22/3/16

Κατέβασαν την Παναγιά


Ακολουθεί το δημοσίευμα της  neapolisnews

"Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην Ορθόδοξη μικρή κοινωνία της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου τα πρωτόγνωρα περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα εν μέσω Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από φανατικούς πρόσφυγες μουσουλμάνους οι οποίοι αποκαθήλωσαν με μία προκλητική ενέργεια την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται τις τελευταίες εβδομάδες 209 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Μπροστά στα έντρομα μάτια εθελοντών και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλειπε η εικόνα της Παναγίας και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με την επικράτηση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Τα ακραία και προκλητικά μουσουλμανικά στοιχεία δεν δίστασαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να απαιτήσουν ακόμα και από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες γιατί ο ήχος τους τους προκαλεί τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πετάξουν ακόμα και να ποδοπατήσουν μην κάνοντας αποδεκτές τις λειτουργιές (πρόσφορο) που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούποληςπρος σίτισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έθεσε καταληκτική ημερομηνία φιλοξενίας των προσφύγων την 31η Μαρτίου προκειμένου να αποδοθεί τοΚλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης και πάλι στη νεολαία και στους αθλητικούς συλλόγους ενώ η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς κυβέρνησης είναι εμφανής μιας και κανείς δεν γνωρίζει το που θα οδηγηθούν οι 209 περίπου πρόσφυγες."

29 σχόλια:

  1. δεν ειναι η αρχη αλλα ουτε και το τελος. επεται συνεχεια.
    Σημασια να κατασκευασθει το τεμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Andpik,

    Θα περίμενα από τους συντελεστές ενός σοβαρότατου blog πολιτικής σκέψης όπως το infognomonpolitics, να ερευνούν εις βάθος τις πηγές τους πριν αναδημοσιευσουν οποιαδήποτε ανοησία δημοσιευεται στο διαδίκτυο.

    Τις τελευταίες ημέρες, οι γνωστοί "χριστιανιστές" φανατικοί που συναγωνίζονται σε ζωώδη ένστικτα και βλακεία τους αντίστοιχους "συναδέλφους" τους στο ISIS (και που καμία σ΄χεση δεν έχουν με αυτά που πρεσβέυουν οι διδαχές του Χριστού), αναπαράγουν ψέυδη και κατασκευασμένες "ειδήσεις" για δήθεν βεβήλωση χριστιανικών θρησκευτικών συμβόλων από τους "βάρβαρους/αχάριστους/μαυριδερούς" μουσουλμάνους που εκτός των άλλων πετάνε (δήθεν) το φαγητό που τους προσφέρεται και τα φάρμακα που τους χορηγούνται επειδή οι συσκευασίες έχουν επάνω τους το λογότυπο του Ερυθρού Σταυρού το οποίο (υποτίθεται) πως τους προκαλεί αλεργία.

    Είχα τόσα χρόνια την (λανθασμένη) εντύπωση, οτι ο φανατισμός και η διασπορά και αποδοχή ψευδών αντιλήψεων είναι προσόν των αμόρφωτων, των κουμουνιστών και των μαμελούκων αραπάδων της Μέσης Ανατολής, αλλα με έκπληξη διαπιστώνω οτι και οι εντόπιοι "χριστιανιστές" ανόητοι, μια χαρά τα καταφέρνουν. Κανονικό Ιραν είμαστε κύριοι, μόνο που αλλάζουν τα σύμβολα. Ο θρησκευτικός φαναστισμός και η διασπορά ψευδών ειδήσεων, μια χαρά τα καταφέρνουν και στην Ελλάδα του 2016, αφού τελικά αποδεικνύεται πως υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι ηλίθιοι να καταπιούν ότι τους προσφέρεται - τελικά πολύ ηλίθιος ο μέσος Έλληνας και μην βιαστείτε να με κατηγορήσετε πριν ανα λογιστείτε πως το αποτέλεσμα μου βιώνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των επιλογών μας επί της κάλπης!

    Να σε ενημερώσω λοιπόν αγαπητέ Andpik που αναπαράγεις την (ψευδή) "είδηση", οτι αυτό που έγραψε ο (ανώνυμος) προπαγανδιστής του www.neapolisnews.gr, πως το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ! ΠΟΤΕ! Ίσως μόνο μεσα στον ταραγμένο νου κάποιου ανόητου που για αδιευκρινιστους λόγους αρέσκεται να επινοεί γεγονότα εκεί που δεν υπάρχουν!

    Ενημερώνω λοιπόν (ετσι για να ξυπνάνε μερικοί) οτι υπήρξε άμεση διάψευση από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Χρυσόστομο Μπένο.

    https://www.facebook.com/xrysostomosmpeno/posts/829629267166385?hc_location=ufi

    https://archive.is/TFwH0

    "...Με αισθήματα έκπληξης, διάβασα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδος Νεάπολης – Καβάλας, πως οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες οι οποίοι και διαμένουν προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, «απαίτησαν» από τον Ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως, να σταματήσει τις κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους παραδοχή! Ταυτόχρονα, στο ως άνω δημοσίευμα, αναφέρεται ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες, τάχα, ποδοπάτησαν πρόσφορα που η Μητρόπολη τους απέστειλε για την σίτιση τους…! Διαψεύδω, ρητώς και κατηγορηματικώς, ως Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως καθώς και ως προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού την ως άνω «είδηση»! Προ αυτής της περίεργης δημοσιεύσεως, θα περιμέναμε την επικοινωνία της εφημερίδος προς την Ιερά Μητρόπολη ώστε να μην χρειαστεί να προβούμε σε διάψευση του δημοσιεύματος της..."

    Το διαδίκτυο και οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, είναι ιδανικές πλατφόρμες για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρηση, φήμες και προπαγάνδα. Εκατοντάδες ανακριβείς, υπερβολικές, παραπλανητικές ειδήσεις ή απλά ψευδή μηνύματα, κυκλοφορούν κάθε μέρα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

    Τέλος (έτσι για το κερασάκι στην τούρτα) δείτε μια σημερινή φωτογραφία (23/3/2016) από το Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, αυτό που υποτίθεται πως οι "μαμελούκοι" είχαν "κατεβάσει την Παναγιά"

    http://s18.postimg.org/6g2w3t4fd/23_3_2016.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Unknown ευχαριστώ για την πληροφόρηση ...

      Διαγραφή
    2. Το Defence Point αφήνει υπόνοιες για κουκούλωμα της υπόθεσης
      http://www.defence-point.gr/news/?p=148899

      Διαγραφή
    3. Συχνά στο διαδίκτυο πράγματι αναπαράγονται υπερβολές που μπορεί να έχουν και άλλες σκοπιμότητες.

      Αλλά είναι άλλο θέμα η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων που σκοπό μπορεί να έχουν την ενεργοποίηση ή τον φανατισμό μιας μαζας (ακόμα και θρησκευτικής) και άλλο εντελώς πράγμα να εξομοιώνονται οι παρανοϊκοί δολοφόνοι του ΙΣΙΣ με μεμονωμένους διασπορείς ακόμα και ψευδών ειδήσεων. Και αν ήταν έτσι όπως λέτε τότε η οιαδήποτε παρόμοια ψευδής είδηση θα ήταν όμοια της συμπεριφοράς των ακραίων παρανοϊκών ισλαμιστών.

      Επιπλεον για παράδειγμα, όλες οι θρησκείες βασίζονται σε αυτό που μεθερμηνευόμενο από την λογική θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι είναι ένα μεγάλο ψέμα, και που συνήθως το αποκαλούμε θαύμα. Για παράδειγμα, ποιος δεν γνωρίζει το "γεγονός" (τα εισαγωγικά έχουν το ρόλο τους) πως στον μεγάλο πόλεμο, οι αντίπαλοι έλληνες και ιταλοί εβλεπαν στα παράθυρα την εικόνα της παναγίας να στέκεται στο πλευρό τους; Θα εξισώσουμε μία τέτοια ψευδέστατη παραπληροφόρηση με τον ακραίο χαρακτήρα του Ισλάμ.

      ΥΓ: Εγώ προσωπικά που σας γράφω δηλώνω και είμαι άθρησκος, αλλά από εκεί που κατάγομαι τα περισσότερα βυζαντινά εξωκλήσια έχουν ψηφιδωτά με βγαλμένα τα ματια των "αγίων".

      Διαγραφή
    4. Να επαναλάβω λακωνικότρα όσα έγραψα σε απάντηση σας προηγούμενως.

      Στην προσπάθεια σας να αναδείξετε την αλήθεια με τον τρόπο που το κάνετε αν και κατηγορείτε τις ακρότητες των ψευδών ειδήσεων (μέχρι που τις εξομοιώνετε με το ISIS), νόμιζω πως έτσι χάνεται το μέτρο.

      Διαγραφή
  3. Αυτοί δεν φταίνε ... αυτοί είναι !!! Τα δικά μας τα ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ τι κάνουν ? Ήμαστε άξιοι της μοίρας μας !! Το κράτος παραπαίει , Ούτε Δικαιοσύνη, ούτε στρατός υπάρχει !! Αυτά κατάφεραν τόσα χρόνια οι κυβερνόντες !! Και τώρα ήρθαν οι Προδότες να δώσουν την χαριστική βολή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ NIKOS,

      Ένα από τα ακόλουθα δύο, είναι δυνατό να συμβαίνει:

      1) Είσαι τόσο βιαστικός να δημοσιεύσεις το σχόλιό σου χωρίς προηγουμένως να διαβάσεις το κείμενο,

      2) Δεν κατανόησες το κείμενο που διάβασες - εάν το διάβασες μέχρι το τέλος και δεν το προσπέρασες.

      Υπάρχει και ένα τρίτο ενδεχόμενο βέβαια, αλλά να μην επεκταθώ.

      Διαγραφή
  4. Καλό θά εἶναι Mr. Unknown κλπ, νά μήν χρησμοποιοῦνται ὅροι ὑβριστικοί, ὅπως εἶναι καί ὁ ἀνιστόρητος ὅρος "χριστιανιστές". Πρῶτα οἱ χριστιανοί ἐδήλωναν χριστιανοί καί μαρτυροῦσαν γιά αὐτό. Ὕστερα, διαμορφώθηκε ὁ (θετικά χρωματισνένος) ὅρος χριστιανοσύνη. Καί ἀργότερα, ὁ (ἀρνητικά χρωματισμένος) ὅρος "χριστιανισμός", λές καί οἱ χριστιανοί ἀκολουθοῦν μία ἰδεολογία.
    ΣΗΜΕΙΩΝΩ: Δέν εἶναι σαφές ἀπό τά ἀνωτέρω, τί ἀκριβῶς συνέβη. Ἄλλα λέγει τό δημοσίευμα καί κάπως διαφορετικά πράγματα διαψεύδει ἡ Ἱερά Μητρόπολη.
    ΙΔΙΩΣ: Δέν προκύπτει ἀπό πουθενά, αὐτό πού λέει ὁ ἈνΝόουν, ὅτι κάποιοι χριστιανοί κατασκεύασαν, καί δή ἀπό θρησκευτικό φανατισμό, τήν εἴδηση.
    Πιθανόν κάποιοι χρισιτναοί νά ἔχουν πέσει θύματα πααπληροφορήσεως. Ἤ ἀκομη, πιθανόν πράγματι νά ἀφαιρέθηκε ἡ εἰκόνα τῆς Παναγίας, χωρίς νά ἔχῃ ζητηθῆ κάτι ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη.
    _ ΥΓ. Ἄν ἔχει γίνει ἀφαίρεση εἰκόνας, αὐτό εἶναι πολύ σοβαρό. Διότι πρέπει νά ξέρουν οϊ μουσουλμάνοι, ΠΟΙΟΙ τούς περιθάλπουν καί τούς δίνουν φαγητό (οἱ Ἕλληνες, κυρίως ὡς Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί), καί ΓΙΑΤΙ (γιά τήν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ καί ἀπό χριστιανική φιλανθρωπία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε εδώ ένα παρόμοιο περιστατικό το οποίο μάλιστα δεν μπορεί να διαψεύσει κανένας αφού στο βιντεο το καταγγέλει ο ιδιος ο μητροπολιτης Καισαριανής. Πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας απαίτησαν από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να βγάλει τον Σταυρό που φορούσε όταν πήγε να τους μοιράσει τρόφιμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε καταγγελία είναι αποδεκτή και υπόκειται προς διερευνηση της αυθεντικότητάς της. Κατά ανάλογο τρόπο, κάθε καταγγελία εχει τέτοια αξιοπιστία όσο και ο καταγγέλων που την διατυπώνει. Λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ (περί αγάπης προς τον συνάνθρωπό αρκεί να είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και όχι μουσουλμάνος), διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις - αν θέλεις πες το καχυποψία. Δεν αποκλείω φυσικά μεσα στους πολλούς χιλιάδες μουσουλμάνους, να βρίσκονται ανάμεσα τους μερικά ακραία, πονηρά και κακόβουλα στοιχεία και φανατικοί σε σημείο παράνοιας - αυτοί υπάρχουν πάντα και παντού και ανάμεσα σε κάθε θρησκεία και δυστυχώς οι μουσουλμάνοι δεν εχουν το αποκλειστικό προνόμιο να "παράγουν" φανατικούς σε σημείο ηλιθιότητας. Να είσαι βέβαιος όμως, οτι δεν εχουν την αποδοχή των υπολοίπων και πως η συντριπτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεται πολύ καλά την γενναιοδωρία ψυχής και την βοήθεια που λαμβάνουν από τους Έλληνες. Εάν μέσα σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες κουρελιασμένους και πεινασμένους βρέθηκε ένας ή δύο πονηροί, αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση "αχαριστίας". Να υπενθυμίσω τέλος, περιπτώσεις που εμείς οι "καλοί" Ελληνες και "ευσεβείς" Χριστιανοί, όταν ακούμε ανάλογου φανατισμού δηλωσεις επιχρυσωμένων ρασοφόρων από άμβωνος δεν μας ιδρώνει τ' αυτάκι - και δεν είμαστε καν στη θέση να φορούμε τα ίδια κουρέλια απί εβδομάδες ή να στηνόμαστε στην ουρά για ένα σάντουιτς και λίγο νερό. Κάνω λάθος?

      Διαγραφή
    2. @Unknown, δεν συμφωνώ με όσα από εσάς διάβασα. Κατ΄ αρχήν να τονίσω ότι διαφωνώ με κάθε εξ αποκαλύψεως θρησκεία και αν επιχειρούσα να αυτοπροσδιοριστώ θα έγραφα ότι παραμένω στην κοσμοαντίληψη μου μπροστά σε κατι που κρίνω ασύλληπτα σημαντικό και ΣΕΒΑΣΤΟ όσο και έντελως άγνωστο σε εμένα.

      Επίσης δεν είναι δυνατόν να δέχομαι καχύποπτα την οποιαδήποτε χριστιανική άποψη ή καταγγελία δείχνοντας τοιουτοτρόπως προκατάληψη έναντι της χριστιανικής θρησκείας, αλλά από την άλλη πλευρά να μειώνω τον υπαρκτό θρησκευτικό φανατισμό που το ίδιο το ισλαμ ως θρησκευτικός φορέας μεταφέρει.

      Εν κατακλείδι αν ο χριστιανισμός είναι μία ας το πούμε κοσμοαντίληψη ας με συγχωρέσουν οι χριστιανοί πιστοί είναι κατά την άποψη μου και μια ακραία αντίφαση, όπου δηλαδή περίπου ενώ ο θεος περιποιεί την ασημαντότητα μου σαν μία μοναδική και περίοπτη κορωνίδα της δημιουργίας (διότι αυτό πανω -κάτω ισχυρίζονται όλες οι εξ αποκαλύψεως θρησκείες, όπου πρέπει να είμεθα ταπεινοί μεν, κορωνίδες της δημιουργίας δε, και αν δεν είναι αυτό αντίφαση τοτε τι είναι;), αν λοιπόν αυτή την αντιφαση την διδάσκει ο χριστιανισμός, τότε τι μπορούμε να πουμε για το ισλαμ που διδάσκει τα ίσια και άλλα πολύ πιο ακατανόητα;

      Για παράδειγμα πρίν από δυο χιλιάδες χρόνια, κάποια θρησκευτική παραβολή προ του λιθοβολισμού μιας μοιχαλίδας, διδασκε και διδάσκει ακόμα το γνωστό "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω", ένω μία άλλη θρησκευτική σέχτα διδάσκει μέχρι και σήμερα και εφαρμόζει τη σαρία.

      Ε όσο και προκατηλειμμένος να είμαι, δεν συγκρίνεται η θρησκευτική ακρότητα του φερετζε και της κοινωνικής όσο και πολιτικής καταπίεσης της σαρίας με τον χριστιανισμό, διότι είμαι μεν αθεος, όχι ομως ψεύτης.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. @ asper,

      Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε ο ένας με τις απόψεις του άλλου - άλλωστε κι αυτό είναι μεσα στα πλαίσια ενός παραγωγικού διαλόγου. Το οτι δεν συμφωνούμε, δεν σημαίνει οτι δεν θα διαβάσω με προσοχή τις απόψεις σου, κάθε άλλο μάλιστα.

      Σχετικά με το κατά πόσο λαμβάνουμε σοβαρά την "καταγγελία" κάποιου, είναι κάτι που έχει να κάνει με την αντιληψη του καθενός. Εάν για παράδειγμα έχω απέναντί μου κάποιον που είναι ένθερμος υποστηρικτής της άποψης οτι για όλα φταίνε οι αεροψεκασμοί (?) ή οτι τα νεφελίμ της κοίλης γης φταίνε για τα μνημόνια ή οτι με ένα μαγικό τρόπο θα κατεβεί ένα χέρι από ψηλά και θα μας χαρίσει την Πόλη ή οτι με την προσευχή και την νηστεία θα ανακάμψει η οικονομία, αντιλαμβάνεσαι οτι δεν μπορεί να αποτελεί (για εμένα) χαρακτηριστικό δείγμα αξιόπιστου μάρτυρα - μάλλον προκαλεί το γέλιο.

      Εφόσον λοιπόν ο προαναφερθείς ιεράρχης (ο οποίος φέρεται να καταγγέλει το περιστατικό) στο παρελθόν έχει δηλώσει πχ πως το υποατομικό σωματίδιο μποζόνιο του Χίγκς, τα ντετερμινιστικά συστήματα καθώς και το συγγενές πεδίο της κβαντικης θεωρίας του χάους είναι έννοιες που οδηγούν στον δαιμονισμού επειδή δεν αποδέχονται (προφανώς) την Βιβλική άποψη της Δημιουργίας, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το κατα πόσο θέλει τους Έλληνες να διαθέτους ευρύτητα σκέψης και όχι ποίμνιο (πρόβατα δηλαδή) μαντρωμένα και ελεγχόμενα στο παχνί. Επειδή ο συγκεκριμένος δεν είναι ασχετος ούτε φυσικά αδαής και αμόρφωτος αλλά κατέχει ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών, κρίνω πως δεν εξομοίωσε την επιστημονική έρευνα με τον δαιμονισμό επειδή έχει άγνοια, αλλά λόγω άλλων σκοπιμοτήτων. Για τον λόγο αυτό και επειδή δεν δημοσιευτηκε κανένα βίντεο που να δεικνύει το "γεγονός", διατηρώ κάποιες μικρές επιφυλάξεις για το εάν συνέβη και τις πιθανές σκοπιμότητες που ίσως υπάρχουν πίσω από μια τέτοιου είδους καταγγελία.

      Όταν σήμερα το 2016, υπάρχουν (άλλοι) ιεράρχες που από αμβωνος "απειλούν" εμμέσως πλην σαφώς συγκεκριμένες θρησκευτικές μειονότητες να "κάτσουν καλά" γιατί αλλιώς θα "βγει" ένας νέος (Έλληνας) Χίτλερ να τους κάνει "ντα" και αυτά περνάνε στα ψιλά των εφημερίδων και δεν ιδρώνει τ' αυτάκι μας, όταν υπάρχουν ψυχικά διαταραγμένοι που μάλιστα δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, οι οποίοι στο όνομα της "Ορθοδοξίας" καρφώνουν γουρουνοκεφαλές και σταυρούς (ως τι? ως σύγχρονοι κου-κλουξ-κλαν?) για να τρομοκρατήσουν τους νεο-φερμένους στα στρατόπεδα συγκεντρωσης, όταν υπάρχουν λαλημένοι θρησκόληπτοι που κάνουν λίμπα τα ράφια σουπερμαρκετ διότι τα barcode στα προιόντα είναι σατανικά, όταν αφηνιασμένα πλήθη "χριστιανών" υπό την καθοδήγηση ρασοφόρων εσπαγε κινηματογράφους και απειλούσε να πυρπολήσει θέατρα διότι έκαναν το λάθος να προβάλουν κινηματογραφικές ταινίες που "δεν τις ήθελε ο Θεός"... συνεχίζεις να πιστευεις πως εμείς, οι νεο-Έλληνες διαφέρουμε από το Ιράν? Ενώ δηλώνουμε "Χριστιανοί", μάλλον έχουμε χάσει το νόημα της διδαχής του Χριστού. Σε τι διαφέρουμε από το Ιράν? Ίσως μόνο στο οτι δεν φορούν οι Ελληνίδες μπούργκα, διότι από Παιδεία και Ελευθερη σκέψη, είμαστε το ίδιο προβατοποιημένοι όπως οι μαμελούκοι που κάνουν τεμενάδες στα τζαμια.

      Τέλος, μια ερώτηση. Πιστευεις πως ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία ΟΦΕΛΗΣΑΝ την Ελλάδα ανα τους αιώνες? Μην μου απαντήσεις οτι η "εκκλησία" βοήθησε και τα γνωστά κλισέ, αλλά εάν η μετατροπή του αγέρωχου ανυπότακτου Έλληνα σε ποίμνιο, οφέλησε την Ελλάδα ή όχι.

      Διαγραφή
    5. "Ἄν-νόουν" λές ὅ,τι νἆναι, ἀρκεῖ νά στρέφεται κατά τῆς ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας.
      Μάλιστα, αὐτά πού λές, ὅτι ἔκαναν ἤ εἶπαν ἱεράρχες, εἶναι εἴτε ἀνύπαρκτα εἴτε δικές σου ἑρμηνεῖες - πού λέγονται ἀπό ἐσένα χωρίς καμία παραπομπή σέ ἰστοσελίδες καί μέσα ἐνημερώσεως, καί ἄρα ἔχουμε ὁ καθένας πού τά διαβάζουμε κάθε δικαίωμα νά τά θεωρήσουμε ὡς ψεύδη λεγόμενα ἀνεύθυνα ἤ καί κακόβουλα.

      Διαγραφή
    6. Φιλε Unknown ισοπεδώνεις τα πάντα! Το ότι υπάρχουν φανατικοί χριστιανοί είναι γεγονός πιστεύεις όμως ότι θα ήταν ανεκτό από την κοινωνία μας να πηγαίνουν και να ανατινάζονται σε Τζαμια σκοτώνοντας αμαχους στο όνομα του Θεού? E δε νομίζω ρε φιλε, και αν αυτά έγιναν κάποτε, έγιναν πριν 600 χρονια και αυτό δε σημαίνει ότι δικαιούνται σήμερα οι ισλαμιστές να κάνουν το ίδιο, χωρια που αν πάρουμε ιστορικά τα γεγονότα οι Άραβες εισέβαλαν αρχικά στα Ευρωπαϊκά εδάφη με την καθοδήγηση του προφήτη!

      Εσύ λες ότι κάποιοι κάπου λένε για την επιστήμη ότι είναι προβληματική και δεν υπακούει τον Theo, θες φανατικοί ιεράρχες και πιστοί! Εγώ ζω στην Αγγλία και έχω γνωρίσει γιατρούς Ισλαμιστές να σου λένε πως όλοι άπιστοι πρέπει να αλλαξοπιστήσουν η αλλιώς πρέπει να πεθάνουν, μορφωμένους ανθρώπους που λένε ότι οι γυναίκες γυρεύοντας πηγαίνουν όταν τις βιάζουν Μουσουλμάνοι και πως άλλωστε ας "αλλοπιστουσαν" δεν θα τους συνέβαινε αυτό και αλλα τέτοια όμορφα! Δεν έχεις παρα να ρωτήσεις μερικούς Ινδούς τι άποψη έχουν για το Islam! Είναι όλοι έτσι, προφανώς όχι! Όμως πρέπει να αποδεχτούμε πως αυτή τη στιγμή τα ακραία στοιχεια του islam έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και πως πολλοί άνθρωποι μουσουλμάνοι τους ανέχονται! Εκεί είναι το πρόβλημα! Αν δεν το καταλάβουμε θα χάσουμε την πατρίδα μας σε χρόνο μηδέν, δεν υπάρχει Ελλάδα όχι σε 10 χρονια, αλλα σε ένα χρόνο! Αν συνεχιστεί αυτό το ξέφραγο αμπέλι για 6 μήνες ακόμα θα γίνουμε Λίβανος! Δες τι γίνεται στην ιδωμένη με 10000 ανθρώπους και πες μου τι θα γίνει όταν θα είναι 300000 σε έξι μήνες! Λίβανος και Βηρυτός της δεκαετίας του 80! Πάμε με μαθηματική ακρίβεια σε πόλεμο τον οποιο με χαρά θα υποδαυλίσει ο Αχμέτ! Μακάρι να βγω ψεύτης αλλα αν δεν σταματήσει τώρα αν δεν κλείσει τα σύνορα τώρα βλέπω να θρηνούμε νέες αλησμόνητες πατρίδες εκτος και αν επικρατήσουμε! Αυτή τη στιγμή το Islam και ειδικά το σουνιτικό Islam δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα!

      Διαγραφή
    7. "Ἄν-νόουν", ΒΕΒΑΙΩΣ ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία ΩΦΕΛΗΣΑΝ καί ΩΦΕΛΟΥΝ την Ελλάδα. Ἀκριβῶς διότι ποτέ δέν ἔλαβε χώρα αὐτό πού λές, "μετατροπή του ... Έλληνα σε ποίμνιο". Διότι, ποτέ ὁ Ἕλληνας δέν ἦταν "αγέρωχος καί ανυπότακτος". Ἁπλῶς κοινωνικότατος καί δυσκολοκυβέρνητος ἦταν.
      Καί μέ τόν καταναλωτικό ἀτομοκεντρισμό, ἔγινε λιγότερο κονωνικός, ἄρα λιγότερο ὑπεύθυνα πολιτικοποιημένος , καί ἄρα ἀκόμη πιό δυσκολοκυβέρνητος.
      "Ἀπέσβετο καί λάλον ὕδωρ" ὁριστικά, μήν τό ψάχνεις, διότι ἐνανθρώπησε ὁ ἴδιος ὁ Λόγος πρός τόν ὁποῖο προσβλέπουν ὅλα τά ὄντα μετά τῶν λόγων αὐτῶν, καί τόν ὁποῖον ἀναζητοῦσε ὁ Ἕλληνας τῆς ἀρχαιότητος. Ὅσο γιά τό ποίμνιο, λογικά πρόβατα καλλίτερα παρά ἄλογα κατσίκια ἤ καί λύκοι (βλ. ἐκτουρκισμένους Ἕλληνες, ποῦ καταντᾶνε).

      Διαγραφή
    8. @Unknown,πίστευα πως με όσα εγραψα είχα δώσει και κάποιου ειδους απάντηση. Ωστοσο μέσα στα πλαίσια των γνώσεων που έχω ευθύς αμέσως θα επιχειρησω ευθέως να απαντήσω.

      Η χριστιανική θρησκεία εν γένει και η εκκλησία της και νομίζω ακόμα χειρότερα η "ορθόδοξη" εκφραση της (η πιο ανατολική της έκφραση δηλαδή), λειτουργησε αρνητικά σαν τροχοπέδη στη γνώση και τον πολιτισμό και από αυτή την άποψη δεν είναι δυνατόν να οφέλησε την Ελλάδα ανα τους αιώνες.

      Το αντίθετο θα έλεγα ότι παρά τα αντιθέτως λεγόμενα ο ελληνισμός και ο χριστιανισμός ανταγώνιστηκαν στο "ταραγμένο περιβάλλον" του 3ου με 5ου αι. μΧ και βρέθηκαν σε αντιπαράθεση μέχρι που ο τελευταίος προϊόντος του χρόνου έφτασε να εξαφανίσει τον πρώτο.

      Βεβαίως αρκετά από τα στοιχεία του ελληνισμού τα ενσωμάτωσε σε λανθάνουσα κατάσταση ο χριστιανισμός μέσα στα ήθη του και τα έθιμα του.

      Σε γενικές γραμμές αν ο Ελληνισμός (και μετέπειτα ο ρωμαϊκός πολιτισμός της αρχαίας Ρώμης) ήταν η έκφραση του διαλόγου και της λογικής και της φιλοσοφίας και της επιστήμης, ο χριστιανισμός με την εσωστρέφεια που τον διέκρινε, αλλά και με τις ατέρμονες υπαρξιακές αναζητήσεις του που ανάλωσαν άπειρο χρονο και πνευματική ενέργεια, τα εξουδετέρωσε όλα αυτά και για πολλούς αιώνες η ανθρωπότητα βάδισε στο σκοτάδι.

      Διαγραφή
    9. Unknown ακριβώς πιο πάνω στο νέο σχόλιο μου σου απάντησα στη τελική σου ερώτηση. Νοιώθω όμως την αναγκη να σου απαντήσω και για ολα τα άλλα στα οποία δεν διαφωνώ κατά βάση.

      Αλλά... η διαφορά μου από εσένα είναι πως για παραδειγμα εμεις εδώ ανταλλάσουμε απόψεις και ιδέες που αν το κάναμε αυτό σε χώρο που κυριαρχο είναι το ισλαμ, ήδη θα μας είχαν βρει από την IP μας και τώρα θα μας τέντωναν σε κάποια δημόσια πλατεία κατά πλάτος και κατα ύψος, και είμαι βεβαιος ότι αυτό δεν θα ήταν μόνο προϊόν συμπεριφοράς της οποιας εξουσίας κτλ αλλά είναι τρόπος ζωής εν γένει.

      Και εσυ μεν επισημαίνεις πραγματικά κάποιες ακρότητες ή γελοιότητες που γίνονται ακομα και από ιεράρχες, εγώ δε, μιλώ για τον κανόνα που υπάρχει στον ισλαμικό κόσμο και νομίζω πως η διαφορά μεταξύ του κανόνα και των εξαιρέσεων απέχει όσο δύο άκρα αντίθετα. Νομίζω.

      Διαγραφή
    10. @ "σοκρατες αλεξαντρινος",

      Η (προφανής) ελλιπής σου κοινωνική και ακαδημαϊκή Παιδεία δεν σου επιτρέπει να τιμήσεις το (υποτιθέμενο) όνομά σου και το (υποτιθέμενο) επίθετο τα οποία χρησιμοποιείς γι ανα υπογράφεις.

      Εάν είχες στοιχειωδώς μελετήσει το σπουδαιότερο κείμενο όλων των εποχών, την Ιλιάδα του Ομήρου και είχες αντιληφθεί τους συμβολισμούς και το μεγαλείο που περιέχονται, δεν θα αμφισβητούσες πως ο ο Ελληνας υπήρξε αγερωχος και ανυπότακτος. Ελευθερος πάντα, με σεβασμό στο Θεό (ή κατά τις τότε αντιλήψεις "θεούς") του, αλλά τολμηρός ωστε να τολμάει ακόμη και να μονομαχήσει εναντίον του και να του καταφέρει πλήγματα - αλληγορικά μιλώντας πάντα. Εσύ βέβαια, που προτιμάς άλλα "συγγράμματα" δουλοπρέπειας και ποιμνιοποιήσης έχεις διαφορετική αποψη - όχι απαραίτητα και πιο σωστή.



      @ asper,

      Συμφωνώ μαζί σου. Χάρηκα που έστω και μέσα από τις ελάχιστες διαφωνίες μας είχα την ευτυχία να διεξάγω παραγωγικό διάλογο μαζί σου.

      Διαγραφή
    11. Δεν διακρίνω από πού προκύπτει το ποιά συγγράμματα προτιμά ο συσχολιαστής Αλεξανδρινός Σωκράτης, ούτε το πώς αυτά άγουν σε δουλικότητα. Το καταγράφω, χωρίς να αναλαμβάνω θέση συνηγόρου του, απλά διότι μού γεννά απορία το γεγονός ότι χωρίς προφανή από πλευράς του αφορμή, αντιμετωπίζεται αυτός με οξύτητα και απολύτως απαξιωτικά. Παρακολουθώ το νήμα και προβληματίζομαι και εγώ για το τι ακριβώς συνέβη στην Ελευθερούπολη, ενώ σχόλιό μου που είχα αναρτήσει, το διέγραψα όταν είδα την πληροφορία που εισέφερε ο "Άγνωστος" αν-νόουν, την οποία και έλαβα σοβαρότατα υπ' όψιν μου. Πέραν τούτου όμως, ο έξαλλος λόγος κατά προσώπων που τίθενται ως εκφραστές τής Χριστιανικής Εκκλησίας και των υποστηρικτών τους δεν ευρίσκει έρεισμα ούτε επιχειρήματα στην κεντρική είδηση που αποτελεί το θέμα τής προκειμένης συζητήσεως. Μάλιστα η είδηση την οποία εισέφερε συμπληρωματικώς ο Άγνωστος Αν-νόουν, δίδει την πληροφορία ότι εκπρόσωπος τής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στα πλαίσια τής θεσμικής αρμοδιότητας του έσπευσε να διαλευκάνει την υπόθεση και δεν κρύφτηκε πίσω από την εσφαλμένη (ως φαίνεται) αρχική εκδοχή τής πληροφορίας για να αναπαραγάγει μηνύματα μισαλλοδοξίας κατά των ισλαμιστών, τούς οποίους τελικώς εν προκειμένω περίπου υπερασπίστηκε.
      Σχετικά πάντως με τα όσα ωραία και μεγάλα λέγονται για τον Ελληνισμό και την Ελληνική ταυτότητα, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι από την εποχή τής Ιλιάδας μέχρι την Πύδνα και την Λευκόπετρα δυστυχώς μεσολάβησαν πολλά: αγέρωχος κα ανυπότακτος ο Έλλην, πλην στην ιστορική του διαδρομή γνωρίζει και την πτώση και την παρακμή. Πριν δεχθεί την Θεότητα τού Ιησού Χριστού, ο Έλληνας ανέχθηκε και καταδέχθηκε την θεοποίηση των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων.
      Αφορμήν δε λαμβάνοντας από την οξύτητα των κατά των Χριστιανών σχολίων, που έχουν αναρτηθεί παραπάνω, και για την προβαλλομένη ως εκ προοιμίου υποτίθεται Ελληνική απόρριψη τού Χριστιανικού Μηνύματος, αξίζει να υπενθυμίσουμε επίσης ότι μία από τις θεμελιώδεις ιδιότητες τού Ελληνισμού ήταν και είναι η πρόσληψη και αφομοίωση εξωγενών πολιτιστικών στοιχείων, τα οποία αναπαρήγε και αναπαράγει ως καινήν ιδίαν σύνθεση. Όσο για την “διάσταση” μεταξύ τού Ελληνικού και τού Χριστιανικού κόσμου και την δήθεν εξουδετέρωση τού πρώτου από τον νεώτερο, νομίζω ότι παραβλέπει πολλά ιστορικά αποδεικτικά υπέρ τού αντιθέτου στοιχεία ˙ όπως π.χ. την παρουσία και την δράση των δύο γνωστών Καππαδοκών Ιεραρχών στην Ακαδημία των Αθηνών (κατά τον 4ον μ.Χ. αιώνα), ιδιαίτερα τού Γρηγορίου τού Θεολόγου που διετέλεσε και καθηγητής της , αλλά και τού Μ. Βασιλείου και ιδίως την σύνθεση που αυτοί επεχείρησαν, ήτοι τού Ελληνικού λόγου προς την Χριστιανική αποκάλυψη ˙ αλλά και η προσφορά τής Μονής Στουδίου και άλλων Μοναστηριών στην αντιγραφή και διάσωση εκατοντάδων κειμένων Ελληνικής σοφίας, μάλλον υπέρ συμπόρευσης των δύο αυτών κόσμων συνηγορούν.
      Εν κατακλείδι, ας σημειώσουμε και το γεγονός ότι οι κυριώτεροι εκπρόσωποι τού Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στην Ελλάδα κατά τον 18ον αιώνα είναι κληρικοί τής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Μεθόδιος Ανθρακίτης κ.ά. (ου μην και ο Ηλίας Μηνιάτης στα τέλη τού 17ου αιώνος) . Αν ο συσχολιαστής Σωκράτης Αλεξανδρινός μελετά τα συγγράμματα αυτών δεν γνωρίζω ˙ είναι βέβαιον όμως ότι τέτοια συγγράμματα όπως των Μεγάλων Καππαδοκών και των παραπάνω Ιεραρχών τού 18ου αιώνος, μόνο δουλοπρέπεια και θυματοποίηση δεν καλλιεργούν , εμπεριέχουν δε μάλιστα αφομοιωμένη μεταξύ άλλων και την Ελληνική σοφία και τον Ελληνικό λόγο γενικότερα .

      Διαγραφή
    12. @ Κρίτων Καππαδόκης,

      Συμφωνώ στα περισσότερα όσα έγραψες, διαφωνώ όμως κάθετα σε μερικά άλλα. Ειδικότερα, συμφωνώ στο σημείο που ανέφερες οτι τα γραπτά της αρχαιοελληνικής γραμματείας διασώθηκαν χάρη στις ενέργειες Βυζαντινών μοναχών - αν και υπήρχαν αρκετοί άλλοι που με ευχαρίστηση έκαιγαν οτιδήποτε "ειδωλολατρικό" aka "αρχαιοελληνικό" και συνέθλιβαν με σφύρες αγάλματα τα οποία δεν θα γνωρίσουμε ποτέ.

      Η προαναφερθείσα Ιλιάδα είναι σαφώς ένα μυθιστόρημα - με την έννοια οτι δεν έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα η Ιστορική ακρίβεια των γεγονότων που εξιστορεί ο Όμηρος, ο οποίος στηρίχτηκε μεν σε γνωστά γεγονότα και υπαρκτά πρόσωπα και έπλασε μια ιστορία (ένα μυθιστόρημα ή μια κινηματογραφική ταινία βασισμένη σε πραγματική ιστορία όπως θα λέγαμε σήμερα). Οι Έλληνες της Ιλιάδας αποτελούν την πιο αγνή μορφή του Ελληνισμού - το πρότυπο που καθε Ελληνας ανα τους αιώνες θα ήθελε να πετύχει. Ο Έλληνας της Ιλιάδας, ήταν ο Έλληνας που είχε στο DNA του την έννοια της (καλώς εννοούμενης) αμφισβήτησης. Της αμφισβήτησης που τον οδηγούσε στην ερευνα, την παραγωγική σκέψη, την επίτευξη ενός στόχου, είτε αυτός ήταν η κατάληψη της Τροίας, είτε η νίκη επί του αντιπάλου του στη μάχη, είτε η επιστροφή του στην προσωπική του Ιθάκη. Η Ιφιγένεια, ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περίπτωση που που αναφερεται στην αρχαιοελληνική γραμματεία, όπου ανθωπινη ζωή θα θυσιαζόταν για χάρη θεότητας - θυσία που δεν εγινε τελικά λόγω επέμβασης της ίδιας της θεότητας που δεν απαιτούσε να χυθεί αίμα, αλλα να διαπιστώσει τις προθέσεις και την πίστη των θνητών. Το παραδειγμα της ιστορίας της Ιφιγένειας, εκλάπη από μεταγενέστερους μαμελούκους που το έφεραν στα μέτρα τους, αλλαξαν ονόματα και το ξαναπούλησαν προς βρώσιν στο "αγοραστικό κοινό" τους, ως θυσία του Ισαακ. Αντιστοίχως μεταποιήθηκαν ανάλογοι μύθοι όπως πχ ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα (που μετονομάστηκε Νώε) κλπ κλπ κλπ.

      ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ…

      Διαγραφή
    13. …ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

      Οι Ελληνες μπορεί να δέχθηκαν την Ρωμαϊκή θεοποίηση των αυτοκρατόρων, ολλά ας σημειωθεί οτι είχαν κατακτηθεί στρατιωτικά από αυτούς - το οτι οι Ρωμαίοι πίστευαν στους ίδιους θεούς, δεν σημαίνει οτι δεν ήταν αιμοσταγείς κατακτητες που έσφαζαν τους κατακτημένους Ελληνες για πλάκα. Από την άλλη μεριά, θυμάμαι για κάποιον "Χριστιανό" αυτοκράτορα (που θεωρήθηκε από την - γραμμένη από Χριστιανούς - Ιστορία ως "Μέγας") ο οποίος διέταξε αλόθρησκους/ αλλοεθνείς μισθοφόρους (βλέπε Βισιγότθους) να εισέλθουν εν λευκώ στον ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης και να σφάξουν μέχρις ενός καμια 30αρια χιλιάδες Έλληνες (!) επειδή δεν ήθελαν να ασπαστούν τον Χριστιανισμό. Για να το φανταστούμε καλύτερα και για να το φέρουμε στα μέτρα του σήμερα, η Ελληνική κυβέρνηση θα πλήρωνε ξένους μισθοφόρους (βλέπε Blackwater) να εκτελέσει εν ψυχρώ 30χιλιαδες Ελληνες άοπλους πολίτες... επειδή ας πούμε δεν είναι της ίδιας πολιτικής παράταξης. Και αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός να καταγραφόταν στην Ιστορία ως "Μέγας" για το "κατόρθωμά" του.

      Ο Έλληνας κάποτε (παλιά, πολύ παλιά, χιλιάδες χρόνια πριν) σεβόταν τον Θεό (κατά την τότε αντίληψη θεούς), αλλά είχε το κουράγιο να σηκωθεί στα πόδια του και να ρίξει γροθιά στο πρόσωπο του ίδιο του θεού, αν και θνητός γνωρίζοντας πολύ καλά τις συνέπειες της πράξης του. Η έλευση του χριστιανισμού έσβησε με μιας την έννοια της φιλοσοφικής σκέψης, το αγέροχο και ατίθασο πνεύμα. Το "μολών λαβέ" μετατράπηκε σε "κύριε ελέησον" και δεν εννοώ φυσικά αποκλειστικά την ρήση των λέξεων αλλα μια γενικότερη αλληγορία πίσω από τις φράσεις. Στην Ελλάδα του 2016, την εποχή που άλλοι έχουν πάει στη Σελήνη και σχεδιάζουν να κατακτήσουν τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης, εμείς καταδικάζουμε τον blogger που είχε την "αναίδεια" να διακωμωδήσει τον Παστίτσιο ενώ την ίδια στιγμή το ποίμνιο σέρνεται στο έδαφος και προσκυνάει τα λαστιχένια παντοφλάκια του αγίου ευελπιστώντας ο άγιος να βρει μια θέση στο δημόσιο για τον κανακάρη τους και ένα καλό γαμπρό για την πριγκιπέσσα τους. Την στιγμή που κάποιοι εκτελούν πειράματα στο CERN με σκοπό να ανακαλύψουν πως γεννήθηκε στο Σύμπαν, οι τοπικοί ρασοφόροι επιμένουν στην Βιβλική άποψη αδυνατώντας να αποδεχθούν την αλληγορεία πίσω από το "εγένετω φως".

      Εάν αυτό δεν είναι η σύγχρονη ελληνοχριστιανική εκδοχή του Ιραν, τότε τι είναι?

      Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλαδα ειναι καταδικασμενη να αφανιστει απο τη στιγμη που οι Ελληνες εχασαν το ιδανικο τους και το ιδανικο ειναι ενα ¨ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΕΙΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ οι υπολοιπες θεωριες εναντιων του Χρηστινισμου και αλλες αμπελοφιλοσοφιες ειναι τρυχες κατσαρες
    που προσπαθουν να γινουν ισιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ john z,

      "...ΘΡΕΙΣΚΕΙΑ...εναντιων...Χρηστινισμου...τρυχες..."

      Κατάφερες σε μία μόλις πρόταση, να ασελγήσεις σε κάθε έννοια Γραμματικής. Βάλε και την ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ μέσα στα ιδανικά που χάθηκαν και πάρε σειρά για την Α' Δημοτικού. Και κόψε και τις παρέες με τους καραφλούς ροπαλοφόρους φουσκωτούς.

      Διαγραφή
  8. Ροπαλοφοροι φουσκοτοι και Χρηστιανος δεν παει ,αλλοι εχουν τετοιους κυκλους,οσον αφορα τη γραμματικη που επικαλεισαι ,γιατη δεν εχεις να πεις και κατι αλλο,να σε πλυροφορησω οτι η περισσοτεροι Ελληνες που χυσανε το αιμα τους για την πατριδα μας
    δυστηχως δεν ηταν πολλη καλοι στη γραμματικη, το κακο ειναι οτι αν γινει πολεμος
    στις μερες μας θα πεθανουμε στη μαχη για να μεινουν πισω κατι αθεοι και κατι αμπελοφιλοσοφοι σαν και σενα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ john z,

      Σαφώς και υπήρξαν ΗΡΩΕΣ του Ελληνισμού (είδικά σπουδαίοι Ελληνόψυχοι αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα) που δεν ήξεραν ούτε καν το όνομά τους να γράψουν ή να μιλήσουν την Ελληνική γλώσσα. Αυτοί όμως, είχαν μια δικαιολογία: Oτι στα υπο Οθωμανική κατοχή χωριά που μεγάλωσαν, η Ελληνική γλώσσα ήταν απαγορευμένη επί ποινή θανάτου. Άλλοι πάλι, μεγάλωσαν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες από οικογένειες πάμφτωχες που όχι δεν είχαν χρήματα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, αλλά πολλές φορές ούτε καν να τα ταϊσουν...

      ...ΕΣΥ john z που είχες την ευτυχία να γεννηθείς στη σύγχρονη εποχή, σε μία Ελλάδα στην οποία δεν θα σε σκοτώσει κάποιος Βούλγαρος ή Τούρκος αν σε ακούσει να μιλάς Ελληνικά και είχες την τύχη να πας στο σχολείο, ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙΣ? Για ποιό λόγο εσύ john z, μιλάς και γράφεις χειρότερα από πακιστανό λαθρομετανάστη, ενώ είχες το προνόμιο (που δεν είχαν ΗΡΩΕΣ αγωνιστές του Ελληνισμού) να πας τουλάχιστο στο Δημοτικό σχολείο και να διδαχθείς βασικούς κανόνες γραμματικής?

      Καλό θα ήταν, πριν μας "πλυροφορησεις" για "Χρηστινισμο", "ΘΡΕΙΣΚΕΙΑ" και "τρυχες" (όπως εσύ ο ίδιος ανέφερες) να εφοδιαστείς τουλάχιστο με τις βασικές γλωσσικές ικανότητες και να γνωρίζεις για τι ακριβώς θα κληθείς να πολεμήσεις.

      Και κάτι ακόμη - διότι δείχνεις αρκετά ασχετός. Η Πατρίδα αγαπητέ, ΔΕΝ περιμένει από εσένα να πεθάνεις για αυτήν. Η Πατρίδα (αντιθέτως με ότι νομίζεις) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πεθάνεις για αυτήν! Η Πατρίδα ΑΠΑΙΤΕΙ να παραμείνεις πασει θυσία ζωντανός, έτσι ώστε να καταφέρεις να κάνεις τους εχθρούς να πεθάνουν για την δική τους πατρίδα. Νεκρός, είσαι άχρηστος. Ζωντανός όμως, αποτελείς μονάδα δύναμης. Αγράμματος είσαι επίσης άχρηστος - ή για να το πω καλύτερα, η Πατρίδα θα σε προτιμούσε εγγράμματο διότι θα αποδίδεις καλύτερα στις αποστολές που θα σου αναθέσει. Αει, τώρα τράβα ξανα στην Α' Δημοτικού να μάθεις τα βασικά, κι όταν μεγαλώσεις έλα και για την προκεχωρημένη εκπαίδευση.

      Διαγραφή
  9. Εγγραμματος εισαι μεν ακαλλιεργητος εισαι δε,γιατι αν ησουν καλλιεργημενος δε θα
    προσεβαλλες τον κοσμο στο blog και θα σεβοσουν μια μεγαλη πλειοψηφια αναγνωστων
    οι οποιοι πιστευουν στην Ελληνικη σημαια που φερει τον Χρηστιανικο Σταυρο και ειναι Χρηστιανοι εκ των οποιων κανεις δε προσεβαλλε τα πιστευω σου αντιθετα με εσενα.
    Θα συμφωνησω ομως μαζι σου στο θεμα του φανατισμου που μεσα απο μια προβοκατσια θα
    μπορουσε να φερει σε ασχημες περιπετειες τη χωρα , για αυτο τον σοβαρο λογο οποιος
    προσβαλλει τα Ιερα θα πρεπει να προσαχθει ενωπιον της δικαιοσυνης αμεσα.
    Οσον αφορα το τι περιμενει η Πατριδα απο μενα αν χρειαστει το γνωριζω καλυτερα.
    Μαθε λοιπον να επικοινωνεις με τους αλλους και πανω απο ολα να εξηγεις αυτο που θες με σεβασμο προς αυτους για να μην δεχεσαι τα πυρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.