22/3/16

Χτύπημα στην «καρδιά» της Ευρώπης: Εκρήξεις με 11 νεκρούς και πολλούς τραυματίες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Στο 4 το επίπεδο συναγερμού στη χώρα - Εκλεισε μέχρι νεωτέρας ο αερολιμένας - Εντοπίστηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί
Διπλή έκρηξη σημειώθηκε στις 8:15 (τοπική ώρα) το πρωί της Τρίτης στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στο Ζάβεντεμ. Αδιευκρίνιστα τα αίτια. Εχει ενεργοποιηθεί το «σχέδιο καταστροφής» από τις βελγικές αρχές.
Το αεροδρόμιο έκλεισε μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Eurocontrol. Ματαιώθηκαν οι πτήσεις και εκκενώνεται η περιοχή του αεροδρομίου, σύμφωνα με τον λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter. Τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου προς το αεροδρόμιο αναστέλλονται.
Εντοπίστηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αεροδρόμιο σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσαν ότι είδαν με τα μάτια τους βόμβα στο check-in των αναχωρήσεων.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για 11 νεκρούς και περίπου 35 τραυματίες. 

Οι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην αίθουσα αναχωρήσεων, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι εκρήξεις. Κατέρρευσε η οροφή του κτηρίου η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό των ανθρώπων. 

Σύμφωνα με το Sky News οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στον γκισέ των American Airlines.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βλγικού πρακτορείου Belga ακούστηκαν πυροβολισμοί και κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Εκλεισε το αεροδρόμιο. 

4 σχόλια:

  1. Πραγματικά πολύ θλιβερά γεγονότα, αλλά έχω μια απορία. Κατηγορούν την Ελλάδα, ότι δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της. Δικαιολογημένα εν μέρει, διότι η τωρινή κυβέρνηση, λόγω των ιδεοληψιών της δεν θέλει να τα φυλάξει. Αλλά η χώρα μας, διαχρονικά, με εξαίρεση την τωρινή κυβέρνηση, έχει αποδείξει ότι μπορεί να ελέγξει τα σύνορα της και δύσκολα σύνορα, από τη στιγμή που συνορεύουμε με την Τουρκία, τον "μεγάλο διακινητή" μεταναστών -προσφύγων, με την οποία έχουμε συγκρουόμενα και αντικρουόμενα συμφέροντα....αν συνυπολογίσουμε την Αλβανία, τη Βουλγαρία, το κρατίδιο των Σκοπίων, αλλά και την πραγματικότητα των θαλάσσιων συνόρων μας, γίνεται αντιληπτό τη δυσκολία αλλά και την μεγάλη προσπάθεια των σωμάτων ασφαλείας της Πατρίδας μας, για τον έλεγχο των συνόρων. Όμως, οι Ευρωπαίοι θέλουν να στείλουν σε μας, 4.000 εμπειρογνώμονες, για να φυλάμε τα σύνορα και να ελέγξουμε τις προσφυγικές ροές. Μήπως να στείλουμε εμείς στην Ευρώπη, ειδικούς; Το Βέλγιο συνορεύει, με Λουξεμβούργο και Γερμανία. Οι Βρυξέλλες, είναι θεωρητικά το καλύτερο φυλασσόμενο μέρος στον Κόσμο.....για να μην ρίχνουμε το ανάθεμα μόνο στην Πατρίδα μας, αλλά να βλέπουμε και την τραγική κατάσταση και την ανεπάρκεια της Ευρώπης στα στοιχειώδη. Τα χτυπήματα αυτά, θα επιφέρουν χειρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό και πιο ασφυκτικές πιέσεις στην Ελλάδα. Ας μην λησμονούμε, τις πρόσφατες δηλώσεις της Καγκελαρίου της κ.Μέρκελ, ότι τη συμφέρει το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κλείσιμο των συνόρων που κάνουν οι βόρειοι εχθροί μας είναι ανώφελο πλέον.Όπως είχε προβλέψει και ο Άγιος Παίσιος έχουν το φίδι στον κόρφο τους ! Ο μακελάρης των Παρισίων είχε μεγαλώσει στη συνοικία Μόλενμπεκ των Βρυξελλών.Φοβούνται τους δυστυχισμένους της Ειδομένης αλλά έχουν ήδη μορφωμένους και καταρτισμένους τρομοκράτες που τους έθρεψαν μία χαρά 20 χρόνια τώρα.Πολλοί εξ αυτών είναι και καθηγητές στα πανεπιστήμια τους.Π.χ. ο Αιγύπτιος ισλαμιστής Μόρσι ήταν καθηγητής τεχνολογίας υλικών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ! Αυτή η καταρρέουσα Ευρώπη και η σηψαιμική Δύση ταλαιπωρεί με οικονομικό πόλεμο τον αρχαιότερο λαό της Γης...Ειρωνία της ιστορίας.

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα οι επιθέσεις θα έχουν αντίκτυπο στον ακόμα πιο αυστηρό έλεγχο των συνόρων ενώ σίγουρα κανεις πλέον δεν θα θέλει να εφαρμόσει εθελοντικά την αποδοχή προσφυγων. Ο Μεγάλος φόβος των Ευρωπαίων είναι πως μέσα σε προσφυγες και μετανάστες δραπετεύουν μαχητές του ISIS οι οποιοι μπορεί να επιστρέφουν στην Ευρώπη κιόλας! Αυτό σημαίνει πως αυτοί οι άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα και σε τέτοιους αριθμούς όπου σε λιγότερο από ένα μηνα ξεπεράσει τους 50000 αυτό σημαίνει πως σε μισό χρόνο tah μιλάμε για 300000 ανθρώπους ακόμα και η συντριπτική πλειοψηφία να έχει τις καλύτερες διαθέσεις δεν μπορούμε να τους παράσχουμε τίποτα ενώ μπορεί να υπάρχει και ικανός αριθμός που θα μπορούσε να λειτουργήσει προβοκατόρικα! Δυστυχώς δεν είμαστε προετοιμασμένοι για κανένα ενδεχόμενο! Αν δεν σταματήσουμε τις ροές τώρα, αν δεν κλείσουμε τα σύνορα μας τώρα με την Τουρκια θα φέρουμε τον "πολεμομ" στη χωρα μας θα καταστρέψουμε και τους προσφυγες και εμάς! Εύχομαι ο Πούτιν να μην αποχώρησε από τη Syria γιατί φοβήθηκε ότι ο πόλεμος θα μεταφερθεί βορειότερα! Σας παρακαλώ όλους πιέστε όπως μπορείτε οποιον γνωρίζετε να αναγκάσουν την κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκια! Η χωρα μας θα γίνει Λίβανος της δεκαετίας του 80 αν δεν σταματήσει αυτό το χαλι! Ας μην ανοίξουμε το παράθυρο νέων αλησμόνητων πατρίδων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαζω στοιχημα οτι αν παρουν οι τουρκοι αυτα που ζητανε απο τους αφελεις Ευρωπαιους
    "εταιρους μας" (οι οποιοι μονο με εμας ξερουν να ειναι αυστηροι) θα σταματησουν να γινονται αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.