21/3/16

Η φωτογραφία της ημέρας από το ΝΑΤΟ που δείχνει τι πήρε η Τουρκία στο Αιγαίο! ΣΑΛΑΜΙΣ και BARBAROS μαζί

salamis_bonn_barbaros
Σ΄ άλλη χρονική στιγμή, υπό άλλες συνθήκες η φωτογραφία δεν θα έπρεπε να μας κάνει οποιαδήποτε εντύπωση. Το γερμανικό πλοίο γενικής υποστήριξης BONN δίνει πετρέλαιο ταυτόχρονα στην ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ και στην τουρκική BARBAROS. Κάπου στο κεντρικό Αιγαίο είναι τραβηγμένη από το ΝΑΤΟ η φωτογραφία.

Στις δεδομένες συγκυρίες όμως η φωτογραφία δεν δόθηκε προφανώς τυχαία! Και επιβεβαιώνει τους κινέζους που λένε για την …ισότητα μιας φωτογραφίας με 1000 λέξεις.
Γράψαμε και χθες στο Militaire ότι αυτό που μένει από την πολυαναμενόμενη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα είναι οι κοινές -επί της ουσίας- περιπολίες ελληνικών και τουρκικών ναυτικών δυνάμεων.Τίποτα άλλο…
Το ΝΑΤΟ ποτέ δεν έπαιξε καθαρό παιχνίδι στο Αιγαίο σ΄ ότι αφορά στην Ελλάδα. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Το δήθεν 50-50 που παροστάνει ότι “σφυρίζει” ως διαιτητής είναι πάντα υπέρ της Τουρκίας.
Η φωτογραφία δείχνει αυτό που επιδιώκεται. Υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ το Αιγαίο θα μοιραστεί στη μέση. Ότι ακριβώς επιδιώκει η Τουρκία από το 1974 και μετά πουλώντας το “παραμύθι” της έλλειψης ζωτικού χώρου! Επιχείρημα το οποίο βλακωδώς κατά καιρούς ενισχύαμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα μέσω των ΜΜΕ. Πρόσφατα έγινε …σάλος στο διαδίκτυο επειδή τουρκικό πλοίο λέει περνούσε από τον Ισθμό της Κορίνθου…
Μπορεί η Ελλάδα να αντισταθεί στις τουρκικές απαιτήσει και στις νατοϊκές πιέσεις; Δεν πρέπει να υπάρχει το ερώτημα αν μπορεί. Πρέπει να αντισταθεί. Δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει τέτοια διάθεση κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό…

7 σχόλια:

  1. το γερμανικο δινει καυσιμα. ο γερμανος λεει εγω ειμαι αυτος που σας συντηρω η σας κανω να ψοφησετε. ποιο ΝΑΤΟ. ο γερμανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο Νίκος Λυγερός και η παρέα του δίδασκαν στη ΣΕΘΑ την οριοθέτηση με βάση τις μη γκρίζες ζώνες, κανένας δημοσιογράφος άμυνας, ασφάλειας, διπλωματίας, στρατηγικής ή οτιδήποτε άλλο δεν τόλμησε να μιλήσει. Αντιθέτως, τού έκαναν διαφήμιση.
    Όποιος (ένας, μόνος) τόλμησε να μιλήσει και να αποκαλύψει τί σήμαινε αυτή η προσέγγιση, περιθωριοποιήθηκε και χτυπήθηκε ανελέητα.
    Τώρα που αρχίζουμε όλοι να βλέπουμε τα αποτελέσματα, όλοι "ξαφνιάζονται" και "απογοητεύονται", κατηγορούν την κυβέρνηση αλλά και πάλι δεν έχουν το σθένος να πουν την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορείς να γίνεις πιο σαφής ;

      Διαγραφή
    2. Έχουν γραφτεί πολλά εδώ μέσα τόσα χρόνια επί τούτου.

      Διαγραφή
    3. Anaconda γίνε σαφέστερος διότι ο Λυγερός περιβάλλεται απο μια αχλυ "πανεπιστήμονος" (μαθηματικού, φιλοσόφου, ζωγράφου, ποιητού, γεωγράφου, στρατηγηστού και βάλε..)που επικαλύπτει ενδεχόμενες παρασπονδίες.
      Προσωπικώς είχα διαβάσει τα περι χρήσεως των διαγραμμάτων Voronoi για την οριοθέτηση (καθώς και την επιμονή του στην χρήση των "νέων" δορυφορικών χαρτών). Πιθανόν εκ του πονηρού, καθόσον τα "διαγράμματα" είναι ευκολότερο να "πειραχθούν" με τον κατάλληλο ορισμό των σημείων ισαποστάσεως απ'οτι η απλή γεωμετρική μέθοδος της μέσης γραμμής, επι σειρά ετών ισχύουσα στα των συνόρων. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι "νέες τεχνολογίες" υποκρύπτουν πονηρές επιδιώξεις.
      Εάν γνωρίζεις περισσότερα πρέπει να τα εκθέσεις !

      Διαγραφή
    4. Στο φιλαράκι σου τα είπες ;

      Διαγραφή
  3. «Κάπου στο κεντρικό Αιγαίο είναι τραβηγμένη από το ΝΑΤΟ η φωτογραφία» τσ τσ τσ...

    δλδ κάπου, κάποιος, κάποτε... cutty sun ρεπορτάζ της... (μαλλιαρής) καπότας (του Σάμιουελ Γκρίντλεϋ Χάου)!!!

    Αμάν κ. Καρβουνόπουλε· κάνεις δεξί κλικ πάνω στη εν λόγω φωτό (app 'GPS information') και μανθάνεις ότι:

    Το γερμανικό πλοίο γενικής υποστήριξης BONN πλέει ακριβώς πάνω στον 25ο μεσημβρινό... χαχαχα!

    < http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2008/09/25.html>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.