20/3/16

ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ


Συνέντευξη με τον Ακαδημαικό Βασίλειο Μαρκεζίνη



https://www.youtube.com/watch?v=AoKkE90D5yA

11 σχόλια:

  1. Δε φαίνεται να θεωρεί πως το μνημόνιο θα έσωνε την Ελλάδα
    ούτε ότι η αριστερή παρένθεση ήταν πατριωτική στρατηγική.
    Άσε που τα περί άλλου νομίσματος είναι αδιανόητα και "ανθελληνικά" για την "Ευρωπαϊκή ομαλότητα" που πρέπει με κάθε κόστος, έστω και τού εθνομηδενισμού, να στηρίξει, για κάποιους, η Ελλάδα.
    Άσε που δεν υποστηρίζει "νέα" κόμματα από παλαιούς "επιτυχημένους" πολιτικούς.
    "Χαλάστρα κάνει, κόφτε τον", όπως λένε και κάποιοι για να μη δημοσιεύονται άρθρα σε εφημερίδες που ελέγχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Μαρκεζίνης λέει πάντοτε πολυ χρήσιμα πράγματα! Μια ένσταση εχω λέει κάπου ακροδεξιοί, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, ακροαριστεροί, αναρχικοί να παλέψουμε ως Έλληνες να σώσουμε την πατριδα! Η πλάνη του ειναι πως όλοι αυτοί αισθάνονται Έλληνες! Το πρόβλημα σε πρώτη φαςη ειναι οτι πολλοί από αυτούς δεν αισθάνονται Έλληνες και θεωρούν τον Ελληνισμό μια φαντασία την οποία υποβαθμίζουν μπροστά σε καποια υλική πραγματικότητα την οποία αντικειμενικά θεωρούν οτι παρατηρούν! Ο μόνος τρόπος να λύσουμε ταπεοβληματα μας ειναι να τα αντιμετωπίσουμε ως Έλληνες μακριά από ταμπελάκια ιδεολογιών που θέλουν να μας διδάξουν καποια αντικειμενική πραγματικότητα την οποία εμείς δεν θελουμε να καταλάβουμε και για αυτο ταλαιπωρούμαστε! Οι Έλληνες μπορούν να λύσουμε τα προβλήματα της πατρίδας μας ως Έλληνες, οι Ιταλοί της Ιταλίας ως Ιταλοί, οι Συροι ως Συροι της Συριας και ούτε καθεξής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα σήμερα φαίνεται να ακροβατεί στην άκρη μιας επίπεδης γης, και από κατω μας είναι το χάος, και ο κύριος Μαρκεζίνης αν και πολύ σωστά εκφράζει απόψεις ωστόσο έχει αποκλείσει την ενεργή συμμετοχή του στην πολιτική ζωή. Αλλά εμείς τι να τα κάνουμε τα πολλά τα λόγια που βασικά τα γνωρίζουμε αν όχι όλοι τουλάχιστον τα συζητούμε αρκετοί απο εμάς; Τα περισσότερα άλλωστε έχουν καταντήσει πολυλογία την ίδια στιγμή που ενας πολύ ικανός και ολοένα αυξανόμενος αριθμός αναζητούμε ηγήτορες που θα φωτίσουν το δρόμο για να αποφύγουμε το κενό που χάσκει κάτω από τα πόδια μας.

    Εν κατακλείδι να το εκφράσω πιο λακωνικά. Περισσεύουν οι ρήτορες, αναζητούμε ΗΓΗΤΟΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανθρωποι που εχρισε ιπποτες η βασιλισσα, εγειρουν ερωτηματικα ως προς τα κινητρα τους. Ποτε δεν θα εκαναν κατι κοντρα στην διεθνη ελιτ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ τώρα αμφισβητείς τα κίνητρα του Μαρκεζίνη; Φαντάζομαι έχεις καταλαβει ποιοι αποτελούν την ¨πολιτικη¨ ¨ελιτ¨ της Ελλαδος!

      Διαγραφή
    2. >Ανθρωποι που εχρισε ιπποτες η βασιλισσα ... Ποτε δεν θα εκαναν κατι κοντρα στην διεθνη ελιτ.....<

      Αυτό είναι ένα αξίωμα, το οποίο δεν επιδέχεται αποδείξεως. Δεν έχει, όμως, και βάση.

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια κ. Καλεντερίδη και κ.'Ακκυριά για την ανάρτηση της συνέντευξης!!! Είναι πολύ σημαντικό -αν όχι για όλους- τούλαχιστον για μια ομάδα από εμάς, που ενημερωνόμαστε από την ιστοσελίδα σας, να έχουμε πρόσβαση σε τέτοιες ειδήσεις.

    Ωστόσο, θα θέλαμε να σχολιάσετε το τελευταίο μέρος της συνέντευξης που αφορά την πολιτική διέξοδο που προτείνει. Δηλαδή μεταξύ άλλων, να μας πείτε αν γνωρίζετε ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του κ. μαρκεζίνη, ποιός θα μπορούσε να ηγηθεί σε αυτό το εγχείρημα και με ποιον τρόπο εμείς θα μπορούσαμε να συμβάλουμε ώστε να βοηθήσουμε.

    Τον σχολιασμό σας τον θεωρούμε σημαντικό, διότι συνάδει με προτροπές δικές σας, στο παρελθόν,ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε και συμφωνεί με τις επιθυμίες μέρους των επισκεπτών σας, που ζητάνε κάποιον ηγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ κ. Τυνδάρεω και λοιποί προλαλήσαντες. Μην παρασύρεστε από την απελπισία σας για την πολιτική λειψανδρία. Δεν είναι ο Σερ Μπάζιλ η ποθητή λύση. Δεν έχει αυτός ο ιππότης της Αυτής Βρεταννικής Μεγαλειότητας τίποτα του πατέρα του- ούτε καν την ελληνική καρδιά.Θα προσέξατε ότι εμφανίζεται ως διάττων πάντα όταν οσμίζεται κυβερνητική ανατροπή και με μια συνέντευξη, δυο τρία άρθρα (πάντα εσωτερικής κατανάλωσης) ένα βιβλίο, υποβάλλει έντεχνα την ιδέα/θέμα συζήτησης της "λύσης Μαρκεζίνη". Το έπραξε ανελλιπώς, κάθε φορά, στην εξαετία. Είχε συναντηθεί και με τον Τσίπρα... Και όταν δεν κάτσει η ζαριά, εξαφανίζεται στις κερδοφόρες ενασχολήσεις του στις ΗΠΑ ή σε ευρωπαϊκά κέντρα, ως νομικού συμβούλου (Queen's Counsel γαρ) η πανεπιστημιακού καθηγητού. ΄Ενα δεν έκανε ποτέ αυτά τα έξη χρόνια της σταύρωσης της πατρίδας του πατέρα του: Δεν έγραψε ένα άρθρο σε βρεταννική η αμερικανική εφημερίδα για το μαρτύριο της Ελλάδος, για την τεράστια νομική και ηθική ανωμαλία των μνημονίων, του χρέους, των γερμανικών επανορθώσεων. ΄Εγραψαν Γερμανοί ιστορικοί και πρώην καγκελάριος, Γάλλοι, Ισπανοί και Ιταλοί πανεπιστημιακοί, Αμερικανοί οικονομολόγοι βραβεία Νόμπελ, ο Σερ Μπάζιλ ούτε αράδα. Ούτε μια ομιλία σε αμφιθέατρο, ούτε συμμετοχή σε οποιαδήποτε εκδήλωση αλληλεγγύης. Του ζητήθηκε να αναλάβει κάποιο ρόλο σε κίνηση αλληλεγγύης της ομογένειας και απέρριψε ωμά την εισήγηση. Μια ζωή ο ανθρωπάκος αυτός, με την ψιλή φωνίτσα, οχυρωμένος στη βίλα που του παραχώρησε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, απέφευγε και συναναστροφές που "κινδύνευε" να θυμίσουν στους Βρετανούς την ελλαδική του προέλευση.
    Αν τα πάρα πάνω ξενίζουν όσους δεν ξέρουν, το βιογραφικό βιβλίο που δημοσίευσε το 2011 (" Γράφοντας για τον Εαυτό μου", εκδόσεις Λιβάνη) είναι αρκετά διαφωτιστικό,
    για όσους διαβάζουν σκεπτόμενοι...
    Αφήστε λοιπόν τον Sir Basil, με το ξίφος και το ένδυμα του ιππότη, στο παλαιοπωλείο της Βρεταννικής Αυτοκρατορίας όπου επέλεξε να ανήκει. Και ψάξτε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα φροντίσουμε να μην παρασυρόμαστε....αλλά αργότερα!!! Προς το παρόν...θα ξεσκιστούμε να παρασυρόμαστε!!!

      Διαγραφή
    2. @ Asterios Toxotis

      Παραπάνω ακούμε μία συνέντευξη. Επί τής συνεντεύξεως αυτής, έχεις κάτι να σχολιάσεις; Το ποιος μιλά, ουδόλως ενδιαφέρει. Αυτά που λέει ενδιαφέρουν και επ' αυτών θα έπρεπε να περιορίζονται τα σχόλια.

      Δυστυχώς, πολλοί συνηθίζουν να σχολιάζουν το πρόσωπο τού γράφοντος/ομιλούντος, αντί να σχολιάζουν τα γραφόμενα/λεγόμενα.

      Διαγραφή
  7. Ανθρωποι σαν τον κ. Μαρκεζινη μας προβληματιζουν και μας στενοχωρουν ενιοτε. Νομιζω πως ειναι προτιμοτεροι στην εξουσια οι γραφικοι γιατι σπαμε και πλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.