12/3/16

Η αθλιότητα της πολιτικής και η δορυφοροποίηση της Ελλάδας

Του Παντελή Σαββίδη

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Σμύρνη αποκάλυψε και την αθλιότητα της πολιτικής και τη δορυφοροποίηση της Ελλάδας από την Τουρκία.


Για την πολιτική αθλιότητα, όταν συντρέχουν σκοπιμότητες, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Τα σχόλια που ακολούθησαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού περιέγραψαν περίτρανα τις διαστάσεις της.
Στα μέρη όπου λιντσαρίστηκε ο μικρασιατικός ελληνισμός από τις τουρκικές ορδές ο κ. Τσίπρας χαριεντίστηκε, αγκαλιάστηκε και εκδήλωσε τα υπερφίαλα αισθήματά του προς τους διώκτες του ελληνισμού. Δεν επεδίωξε ούτε καν την πολιτική υποκρισία να κάνει μια βόλτα στην προκυμαία όπου «συνωστίστηκαν» οι Έλληνες το ’22 και να πετάξει στη θάλασσα, έστω τυχαία, ένα από τα τριαντάφυλλα που κρατούσε. Λαό κυβερνά, με ιστορία και μνήμη, και όχι κομματική οργάνωση. Είναι δυστυχώς αμφισβητήσιμο κατά πόσο γνωρίζει τις διαστάσεις της μικρασιατικής τραγωδίας, όταν αγνοεί πολύ πιο πρόσφατα γεγονότα τα οποία, ως πρωθυπουργός, πρέπει να διαχειρίζεται – και εννοώ το casus belli. Για τον Έλληνα πρωθυπουργό το casus belli είναι κάτι της δεκαετίας του ’60!
H συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. Η συμμετοχή στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ οδηγεί νομοτελειακά σε δορυφοροποίηση της Ελλάδος, ο δε ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν επιδιώκει την αποχώρηση από την Ευρωζώνη αλλά προκειμένου να παραμείνουμε σε αυτήν εκποιεί όλη την χώρα. Επίσης είναι λάθος οι συγκρίσεις με την δεκαετία του 60, στατικά ίσως να ισχύει αλλά δυναμικά όχι, διότι την δεκαετία του 60 όλοι είχαν 5-6 παιδιά και η οικονομία ανέβαινε, στα μισά ενός δρόμου με κλίση συναντιούνται κάποιος που ανεβαίνει με κάποιον που κατεβαίνει αλλά είναι προφανές ότι δεν κατευθύνονται στον ίδιο προορισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.