22/3/16

Πανικός στις Βρυξέλλες: Τρομοκρατικό χτύπημα σε αεροδρόμιο και μετρό - 23 οι νεκροί

Τρόμος σε όλη την Ευρώπη

Βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε το θάνατο στο αεροδρόμιο - 13 νεκροί σε αεροδρόμιο, 10 στο μετρό, πάρα πολλοί σοβαρά τραυματίες - Φωτογραφίες-σοκ από τα σημεία της επίθεσης

Σοκ και πανικός επικρατεί στη βελγική πρωτεύουσα καθώς το πρωί της Τρίτης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών συγκλονίστηκε από δύο εκρήξεις, ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε έκρηξη και στο σταθμό του μετρό Σουμάν.

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε βόμβες κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines. Οπως μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί και 35 τραυματίες. Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι πριν τις εκρήξεις υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Επίθεση σημειώθηκε και στο μετρό των Βρυξελλών. Εξερράγη βόμβα στον σταθμό στο Μάλμπεκ που βρίσκεται κοντά στο κτήριο της Κομισιόν. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 νεκρούς και 25 τραυματίες. Δείτε εδώ περισσότερα

Δείτε εδώ το μέγεθος της έκρηξης

 

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο "πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις". "Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (...) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι". "Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση - αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο", σημείωσε.

Η Eurocontrol ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο έχει 20 εκατ. επιβάτες το χρόνο, κλείνει μέχρι νεωτέρας. Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί ή να απογειωθεί, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό. Ολα τα αεροπλάνα που είχαν προορισμό τις Βρυξέλλες κατευθύνονται σε γειτονικές χώρες.




Δείτε συγκλονιστικό βίντεο με τον κόσμο στο αεροδρόμιο να τρέχει να σωθεί!




Δείτε Live εικόνα από το σημείο
Οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών σημειώνονται ένα 24ωρο μετά την ταυτοποίηση ενός εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η ταυτοποίηση του οποίου έγινε χτες από τις βελγικές αρχές. Πρόκειται για τον τρομοκράτη που έφτιαχνε τις βόμβες, τον Najim Laachraoui. Από χτες οι αρχές έχουν εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και σύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, βρίσκονταν πολύ κοντά στην σύλληψή του.

Εικόνες-σοκ από τραυματίες
 

 







http://www.protothema.gr/world/article/563632/alertduo-ekrixeis-sto-aerodromio-ton-vruxellon-edoli-gia-ekkenosi/

5 σχόλια:

  1. Αποσυρση (οικονομικη-επενδυτικη ,φυσικης παρουσιας) δυτικων απο τις αραβικες χωρες , Ισλαμ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ στην Ευρωπη και φυσικα επιστροφη μουσουλμανων στις χωρες τους.Ειναι ακραιο αλλα πιο ακραιο απο τους δολοφονημενους ανθρωπους δεν υπαρχει. Αυτο προτεινω. Ελπιζω να μην θεωρηθω ρατσιστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εισαι ρατσιστης διοτι το ισλαμ δεν ειναι ρατσα. Ειναι μια αρρωστια αθεραπευτη. Φωτια ειναι η λυση.

      Διαγραφή
    2. @ sta

      Όταν γράφεις ένα σχόλιο, καλό θα ήταν να πληροί τούς ελάχιστους όρους σοβαρότητας, εκτός κι αν είσαι πιτσιρικάς:

      α) Και ποιος θα αποζημιώσει τις εταιρείες για την απόσυσρή των από τις αραβικές χώρες;

      β) Το Ισλάμ είναι μία ανεγνωρισμένη θρησκεία. Με ποιο σκεπτικό θα την θέσεις εκτός νόμου.

      γ) Σε ποιες χώρες "τους" θα επιστραφούν οι μουσουλμάνοι Ευρωπαίοι υπήκοοι και πώς; Π.χ. η υπουργός παιδείας στην Γαλλία είναι μουσουλμάνα. Πώς θα την απελάσουν;

      Ρατσιστής δεν θεωρείσαι, όχι. Ανόητος σίγουρα.

      Διαγραφή
  2. Φίλε Κριστιάν,

    Ειλικρινά λυπάμαι για ότι έγινε στο Βέλγιο. Ελπίζω συγγενείς και φίλοι να είναι όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Νατιβίστ, οι άμεσοι συγγενείς είναι όλοι καλά, για άλλους δεν ξέρω ακόμα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.