22/3/16

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Σύγκριση Σχεδίου Ανάν και συγκλίσεων Αναστασιάδη


Πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε στον κυπριακό λαό για συνεχή και υπεύθυνη ενημέρωση, η ΕΔΕΚ σήμερα προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δίνει συνέχεια σε αυτό που άρχισε: την τεκμηριωμένη ενημέρωση του κυπριακού λαού.
Εδώ και μήνες διαπιστώνουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης αθετεί την πιο σημαντική προεκλογική του δέσμευση να σεβαστεί την απόφαση του κυπριακού λαού για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν. Επί λέξει ο κ. Αναστασιάδης έχει πολλές φορές τονίσει: «βασικός μου στόχος στις συνομιλίες είναι συμφωνία που να ικανοποιεί τις ανησυχίες του 76% των Ελληνοκυπρίων, που απέρριψαν το 2004 το σχέδιο Ανάν».
Προς απόδειξη των όσων λέμε συγκρίνουμε τα άρθρα του Σχεδίου Ανάν με τις μέχρι σήμερα συγκλίσεις όπως αυτές καταγράφονται στα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, στα Κοινά Ανακοινωθέντα και στις δηλώσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί.
Με άλλα λόγια αποδεικνύουμε ότι το σχέδιο λύσης που συζητά ο κ. Αναστασιάδης είναι το ίδιο ακριβώς Σχέδιο που απέρριψε ο κυπριακός λαός το 2004.
Ο κ. Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ που στηρίζουν την πολιτική του στο κυπριακό, έχουν αποδεδειγμένα, συστηματικά και οργανωμένα παραπληροφορήσει τον κυπριακό λαό αναφορικά με την μέχρι σήμερα πορεία των συνομιλιών.


Εάν και εφόσον πραγματικά πιστεύουν ότι η ενημέρωση της ΕΔΕΚ δεν είναι αντικειμενική, καλούμε ξανά το προεδρικό και τις ηγεσίες ΔΥΣΗ-ΑΚΕΛ σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση για όσα ο κ. Αναστασιάδης έχει συμφωνήσει πίσω από τις πλάτες του κυπριακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.