22/3/16

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Είμαστε περήφανοι για τις πολιτικές μας στο προσφυγικό

«ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ Η ΕΥΡΩΠΗ»
Και ενώ η χώρα βουλιάζει από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί  στη χώρα, η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου συνεχίζει να δηλώνει περήφανη για την πολιτική που ακολούθησε επί υπουργείας της. 
Μιλώντας στην ιταλική Λα Ρεπούμπλικα η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, με σεβασμό στην διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, αλλά και για το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αναπτύχθηκε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Προσθέτει δε, ότι «οι μεγάλες ροές προσφύγων από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, δεν μπορούν να διακοπούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η βία και η αποσύνθεση των χωρών αυτών». Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής «καμία συμφωνία δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα αυτά να αφήσουν πίσω τους την βαρβαρότητα και να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κατά συνέπεια, αυτό το είδος συμφωνιών μπορεί να έχει μόνον εφήμερα αποτελέσματα».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Λα Ρεπούμπλικα, η Τασία Χριστοδουλοπούλου υπογραμμίζει πως «η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όπλο την διεθνή και ευρωπαϊκή μονιμότητα, ζητά μια ευρωπαϊκή λύση με κοινή ευθύνη όλων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων υιοθέτησε θέσεις που αντανακλούν τον εθνικό εγωϊσμό».
«Η Ευρώπη, όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί, δεν υπάρχει πια», αφού σήμερα «είναι το αντίγραφο μιας παλιάς της εικόνας. Θρασύδειλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα», καταλήγει η πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Πηγή: iefimerida.gr

12 σχόλια:

  1. Από ποια πυραμίδα δραπέτευσε η μούμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπερδεύουν την πραγματική ιστορία της Ευρώπης με τα ανέμελα φοιτητικά και νεανικά τους χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα! Δεν είναι ρεαλιστικές οι θέσεις τους, ούτε βέβαια υπήρξε ποτέ η Ευρώπη που αναφέρουν. Το κακό είναι πως με τις θέσεις αυτές επηρεάζουν την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων αλλά και Ευρωπαίων προς το χειρότερο.

      Διαγραφή
    2. Ισχύει αυτό με τη διαφορά ότι οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν θέτουν σε κίνδυνο την εθνική τους ασφάλεια για ένα φάντασμα που δεν υπήρξε στην πραγματικότητα ποτέ, για μια ιδεοληψία, ένα παράδειγμα, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί αν κινδυνέψουν με διαμελισμό δεν θα διστάσουν να βγουν από το ευρώ

      Διαγραφή
  3. Το είχαν αντιληφθεί οι Ευρωπαίοι ότι ρίχνοντας τον Σαμαρά θα άνοιγαν τους ασκούς του Αιόλου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς, ο Σαμαράς δεν τους άρεσε επειδή κατάφερνε να μην εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές των δανειστών τύπου Schäuble, αλλά τροποποιώντας τις έφερνε πάντα ισοδύναμα που αντικαθιστούσαν τα δικά τους μέτρα τα οποία ήσαν πολλές φορές τελείως άστοχα.


      Π.χ. το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 και 2014, την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση η οποία έφερε περισσότερα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ, την ορθή αναδιάρθρωση του ΟΑΣΕ με χρηστή διοίκηση η οποία απέτρεψε την αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ που αυτοί απαιτούσαν.


      Αν θυμόσαστε η τρόϊκα αμφισβητούσε τότε το 2013 το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να το αποδεχτεί διότι όντως ήταν πραγματικό.


      Δεν νομίζω ότι αυτοί όλοι μπορούσαν να φανταστούν πως ένας αρχηγός αστικού κόμματος θα έφθανε στο σημείο να πάρει τέτοια μέτρα όπως ο ΕΝΦΙΑ, εις βάρος των αστών ψηφοφόρων του κόμματός του, προκειμένου να ξεφορτωθεί τους "δανειστές" μια και καλή!

      Το "παλικάρι" όμως, έδωσε μεν υποσχέσεις στους Έλληνες ψηφοφόρους χωρίς πρόθεση να τις κρατήσει, άλλες τόσες έδωσε στους "δανειστές" τύπου Schäuble τις οποίες όμως υποχρεώνεται να εφαρμόσει προκειμένου να μείνει στην αρχή.

      Όσο για εμάς όλους, αυτά τα «καμένα μυαλά» προχωρούν αδιαφορώντας στη φτωχοποίηση όλων μας τόσο της μεσαίας τάξης όσο και της πιο αδύναμης οικονομικά, διότι στόχος τους είναι η καταστροφή της «χώρας» και η μετατροπή της σε ασύντακτο .....«χώρο»..... στον οποίο όμως αυτοί όλοι θα αποτελούν την Νομενκλατούρα και θα νέμονται την εξουσία κατά το δοκούν.


      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
  4. Όπως πολλές παράνομες δραστηριότητες καλύπτονται πίσω από φαινομενικά νόμιμες "βιτρίνες", έτσι και η παράνομη μετανάστευση καλύπτεται πίσω από τη "βιτρίνα" του ψευτοανθρωπισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άκουσα εχθές στην τηλεόραση, μια εξαιρετική παρουσίαση της Γεωπολιτικής κατάστασης και γενικότερα των πραγμάτων στην Τουρκία και στην στην Μέση Ανατολή από τον Συνταγματάρχη ε.α. κ. Σάββα Καλεντερίδη που έγινε στην Καλαμάτα.

    Συμπτωματικά, άκουσα τον Καθηγητή κ. Ι. Μάζη να εκφέρει τις ίδιες απόψεις σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ....

    Πόσο μεγάλη είναι η διαφορά με όσα μας «ταϊζουν» οι διάφοροι συριζαίοι του είδους .... «Εισαγγελάτοι» με αυτά τα νουνεχή στοιχεία που παρέθεσε στην εμπεριστατωμένη παρουσίασή του ο κ. Καλεντερίδης........


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παναγία μου...πού τη βρήκατε αυτή τη φωτό; Εντάξει, θα το φάω το φαϊ μου Σάββα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μανταμ εχει παρει κανα λαθρομεταναστη σπητι της να τον βοηθησει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιπόλαιε και «Εκδικητικέ» (υποτίθεται....!) ψηφοφόρε Έλληνα φορολογούμενε, άκουσε και αυτό!!


    «Με κόστος 30 € την ημέρα, - ανάλογα με ότι ισχύει στις φυλακές -, οι 150.000 παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας (ακόμη είναι δικιά μας!) «Πρόσφυγες ή Λαθρομετανάστες, εσείς διαλέγετε και παίρνετε» για τρείς μήνες χρειάζονται 400 εκατομμύρια Ευρώ, άρα για έναν χρόνο χρειάζονται 1.200.000 Ευρώ!


    Πλήρωνε λοιπόν άφρονα επιπόλαιε ψηφοφόρε και αγρίως φορολογούμενε Έλληνα για την «αλληλεγγύη» της δήθεν «υπερήφανης» κυρά Τασίας ένα δισεκατομμύριο και βάλε από το υστέρημά σου για να θρέψεις τους εισβολείς που σου στέλνουν οι τούρκοι, – οι οποίοι οικονομάνε εκατομμύρια και σε καταστρέφουν συστηματικά -, για να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας σου και όχι μόνο!

    Μεθαύριο, οι "δανειστές" θα ζητήσουν από εσένα να πληρώσεις εσύ με φόρους επί φόρων, το έλλειμα των 1.000.000- 2.000.000 ευρώ για τον υποτιθέμενο "αριστερισμό" και την "αλληλεγύη" της λαίηντυ Τασίας.

    Διερωτώμαι, αυτοί όλοι οι 1.500.000 άνεργοι και όσοι εκ των 25.000 με 3.000 εργαζομένων που χάνουν την δουλειά τους, καθώς και όσων οι επιχειρήσεις κλείνουν οι ιδεοληψίες φασίστες του «Κυβερνείου Πρώτη φορά αριστερά!», τι ψηφίζουν;


    Διότι η διαφορά μόνο 3,8% του μεγαλύτερου κόμματος της Αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ, - μετά από όσα έχουν συμβεί από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα -, είναι όντως πολύ μικρή και εκπλήσσει!!!

    Θα περίμενε κανείς διψήφιο νούμερο!!!


    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Θαυμάζει κανείς τόσο το θράσος της κυρά Τασίας όσο και την ικανότητα της να διαστρέφει τους νόμους,, αυτής της δικηγόρου κακοποιών στελεχών τρομοκρατικών οργανώσεων (που παρίστατο εκ μέρους των ως συνήγορος υπεράσπισης με τα ίδια σχεδόν επιχειρήματα που μας πασάρει σήμερα!) που σκότωσαν εν ψυχρώ αθώους Έλληνες πολίτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

    Προς τον

    JOHN MAKR23 Μαρτίου 2016 - 12:57 π.μ.
    Στο σχόλιό σου:

    ναι στους κατατρεγμενους. οχι στους ύποπτους λαθρο. Γιατι δεν ερχονται πραγματικοί κατατρεγμενοι; που ειναι και οι ηλικιωμενοι ; Γιατί μονο νεοι και κυρίως άντρες ; Γιατι δεν καθονται να πολεμήσουν για την πατρίδα τους ; Μηπως δεν εχουν καποια συγκεκριμένη πατρίδα αλλα ειναι ατομα που τους βαραίνει κατι ύποπτο και την «κανουν» ;


    Μόνο τέτοια σχόλια έχεις να κάνεις στο άρθρο του εξαιρετικού Νατσιού , ....... σε συλλυπούμαι;;;;

    Λοιπόν άκουσε και αυτό!

    «Με κόστος 30 € την ημέρα, - ανάλογα με ότι ισχύει στις φυλακές -, οι 150.000 παράνομα εισελθόντες στη χώρα μας (ακόμη είναι δικιά μας!) «Πρόσφυγες ή Λαθρομετανάστες, εσείς διαλέγετε και παίρνετε» για τρείς μήνες χρειάζονται 400 εκατομμύρια Ευρώ, άρα για έναν χρόνο χρειάζονται 1.200.000 Ευρώ!».

    Πλήρωνε λοιπόν άφρονα επιπόλαιε ψηφοφόρε και αγρίως φορολογούμενε Έλληνα για την «αλληλεγγύη» της δήθεν «υπερήφανης αλλά καλοβολεμένης» κυρά Τασίας ένα δισεκατομμύριο και βάλε από το υστέρημά σου, για να θρέψεις τους εισβολείς που σου στέλνουν οι τούρκοι, – οι οποίοι οικονομάνε εκατομμύρια και σε καταστρέφουν συστηματικά -, για να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας σου και όχι μόνο!

    Μεθαύριο, οι «δανειστές» θα ζητήσουν από εσένα να πληρώσεις εσύ με τους φόρους επί φόρων, το έλλειμμα των 1.000.000- 2.000.000 ευρώ της «αλληλεγγύης» στους αλλόθρησκους και αλλόφυλους φανατικούς μουσουλμάνους εισβολείς.

    Όσο για τον αρχιεπίσκοπο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν που σκίστηκε να φέρει τον Αλέξη, αυτόν που αποφεύγει να φορέσει τον Σταυρό του όταν επισκέπτεται τους μουσουλμάνους, αυτούς που τους ενισχύει με το υστέρημα του φτωχού Έλληνα στην στιγμη που 3.000.000 Έλληνες πεινάνε γιατί έχουν φτωχοποιηθεί, τι να πει κανείς.....

    Αχ Μακαριστέ Αρχιεπίσκοπε Χριστόδουλε, Υπέροχε Ιεράρχη και Σπουδαίε Έλληνα πόσο μας λείπεις!!!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.