πρασινομπλε καφενεια και αφετερου στο νεο φρουτο - τους πρασινοφρουρους, που κανανε ακριβως τα ιδια και χειροτερα απο τους προηγουμενους.Ολοι εκεινοι λοιπον τοσες δεκαετιες , ειτε νεοδημοκρατες ειτε πασοκοι, δεν ηταν απλα μονο δεξιοι ή "αντιδεξιοι" (ο λαος δεν ξεχνα κλπ) και δεν μπορω με ΤΙΠΟΤΑ να αποδωσω στους φιλοπασοκους, τον ορο "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ", γιατι ειναι κατι παραπανω απο ιερος και εκεινοι δεν ηταν ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ κατι τετοιο, μητε φυσικα και οι οπορτουνιστες της ΡΟΖ "αριστερας" των σαλονιων, πουναι τωρα στα πραγματα και που δειχνουν επιτελους για πρωτη φορα το πραγματικο τους προσωπο , οπως και τι κολαουζοι και ΔΟΥΛΙΚΑ του καθεστωτος ειναι στην πραγματικοτητα! Ολοι εκεινοι και συναμα και οι καινουργιοι του ΣΥΡΙΖΑ , δεν ητανε οσο με αφορα τιποτε λιγοτερο απο ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Που κοιταγαν να βολευονται οι ιδιοι με τους κολλητους και τα σογια τους . Τωρα πια ειναι πολυ αργα για δακρυα Στελλα, και θεριζουμε οτι σπειραμε τοσον καιρο ολοι εμεις οι "δεξιοαριστεροι" μηδενος εξαιρουμενου. Γιατι δεν καναμε σαν Πολιτες ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ολα αυτα τα χρονια προκειμενου να σταματησουμε αυτη την πολιτισμικη χολερα που μας δερνει.

      Διαγραφή
  2. Φοβᾶμαι πώς εἶναι στὸ πρόγραμμα ὄχι μόνο νὰ μιλήση Ἰμάμης σὲ σχολεῖο ἀλλὰ νὰ πᾶνε τὰ παιδιὰκια νὰ ἐπισκευθοῦν τζαμὶ ὅπως κάνουν στὰ σχολεῖα τῆς Γερμανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γίνει αυτό την ευθύνη την φέρουν οι γονείς που θα τα αφήσουν να πάνε στο τζαμί. Δεν φταίει για όλα ο φίλης. Αυτός βρίσκει και κάνει.

      Διαγραφή
  3. Οι ντενεκέδες οι ξεγάνωτοι μόνον θόρυβο κάνουν. Αν του πει ο Τσίπρας να χορέψει καρσιλαμά στο Συνταγμα θα το κάνει. Τι να συγκρίνεις ρε Σάββα το σώβρακο με την γραβάτα.... δεν συγκρίνονται βέβαια. Δυστυχώς οι νάνοι επικράτησαν και καταστρέφουν την χώρα, οι δε Έλληνες δεν πιστεύουν τι ψήφισαν τρεις φορές.. Σε αυτό φταίμε όλοι οι Ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι μάλλον γνωστή ήδη η απάντηση τού Επισκόπου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, αλλά αξίζει να την επαναλάβουμε :

    Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος :

    «Δεν είναι δυνατόν αυτοί που υποστηρίζουν μία παιδεία χωρίς αριστεία να μην ονειρεύονται και μία παιδεία δίχως ελευθερία και μία κοινωνία δίχως δημοκρατία; Και δεν εννοώ ως ελευθερία το δικαίωμα ενός Μητροπολίτη να μιλάει στα σχολεία, αλλά το δικαίωμα των παιδιών να ζητούνε λόγο και από την Εκκλησία. Τελικά, φαίνεται ότι αυτοί που προπαγάνδισαν τον αντιρατσιστικό νόμο, πνίγονται μέσα στον ρατσισμό του αντιεκκλησιαστικού τους πάθους. Για λίγο όμως ακόμη...» .

    Βέβαια αν δει κανείς κάποια σχόλια (ακόμη και εδώ μέσα) που προσπαθούν ύπουλα να μειώσουν την αξία και το κύρος τού συγκεκριμένου Επισκόπου, θα πεί ότι είμαστε άξιοι τής τύχης μας, να μάς διαφεντεύουν τεμπέληδες αγράμματοι. Η σημασία είναι στο τεμπέληδες και όχι στο αγράμματοι, για όσους δεν τα καταλαβαίνουν όλα. Για όλα υπάρχει εξήγηση: διότι κάποια εποχή ήταν σύνηθες και δικαιολογημένο για πρακτικούς πασίγνωστους λόγους, να μην προλαβαίνουν να μάθουν γράμματα όλοι. Όμως από το 1975 και μετά στην Ελλάδα με ελάχιστη προσπάθεια έμπαιναν και μπαίνουν οι πάντες σε Ανώτερς και Ανώτατες Σχολές, έστω και σε Ελεύθερο Πανεπιστήμιο (σχεδόν χωρίς προϋποθέσεις). Επομένως , θέλει πλέον βαρύτατη απροκοπιά και σκληρή προσπάθεια τεμπελιάς για να μείνει κανείς μόνο με απολυτήριο Λυκείου. Και αυτό δεν δηλώνει μόνο αγραμματωσύνη, αλλά κυρίως τεμπελιά. Γιατί λοιπόν ένας τεμπέλης κατ' επιλογήν αμόρφωτος αναλαμβάνει το Υπουργείο (μεταξύ άλλων) και Μόρφωσης ("δια βίου"...) είναι δύσκολο να λάβει απάντηση στα πλάισια τής λογικής και τού ισορροπημένου λόγου. Άπαξ όμως και ένας ανεπαρκής τεμπέλης γίνεται υπουργός αυτονόητο είναι να κομπλεξάρεται με όποιους έχουν διαπρέψει και διαπρέπουν στα πεδία τής Γνώσης και τής Επιστήμης. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πρόκειταα για άτομα προερχόμενα από απλές συνηθισμένες οικογένειες τής περιφέρειας, ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ όπως και ο συγκεκριμένος Επίσκοπος , που σπούδαζε με υποτροφίες ή εργαζόμενος και όχι από κάποιο παπανδρεϊκό budget.
    Θαυμάσια ιδεά να αντιπαραθέσει ο Σάββας Καλεντερίδης ενώπιόν μας τα αναστήματα των δύο πόλων τής συγκεκριμένης αντίθεσης:
    Από την μιά τον ταπεινό φωτεινό γίγαντα που λαμπρύνει την επιστημονική και εκκλησιαστική του ιδιότητα και θέση και από την άλλη τον λιπαρό ογκώδη νάνο που ντροπιάζει την ιδιότητα ακόμη και τού πολίτη (πολλώ μάλλον τού πολιτικού) ...
    Αλλά έτσι που γίναμε .....
    «Δεν είναι δυνατόν αυτοί που υποστηρίζουν μία παιδεία χωρίς αριστεία να μην ονειρεύονται και μία παιδεία δίχως ελευθερία και μία κοινωνία δίχως δημοκρατία; Και δεν εννοώ ως ελευθερία το δικαίωμα ενός Μητροπολίτη να μιλάει στα σχολεία, αλλά το δικαίωμα των παιδιών να ζητούνε λόγο και από την Εκκλησία. Τελικά, φαίνεται ότι αυτοί που προπαγάνδισαν τον αντιρατσιστικό νόμο, πνίγονται μέσα στον ρατσισμό του αντιεκκλησιαστικού τους πάθους. Για λίγο όμως ακόμη...» .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ…ΤΗΝ ΑΘΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!


    Έγραφε, προφητικά, ο Γέροντας Θεόκλητος Διονυσιάτης τον Νοέμβριο του 2001:

    …Και στην ερώτησή μου: Ο Θεός θά επιτρέψει την αντικατάσταση της αγίας Εκκλησίας Του, πού «επεριποιήσατο τώ ιδίω Αίματι», μέ τόν σκοτεινό μουσουλμανισμόν μέσα στην Τοπική Ορθοδοξία της Ελλάδος; Μού απήντησαν με ένα στόμα ότι, ο Θεός θα το επιτρέψει εξ αφορμής της εκτεταμένης αμαρτίας. Και ανεφέρθησαν στους βυζαντινούς ρωμηούς, πού δεν μετανοούσαν.

    Και όταν πάλιν τους ερώτησα «πώς θα συμβεί αυτό και πότε και τί θα γίνουν οι Έλληνες;»Απήντησαν, ότι ήδη ενεργείται η άλωση με τα 2-3 εκατομμύρια των μωαμεθανών, πού ονομάζονται μετανάστες, και πού θα στερεώνονται σταδιακώς με την Ελληνικήν ιθαγένεια, πού θα τούς χορηγεί ευχαρίστως το Κράτος, δηλαδή η άθεη κυβέρνηση.

    Οι δε Έλληνες βαθμιαίως θα γίνουν μειονότης, έως ότου θα μείνουν ελάχιστοι χριστιανοί ως … δείγμα. Μη απορείς, πάτερ Θ., έσπευσαν να εξηγήσουν, αυτήν την τραγωδία του λαού μας. Πολλοί θα αποδεχθούν τον μουσουλμανισμόν αβιάστως. Άλλοι, με κάποιαν βίαν ποικίλης μορφής. Και άλλοι «χριστιανοί» θα μεταναστεύσουν σε χριστιανικές χώρες, μη δυνάμενοι να συμβιώσουν με τους βαρβάρους αυτούς, πού τους χρησιμοποιεί ο Θεός ως μέσον παιδαγωγίας, όπως ανά τους αιώνες ενεργούσε στους Ισραηλίτες και στους χριστιανούς, πού δεν μετανοούσαν για τις αμαρτίες τους.

    Παράδειγμα ο Κατακλυσμός, τα Σόδομα, ο Ελληνισμός της Ανατολής, το Βυζάντιον…

    .............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι γνωστο πως ο φιλης (οπωςκαι ενα συνακολουθο πληθος δορυφορων της κυβερνησης ) ειναι απλα φωτισμενα ατομα, δεν χρειαζονται διακρισεις και Αριστεια. Τελος.
    Μην συγκρινετε πεπονια με χιλιομετρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν συμφωνώ απόλυτα με την προφητεία αυτή.
    Γιατί όμως δεν συμφωνώ;ς
    Ας δούμε άλλες χριστιανικές χώρες που είναι πολυπολιτισμικές: Βόρεια Αμερική, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία κτλ... Δεν έχουν τέτοια προβλήματα φυσικά! Το τι θα κάνουμε από άποψη θρησκείας είναι δικό μας θέμα. Επίσης αν αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι η πίστη ή η θρησκεία είναι άλλο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ...ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ,ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΜ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ,ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αναφερεται ανω δυο μορφες τον Νικολαον και τον Αναστασιον .Νομιζω οτι ακολουθει ο Αμερικης . Πριν γινει ηκουσα απο μακαριστο Σεραφειμ '' Ξερεις αυτος ειναι μεγαλος καΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΗΣΕΙ....'' ανοιξε διακριτικα , μετα απο χτυπημα , την πορτα του γραφειου , -οπου συνωμιλουσαμε- καλησπερισε και απηλθεν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ειναι λοιπον διολου παραξενο οτι ζουμε στη γελοια χωρα που ζουμε. Ολα εχουν μια αιτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΑΙ !! ΠΟΙΟΣ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι που δεν σχολιαζουν εδω μεσα παντως σιγουρα. Εχεις υποψη σου ΠΟΣΟΙ λοβοτομημενοι ζουν εκει εξω; Και δεν αναφερομαι ΜΟΝΟ σ'εκεινους που εννοεις εσυ!

      Διαγραφή
  13. Η Επανασταση του 1821 πήγε κόντρα στον αφορισμό των επαναστατών από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης
    Σχεδό όλοι οι επαναστάτες δεν είχαν πτυχία αλλά νίκησαν
    κριτική με λογική και όχι με μίσος ρασσοφόρων που σκύλέψαν το Ελληνικό πνευμα σχεδό 1600 χρόνια με αφορισμούς και ασβεστοποιήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προσωπικώς το βιογραφικό του δε με ενδιαφέρει.Θεωρώ δε επικινδυνέστερους τους καθηγητές και τους δήθεν καθηγητές βλέπε ΠΑπανδρέου,Σημίτη και λοιπούς άλλους.Με ενδιαφέρει ότι ψήφισε τα μνημόνια και εγκληματεί κατά της ιστορικής μνήμης.Σημειώνω δε ότι οι καθηγηταί οικονομικών της Ελλάδος έβγαλαν ανακοίνωση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.Απομένει οι καθηγηταί φυσικής να βγάλουν ανακοίνωση κατά της βαρύτητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ε..αφού είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφος της ΑΥΓΗΣ...δε νομιζω να χρειάζεται ο άνθρωπος άλλα διαπιστευτήρια.Τι να τα κάνει τα διδακτορικά.... Μου θυμίζει την ταινία με τον αμιμητο Κωνσταντάρα ΄΄Ο Ρωμιός ε΄χει φιλότιμο'', όταν ρωτάει τον παρατρεχάμενο Παπαγιαννόπουλο, πώς έκανε το μεγάλο σπιτι στο χωριό και του απαντάει απλά και ωμά'' Μα είμαι του κομματος κυριε υπουργε!!!''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Yπαρχει και φιλοτιμο" εννοεις..που επαιζε τον μαυρογιαλουρο. Που εμεις σημερα, τον εχουμε ταυτισει με τον διεφθαρμενο πολιτικο, αλλα που, στην ουσια προκειται για το ακριβως αντιθετο, αφου οταν ανακαλυπτει τι εχει στηθει πισω απο την πλατη του, οχι μονο ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ του υπουργικου του αξιωματος, αλλα κινει γη και ουρανο για να χωσει στη στενη τα καθηκια του κομματος που τρωγανε τον αγλεουρα στην υγεια των κοροιδων.

      Διαγραφή
  16. δεν μπορώ τους παραμορφωμένους, ούτε τους αμόρφωτους, προτιμώ τις απλές ανθρώπινες μορφές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και η κια αλλα και η άλλη πλευρα εχει να δείξει φωτεινά παραδείγματα.πχ η αγραμματοςυνη έβγαλε εναν Κολοκοτρωνη
    Εαν ομως αγαπητά Σαββα θελουμε να βάλουμε ενα ερώτημα ειδικα στην σημερινή ελληνική κοινωνία, αυτο δεν θα ηταν μεταξυ του αγράμματου με τον εν γράμματος αλλα μεταξυ του εντίμου και του διεφθαρμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η φωτο του δηθεν υπουργου ειναι χαρακτηριστικη απεικονιση της Παιδειας μας στο εγγυς μελλον αν την τυχη της την οριζουν ατομα (οχι προσωπα) σαν τον κοιμωμενο και αν δεν αναλαβουν προσωπικοτητες με ηθος και οχι μονο αποφητοι λυκειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι Εκδόσεις Κουκκίδα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κώστα Λάμπου


    Θεός και Κεφάλαιο.
    Δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας

    Είναι γνωστό πως κανένας άνθρωπος δεν επέλεξε τη θρησκεία και την πίστη του, αλλά, με το που γεννιέται, του τη φυτεύουν στο κεφάλι, και την καλλιεργούν συστηματικά και σκόπιμα και από ιδιοτέλεια τα κατά τόπους σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία. Γνωστό είναι επίσης ότι όλες οι θρησκείες επιβλήθηκαν με τη βία των εξουσιών και λειτούργησαν ως ιδεολογίες υποταγής σε αυτές τις εξουσίες. Γνωστό είναι ακόμα ότι πολλοί λαοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν τη θρησκεία τους με αυτήν του εκάστοτε κατακτητή τους, γιατί ακριβώς η κάθε εξουσία διασφαλίζει την κυριαρχία της και μέσω της επιβολής της δικής της θρησκείας. Οι θρησκείες, ως εξουσιαστικές ιδεολογίες, διέσπασαν τις κοινωνίες, έσπειραν διχόνοιες, αιματοκύλισαν και συνεχίζουν να αιματοκυλούν την ανθρωπότητα, για λογαριασμό των οργανωμένων εξουσιαστικών συμμοριών που εκμεταλλεύονται οικονομικά, πνευματικά, κοινωνικά και πολιτικά τους λαούς και προσπαθούν να επιβάλλουν την ηγεμονία τους πάνω στην ανθρωπότητα. Γι’ αυτούς τους λόγους γράφτηκε αυτό το βιβλίο και απευθύνεται σε θρησκευόμενους και μη που αγωνιούν και αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, για έναν κόσμο χωρίς αφεντικά και δούλους. Για τον κόσμο της κοινωνικής ισότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ευημερίας και της ειρήνης. Ένας ύμνος στην πνευματική απελευθέρωση του ανθρώπου από ιδιοτελείς σκοταδιστικούς μύθους και εξουσιαστικές ιδεολογίες. Να ξεθάψουμε το μυαλό μας από τα σκοταδιστικά και εξουσιαστικά σκουπίδια για να θάψουμε οριστικά τον εξουσιαστικό μύθο για το θεό, το απάνθρωπο και καταστροφικό κεφάλαιο και την αντικοινωνική εξουσία και να χτίσουμε τη ζωή μας πάνω στη λογική, την επιστήμη, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την ισοκτησία και την ισοκατανομή, στη μορφή της άμεσης δημοκρατίας με περιεχόμενο την αταξική κοινωνία, στην προοπτική ενός οικουμενικού ουμανιστικού πολιτισμού.
    Από τα περιεχόμενα: Ο θρησκευτικός μύθος και η επιστημονική αλήθεια για την ύπαρξη του κόσμου και της ζωής. Η ‘αθάνατη ψυχή’ ως μύθος και πραγματικότητα. Η ιδεαλιστική ψυχή ως ‘ανθρώπινη φύση’, ψευδής συνείδηση και εργαλείο εξουσιασμού. Η κατασκευή της ιδεαλιστικής ψυχής με υλικό την άγνοια και το Φόβο του θανάτου, με όργανο την ιδεαλιστική φιλοσοφία και τη θρησκεία. Η συντήρηση και η επισκευή της ψυχής στο χαφιεδείο των ‘εξομολόγων’ και στο ‘ντιβάνι’ των ψυχιάτρων. Για τη σχέση μεταξύ εξουσίας, ‘αθάνατης ψυχής’, θεού και θρησκείας. Οι θρησκείες ως εξουσιαστικές ιδεολογίες. Ο μύθος περί ‘αθάνατης ψυχής και ‘μετά θάνατον ζωή’, το απόλυτο όπλο των θρησκειών. Πνευματική Αλχημεία: Δημιουργός της ‘μεταφυσικής λίθου’, του ‘θεού’ ως φετίχ του κεφαλαίου. Το ‘σωματίδιο του θεού’. Το ‘γονίδιο του θεού’. Η ‘ιερή μέθη’ και το ‘μόριο του θεού’. Βιομηχανική παραγωγή θρησκευτικότητας και ειδώλων. Βιόσφαιρα- Χημεία: Δημιουργός της ζωής. Οι καταβολές, η παθογένεια και το πρώτο μεγάλο σχίσμα του ιουδαιοχριστιανισμού. Ο Παυλισμός, ως προχρονολογημένος μύθος του χριστιανισμού της Ρώμης. Ο ρωμαίος Imperator Ceasar Constantinus και ο Ευσέβιος Καισαρείας οι κατασκευαστές του χριστιανικού μύθου. Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Χριστού. Η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση μαστορεύει μια νέα παγκόσμια θρησκεία-ιδεολογία. Κοινωνικός δυισμός, η μήτρα του δυισμού του κόσμου και του ανθρώπου. Η ‘αθάνατη ψυχή’ ως φετίχ της ατομικής ιδιοκτησίας και ως ‘φιλοσοφική λίθος’ της εξουσιαστικής ιδεολογίας. Η θρησκευτική πίστη ως όπλο μαζικής καταστροφής.
    Κεντρική διάθεση: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, Θεμιστοκλέους 37, 106 77, Αθήνα Τηλ.: 210 3802644, koukkida.edit@yahoo.gr ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΓΑΙΟΝ, Έκτορος 40 1016 Λευκωσία Κύπρος, Τηλ.: 0035 22347522, yialousa@cytanet.com.cy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καί μόνον ότι είναι ό Τάλιμπαν-ISIS μητροπολίτης φορέας -ινστρούχτορας (παρ΄όλους τούς ακαδημαικούς τίτλους του) ένός μεταφυσικού δόγματος τού μίσους, τής υποκρίσίας,τής εκδίκησης καί τής λαμογιάς, είναι αρκετό διά νά θεωρηθή, τόσον αυτός, όσον όμως κι οί όμοιοί του, persona non grata στούς εκπαιδευτικούς χώρους,όπου οί μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας, πρέπει νά διδάσκονται κυρίως ΄Αρχαία Ελληνική Γραμματεία/Φιλοσοφία,Επιστήμες κι όχι δόγματα τών πρώτων Χριστιανικών/Μεταχριστιανικών χρόνων καί Μεσαίωνα αλλά καί άλλες μεταφυσικές θρησκευτικές θεωρίες/ιστορίες!!!Αλλωστε ό Χριστός ταπεινός ήταν(όπως αναφέρουν τά εκκλησιαστικά βιβλία) κ δέν διεκρίθη ιδιαίτερα διά τούς ακαδημαικούς τίτλους τής εποχής του!!!2016-> 2020 κι ό άνθρωπος θά << πατήση >> καί τόν πλανήτη ΄Αρη κι ήδη αγγίζει/αποκαλύπτει επιστημονικά, τήν Στιγμή/Αρχή τής Δημιουργίας (13,5 δις χρόνια πίσω)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.