12/3/16

Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης: Το σύνδρομο του αυτοχθονισμού

Δεν προκαλούν εντύπωση στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» οι προσβολές και οι ύβρεις στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη. Στους δύο αιώνες της ελληνικής ανεξαρτησίας που ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε σε λίγα χρόνια περισσεύουν οι προσπάθειες οργανωμένων ομάδων να ελέγξουν και να οικειοποιηθούν το κράτος. Το «κράτος λάφυρο», όπως έχει χαρακτηρισθεί. Από την εποχή του αγώνα της Παλιγγενεσίας όπου εκσυγχρονιστικές ομάδες που επιθυμούσαν τη δημιουργία κράτους-δικαίου έβλεπαν τις φιλοδοξίες τους να θρυμματίζονται μπροστά στην επικρατούσα αντίληψη των παραδοσιακών κοτζαμπασικών ομάδων πως το μόνο πολιτικό σύστημα που ταιριάζει στην Ελλάδα είναι το «σύστημα Μοραϊτικόν», η διαιώνιση δηλαδή του πελατειακού συστήματος, της εξάρτησης και της χειραγώγησης του δημοσίου από ομάδες «αρματολών» που επιθυμούσαν να νέμονται εσαεί την εξουσία εν είδει τιμαρίων.

Η συνέχεια στο Pontos-news

7 σχόλια:

  1. Τώρα μην θεωρούμε και τον Μαρινάκη αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτόχθονα και ειδικα τους υπαλλήλους του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δίνετε αξία και σημασία σε βαλτά ανδείκελα. Ο κ. Σαββίδης έχει την αγάπη και την εκτίμηση όλης της χώρας. Μόνο κάποιοι χασικλωμένοι δεν βλέπουν μπροστά τους και λένε ανοησίες.

    Περι κάποιων Μωραϊτών αρματολών δίχως ιδανικά και αξίες, υπάρχει μια πικρή αλήθεια. Αυτοί δολοφόνησαν την Νέα Ελλάδα για την οποία πάλι Μωραϊτες και άλλοι έδωσαν το αίμα τους. Οι φάρες που πήραν την απόφαση να δολοφονήσουν τον Καποδίστρια, να βουλιάξουν το στόλο μας και να παραδώσουν τη χώρα στα τσιράκια του Μέτερνιχ μέσω της ερωμένης του Βρετανίας, είναι ακόμα τα σημερινά αφεντικά της χώρας μας. Από αυτούς πηγάζουν πολλά δεινά στο σημερινό πολιτικό και οικονομικό χώρο.

    Προτιμώ του Ποντίους, τους Θράκες και τους Νησιώτες να κυβερνήσουν. Μωραϊτες, Κρητικοί, Βλάχοι και Αρβανίτες κυβέρνησαν τη χώρα και την έφεραν προ του θανάτου. Καραμπαστουνόβλαχο πρωθυπουργό έχουμε τώρα και τα έχει κάνει Θάλασσα, σε σημείο που όλη Ελλάδα να ζητάει χούντα πολύ σκληρότερη από του Παπαδόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως , ειναι καταδικασμενος ο Ελληνας να τρωει τα παιδια του , να τρωει την σαρκα του !! Η ιστορια (αφου την κατεχεις πολυ καλα) παντα μας διδασκε αλλα ποτε δεν μαθαμε !!! Τα σκουλικια παντα θα δρουν υπογειος. Αθανασιαδης Νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω κοροϊδευόμαστε αν δεν βλέπουμε ότι τέτοιες επιθέσεις δέχονται πρωτίστως οι Πόντιοι, οι Καππαδόκες και οι Κύπριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aυτή η διακήρυξή σου κ.Παπαδόπουλε, είναι μια απερίσκεπτη, αυθαίρετη, καφενειακή και επικίνδυνη βλακεία.
    Δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, ως προς τα αισθήματα του κόσμου. Είναι όμως αντιπροσωπευτική της τάσης πλήθους απαίδευτων και κομπλεξικών ανθρώπων να
    εκστομίζουν ό,τι τους κατέβει, έτσι για να πουν κι' αυτοί κάτι, κι' όποιον πάρει ο χάρος.
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο χάρος παίρνει την πολύτιμη ενότητα των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτά τα ζητήματα δεν εμπλέκεται ποτέ ο κόσμος ο οποίος ήταν και είναι πάντα πρακτικός και συνεπώς δεν τίθεται θέμα διάσπασης της ενότητας των Ελλήνων εξαιτίας τέτοιων πραγμάτων, έτσι και αλλιώς η ενότητα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει όταν όλο το φάσμα της πολιτικής ηγεσίας δεν στέκεται στο ύψος του υπέρ των εθνικών συμφερόντων.

      Διαγραφή
  6. Να πως αρχιζουν οι τριβες,τα μιση και τα παθη και υστατως ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ. Ωστε οι ΒΛΑΧΟΙ ησαν υπευθυνοι γιατι ? Επειδη εδωρησαν τις περιουσιες των στο Εθνος? Μηπως γιατι εδωσαν το αιμα τους, οταν οι "ΑΛΛΟΙ" δεν καν υπηρχαν σε αυτην την χωρα που μολις το 1831 ονομαστηκε Ελλας-Γραικια? Η μηπως επειδη με τα ΣΧΟΛΕΙΑ τους μορφωσαν και μορφωνουν γενεες και γενεες ελληνοπουλων--αυτοχθονων και ΜΗ. Εαν ειναι καποιος που δεν πρεπει να ανοιγει το ΒΡΩΜΙΚΟ στομα του, αυτος ειναι ο Μηχαιλιδης ο οποιος ενας Θεος γνωριζει πως σκαρφαλωσε την σκαλα του Αριστοτελειου. Μηπως επειδη ΔΕΝ ειναι ΑΥΤΟΧΘΩΝ και σωνει και καλα να μας παρουσιαζεται σαν μαρτυρας και θυμα αορατων αυτοχθονων? Οσο για σενα "Σιδηρουντιε" μου αρεσει το στυλ σου που βαζεις στο ιδιο καζανι ενα ατομο με μια ολοκληρη πολιτιστικη ομαδα. Αλλα δεν φταιει κανενας, φταιμε εμεις οι ΒΛΑΧΟΙ που σου δωσαμε ψωμι να φας και γωνια να αποκουμπησεις. Εαν τον Μηχαηλιδη τον μυγιαζει ο αυτοχθονισμος, ας σκεφθει οτι αυτοι που τον ανεβασαν εκει που ειναι σημερα ηταν αυτοχθονες. Αλλα τι νεο,το σκυλι παντα δαγκωνει το χερι που τον ταιζε και τον ταιζει. Αναρωτιεμαι αν εχει κανει τιποτα ο Μηχαηλιδης ωστε να επιστρεψει στα ΠΑΤΡΙΑ εδαφη του ,ωστε να νιωθει αυτοχθων εκει περα και να μας θεωρει εμας τους ΒΛΑΧΟΥΣ (προσφυγες και μεις στην Ελλαδα του Βενιζελου) σαν ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ εκει περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.