3/3/16

Μουζάλας: Το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει

Μποζανίνου Τάνια
Πρόσφυγες στα σύνορα της Ελλάδα με την πΓΔΜ περιμένουν να περάσουν τα σύνορα που όπως είπε ο αρμόδιος ελληνας υπουργός δε θα ξανανοίξουν
Οι πρόσφυγες που μπαίνουν στην Ελλάδα, μένουν! - Από χώρα τράνζιτ γίνεται χώρα εγκατάστασης, παραδέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής - Σε δεύτερο χρόνο ο διαχωρισμός προσφύγων-οικονομικών μεταναστών
Για παρερμηνεία έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές του δηλώσεις ότι η Ειδομένη δεν θα ξανανοίξει και ότι η Ελλάδα θα γίνει χώρα εγκατάστασης.
Ο ίδιος τόνισε πάντως ότι οι πρόσφυγες θα μείνουν στους χώρους προσωρινής εγκατάστασης για όσο χρόνο χρειάζεται και ότι ο σχεδιασμός γίνεται σαν να είναι κλειστό το σύνορο, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα από χώρα διέλευσης γίνεται χώρα εγκλωβισμού για τους πρόσφυγες.
«Αυτό μας βάζει σε μια άλλη φάση. Από κει που ήμασταν χώρα διέλευσης, αυτή τη στιγμή οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Έχουμε καθήκον να τους τακτοποιήσουμε, να πάψουν να γυρίζουν στους δρόμους. Να φτιάξουμε πολύ προσωρινούς χώρους εγκατάστασης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα και στον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχει ένας ακόμα σχεδιασμός για χώρους με πολύ καλύτερες συνθήκες, ώστε οι πρόσφυγες να μείνουν όσο χρειάζεται, μέχρι τη στιγμή της μετεγκατάστασης στην Ευρώπη.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι η ροή προσφύγων με κλειστά τα σύνορα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο αλλά θα μειωθεί, με βάση και τη διεθνή εμπειρία. Τόνισε ότι δεν γνωρίζει πόσους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Ελλάδα, αλλά θεωρεί ότι θα είναι λιγότεροι από 150.000.
Ο κ. Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση το προσφυγικό με την αξιολόγηση και τα μέτρα, ενώ για την Άγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι έχει σώσει με την πολιτική της την αξιοπρέπεια της Ευρώπης στο προσφυγικό.
Τέλος, παραδέχθηκε ότι είναι επιστημονική αλήθεια ότι το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει, ενώ έκανε λόγο για «αυτοκτονικές πολιτικές» κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού για τη θυσία που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, ώστε να σωθεί η Ευρώπη.
H συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη

Την εκτίμηση ότι η Ειδομένη θα κλείσει τελείως, εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την Τετάρτη. 

«Θα πρέπει να θεωρούμε το σύνορο της Ειδομένης κλειστό. Προετοιμαζόμαστε για τις συνέπειες. Για ένα χρονικό διάστημα, κάποιοι θα μείνουν στην Ελλάδα. Σε πρώτο χρόνο, θα φροντίσουμε για την πρόχειρη φιλοξενία τους και σε δεύτερο χρόνο, θα φροντίσουμε για καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και για την μεταφορά σε κλειστούς χώρους όσων δεν δικαιούνται άσυλο και θα επιστραφούν στις χώρες τους». 

Ο κ. Μουζάλας εξήγησε ότι αφού μετά από τόσες παρεμβάσεις προς τα Σκόπια - από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του ΕυρωκοινοβουλίουΜάρτιν Σουλτς ως τον πάπα Φραγκίσκο - η πΓΔΜ δεν αποφάσισε να ανοίξει το σύνορο στην Ειδομένη, δεν μπορούμε παρά να το θεωρούμε κλειστό. 

Κατέστησε σαφές ότι όλοι οι δήμαρχοι οφείλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία της φιλοξενίας των προσφύγων. Η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ είχε ως στόχο να προτείνουν οι δήμαρχοι χώρους φιλοξενίας όμως τέσσερις ώρες μετά την έναρξή της, όταν αποχώρησε ο υπουργός, δεν είχαν προτείνει ούτε ένα συγκεκριμένο χώρο. Οι δήμαρχοι συνέχισαν την συνεδρίασή τους με σκοπό την αναζήτηση χώρων και την πρότασή τους στην κυβέρνηση. Δήμαρχοι της Κρήτης δήλωσαν ότι θα καταρτίσουν ένα δικό τους σχέδιο χώρων και θα το καταθέσουν στην κυβέρνηση. 

Αν και μέχρι στιγμής επισήμως η διάθεσή τους να συμβάλουν έχει μείνει μόνο στα λόγια, οι δήμαρχοι Τρικάλων και Καρδίτσας δήλωσαν έξω από την αίθουσα ότι έχουν έτοιμους χώρους φιλοξενίας. 

Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να αναζητηθούν χώροι κατά μήκος της διαδρομής Αθήνα – Ειδομένη, η κυβέρνηση άλλαξε τον σχεδιασμό αυτό λόγω του κλεισίματος των συνόρων και πλέον αναζητά χώρους και στην Ήπειρο. 

Οι δήμαρχοι έθεσαν ζήτημα προσωπικού για την στελέχωση των χώρων φιλοξενίας, δεδομένου ότι οι προσλήψεις απαγορεύονται λόγω Μνημονίου. Υπάρχει όμως ένα «παραθυράκι» για έκτακτες ανάγκες το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί για τις προσλήψεις παρακάμπτοντας τον ασφυκτικό χρονοβόρο έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ζήτησε ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Οι δήμαρχοι ζήτησαν από τον κ. Μουζάλα να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο για την συγκέντρωση των διαθέσιμων χώρων και την διοχέτευση των προσφύγων σε αυτά και ο υπουργός απάντησε ότι το όργανο αυτό ήδη σχηματίζεται. 

Όπως έχει η κατάσταση σήμερα, μέχρι στιγμής είχαμε 1.400 νέες αφίξεις στη χώρα, ενώ στο Σχιστό φιλοξενούνται 1.414 άτομα. Στον Ελαιώνα 748, το Ελληνικό (χόκεϊ) 1.470, στα Διαβατά 2.071, στον Χέρσο 2.581 και στη Νέα Καβάλα 2.282 _ ήτοι 26.000 όσοι φιλοξενούνται επισήμως από το ελληνικό κράτος συν οι 10.000 στην Ειδομένη, συν όσοι περιφέρονται στη χώρα από τον Πειραιά και την Πλ. Βικτορίας στην Αθήνα ως τις εθνικές οδούς με κατεύθυνση την Ειδομένη.
BHMA

30 σχόλια:

  1. Να χεσω τετοια δικαιοσυνη διοτι δεν χωνει στην φυλακη αυτα τα καθυκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιά φαντασθεῖτε ἄν τά χρήμτα πού ξοδεύονται διά τούς λαθρομετανάστες νά ἐδίδοντο στούς Ἕλληνες διά νά κάνουν παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι η γνωστη τακτική της κυβέρνησης που προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο. Εντωμεταξύ έχει αρχίσει και γίνεται αστείος γιατί καταλαβαίνει πλέον τι ανοησίες λέει και προλαβαίνει τον εαυτό του. Για να μας πει μια τέτοια περίπτωση! Να ξεκινήσουμε από την Αμερική? Οι γηγενείς εξαφανίστηκαν, να πάμε στην Australia? Μια από τα ίδια. Μα θα μου πείτε εκείνοι δεν ήταν ανεπτυγμένοι. Εντάξει πάμε σε πιο σύγχρονα παραδείγματα. Λίβανος, Israel, Ιορδανία! Και μιλάμε πάντοτε για τα ποσοστά μετανάστευσης ανάλογα με τον τοπικό πληθυσμό αλλα και τις συνθήκες που επικρατούν.

    Αυτή τη στιγμή λοιπόν που κλείνουν νοσοκομεία σε κυριες πόλεις, που το 60% των νέων είναι άνεργοι και φεύγουν από τη χωρα είναι υπερβολικά προκλητικός με αυτά που λέει! Είναι αισχρότητα ξεκάθαρη όπως ήταν και αισχρός ο Φίλης. Γενικότερα αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να είναι αισχρή. Ο Φίλης ξεκίνησε με τους Ποντιους, ο Καμμένος αφιέρωσε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ και τον έλεγχο του ποιος προσγειώνεται στα νησιά του Αιγαίου από τους Τούρκους στα παιδιά που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, ο Μουζάλας αφιερώνει τους προσφυγες στους αρρωστους, σε μας που φεύγουμε, και ο Τσίπρας αφιερώνει τον Καρανίκα τον χολέρα σε όλους όσους έχουν σπουδάσει και έχουν διδακτορικά και είναι άνεργοι. Δηλαδή έχει παρεκτραπεί η κατάσταση τελείως.

    Θεωρώ πως είναι χρέος του Προεδρου της Δημοκρατίας πλέον να αναλάβει την κατάσταση στα χερια του και να ανατρέψει αυτή την αηδία. Πρέπει να φύγουν άφωτη οι άνθρωποι από εκεί γιατί καταστρέφουν τη χωρα διαλύουν μέρα με τη μέρα τα πάντα σε τέτοιο βαθμό που δεν θα υπάρχει επιστροφή όχι πολιτειακής οντότητας αλλα κρατικής πλέον.

    Προτιμούν να μην πάρουν ούτε ένα αποτρεπτικό metro για μετανάστευση, προτιμούν να γίνουμε Λίβανος γιατί εκεί οδεύουμε, από το να θίξουν την Τασία και τον καρανίκα. Εντάξει η αυτοκτονία είναι επιλογή το έχω πει πολλές φορες. Και εμείς θέλουμε να αυτοκτονήσουμε.

    Πως αυτοί οι άνθρωποι θα ενταχθούν στην κοινωνία σε τέτοιο μεγάλο αριθμό με πλήρως αφελληνισμένη παιδεία? Ο Φίλης θα μας πει πως θα βάλει τα Αραβικά στα σχολεια και αντί να μάθουν αυτοί Ελληνικά θα μάθουμε εμείς Αραβικά, το λέω από τώρα και θα το δείτε. πως θα ενσωματωθούν χωρίς την εκκλησια σε ενεργό ρολο? Πως θα ενσωματωθούν όταν δεν θα βρίσκουν δουλειά και τι θα γίνει έπειτα? Ούτε φυλακες για τους φυλακισμένους δεν έχει φτιάξει ο αθεόφοβος όλα τα εγκλήματα μένουν ατιμώρητα ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει! Είμαστε εμείς ικανοί να αναλάβουμε τέτοιο φορτίο?

    Και που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι όταν τα η Τουρκια anypomownei να έχει Μουσουλμάνους απέναντι για να συνεννοείται? Εδώ ούτε δασκάλους δεν έχει στείλει ο φίλης στη Θράκη πως θα αποκτήσουν οι καινούριοι ελληνική συνείδηση που δεν έχουν και κανένα δεσμό με εδώ και κανένας δεν θέλει να δημιουργήσει και τέτοιο δεσμό από την κυβέρνηση? Τι θα γίνει με τον αισχρό νομο της Τασίας όταν αυτοί θα ψηφίζουν όπως βαράει η Άγκυρα? Σίγουρα ο Σύρριζα θα εκλέγεται αλλα με τι αντίτιμο? Τους νοιάζει αυτούς βεβαια? Όχι, αλλα οποιος νοιάζεται κάτι πρέπει να κάνουμε! Διαλύεται πλήρως η κοινωνία μας και επαναλαμβάνω γινόμαστε Λίβανος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δῆλα δὴ Κύριοι εἶναι σχέδιο·ΔΕΝ θέλουν Ἕλληνες.

    Κάτσε νὰ τὸ συνειδητοποιήσἠ ἡ πλειονοψηφία τῶν Ἑλλήνων καὶ νὰ δῆς κύριε Γυναικολόγε μας καὶ λοιποί ἄσχετοι τοῦ κόμματός σας καὶ ὄχι μόνο ,ποῦ θὰ βρεθῆτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει άλλους μετανάστες ή πρόσφυγες πρώτον διότι δεν μπορεί να τους θρέψει και δεύτερον διότι το κράτος ήταν,είναι και θα είναι μονοεθνικό σε κατασκευή λόγω της ιδιαιτέρης περιοχής στην οποία βρίσκεται αλλά και λόγω ιστορικής του προέλευσης.Όσοι πολιτικοί δεν το καταλαβαίνουν δεξιοί και αριστεροί θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεχρι να ξυπνησει το βοδι ο ελληνικος λαος, ολα θα εχουν γινει ισλαμ.
    Παντως στην ιστορια των νομπελ, θα γραφτει πρωτη φορα το νομπελ σε βοδια.
    Δεν νομιζω οτι αξιζει να μενει καποιος σε αυτο το μπορ...
    Να εισαι καθε μερα με την αγωνια ποσοι ισλαμιστες εισεβαλαν στη χωρα, και ενα σωρο βοδια να ακουνε τα αλλα βοδια να τους λενε οτι ολοι ειμσατε μεταναστες ή οτι και οι μικρασιατες εκαναν το ιδιο. Δεν μπορουν να ξεχωρισουν τα μυρικαστικα, οτι εδω μιλαμε για εισβολη κανονικου στρατου ισλαμιστων, χωμενοι μεσα στα γυναικοπεδα.
    Αραγε αξιζει στη χωρα αυτη με τοσους ηλιιους που σου μαυριζουν την ζωη καθε μερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από το 2009 και μέχρι σήμερα φύγαν από την χώρα εκατοντάδες χιλιάδες εξαιτίας της κρίσης, όλοι τους ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες και φύγαν με την ελπίδα ότι σύντομα θα γυρίσουν, τί λέει σε αυτούς τους ανθρώπους ο Μουζάλας στην ουσία; Ότι δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής. Το έχουν πει πολλοί, το χάσμα ανάμεσα στον Ελληνικό λαό και το κράτος του κάθε Μουζάλα διευρύνεται, και μέχρι το 2020 ή θα έχουν εξαφανιστεί τα σαπρόφυτα του δημόσιου βίου σαν αυτούς που κυβερνάν τώρα ή η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ta eipes akribws opws einai den kserw an prolabainoume to 2020

      Διαγραφή
    2. Μην ανησυχείς, δεν θα τους αφήσουν για πολύ οι Τούρκοι να παριστάνουν ανέξοδα τους κυβερνήτες της χώρας

      Διαγραφή
  8. Ώστε έτσι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλείνει τις επιχειρήσεις, κλείνει τις τράπεζες, διώχνει τους νέους και μορφωμένους Έλληνες – τον αφρό - ,προκαλεί ασφυξία με δυσβάστακτη φορομπηχτική φορολογία σε όλους τους γηγενείς απογόνους εκείνων που έχτισαν την Ελλάδα με κόπο και αίμα, αυτούς που εκπληρώνουν εδώ και δεκαετίες όλες τους τις υποχρεώσεις προς την Πατρίδα, προχωρεί σε αφαίμαξη των εισοδημάτων των έντιμων Ελλήνων, αλλά αλλά θα εποικίσει την Ελλάδα με αλλόθρησκους και αλλόφυλους μουσουλμάνους λύνοντας έτσι το δημογραφικό πρόβλημα στο οποίο προσέθεσε την δική της υπερμεγέθυνση.

    Θα αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος με την εισαγωγή των λαθρομεταναστών που θα εγκλωβιστούν εδώ, και όλα αυτά τα λέει ένας μαιευτήρας – γυναικολόγος, ο οποίος δεν ντράπηκε ως γιατρός που είναι να καταδικάσει μια ολόκληρη κοινωνία Ελλήνων συνανθρώπων και (υποτίθεται!) συμπατριωτών του, αλλά δέχτηκε να είναι αυτός που εκτελεί αυτήν την γενοκτονία του Ελληνικού Έθνους και Γένους.

    Τύφλα να έχουν οι Οθωμανοί και ο Χίτλερ, τούτοι οι υποτιθέμενοι «Πρώτη φορά αριστερά!» είναι αγριότεροι και εγκληματικότεροι όλων!!!
    Πως δέχτηκε ένας μαιευτήρας – γυναικολόγος που έμαθε να φέρνει παιδιά στον κόσμο και να δημιουργεί νέα ζωή, ένας υποτίθεται επιστήμων, να συντονίζει ως υπεύθυνος μια τέτοια φρικτή γενοκτονία;

    Ας όψονται οι πανηλίθιοι και πανάθλιοι ψηφοφόροι της Α΄ Αθηνών και των Βορείων Προαστείων που έφεραν τέτοια καταστροφή στον τόπο τους με την υποτιθέμενη «εκδικητική ψήφο» τους ψηφίζοντας αυτούς τους ολετήρες!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σώζει δημογραφικά! Πρόκειται για ηλιθιότητα ή συνειδητή προδοσία? Μιλάμε για Μουσουλμάνους Μαροκινούς , Αφγανούς, Πακιστανούς ,που ή κάθε οικογένεια κάνει και 15 παιδιά!

    Τους Ελληνες ποιος θα τους "σώσει δημογραφικά"?

    Τόσο ευνουχισμένοι είμαστε πια σα λαός που δεν αντιδράμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλιο, μην εκπλήσσεσαι. Η γνώμη ότι η πολυμετανάστευση, ανάμεσα στα άλλα καλά, βοηθά και δημογραφικά, δεν είναι καινούρια. Είναι μία ανοησία που διακινούσαν από παλιά οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Απλώς είχε καιρό να την διαβάσω. Τώρα βλέπω ότι επανέρχεται στην επικαιρότητα και υπάρχουν αρκετοί ηλίθιοι που την επικροτούν.

      Διαγραφή
  10. Είναι τυχαίο άραγε πως το επώνυμο "Μουζάλα" εμφανίζεται ως πολωνικό σε αμερικάνικα έγγραφα μεταναστών; Αλλοεθνείς έχουν κάνει κατάληψη του κράτους και ετοιμάζονται για τον διαμελισμό της χώρας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει αρχικά την διάλυση της κοινωνικής συνοχής, κάτι που είναι εύκολο με την αθρόα λαθρομετανάστευση. Από την άλλη ο Κοτζιά (άλλο περίεργο επώνυμο) είχε επαφές με αλβανοτσάμηδες και άκουσε τα αιτήματα τους (άρα αναγνώρισε τα ανύπαρκτα ζητήματα), έχει ήδη δρομολογήσει αρνητική επίλυση του ζητήματος με τα Σκόπια ενώ έχει κάνει τους Τούρκους μάγκες. Δεν θα μας μείνει ούτε η Αθήνα στο τέλος, ακόμα και αυτή, πακιστανοί και αλβανοί θα την διοικούν καθώς και οι νεοφερμένοι λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ένας κλαίγεται για το πότε θα δουλέψει η δικαιόσυνη ...ο άλλος περιμένει πότε ο λαός θα πράξει σοφά,,, και λοιπά ωράια γλυκανάλατα και παπάρια μέντολες ,,μοιρολατρικά σχόλια δείγμα της χρόνιας λοβοτόμης των μετριοπαθών ελληνόφωνων ,,πιστών πάντα στις αρχές της πολυφωνίας και της δημοκρατίας ,,φάτε δημοκρατία με σκατά τώρα και μπόλικο ισλάμαμπάντ ,,,το κοπάδι αυτο ,αυτό το φιλαυτές αθρωπομάζωμα που λέγεται νεόέλληνες δεν ξυπνάει ούτε με παιδεία ΄, ούτε όταν γίνει ενεργός πολίτης ούτε με επιφώτιση και μαλακίες τούμπάνα, αυτά είναι για τους εκ γενετής ηλίθιους ,, το κοπάδι αυτό για να αφυπνιστεί να ξαναγίνει Λαός να ξαναγίνει Έθνος των Ελλήνων θέλει ηγέτες,,, , η δεξαμενή της φυσικής αριστοκρατίας των ηγήτορων του έθνους είναι ο Στρατός αλλά εδώ είναι η μεγάλη προδοσία , όταν δεν μιλαέι ο Στρατός όταν είναι απών ένω η Ελλάς έχει πιάσει πάτο ,,τότε το κάστρο έχει αλωθεί απο μέσα ,,,αυτοί οι κύριοι με τις στόλαρες διατελούν μέγιστη προδοσία και άν υπάρξει Έλληνας ιστορικός του μέλλοντος θα τους χρεώσει την τεράστια αυτή προδοσία σε όλες τις διαστάσεις,, μόνο σε αυτούς τους άθλιους οσφυοκάμπτες προδότες στρατιωτικούς και στρατηγάρες που πατάν τον όρκο τους κάθε μέρα πέφτει το άγος αυτό της σημερινής κατάντιας και όχι στο μήτσο , στο γιωργό ή στην κούλα ,, αυτοί η προδοτική κάστα αλα μασονία που μόνο της μέλημα είναι αν η υπ΄αρθμόν 2 στολάρα είναι προβλεπόμενη ανευ ή μετα λευκών χειρωκτίων ,,,,

    Κι όμως θα ρθει μέρα προδότες που λοχίας θα σας κρεμάσει ,, βγάλε ρε κυρ λοχία τά ρματα ,ένα ουλαμό δεν θέλει πολύ ,,,,


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πω πω.... τι ειπε ο ανθρωπος....μαγκες..ξαναψηφιστε τους..αλλα μετα να ερχαιστε εδω να μας κλαιγεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΕΛΗΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ
    ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ
    ΤΟΥΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΑ ΚΥΠΡΟ.
    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΓΝΟΜΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ"ΣΤΑ ΣΠΟΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.






    ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα όσα συμβαίνουν, οι Συριζαίοι τα είχαν ανακοινώσει και προδιαγράψει!

      Δεν κάνουν τίποτα που να μην το είχαν προαναγγείλει!

      Αν μπείτε στον κόπο να μελετήσετε όσα έχουν διατυμπανίσει κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών θα δείτε πως κάνουν ακριβώς όσα είχαν τότε δηλώσει ότι θα εφαρμόσουν ......

      Εκείνο όμως που προκαλεί το ενδιαφέρον του ψυχρού παρατηρητή, είναι η αδιαφορία και η ευκολία με την οποία υπερψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι της Α΄ Εκλογικής Περιφέρειας των Αθηνών καθώς και οι ψηφοφόροι που κατοικούν στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, όλοι τους ως επί το πλείστον εύποροι αστοί.

      Να μην λησμονούμε και την πλέον διαβόητη …. κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, σύζυγο του βαθύπλουτου Κ. Αγγελόπουλου, η οποία στήριξε τον Τσίπρα όσο κανείς άλλος!

      Όχι μόνο με ειδικούς εκλογολόγους που έφερε από την Αμερική, αλλά του διοργάνωσε και συνάντηση με τον Κλίντον [Όπου βέβαια τα έκανε μούσκεμα, τι περιμένανε οι ηλίθιοι αστοί που ψήφισαν ένα εξαιρετικά ευνοημένο αμόρφωτο παλιόπαιδο που μια ζωή αυθαιρετούσε, αλλά καλοπερνούσε, χωρίς καμιά μόρφωση, τελείως απαίδευτο. Ούτε Αγγλικά δεν ήξερε! Την πιο εύκολη γλώσσα! Ο εξ αριστερών του Τσίπρα Γαβριηλίδης μπαινόβγαινε στο σπίτι της κάνοντας παρέα με τον γιό της! Δεν έβλεπε ποιός ήταν και τι έκανε;] και τον έφερε σε επαφή με υψηλά πρόσωπα του αμερικανικού κατεστημένου ανοίγοντάς του πολλές πόρτες!

      Όταν όμως η υπόθεση γύρισε μπούμερανγκ και την σκυλόβρισαν, τότε σηκώθηκε και έφυγε από την Ελλάδα και μας άφησε στα χέρια του τέρατος που και αυτή βοήθησε να ανέλθει στην αρχή!

      Όλοι σας βρίζατε τον Σαμαρά, ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια, - παρά την παρά φύση διαβίωση με τους αριστερούς του Φώτη (θυμόσαστε τον Μανιτάκη και τους λοιπούς που δυναμίτιζαν κάθε του προσπάθεια να περιορίσει τον δημόσιο τομέα;) και την στήριξη του Βενιζέλου που έπρεπε να ανέχεται με το αριστερό ΠΑΣΟΚ από πίσω, καθώς και το κόμμα της ΝΔ άχρηστο σαν βοήθεια να τον υποβλέπει και υποσκάπτει συνεχώς -, έφερε τούμπα την καταστραμμένη οικονομία χάνοντας το ένα του μάτι και καταστρέφοντας την υγεία του!

      Κανείς σας δεν πρόσεξε όσα έγραφε τότε ο κ. Καλεντερίδης και οι Συνεργάτες του!

      Κανείς δεν πρόσεξε ή δεν θέλησε να προσέξει, το παιχνίδι που έπαιξε ο Σαμαράς στους τροϊκανούς με το «πρωτεύον πλεόνασμα», πράγμα που ούτε το περίμεναν ούτε μπορούσαν να το φανταστούν οι διάφοροι Τόμσεν, ότι δηλαδή θα στραφεί κατά των δικών του ψηφοφόρων με τον ΕΝΦΙΑ προκειμένου να επιτύχει ήδη από το 2013 αυτό το καταραμένο «πρωτεύον πλεόνασμα».

      Ότι δηλαδή θα υπερφορολογήσει τους δικούς του ψηφοφόρους προκειμένου να επιτύχει αυτό το καταραμένο «πρωτεύον πλεόνασμα» που τους έδενε τα χέρια!

      «Βάσει έγγραφης συμφωνίας τους, οι εταίροι ήσαν υποχρεωμένοι να καθίσουν και να ρυθμίσουν το τεράστιο Ελληνικό χρέος, έτσι ώστε η χώρα να ορθοποδήσει οικονομικά και να πάρει εμπρός η οικονομία της!».

      Δυστυχώς, ο Schäuble και οι άλλοι σύμμαχοι του, τον πούλησαν και δεν τήρησαν την συμφωνία ή οποία δεν τους συνέφερε διότι τους στερούσε τον έλεγχο επί της Ελλάδας.

      Αντί του Σαμαρά έφεραν τον Τσίπρα προκειμένου να πετύχουν όσα δεν μπόρεσαν να κάμουν με την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία κατάφερνε να τους αποστομώνει με έργα, όπως π.χ. με τον ΦΠΑ 13% στα εστιατόρια, την χρηστή διοίκηση στον ΟΑΣΑ και την ευνοϊκή για τους Έλληνες ρύθμιση πολλών παράλογων απαιτήσεων της τρόϊκας, οι οποίες απαιτήσεις θα έφεραν δυστυχία και καταστροφή.

      Δυστυχώς, οι ψηφοφόροι αστοί τον ..... μούντζωσαν και προτίμησαν να ψηφίσουν τον Τσίπρα, τον αμόρφωτο και απαίδευτο υποτιθέμενο Μαρξιστή, που μέσα σε 7 μήνες έφερε τα πάνω κάτω, καταστρέφοντας τόσο την οικονομία της χώρας μας όσο και την ίδια την χώρα!

      (ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟ
      Επειδή πολλοί εξ υμών αναφερόσαστε στην Χρυσή Αυγή, διαβάστε μερικά πράγματα για το Εθνικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Γερμανίας, τους Ναζήδες που μας ρημάξανε, αφ’ ενός μεν για να δείτε ποιους συνεργάτες οικονομολόγους είχε (σποραδικά αναφέρω τους Δρ. Σαχτ, Δρ. Βάλτερ Φούνκ, Δρ. Γκαίμπελς, Μίλχ, και πολλούς άλλους! Καθώς και ένα επιτελείο στρατού το καλλίτερο της Ευρώπης!) και ποιος ήταν ο ίδιος ο Χίτλερ, που αιματοκύλησε όλη την υφήλιο, έφερε με την βοήθεια του Ρούσβελτ την Σοβιετική Ένωση στον ποταμό Έλβα!

      Μόνο με push ups και γενναίο βρισίδι στην Βουλή, δεν γίνεται μια ικανή κυβέρνηση η οποία να μπορεί να αντιμετωπίσει τα πολυποίκιλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας ....


      Διαβάστε με προσοχή και τα άρθρα του κ. Καλεντερίδη «Ανερμάτιστος, ψεύτης, ικανότατος διαστρεβλωτής της αλήθειας...», «Πώς λύνονται τα προβλήματα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό», καθώς και το σημαντικό «Σάββας Καλεντερίδης: Η ατυχία να σε κυβερνούν Ελλάδα, άσφαιροι και ανίκανοι καταληψίες».


      Φιλικά
      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    3. >Όλα όσα συμβαίνουν, οι Συριζαίοι τα είχαν ανακοινώσει και προδιαγράψει!<

      Συνεπώς, δεν εξηπάτησαν κανέναν και όποιος τούς ψήφισε, ήξερε τι ψήφιζε, εκτός από το μνημόνιο. Όπως ακριβώς και άλλοι, που ξεκίνησαν αντιμνημονιακοί, πέρασαν από τα "Ζάππεια" και κατέληξαν υπάκουα σκυλάκια τής Μέρκελ. Με μία διαφορά. Ότι οι τελευταίοι έκαναν και τούς "πατριώτες", με τίτλους προγόνων, και αποδείχτηκαν ακριβώς το αντίθετο, με σαπουνόφουσκες τύπου "Ξένιος Ζεύς".

      Συνεπώς, όσοι ασχολούνται ακόμη με τις συμμορίες, που λέγονται κόμματα, ή ταΐζονται, ή δεν έχουν μυαλό.

      Δεν θ' ασχοληθώ, λοιπόν, με την "χρηστή" διακυβέρνηση Σαμαρά και τα κατορθώματά της (χάρισε το πρόστιμο στην Siemens, έστησε παραδικαστικό κύκλωμα), το εξής ένα, που εσύ θαυμάζεις, ότι πέτυχε να κατεβάσει μετά από 2,5 χρόνια τον ΦΠΑ!...

      Όσον αφορά στην ΧΑ, το τι ήταν το NSDAP ουδόλως ενδιαφέρει. Αυτό που βλέπω είναι ότι ο "Λαϊκός Σύνδεσμος" ήταν και είναι συνεπής στις απόψεις του, μιλά για πράγματα, που άλλοι αποφεύγουν να το κάνουν, μην και κακοχαρακτηρισθούν, παρείχε βοήθεια σε Έλληνες, που τόσο ανάγκη την έχουν και την οποία βοήθεια ο ιδεοληπτικός Καμίνης βάπτισε "συσσίτια τού μίσους" και τα παρεμπόδιζε από κοινού με τον υπουργό τού Σαμαρά, Δένδια. Δηλαδή, παρεμπόδιζαν την βοήθεια στους Έλληνες!.

      Και τέλος, με εντολή Σαμαρά τούς έκλεισαν φυλακή, τούς έκοψαν την κομματική επιδότηση, λειτουργούσαν παρανόμως την Βουλή με 280 βουλευτές και τι να πρωτοθυμηθώ από τον "χριστό" αρχηγό σου.

      Διαγραφή
    4. "χριστό" ή χρηστό, όπως τον προτιμάς, αναλόγως τού πώς τον βλέπεις.

      Διαγραφή
    5. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
  14. Ο άνθρωπος δείχνει σαφώς να έχει κάποιο πρόβλημα.
    • Δήλωσε ως γνωστόν στον κ. Παπαδάκη του ΑΝΤ1 προκαλώντας θρασύτατα τον Ελληνισμό, ότι,
    • «Το μεταναστευτικό ρεύμα σώζει δημογραφικά τις περιοχές που πηγαίνει»
    Προφανώς ίσως λόγω ψυχικής ταλαιπωρίας ή πάσχει ο άνθρωπος
    • ή προσπαθεί «έξυπνα» να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
    • Ή και τα δύο

    Ή του ξέφυγε και απεκάλυψε τα ύποπτα σχέδια τους. Και με την ευκαιρία γιατί στέλλεις κάθε μέρα μια καραβιά στην Καβάλα;;
    • Γιατί κύριε Μουζάλα αυτή η προτίμηση σου για την ευαίσθητη περιοχή μεταξύ Καβάλας και Ξάνθης;;
    • Υπήρξε κάποια «διαταγή» ή κάτι άλλο γι αυτό;;

    Συγκεκριμένα μήπως εκτός των άλλων τον διέταξαν να κάνει εκεί
    • Την μουσουλμανική Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη του γερμανού Φούκτα τους;;;
    • Τι άλλες δεσμεύσεις έχει άραγε ο κ. Μουζάλα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ, .., χωρίς δυνατά και λογικά επιχειρήματα και ικανότατους συνεργάτες δουλειά δε βγαίνει.

    Για τον αλήστου μνήμης Φύρερ, ο Σερ Μπάζιλ Λιντελ Ηαρτ, («Strategy» με Ελληνικό τίτλο « Η Στρατηγική της Έμμεσης Προσεγγίσεως», Βάνιας, Θεσσαλονίκη, μετάφραση από τον Στρατηγό Γεωργαντά), που θεωρείται ως ένας εκ των μεγαλυτέρων στρατιωτικών ιστορικών του 20ου Αιώνα, στο βιβλίο του για τον 2ο Π.Π. τον θεωρεί ως στρατιωτική ιδιοφυία.

    Ο άλλος Άγγλος στρατιωτικός ιστορικός, ο Στρατηγός J.F.C. Fuller, που δεν έγινε Sir επειδή έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, θεωρεί ότι έκανε το ένα σοβαρό λάθος μετά το άλλο. Πάρε και διάλεξε!

    Ελπίζω σύντομα να ανακαλύψεις πως σχεδόν στην ολότητά τους, τα ΜΜΕ κινούνται αριστερά. Αν δεν ήσουν ή δεν είσαι σήμερα αριστερός, δεν φτουράς στην δημοσιογραφία!

    Ο παλαιός, ο πολύ παλαιός συμμαθητής του μακαρίτη πατέρα μου, δημοσιογράφος Καστανάκης, μακαρίτης και αυτός, που οι Ελασίτες του είχαν σκοτώσει το δεξιό φοιτητή μοναχογιό του ....., έλεγε: - «Εμείς οι δημοσιογράφοι είμαστε όλοι αριστεροί......!».

    Άντε βγάλε άκρη .....

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗ

      >>>Για τον αλήστου μνήμης Φύρερ, ο Σερ Μπάζιλ Λιντελ Χαρτ (Sir Basil Liddel Hart), («Strategy» με Ελληνικό τίτλο « Η Στρατηγική της Έμμεσης Προσεγγίσεως», Βάνιας, Θεσσαλονίκη, μετάφραση από τον Στρατηγό Γεωργαντά), που θεωρείται ως ένας εκ των μεγαλυτέρων στρατιωτικών ιστορικών του 20ου Αιώνα, στο βιβλίο του για τον 2ο Π.Π. τον θεωρεί ως στρατιωτική ιδιοφυία.<<<


      Ευμένης Καρδιανός

      Υ.Γ. Μου άρεσαν αυτές οι γωνιές. Ο Αγγελόπουλος ονομάζεται ως γνωστόν Θεόδωρος και όχι Κωνσταντίνος, όπως εκ παραδρομής έγραψα παρασυρόμενος από τον πρώην Αρχισυντάκτη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Αυτό σου διέφυγε!

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί ανακατεύεις τον Χίτλερ και τον B.H. Liddell Hard, συγγραφέα τού επίσης γνωστού "The Other Side Of The Hill", στην συζήτηση, αποπροσανατολίζοντάς την.

      Έγραψα ένα συγκεκριμένο σχόλιο, στο οποίο ουσιαστικά δεν απαντάς τίποτε.

      Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  16. Nativist,

    Δεν μπορώ να Σου απαντήσω, διότι δεν γνωρίζω...

    Όλα φαίνονται απλά, αλλά είναι τόσο απλά .......;

    Με τον φίλο μου τον μακαρίτη Τάσση, πριν από πολλά χρόνια, κάναμε σχέδια και λέγαμε να πάμε και να τραβήξουμε μερικά δυνατά χαστούκια στους «προδότες» πολιτικούς «μας» ...........

    Εκ των πραγμάτων φαίνεται, αφ’ ενός μεν πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και αφ’ ετέρου διαφαίνεται ότι οι πολιτικοί σκέπτονται διαφορετικά από εμάς και , αν είναι έντιμοι και πατριώτες, αντιμετωπίζουν καταστάσεις που εμείς δεν μπορούμε να τις φανταστούμε.....

    Τις απαντήσεις στα ερωτήματά Σου θα τις βρεις μόνος Σου, όπως και εγώ βρήκα μόνος μου πολλά από τα λάθη μου που έκανα μια ζωή!

    Πάντως μην ξεχνάς ότι ,- «Πάντα υπάρχει κάποιος που είναι καλλίτερος από Εσένα"..., αυτό το λέω συχνά στον εαυτό μου.


    Με φιλικούς χαιρετισμούς

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που βλέπω εγώ είναι ότι δεν μπορεί πια κανείς να κάνει σοβαρό διάλογο μαζί σου.

      Αν εσύ δεν ντρέπεσαι ν' απαντάς άλλ' αντ' άλλων, εγώ τι να σού πω.

      Διαγραφή
  17. .....................

    Ο σπουδαίος Ιάπωνας Σαμουράϊ ξιφομάχος Μουσάσι, βρισκόταν κάποτε σε μια βάρκα όταν ένας άλλος σαμουράϊ που ταξίδευε και αυτος τον προκάλεσε σε μονομαχία.


    Ο Μουσάσι πρότεινε να πάει η βάρκα σε άνα μικρό νησί και εκεί να μονομαχήσουν. Μόλις έφθασαν στο νησάκι ο ανατγωνιστής του Μουσάσι, πήδηξε στο νησί.

    Τότε ο Μουσάσι έσπρωξε την βάρκα να αομακρυνθεί από το νησί.

    Ο άλλος σαμουράϊ φώναζε έξαλλος και τον προκαλούσε να μονομαχήσουν για να τον νικήσει.

    Τότε ο Μουσάσι του είπε: - Μα σε έχω ήδη νικήσει...!

    Αγαπητέ, δεν ντρέπομαι καθόλου, ευχαρίστως να μάθω κάτι από Εσένα και όσα μου έγραψες για τον Σαμαρά θα τα μελετήσω με πολύ προσοχή.

    Αρκετές φορές παρασύρθηκα και την "πάτησα" με τους πολιτικούς!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Το βιβλίο του Basil Liddel Hart "The Other Side of the Hill" όχι μόνο το έχω διαβάσει αλλά και το έχω σε έκδοση paperback. Μόλις μπορέσω θα το κατεβάσω από την βιβλιοθήκη μου και θα Σου γράψω και τα λοιπά του στοιχεία!

    Μεταξύ των δύο Ιστορικών, προτιμώ τον J.F.C. Fuller του οποίου διαβάζω πάλι το έργο "Decisive Battles". Το προτείνει και το συνιστά και ο Καθηγητής κ. Ήφαιστος!

    Ο Hart, χολερικός τύπος, που είχε στην διάθεσή του όλα τα στοιχεία από τον Βρετανικό στρατό, έγραψε, - όπως γράφει ο Αλεξάντερ Μακσή στην βιογραφία του για τον Γκουντέριαν -, στον Γκουντέριαν και τον παρακάλεσε να αναφέρει στο βιβλιο του "Erinnerungen eines Soldaten" πως η μελέτη των δικών του Έργων έκανε (τον Guderian) να μελετήσει και να εφαρμόσει στα τεθωρακισμένα τις μεθόδους του για τον Blitz Krieg.

    Ο Hart έγινε Sir διότι έγραφε προσαρμοζόμενος στα θέσφατα του Αγγλικού στρατιωτικού κατεστημένου, ενώ ο Fuller έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.