22/3/16

Κυρία Χριστοδουλοπούλου και Ομάδα των 53 του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να επέμβετε άμεσα - Έβαλαν χειροπέδες σε πρόσφυγες (είναι όλοι πρόσφυγες)


Κατά πληροφορίες πρόκειται για 150 Πακιστανούς και Αφγανούς- Θα τους οδηγήσουν στο κέντρο κράτησης στο παλιό στρατόπεδο της Κορίνθου
Με χειροπέδες στα χέρια έφτασαν το πρωί στον Πειραιά περίπου 150 Πακιστανοί και Αφγανοί που μεταφέρθηκαν από τη Μυτιλήνη με το πλοίο Blue Star 1.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό με μεγάλη ομάδα μεταναστών να ταξιδεύει με χειροπέδες. Ωστόσο σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης που επικαλέστηκε ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μετανάστες αυτοί δεν ταξίδεψαν με χειροπέδες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού Νίκο Λαγκαδιανό που μίλησε στο MEGA η εξέλιξη αυτή δεν αφορά το Λιμενικό αφού στην υπόθεση έχει εμπλακεί το Μεταγωγών.
Κατά πληροφορίες οι 150 παράτυποι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης στο παλιό στρατόπεδο της Κορίνθου.
Ένας εκ των 150 μεταναστών μίλησε στο MEGA λέγοντας ότι φοράνε όλοι χειροπέδες, ότι άλλοι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες πριν από 25 ημέρες και άλλοι πριν από 10 ημέρες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.
Πρώτο Θέμα

3 σχόλια:

  1. H xwra mas katastrefetai kai emeis to syzhtame sta parathyra!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε βάρκα και πίσω στα κατεχόμενα μικρασιατικά παράλια.Όχι τουρκικά που ακούγεται να λέγουν οι φωστήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δουλειά για την Κατριβάνου. Είναι κι αυτή στους 53;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.